Μεταφορά τραυματισμένου σκύλου

mpak7

New Member
10 Ιουνίου 2006
2
0
Σημερα το πρωει ειδα ενα σκυλο που ηταν τραυματησμενο δεν καταλαβα απο τι αλλα ετρεχε πολυ αιμα. :( πηγα να το πιασω αλλα παραλιγο να με δαγκωση και φοβηθηκα :shock: :( και το αφησα, το καημενο μαλον τωρα πεθανει, να μην εχουμε εδω μια αστυνομια για ζωα να τα πιανη και να τα πηγενη στον γιατρο οπως στη αμερηκη που εχει πολυ αυτηρους νομους για τα ζωα σε ορησμενες πολητιες... και ιδικα ιατρια για τραματησμενα ζωα, κριμα... :(

S

SwkDoG

Guest
Όντως κρίμα...αλλά τι σχέση έχει αυτό στον τομέα Ζήτηση των αγγελιών??!!!... :shock:

...και βέβαια μεταφέρετε στο Γενικά θέματα... :D

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
mpak7 κριμα που ηταν τετοια η αντιδραση σου. κριμα που δεν ηξερες πώς να χειριστεις την κατασταση. κριμα που δεν ηξερες πώς να προσεγγισεις και να βοηθησεις αυτο το ζωο. κριμα που τα παρατησες τοσο ευκολα και που το θεωρεις και λογικο. και το βαζεις ποστ... πολυ κριμα

ευχομαι να βρεθηκε καποιος αλλος και να βοηθησε

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
boxer said:
mpak7 κριμα που ηταν τετοια η αντιδραση σου. κριμα που δεν ηξερες πώς να χειριστεις την κατασταση. κριμα που δεν ηξερες πώς να προσεγγισεις και να βοηθησεις αυτο το ζωο. κριμα που τα παρατησες τοσο ευκολα και που το θεωρεις και λογικο. και το βαζεις ποστ... πολυ κριμα
παλιο το ποστ,αλλα για πειτε επι τη ευκαιρια εκτος απο τα "κριμα-κριμα-κριμα"πως βοηθουμε ενα ζωο που το χτυπησαμε με αυτοκινητο (φτου φτου) και ειναι επιθετικο λογω τραυματισμου...πως το πιανουμε να το παμε στον κτηνιατρο?εχει γραφτει πουθενα?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Για το θεμα έχει γίνει αναφορά και εδώ.
Αδέσποτα και αμάξι

Πάντως η ασφαλή μεταφορά ενός ζώου που έχει πέσει θύμα τροχαίου, δεν είναι εύκολη. Το ζώο ακόμα και μετά από βαρύ τραυματισμό, μπορεί να τρέξει και να φύγει, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες μας να το βοηθήσουμε.

Εάν τον ζώο είναι επιθετικό και φοβισμένο, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε calmivet και κλουβί.
Εάν η κατάσταση του ζώου δεν μας επιτρέπει καθυστέρηση, το μεταφέρουμε στην άκρη του δρόμου και φτιάχνουμε ένα αυτοσχέδιο φίμωτρο

ROTTIE said:
* Κάθε σκύλος που φοβάται ή πονάει μπορεί να δαγκώσει. Σε περίπτωση ατυχήματος ένας επίδεσμος μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος, διότι μπορεί να τον χρησιμοποιήσουμε φτιάχνοντας ένα πρόχειρο φίμωτρο (δένοντας τον στο ρύγχος του σκύλου, σουρώνοντας τις άκρες του κάτω από τον λαιμό και σφίγγοντας τις σε κόμπο γύρω από το κεφάλι), έτσι ώστε να ακινητοποιήσουμε τα σαγόνια και να μπορούμε να μεταφέρουμε με ασφάλεια το σκυλί μας στο πλησιέστερο κτηνιατρείο.
Το φαρμακείο των διακοπών

Κοιτάζουμε τις πληγές και αφαιρούμε προσεκτικά κομμάτια από θρύψαλα ή γυαλιά. Εάν η πληγή αιμορραγεί, βάζουμε ένα επίδεσμο πάνω στην πληγή και πιέζουμε σταθερά.
Οπωσδήποτε θα χρειαστούμε βοήθεια στην μεταφορά του στο πλησιέστερο κτηνιατρείο σε περίπτωση που ο σκύλος αιμορραγεί ή έχει κατάγματα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μου φαινονται τρομερα δυσκολα ολα αυτα εκεινη την στιγμη :? :? μακαρι να μην μου τυχει ποτε τετοιο περιστατικο,γιατι οσα χρονια κι αν το σκεφτομαι και προετοιμαζομαι,δεν ξερω πως θα αντιδρασω... :?
περυσι την ωρα που κοιμομουν,κατα τις 3,ακουω κραυγες σκυλου,τοσο εντονες που ημουν σιγουρη πως το χτυπησε αμαξι...βγαινω εξω μεσα στα σκοταδια,κοιταζω καλα,ηταν ο σκυλος του γειτονα ,ο οποιος δεμενος,ειχε κρεμαστει αναποδα στα καγκελα του σπιτιου...μαλλον ειχε παει να πηδηξει εξω και πιαστηκε με την αλυσιδα...ο γειτονας ελειπε(ερχεται μια φορα την εβδομαδα να το ταισει :? :shock: )
το ποδι του σκυλου ηταν αναμεσα στα καγκελα και οσο αυτος χτυπιοταν τρομοκρατημενος ,τοσο πονουσε και κρεμοταν απο τον λαιμο...σκοταδια,δεν εβλεπα την τυφλα μου...
πηγαινα να πλησιασω να δω πως θα τον λυσω,μου γρυλιζε...δεν υπηρχε περιπτωση να πλησιασω..
παω,ξυπναω εναν αλλον γειτονα ,μηπως γνωριζε το τηλεφωνο του παπαρα,τον οποιο τον πηραμε και ειπε πως θα ξεμπερδευτει μονος του και θα ερθει αυριο να τον ταισει...καλα κρασακια...
ξαναπαω με ενα μπουφαν να τον κουκουλωσω στο κεφαλι μπας και τον λυσω,αδυνατον...μου ορμουσε...σε μια φαση πια που ειχα απελπιστει και πηγε να με πιασει υστερια :lol: ,σπαει το καγκελο που ηταν σαπιο και ξεμπουρδουκλωθηκε ο σκυλος...αυτααα.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
galazio said:
........κοιταζω καλα,ηταν ο σκυλος του γειτονα ,ο οποιος δεμενος,ειχε κρεμαστει αναποδα στα καγκελα του σπιτιου...μαλλον ειχε παει να πηδηξει εξω και πιαστηκε με την αλυσιδα...ο γειτονας ελειπε.........
Μου έχει τύχει κι εμένα αυτό! Το σκυλί του γείτονα (ημίαιαμο σετεροειδές, μεγαλούτσικο) είχε ανέβει πάνω στη σκεπή του σκυλόσπιτου, το οποίο σκυλόσπιτο ήταν δίπλα στα κάγκελα μπαλκονιού υπερυψωμένου ισογείου, κι απο εκεί έπεσε!!!

Εμείς μένουμε από πάνω, ακούμε μες το μεσημέρι το σκυλί να ουρλιάζει, βγαίνουμε, κοιτάμε από κάτω και βλέπουμε το σκυλί να κρέμμεται κυριολεκτικά στο κενό!!!!

Τρέξαμε με τον αδελφό μου, ο οποίος σήκωνε το σκυλί πάνω από το κεφάλι του για να μην πνίγεται (το οποίο χτυπιόταν από την ταραχή) κι εγώ σκαρφάλωσα στο μπαλκόνι και το έλυσα!

Τρομακτική εμπειρία...........

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αν και δεν είναι ακριβώς εντός θέματος, παραθέτω ένα απ' τα πρώτα μου ποστ (από το 2006 νομίζω). Το πλέον θλιβερό και τρομακτικό που έχω ζήσει με σκυλί. Δεν ξεχνιέται. Το σκυλί φοβόταν και δεν άφηνε κανέναν να το αγγίξει...

Μια που σας βρήκα και με βρήκατε, ακούστε αυτό. Πριν από λίγα χρόνια, και πάντως πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες (όταν και "σκουπίσανε" σρκετά αδέσποτα για λόγους... αισθητικής), στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι κάποιοι ευσυνείδητοι υπάλληλοι είχαν μαζέψει αδέσποτα και τα τάιζαν. Ήταν ολόκληρη συμμορία, όλα πολύ χαρωπά, καθόλου επιθετικά. Έχουν μείνει και σήμερα κάποια...
Τότε ζούσε εκεί ένα ημίαιμο αρσενικό, τριών ετών περίπου, με κάτι από λαμπραντόρ, χωρίς να είμαι σίγουρη. Μέτρα σσφαλείας μηδέν εκείνη την περίοδο. Περίμενα το τρένο στην αποβάθρα, όταν στην απέναντι αποβάθρα ήρθε ο σκυλούκος. Δεν του έδωσε κανείς σημασία, γιατί ήταν πολύ ήσυχος. Όταν όμως είδε το τρένο να έρχεται άρχισε να γαβγίζει και έπεσε στις γραμμές για να του επιτεθεί! Θυμάμαι πώς φωνάξαμε οι περισσότεροι... κυρίως εμείς οι γυναίκες. Όταν το τρένο έφυγε, είδαμε ότι ο σκύλος ήταν αιμόφυρτος και χάλια, αλλά πάντως ζούσε και δεν ήταν με ΤΙΠΟΤΑ στα τελευταία του. Περίμενα ότι κάποιος άντρας θα επιχειρούσε να τον μαζέψει απ' τις γραμμές. Όταν, λίγα δευτερόπλεπτα μετά ΚΑΝΕΙΣ δεν έκανε κίνηση, έφυγα τρέχοντας για το ταμείο, για να φωνάξω κανέναν υπεύθυνο. Μαζί μου άλλες δυο γυναίκες. Τους είπαμε να σταματήσουν τα τρένα για λίγα λεπτά, προκειμένου να μαζέψουμε το σκύλο. Η απάντησή τους? "ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οι δυο γυναίκες έμειναν κάτω και προσπαθούσαν με παρακάλια και απειλές να τους πείσουν. Μαζεύτηκαν μερικοί ακόμα. Εγώ ανέβηκα στην αποβάθρα που ήταν ο σκύλος. Κάποια παιδιά (ΣΧΟΛΕΙΟΥ) προσπαθούσαν να κατέβουν στις γραμμές, αλλά ένας υπάλληλος τα εμπόδιζε. Τότε ήρθε το δεύτερο τρένο.
Βάλαμε τις φωνές και κάναμε νόημα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος (καλός άνθρωπος) όντως σταμάτησε λίγο πριν το σκυλί. Εκείνο, φοβισμένο, προσπάθησε να σηκωθεί και τα κατάφερε! Πέρασε τις ράγες και κόλλησε στον τοίχο... Το τρένο έφυγε κι εμείς προσπαθούσαμε να το μαζέψουμε από πάνω. Φοβόταν όμως το βλαμμένο... πονούσε βλέπετε...
Έκανε να κινηθεί πάλι, όμως το πόδι του άγγιξε κάπου στις ράγες και το χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να σωριαστεί ξανά στις γραμμές ασθμαίνοντας.
Πήγα πάλι κάτω. Είχαν μαζευτεί πολλοί. Φωνάζαμε, μόνο και μόνο για να πάρουμε απαντήσεις όπως "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ!"!!!
Ανέβηκα πάλι στην αποβάθρα. Το τρίτο τρένο δεν σταμάτησε και το αποτέλειωσε. Ήταν ένα πλάσμα που χάθηκε άδικα, γιατί κάποιοι "άνθρωποι" θεώρησαν ότι ένα ζώο δεν αξίζει ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ. Αν ήταν άνθρωπος ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ???
Έχουν περάσει χρόνια, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό το άθλιο περιστατικό.
Συγγνώμη αν σας ψυχοπλάκωσα.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Σου φαινεται περιεργο Denis???

Εμενα για Ελλαδα μου ακουγεται πολυ φυσιολογικο! :( :( :(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Άλλο ωραίο... όταν τέλειωσα με το πανεπιστήμιο πήγα σε μια σχολή δημοσιογραφίας. Εκεί ένας καθηγητής δημοσιογράφος μας είχε ρωτήσει το εξής: "Όλοι παίρνετε μέσα συγκοινωνίας. Ποιο περιστατικό απ' όσα ζήσατε θα μπορούσε να θεωρηθεί είδηση?"
Εγώ μίλησα γι' αυτό, κι εκείνος κούνησε το κεφάλι αδιάφορα για να δώσει μετά συγχαρητήρια σε μια άλλη που του διηγήθηκε μια ιστορία με έναν καυγά παπά-κατίνας μέσα στο τρένο.
Καλά τη σχολή την παράτησα.
Δυστυχώς δημοσιογράφος πήγα κι έγινα...

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δεν ξέρω τι σκατά μυαλά κουβαλάνε στα κεφάλια τους να το πω χοντρά αυτοί οι άνθρωποι.

Chloe δε θα ήθελα να είμαι στη θέση σου για να το ζήσω, από μακρυά και η ψυχολογία ναδίρ.

Θα ήθελα να είμαι όμως μπροστά για να τους πιάσω στα χέρια μου.

Προσωπικά θα είχα πηδήξει μέσα. Θα με πατούσαν και μένα οι φούστηδες ή θα κάναν κάτι?

Ικανούς τους έχω βέβαια για το πρώτο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Μακάρι να μου συνέβαινε ΤΩΡΑ Αλεξάνδρα που έχω βάλει λίγο μυαλό, έχω μάθει τι είναι η Ελλαδάρα κι έχω απηυδήσει. Τότε απλά με άφησε μ@@κα το περιστατικό. Νόμιζα ότι θα το σώζαμε το σκυλί.

Να λέμε και του στραβού το δίκιο... ο δεύτερος οδηγός που σταμάτησε μπροστά στο σκυλί μέχρι να φύγει απ' το δρόμο του, ποιος ξέρει τι θα άκουσε αργότερα, γιατί σίγουρα προκάλεσε καθυστέρηση. Ωραίος!