Με γείωσε ο κτηνίατρος

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πηγα πριν 2-3 μερες σε αλλο κτηνιατρο να συζητησουμε για τα γαστρεντερικα και τα νευρολογικα του σκυλιου.Θεωρειται απο τους καλυτερους στα Χανια.Η κτηνιατρος που ειχα ως τωρα,δεν ηξερε τι μπορει να εχει ο σκυλος,σηκωσε τα χερια ψηλα και δεν ηθελα να τη φερνω αλλο σε δυσκολη θεση.

Τι μου ειπε ο γιατρος με λιγα λογια;Οτι και τα 2 θεματα του σκυλιου ειναι γονιδιακα και δεν προκειται να φτιαξουν.Κακως εκανα εγχειριση στο σκυλο,κακως εβαλαν νυστερι σε ενα σκυλο 2,5 ετων με πολλα θεματα στη σπονδυλικη στηλη,η μαγνητικη σε καποιο σημειο του σκυλου και η εγχειριση σε αυτο δε λεει τιποτα.Επρεπε να γινει σε ολο το σκυλο,το οποιο δε γινεται λογω υπερβολικου κοστους,ουτε στον ανθρωπο δε βγαινει παντα ακρη,οτι απλα εδωσα πολλα χρηματα χωρις λογο,αμφιβαλλει για τη δουλεια που εγινε αν εγινε,δεν υπαρχει επισημα νευροχειρουργος στην Ελλαδα,η εγχειριση αν ηξεραν ακριβως τι ειχε ο σκυλος(οι οποιοι δεν ηξεραν),θα γινοταν απο ανθρωπινο νευροχειρουργο με παρουσια κτηνιατρου,κλπ,κλπ,κλπ....Θα συντηρειται λοιπον ο σκυλος με αντιφλεγμονωδη για να απαλυνει τον πονο και να κινειται καλυτερα και τιποτα αλλο.
Τελος μου ειπε να δεχτω το σκυλο μου οπως ειναι,οσα χρονια ζησει.Οσο αφορα τα γαστρεντερικα,μου ειπε για κτηνιατρικη τροφη μια ζωη.Δε γινεται να τον πειραζουν τα παντα.Κατι παιζει.Ξεκιναμε το πρωτο τσουβαλι και αν δε στρωσει παμε για εξετασεις στο παγκρεας.

Μου ειπε πολλα...Τονιζε "δεξου το σκυλο σου οπως ειναι.Δε φτιαχνει."

Δεν με ενοιαξε τιποτα.Ουτε τα χρηματα που εχω δωσει(αν και μας τελειωναν σιγα σιγα),ουτε η ταλαιπωρια μου.Η ταλαιπωρια του σκυλου μου και ο πονος του απο τοσο νεαρη ηλικια.

Εχω σκυλο απο πετ σοπ!Θελει κανεις τα κουταβια του;;;;Δε φαινονται τα θεματα του.Θα κανει γλυκουλια κουταβια!Θα δειτε τι "θησαυρο" κλεινουν μεσα τους μεγαλωνοντας!αλλα εγω δε θα σας τα πω!Θα τα ανακαλυψετε μονοι σας!:mad:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μια 3η γνωμη;Ειναι η 5η γνωμη!Ξερεις γιατι με επεισε;Γιατι οντως δεν ειδα αποτελεσμα μετα την εγχειριση.Ο σκυλος χειροτερευει.Οχι απο την εγχειριση,αλλα επειδη δεν εγινε τιποτα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
δεν μπορει να καθισει και να ξαπλωσει.τρεμει.Τελευταια εχει σταματησει να τρεχει και να παιζει οπως εκανε.Γυρναμε σπιτι και παει κατευθειαν στο σπιτακι του.Βγαινει μονο οταν το φωναξω για φαγητο ή βολτα.Καποιες φορες προσπαθησε να καθισει και κλαψουρισε.Ο εκτορας νωριτερα δεν ειχε κλαψει ποτε...

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Tι να πω γιαυτα τα υπεροχα πλασματα.....καταρραμενα???
Ο δικος μου μετα απο πολλες συζητησεις με την κτηνιατρο μου ισως να μην "εφυγε" απο φολα αλλα απο καρκινο στο κεφαλι που επειδεινωθηκε μεσα σε ενα βραδυ και παρουσιασε ολα αυτα τα συμπτωματα(αφρους, παραλυση,επιλυπτικες κρισεις) και μας εκανε να θεωρησουμε οτι δηλητηριαστηκε....
Υπομονη και αγαπη....

Last edited:

bella

Member
7 Φεβρουαρίου 2011
18
0
37
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
καλημερα σας.. (ειμαι καινουρια εδω ) λυπαμαι πολυ για τον σκυλακο. αν ειναι αυτος στην φωτο φαινεται πολυ γλυκος . ειμαι απο Ηρακλειο κ ο αδελφος μου αντιμετωπησε παρομοιο προβλημα και του ειπαν ολοι οι γιατροι να αφησουν το σκυλι να ησυχασει.. καλημερα κ παλι κ ελπιζω ο σκυλακος σου να νιωθει καλυτερα μερα με την μερα...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τα αντιφλεγμονωδη κοντρολαρουν τη φλεγμονη και μειωνει τον πονο.Δε φτιαχνει η κατασταση απλα ο σκυλος δε αντιλαμβανεται το προβλημα του το ιδιο.

bella,τι εννοεις να ησυχασει;Να μην τον πειραξουν ή να τον κοιμισουν;

Homer,δεν ξερω αν ειναι καταραμενα,αλλα αν ειχαμε οι ανθρωποι μυαλο,δε θα εβγαιναν τετοια κουταβια.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν εννοώ αυτό σκυλάκος. Ρωτάω αν με τα αντιφλεγμονώδη καταρχήν δεν πονάει και κατα συνέπεια μπορεί να ζήσει σχετικά φυσιολογικά χωρίςνα υποφέρει. Αν ισχύει αυτό, τότε το θέμα είναι ελεγχόμενο.....

Αν ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του, είναι πολύ σημαντικό.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Α! επισης,θυμαστε που ο σκυλος εχει κανει 2 εγχειρισεις στο ενα ματι και 3 στο αλλο λογω cherry eye;Τις 2 πρωτες τις εκανε 4-5 μηνων οι οποιες δεν πετυχαν,αλλα η τελευταια που πετυχε εγινε μετα που χρονισε που κατεβηκα χανια.Ο γιατρος φρικαρε που η οφθαλμιατρος(ας μην αναφερω ονομα) του εκανε σε τετοια ηλικια τετοια εγχειριση γιατι σε ηλικια λιγοτερο ενος χρονου,ο αδενας ξαναβγαινει.Οταν του ειπα και το ονομα, μου ειπε νευριασμενος:"παλι καλα που μου το πες,να μην της ξαναστειλω ασθενεις".Την ηξερε προφανως.Καλα,θεωρειται αναμεσα στους 2 καλυτερους οφθαλμιατρους στην Ελλαδα.

πρεπει να τον φρικαρα γενικα το γιατρο εκεινη την ημερα!

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Τι να πω???
Δεν ξερω αν εννοεις για σκυλια απο "κακες" αναπαραγωγες αλλα ο μεγαλος δανος μου ηταν απο εκτροφειο με πολυ καλο pedigree....
Σιγουρα οπου "βαζουμε" το χερακι μας εναντια στη φυση δημηιουργουμε προβληματα αλλα πολλα ειναι και "τυχερα" .....
Το ξερω πολυ καλα πως ειναι να βλεπεις ενα γιγαντα να υποφερει αλλα ειμαι σιγουρος οτι με την αγαπη θα νιωθει και αυτος και εσεις καλυτερα.
Οπως ειπα και πριν υπομονη....δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κτ αλλο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Οι γιατροί εκεί που έκανες την επέμβαση στην σπονδυλική στήλη τι σου έχουν πει ? ποιά πρόγνωση δίνουν ?

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Α! επισης,θυμαστε που ο σκυλος εχει κανει 2 εγχειρισεις στο ενα ματι και 3 στο αλλο λογω cherry eye;Τις 2 πρωτες τις εκανε 4-5 μηνων οι οποιες δεν πετυχαν,αλλα η τελευταια που πετυχε εγινε μετα που χρονισε που κατεβηκα χανια.Ο γιατρος φρικαρε που η οφθαλμιατρος(ας μην αναφερω ονομα) του εκανε σε τετοια ηλικια τετοια εγχειριση γιατι σε ηλικια λιγοτερο ενος χρονου,ο αδενας ξαναβγαινει.Οταν του ειπα και το ονομα, μου ειπε νευριασμενος:"παλι καλα που μου το πες,να μην της ξαναστειλω ασθενεις".Την ηξερε προφανως.Καλα,θεωρειται αναμεσα στους 2 καλυτερους οφθαλμιατρους στην Ελλαδα.

πρεπει να τον φρικαρα γενικα το γιατρο εκεινη την ημερα!
δεν είναι ακριβώς έτσι :
το cherry eye δεν ξαναβγαίνει.
γίνεται 2 μεθόδους,με ενταφιασμό(βάζουν τον αδένα στη θέση του και βάζουν απορροφήσιμο rama)που όμως πολύ συχνά ξανά γίνετε προβολή του.Αυτή την μέθοδο την ακολουθούν όλοι οφθαλμίατροι για να από φύγουν στον μέλλον τι ξηρότητα του ματιού,υποστηρίζοντας ότι είναι η καλύτερη για την υγεία του ζώου,
και η άλλη είναι η ολοκληρωτική αφαίρεση.
Λογικά εσένα σου είχαν κάνει την πρώτη.
Το έχω πάθει και εγώ...........τα έχω χάσει στο μέτρημα.
πρέπει να αφαιρείται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί προκαλεί τραυματισμό στον φακό από την συνεχή τριβή.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επίσης αν δεν πονάει καθόλου, υπάρχει πιθανότητα να κάνει λάθος κινήσεις που μπορεί να τον βλάψουν και να χειροτερέψουν την κατάσταση?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Επίσης αν δεν πονάει καθόλου, υπάρχει πιθανότητα να κάνει λάθος κινήσεις που μπορεί να τον βλάψουν και να χειροτερέψουν την κατάσταση?
Δυστυχως, με τα αντιφλεγμονωδη υπαρχει αυτη η παγιδα.. ο σκυλος δεν ποναει και υπερβαινει των δυναμεων του με αποτελεσμα πιθανα να γινεται μεγαλυτερη ζημια...

cosmo

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
102
0
καταλαβαινω απολυτα την κατασταση γιατι το ιδιο περιπου με αλλο θεμα περναω και εγω ακομα και ειναι 8.5 μηνων κουταβι.λεφτα αστα γιατροι και τελικα εχω 3 διαφορετικες γνωμες.ειναι το χειροτερο.καλυτερα να μουλεγαν δεξου οτι το σκυλι σου θα ειναι ετσι.το παιρνεισ αποφαση με μεγαλο πονο βεβαια αλλα πλεον το παιρνεισ αποφαση.