Μην αμελείτε το κόψιμο των νυχιών

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Επίσης αυτός ο τρόπος "κοψίματος" των νυχιών ενδύκνηται και για σκυλάκια που δεν εντέχουν με τίποτα το ψαλύδι .Απλά θέλει πολύ υπομονή.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Σωστος ο rooby.. και για του λογου το αληθες

View attachment 19214 αυτο ειναι το παδαρκι ενος σκυλου που εμεινε σε ενα καταφυγιο χωρις να βγαινει βολτες, χωρις να κοπουν τα νυχια του, εχει μεγαλωσει το αιμοφορο αγγειο μεσα στο νυχι, εχει παραμορφωσει την πατουσα, ο σκυλος δεν παταει καλα.. και εχει κανει αιματωμα στην ριζα του νυχιου απο την πιεση.

σωστος και ο kkranis..
στα δικα μας σκυλια, δεν κοψαμε ποτε νυχια, βγαινουν 2 ωρες τουλαχιστον καθε μερα ..
σε αντιθεση ομως με της αδερφης μου τον σκυλακο, ο οποιος μικροσωμος και πιστεψτε με βγαινει πολυ μεγαλες βολτες και αυτος..
τα νυχακια του θελουν κοψιμο .. αναρωτιεμαι μηπως αυτο εχει να κανει με το μεγεθος του σκυλου?..δλδ το βαρος του? οποτε ασκειται αλλη πιεση στην τριβη?
Στην περίπτωση αυτή μπορείς να προσπαθήσεις να λιμάρεις λίγο λοξά ,ώστε να νύχια του να γίνουν μυτερα .Με το περπάτημα σιγά σιγά τα αγγεία που βρίσκονται κοντά στο έδαφος θα αδυνατίσουν .Το κάθετο κόψιμο είναι λάθος γιατί το νύχι "κάθεται" (και κατευθύνει το δάχτυλο σε λάθος θέση )και δεν "τρώγεται" εύκολα .Ελπίζω να έγινα κατανοητή....

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
απολυτως...
εμεις τα κοψαμε λιγακι οσο μας επαιρνε..
σχετικα με το ποσο καθισε... ο ενας εκοβε ο αλλος κεφαλοκλειδωμα.. και λιμαρουμε... απο τοτε λιμαρουμε..καπως ετσι να γινει οβαλ το νυχι..
βεβαια το συγκεκριμενο σκυλι ειναι θεμα με το περπατημα του.. εχει αλλα θεματα.. και πρεπει να πατει μονο σε γρασιδι και χωμα...
εμπρος καλη μου λιμα.... κουραγιο και εσυ Τζινι!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
η γνωμη μου ειναι οτι στην φωτο το σκυλι εχει καποιο προβλημα και δεν εχει σχεση με το κοψιμο.
ποτε δεν εχω κοψει νυχια!
τυχαιο ολοι οι γερμαναραδες?αντε και ενας βελγος δεν κοβουν τα νυχια?α ρε εργασια:maria::)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
παιδια κ εγω δεν εχω κοψει ποτε νυχια.δεν αρκει να περπαταει ,θελει κ τρεξιμο για να παρει κλιση καταλληλη το ποδι ωστε να βρει καλα το νυχι κατω.επισης μετραει πολυ κ το εδαφος....σε αμμο πχ η χορτα....παρτε ψαλιδι καλυτερα.εμεις τα παιδια της πολης που μας φαγαν τα τσιμεντα βολευομαστε.το 5ο νυχι το παρακολουθω κ που κ που το λυμαρω,αλλα ως εκει...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
η γνωμη μου ειναι οτι στην φωτο το σκυλι εχει καποιο προβλημα και δεν εχει σχεση με το κοψιμο.
ποτε δεν εχω κοψει νυχια!
τυχαιο ολοι οι γερμαναραδες?αντε και ενας βελγος δεν κοβουν τα νυχια?α ρε εργασια:maria::)
οχι μη το λες... αν και το συγκεκριμενο σκυλι εχει προβλημα.. αλλα οχι στα νυχια..
επειδη παω και βοηθαω κτηνιατρο 2 φορες την εβδομαδα.. εχω δει πολλα σκυλια να εχουν παρομοια νυχια , μεγαλα δλδ.. και να ερχονται οι ιδιοκτητες για κοψιμο συχνα πυκνα.. ο βασικοτερος λογος ειναι γιατι δεν τα βγαζουν βολτα τοσο οσο χρειαζεται το σκυλι τους.
Αλλα εχουν ερθει και γερμανοι.. ναι..
οχι τοσο συχνα , αλλα εχουμε δει.. μαλλον δεν "εργαζοντουσαν"

Οντως δεν ειναι μονο το περπατημα.. θελει και τρεξιμο... ηταν μια περιοδο την Ζαιρα την περπατουσα μονο και ειχαν μεγαλωσει... τωρα εχω βρειενα γηπεδακι μπασκετ αργα το βραδυ.. που το πατωμα του ειναι σαγρε πολυ.. και οταν τα τρεχω συνεχεια ακουω τις νυχιες τους. επιτηδες τα παω εκει .. για πεντκιουρ :D

Last edited:

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
για την εργασια πλακα εκανα μην γυρισει το θεμα και χαλασει.

ο βασικοτερος λογος ειναι γιατι δεν τα βγαζουν βολτα τοσο οσο χρειαζεται το σκυλι τους.
αυτο!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Οταν η διαδρομη του σκυλου ειναι μπαλκονι-σαλονι τι περιμενει κανεις?
Και στη προκειμενη το μεγαλωμα των νυχιων ειναι το μικροτερο κακο για το σκυλο.

Και τα μικροσωμα δεν θα ειχαν προβλημα αν περπατουσαν σωστα,αλλα βλεπεις μολις κοντοσταθει το σκυλακι το περνουν αγκαλια.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
μα αν εργαζεται το ζωο , φανταζομαι οτι τρεχει πηδαει ... αρκετες ωρες την εβδομαδα.. οποτε πιανει "η καλη βολτα" .. και εγω για αυτο το ειπα.
δεν ειναι απαραιτητο να εργαζεται για να μην εχει νυχια φυσικα.. αλλα πιστευω οτι θα βοηθαει :D

Και τα μικροσωμα δεν θα ειχαν προβλημα αν περπατουσαν σωστα,αλλα βλεπεις μολις κοντοσταθει το σκυλακι το περνουν αγκαλια.​
πεσταααα!!
αλλα βρε φιλεναδα, ο φριξος το 5κιλο της αδερφης μου.. λυσσαει στις βολτες καθημερινα.. για αυτο ρωταω μηπως εχει σχεση και με το βαρος?

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τι λέτε τώρα βρε παιδιά δεν τον βγάζω βόλτα όσο πρέπει; 40 χλμ. περπατήσαμε το Σάββατο, και κάθε μέρα τρέξιμο και επαναφορά! Τα νύχια των μπροστινών ποδιών του θέλουν κόψιμο λέμεεε...

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Τι λέτε τώρα βρε παιδιά δεν τον βγάζω βόλτα όσο πρέπει; 40 χλμ. περπατήσαμε το Σάββατο, και κάθε μέρα τρέξιμο και επαναφορά! Τα νύχια των μπροστινών ποδιών του θέλουν κόψιμο λέμεεε...
καλα κοψε κατι 40χλμ δεν κανει ο κεντερης

προφανώς έχει σχέση και με το έδαφος στο οποίο περπατάει και τρέχει ο σκύλος.
:)

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0

Και τα μικροσωμα δεν θα ειχαν προβλημα αν περπατουσαν σωστα,αλλα βλεπεις μολις κοντοσταθει το σκυλακι το περνουν αγκαλια.
Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που κακοποιεί τις αρθώσεις των ποδιών, κάνουν το βάδισμά του οδυνηρό κλπ κλπ

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Προφανώς έχει σχέση και με το έδαφος στο οποίο περπατάει και τρέχει ο σκύλος.
Έχει σχέση με αυτό που αναφέρεις ,με τις φυλές ,με την τροφή , αλλά κυρίως η τριβή .Ένα σκυλί που τρέχει έχει μεγαλύτερη τρηβή από ότι ένα που μόνο βαδίζει (και υπάρχουν αρκετα σκυλιά που δεν μπορούν να τρέξουν λόγω ηλικίας ή κάποια αρρώστιας .Αλλά ακόμα και αυτό δεν συμαίνει 100% εγγυηση ότι δεν χρειάζονται κόψιμο τα νύχια .

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ισως να εχει να κανει και με το σκυλο. Τη Λαρα παλιοτερα την ετρεχα 10 χιλιομετρα τη μερα και τωρα γυρω στα 5. Τα νυχια της μεγαλωναν και μεγαλωνουν και της τα κοβω, και μιλαμε για τρεξιμο στο βουνο σε χωμα. Η Ισις που δεν εχει γραψει τοσα χιλιομετρα ποτε δεν εχει αναγκη απο μανικιουρ.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
ποτέ δεν έχω κόψει νύχια....σε κοπρίτες και σε βελγοκοπρίτες....μόνο το 5ο....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στον δικό μου τα έχουμε κόψει μόνο μια φορά, όταν ήταν κουτάβι πριν ολοκληρωθούν τα εμβόλια. Από τότε που αρχίσαμε βόλτες και μετά όλα, μα όλα, τα νύχια είναι κοντά. (ΑΛήθεια, ο δικός μας πως το λιμάρει αυτό το 5ο νύχι άραγε?)
Κάπου είχα διαβάσει ότι τα νύχια χρειάζονται κόψιμο όταν αρχίσει να ακούγεται το χαρακτιριστικό κλακ κλακ στο πάτωμα του σπιτιού.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
τακα τακα τα τακουνακια που λεω... χεχεχε..
ναι της ζαιρας εκεινη την περιδο του περπατηματος .. τα τακουνακια της ακουγοντουσαν μια χαρα!

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
τακα τακα τα τακουνακια που λεω... χεχεχε..
ναι της ζαιρας εκεινη την περιδο του περπατηματος .. τα τακουνακια της ακουγοντουσαν μια χαρα!
Εγώ δε τα έχω ακούσει της δικιάς μου....Πριν τη μάθω ότι καλό είναι να μη πηδάει πάνω ....στις πόρτες (ξυλινες και γυάλινες) είχα ξεκάθαρει δει τις γρατζουνιές :eek: