Μην αμελείτε το κόψιμο των νυχιών

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Και να σου δείξει ο κτηνίατρος εγώ δεν θα το τολμούσα.Ο κτηνίατρος αν κάνει κάποιο λάθος και κόψει κάποιο αγγείο (που πίστεψέ με αν κοπεί τρέχει αίμα και δεν σταματα καθόλου εύκολα) έχει εκεί γάζες ,αιμοστατικούς επιδέσμους και επίσης την ικανότητα να κρίνει αν κόπηκε βαθεία και χρειάζεται κάτι άλλο .Στα παπαγαλάκια όντως είναι πιο εύκολο αλλά και εκεί πρέπει να έχουμε κάποιο μέτρο προφύλαξης μαζί μας.
επιβεβαιωνω, μια μερα που ημουν στο κυνοκομειο που βοηθαω εκοψε η κτηνιατρος σε ενα σκυλι τα νυχια και το ενα εβγαλε αιμα, μεχρι να παει να φερει τα σχετικα, κοντευα να λιποθυμισω ,μιλαμε για πολυ αιμα

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Κάπου είχα διαβάσει ότι τα νύχια χρειάζονται κόψιμο όταν αρχίσει να ακούγεται το χαρακτιριστικό κλακ κλακ στο πάτωμα του σπιτιού.
Δεν ισχύει .Τα πίσω της δικιάς μου είναι πολύ κοντα αλλά συνεχίζουν να ακούγονται τα κλακ κλακ στα πλακάκια.Κοιτάμε το επίπεδο της πατούσας να είναι ίσο με το τέλος των νυχιών.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Προσωπικά κόβω μόνο τα διπλόνυχα της σκύλας μου. Τα υπόλοιπα δεν με πειράζουν, τρώγονται απο μόνα τους...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προφανώς έχει σχέση και με το έδαφος στο οποίο περπατάει και τρέχει ο σκύλος.
Στο μυαλό μου ήσουν Λίζα..προφανώς και έχει σχέση με το είδος του δρόμου..προφανώς άλλο η άσφαλτος και τα πεζοδρόμια και άλλο το χώμα και η άμμος..

Tο πέμτο δάχτυλο πάντως από την στιγμή που δεν πατιέται δεν μπορεί να συσχετιστεί με τρίβη εφόσον δεν υπάρχει τριβή.

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Νύχια έχω κόψει μια φορά μόνο, τα μπροστινά και μάλιστα όχι όλα, τρίβονται στη βόλτα.
Για το 5ο νύχι θα συμφωνήσω με τη Rooby, καλό είναι να το κοιτάμε και αν χρειάζεται να το κόβουμε γιατί μπορεί εύκολα να σπάσει.
Του δικού μου έχει σπάσει 2 φορές, μία που έκανε κατσικιές στο πάρκο και τη δεύτερη στον κτηνίατρο που παλεύαμε για να του πάρουμε αίμα.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τι λέτε τώρα βρε παιδιά δεν τον βγάζω βόλτα όσο πρέπει; 40 χλμ. περπατήσαμε το Σάββατο, και κάθε μέρα τρέξιμο και επαναφορά! Τα νύχια των μπροστινών ποδιών του θέλουν κόψιμο λέμεεε...
Καλά, κόψε λίγο για τα 40...

Αν βγαίνει μεγάλες βόλτες αλλά παρ' όλα αυτά τα νύχια μεγαλώνουν, δες μήπως έχει υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου, είτε από την τροφή του είτε από συμπληρώματα διατροφής.

Επίσης, τα μακρυά νύχια είναι και ένα από τα συμπτώματα του καλα αζάρ (μακρυά από εμάς)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλά, κόψε λίγο για τα 40...
36... 18 πάνε, 18 έλα..

Αν βγαίνει μεγάλες βόλτες αλλά παρ' όλα αυτά τα νύχια μεγαλώνουν, δες μήπως έχει υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου, είτε από την τροφή του είτε από συμπληρώματα διατροφής.

Επίσης, τα μακρυά νύχια είναι και ένα από τα συμπτώματα του καλα αζάρ (μακρυά από εμάς)
Εκτός από ξηρά άλλο δεν τρώει τίποτα, καλααζάρ κάναμε όταν γυρίσαμε από ελλάδα ήταν αρνητικός... δεν υπάρχει θέμα με όλα τα νύχια, μόνο με τα νύχια στις άκρες των μπροστινών ποδιών..

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η δικια μου εχει το ιδιο προβλημα. Εχει μεγαλωσει δλδ το "ψαχνο". Τα κοψαμε με το που ηρθε σπιτι και ανα καποιες εβδομαδες της τα λιμαρω μια ωραιοτατη λιμα πεντικιουρ. Το πεμπτο νυχι της το κοβω περιπου 1 φορα το μηνα γιατι εχει μια κακη συνηθεια και το τρωει αν μεγαλωσει εστω και λιγο.
Ακομα δεν εχω δει καποια βελτιωσει βεβαια αλλα δεν βιαζομαστε

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
με ίσιο τροχάκι DREMEL κάνουμε φανταστική δουλειά σε 2 λεπτάκια μέσα.
Ούτε ψαλίδια, κόπτες κ.α. ούτε φόβοι κλάματα και τα τοιάυτα !!!

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
με ίσιο τροχάκι DREMEL κάνουμε φανταστική δουλειά σε 2 λεπτάκια μέσα.
Ούτε ψαλίδια, κόπτες κ.α. ούτε φόβοι κλάματα και τα τοιάυτα !!!
Ναι αλλα μπορει να μολυνθει το νυχι αν το χρησημοποιεις το νtρεμελ και για αλλες δουλειες, επεισης ζεστενεται το νυχι κατα την τριβη οποτε πρεπει να σταματας μετα απο λιγα δευτερολεπτα και να επανερχεσαι και καποια σκυλια ισως τρομαζουν απο τον θορυβο που κανει η συσκευη. Παιζει ρολο και η φορα που το κρατας σε σχεση με το νυχι. Εχει βγει και το Pedi Paws (5ε στο ebay) που κανει την ιδια δουλεια αλλα ειναι γκουμουτσα και πολυ θορυβωδες.

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Ναι αλλα μπορει να μολυνθει το νυχι αν το χρησημοποιεις το νtρεμελ και για αλλες δουλειες, επεισης ζεστενεται το νυχι κατα την τριβη οποτε πρεπει να σταματας μετα απο λιγα δευτερολεπτα και να επανερχεσαι και καποια σκυλια ισως τρομαζουν απο τον θορυβο που κανει η συσκευη. Παιζει ρολο και η φορα που το κρατας σε σχεση με το νυχι. Εχει βγει και το Pedi Paws (5ε στο ebay) που κανει την ιδια δουλεια αλλα ειναι γκουμουτσα και πολυ θορυβωδες.
φίλε μου σε όλα σωστός.
Ποτέ το ίδιο γυαλοχαρτάκι για κάτι άλλο.
Ποτέ συνεχόμενα καθώς αναπτύσσει μεγάλη θερμοκρασία λόγω τριβής, άρα κάνουμε παύσεις δευτερολέπτων. Εξάλλου πιάνεις το νύχι και τσεκάρεις θερμοκρασία.
Ο θόρυβος που κάνει στις 10κ στροφές είναι πάρα πολύ λίγος.
Η σκύλα μου γουστάρει να παίζει με σεσουάρ σκούπες και άλλα θορυβώδη και ψιλοανησυχούσα πως θα το δεχθεί, μήπως και πηγαίνει να το φάει.
Αλλά όλα καλά ............καθώς ξέρει και περιμένει για το κόκκαλο μετά την ολοκλήρωση.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
επειδη βγαζουμε τον σκυλο βολτα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι κοντα τα νυχια του.Εγω π.χ τον εχω σε χωμα και οταν παμε βολτα παλι σε χωμα ειμαστε.Το εδαφος αυτο δεν τρωει τα νυχια οσο η ασφαλτος και θελουν κοψιμο.
Καλο ειναι να τσεκαρουμε καθε τοσο και να κοβουμε με τροπο τις ακρες.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σόρρυ αν έχει ήδη απαντηθεί. Από ποια ηλικία και μετά μπορείς να λιμάρεις τα νυχάκια του σκύλου; Έχουμε ένα beagle εδώ δίπλα δύο μηνών και τα νύχια του είναι μαχαίρια, σαν γάτας. Τι κάνουμε; :D

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Θέλω να μάθω απλά από ποια ηλικία και μετά περιποιούνται. Δε σκοπεύουμε να κάνουμε πειράματα με τα νυχάκια του :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Και τώρα μπορεί να γίνει. Αλλά νομίζω σύντομα θα ξαναγίνουν μαχαίρια.
Είναι η ηλικία τέτοια.
Υπομονή να αρχίσουν να φθείρονται από μόνα τους, μόλις το σκυλάκι αρχίσει να περπατάει και έξω.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Thanx. Αύριο θα πάμε κτηνίατρο και για το πρώτο εμβολιάκι :)

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εμας το ενα νυχι ειναι καφε στην μπροστινη πατουσα. το εχει δει και ο κτηνιατρος και η κοπελα που τον κουρεψε δεν μας ειπαν κατι. πρεπει να προσεξω?

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Η δικη μας αν κ βολταρει περισσοτερο σε ασφαλτο τα νυχια της θελουν κοψιμο κ αρκετα συχνα κυριως τα μπροστινα.
Δεν μπορω να πω οτι χαιρεται οταν βλεπει να φερνω το ψαλιδι αλλα οκ..
Την απασχολει ο γιος μου κ γω κοβω :)
Οσο για το χρωμα που αναφερθηκε κ μεις εχουμε δυο καταμαυρα νυχια κ δεν ειναι πρβ απ'οτι ξερω..