Μια βοηθεια ρε παιδες

Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
σορρυ αν ειμαι σε λαθος session ή αν το γραφω λαθος αλλα εχω τεράστιο πρόβλημα. Εχω ενα σκύλο 12 ετών τον οποιο τον εχω στη γιαγιά μου για παρέα και προστασία. ειναι διασταύρωση κολει με γερμανικό ποιμενικό. σήμερα το πρωί ξαφνικά δεν μπορουσε να σηκωθεί και με το που σηκώθηκε λιποθύμησε, κατω απο τη μασχάλη στο μπροστινό πόδι είδα ενα τεράστιο όγκο. Ο όγκος είναι μεγάλος αλλα ειναι μαλακός πολυ, εκτός ενός σημειου καπου στο κεντρο του οπου αν ζουλήξεις με δυναμη πιανεις κατι σκληρό, γι αυτο και απορρίψαμε την εκδοχή να είναι αιμάτωμα.

Τον πήγα στο γιατρό δοκίμασε να τραβήξει με συριγκα αλλα τράβηξε μόνο αέρα.ι καναμε εξετασεις και ειναι χαλια μαύρα.

μας ειπε οτι υπάρχουν 3 πιθανές αιτιες. Καλαζαρ/καρκινος/μια μολυνση απο τσιμπουρι (λιστερια)

καλαζαρ καναμε τεστ δεν είναι οποτε μας ειπε οτι μαλλον ειναι καρκίνος και πρεπει να κανουμε μετάγγιση και εγχείρηση άμεσα. αλλα μεχρι να αποφασίσω μου εδωσε χαπια για να του κάνω θεραπεία για λιστερια. Το θέμα μου ειναι το εξής, αφενός δεν εχω τα 1300€ που θέλει (+120 που έδωσα για την εξέταση) και αφετέρου οτι με τοσο χαμηλό αιματοκρίτη (20%) και αιμοπετάλια (36 απο 175-500) αν θα αντέξει. Το αλλο δε ειναι που θα βρω αίμα για μετάγγιση που μου ζηταει, υπαρχει καποια κλινικη για να αγοράσω? καποιο μερος για να κανω την εγχείρηση πιο οικονομικα? σας ευχαριστώ κιόλας για το χρόνο σας. Και οποιαδηποτε ωρα μπορει καποιος να βοηθησει ας μου κανει μια κληση να τον καλέσω πισω 6936183078 Απολλωνας

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
καποιο μερος για να κανω την εγχείρηση πιο οικονομικα?

Χωρίς να θέλω να επέμβω στα οικονομικά σου..

..Στην υγεία δεν κάνουμε εκπτώσεις..

Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
μενω χαιδαρι,

φιλε μου όντως στη υγεια δεν κανουμε εκπτώσεις αλλα εχασα τον πατερα μου προσφατα απο εγκεφαλικο στα 44, συντηρώ αλλα 2 στόματα και δουλεύω οικοδομή στη οποία λόγο οικονομικών προβλημάτων την εχουν παγώσει εδω και 3 βδομάδες. Οποτε το οικονομικό ειναι κατι πολυ σοβαρό για μένα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αίμα μπορείς να πάρεις από κάποιο τσεκαρισμένα υγιές σκυλί άνω των 25 κιλών (εννοείται ότι το σκυλί θα το δει και ο γιατρός για να κρίνει αν είναι όντως κατάλληλος αιμοδότης).

Τα 1300 μου φαίνονται κι εμένα πολλά, αλλά χωρίς να έχω ιδέα αν δικαιολογείται ιατρικά (αν έχει κάποια έξτρα ιδιαιτερότητα η συγκεκριμένη επέμβαση). Για να σου προτείνουμε γιατρό πάντως ώστε να πάρεις μια δεύτερη γνώμη (όχι μόνο για το οικονομικό θέμα αλλά και γενικότερα αν θες) θα πρέπει να μας πεις σε ποια περιοχή βρίσκεσαι.

Το αν θα αντέξει, μόνο ο γιατρός μπορεί να το κρίνει... (και εδώ πηγαίνει το να ζητήσεις και δεύτερη γνώμη).

Εύχομαι περαστικά!

Edit: Μέχρι να γράψω είχες κι άλλες απαντήσεις

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Καλά βρε παιδί μου, τόσο μεγάλος όγκος από τη μια στιγμή στην άλλη βγήκε, δεν είχατε προσέξει κάτι πιο πριν?

Το αν θα αντέξει την επέμβαση μόνο ο γιατρός μπορεί να στο πει. Αν δεν είσαι σίγουρος δες και άλλον, άμεσα όμως γιατί είναι και Πάσχα στη μέση.

Τράπεζα αίματος για σκυλιά δεν υπάρχει, θα πρέπει να βρεις κάποιον με υγιή σκύλο, βαρύτερο των 25 κιλών που να είναι διατεθημένος να δώσει.

Κάνε μια ανάρτηση και στο φορουμ στα ζητείται, στο facebook, σε άλλα σκυλοsite, πιστεύω θα βρεθεί κάποιος. Να γράψεις και σε ποια περιοχή είσαι και πόσο άμεσα το χρειάζεσαι γιατί όπως είπαμε το Πάσχα θα δυσκολέψει όσο να'ναι τα πράγματα. Ρώτα το γιατρό πόσες φιάλες θα χρειαστεί για να ξέρεις αν θα πρέπει να βρεις πάνω από έναν.

Edit: Και μαζί και τα ίδια γράφαμε με το xotikouli

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
παντου κανουμε εκπτωσεις δυστυχως,...δεν γινεται διαφορετικα καποιες φορες.φιλε σου ευχομαι ο,τι καλυτερο πραγματικα...μπραβο σου που το ψαχνεις κ το παλευεις κ δεν το εγκαταλειπεις οπως κανουν πολλοι αλλοι κ τα στελνουν για ευθανασια!μπραβο!ευχομαι το καλυτερο!φιλε ρωτα την γιατρο σου πως μπορω να σου στειλω αιμα απο τον δικο μου.ειναι 55 κιλα κ εχθες εκανε εξετασεις κ γενικες κ για υδροφιλωριωση κ καλαζαρ κ ειναι σουπερ.
θεσσαλονικη βρισκομαι για να ξερεις τι να πεις στον στην γιατρο.

Last edited:

Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
να παω και σε αλλο γιατρο δεν εχω προβλημα, αλλα καπου κοντα, γιατι εγω εχω μονο μηχανή και σε αμάξι δεν μπαίνει και αυτός +του εβαλε ενα ορο και κατι ενεσεις και κατουριέται και τα κανει πανω του ο φουκαράς. Ο γιατρος που πηγα μου ειπε πως πρεπει να κανει βιοψια η οποια θα παρει 10 μερες για αποτελεσματα λογο πασχα,

1) αν περιμενω 10 μερες μου ειπε δεν θα αντεξει
2) Αν του κανει επεμβαση ετσι στα τυφλα δεν θα αντέξει λογο αιμοσφαιρίων
3) Αν του κάνει μετάγγιση θα βάλει και κορτιζόνη στο αιμα αλλα κατα 70% να μην το δεχτει δεν θυμάμαι για πιο λογο ακριβώς μου ειπε

αυτα ακριβώς μου είπε και σαν καλύτερη λύση μου πρότεινε την 2.

Τον ογκο λογο μεγάλου τριχώματος + οτι τον εχω και ζει με τη γιαγιά μου δεν τον παρατηρησε. εγς μια φορα τη βδομαδα που παω παλι δεν τον ειδα τον κάλυπτε πολυ καλα η χαιτη του και το οτι ήταν ζωηρός. δεν ειναι και πολυ χαδιαρης και σαλιας δεν τα γουσταρει αυτα, για ενα χαδι οταν ερθεις και αλλο ενα οταν φυγεις έρχεται μονο και μετα αραζει διπλα σου.

Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ 16, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 210 99 66 054 απιστευτη επιστημονας , φοβερα και ασταματητα ψαγμενη ,και εκπληκτικη σαν ατομο ,οτι σου πει ειναι νομος

σε ευχαριστω πολυ θα την καλεσω μηπως μπορι να ερθει να μας πει μια γνωμη και αυτη

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
φιλε ρωτα την γιατρο σου πως μπορω να σου στειλω αιμα απο τον δικο μου.ειναι 55 κιλα κ εχθες εκανε εξετασεις κ γενικες κ για υδροφιλωριωση κ καλαζαρ κ ειναι σουπερ.
θεσσαλονικη βρισκομαι για να ξερεις τι να πεις στον στην γιατρο.
στο ξαναπαραθετω γιατι μαλλον δεν το ειδες.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
lawrence μάλλον δε μπορείς να του στείλεις το αίμα από τη θεσσαλονίκη, αν είναι τόσο επείγουσα όσο ακούγεται η κατάσταση το αίμα θα πρέπει να το πάρει ο γιατρός αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
καλα σιγουρα δεν φανταζομουν οτι θα το στειλω κ με κτελ ρε συ ,απλα λεω μηπως υπαρχει καποια υπηρεσια η καποιος τροπος που θα γινοταν.

Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
δεν το σηκώνει, εχω και τα δικά μου σκυλιά τον Ian και τη Sylva είναι χασκι αλλα ειναι 11 και 9 ετων αντίστοιχα κανουν ή ειναι μεγαλα ηλικιακά? Αυτος τα εμβολιάζει και τα κοιτάει απο τη μερα που γεννήθηκαν, δεν θα μου το πρότεινε αν έκαναν? Δεν μπορω να βγαλω ακρη μαζι του και θα με σκασει στο τελος.