Μια βοηθεια ρε παιδες

Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
εν το μεταξυ σας γραφω μπαρουφες, λελιχια καπως ετσι που το ειπε και οχι λυστερια που εγραψα πιο πανω, Με εχει πιασει ενας πανικος και τα εχω χασει σορρυ και παλι παιδια

Δεν εχω και καποιον που να ξερει να μιλήσω και αναγκαστικά σας πρήζω μεχρι να περασει η ωρα να βρω γιατρο.
Δεν μου κολλάνε κάποια πράγματα ρε παιδια και θελω να τα συζητησω. Πχ ο γιατρος λεει πως ειναι όγκος και θλει εγχείρηση και παρολα αυτα μου δινει φαρμακα για την ελιχεια με το πρόσχημα οτι αν ειναι καρκινος θα πεθανει ουτως η άλλος οποτε δνε πειραζει να παρει τα φαρμακα για την ελιχεια. Μονο εμενα μου φαινετε χαζο? Ο ογκος δε απο την αλλη δεν πρεπει να τον εχει καιρο, θελω να πιστευω πως θα τον ειχα δει δηλαδη και ειναι και νερουλος μοιαζει σαν να ειναι αιμάτωμα εξου και τα αυξημενα λευκα αιμοσφαιρια. Τα λευκα αιμοσφαίρια συνήθως ειναι αυξημενα οταν υπαρχει μολυνση/αιματωμα/ κλπ ετσι δεν ειναι? Δεν θελω να το παιξω γιατρός και διορθώστε με αν ειμαι καπου λαθος.

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ερλίχια (ehrlichia) πρέπει να σου είπε. Δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να συνδέεται με την συγκεκριμένη κατάσταση που παρουσιάζει ο σκύλος...

Αν θέλεις διάβασε τα παρακάτω μήπως βρεις σχετικές πληροφορίες

Η Ερλιχίωση του Σκύλου

Ehrlichia infection in dogs

Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
μολις μιλησα με μια γιατρο απο αγια παρασκευη και μου ειπε πως μοιαζει με Ερλίχια. τα συμπτωματα ειναι οπως τα γραφει και στο αρθρο που μου παρεθεσες. (τα ουλα και τα χειλια του ειναι κατασπρα και οι εξετασειςι εδειξαν προβλημα σε νεφρα και συκωτι) Το οτι ειναι γερμανικος ποιμενικος ο μισος τωρα για τον ογκο η κτηνιατρος η καινουργια μου ειπε πως η ασθενεια προκαλει αιμοραγιες και ισως να εσπασε καποιο/α αγγεια και για αυτο να διογκώθηκε τοσο πολυ. Θα ενημερωσω παιδια, σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές, την ανταπόκριση και πιο πολυ για την παρέα ολο το μεσημέρι

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βρε παιδιά, τι σχέση έχει η ερλιχίωση με τον όγκο?? Και αφού του έκανες εξετάσεις για καλααζαρ, δεν του έκανες και για ερλιχίωση?? (εξετάσεις αίματος είναι και οι δυο).

Η ερλιχίωση διορθώνεται με αντιβίωση, αν και αν έχει ήδη φτάσει ο σκύλος σε σημείο να έχει τόσο "χαλασμένες" αιματολογικές και συμπτώματα, είναι πιο δύσκολο.

Να πάρεις οπωσδήποτε και δεύτερη άποψη.....

Το οτι πρόκειται για όγκο είναι προφανές, αλλά το αν είναι καλοήθης ή κακοήθης απο που προκύπτει?? Ρωτάω γιατι ο προηγούμενος σκύλος μου είχε ένα τεράστιο εξόγκωμα για χρόνια στα γεράματα του.... αν είναι καλοήθες το πράγμα δεν επείγει η κατάσταση και έχεις χρόνο να προσπαθήσεις να διορθώσεις την ερλιχίωση..... οι αιματολογικές του θα επανέλθουν μετά την αντιβίωση αν δεν έχει γίνει ζημιά σε ζωτικά όργανα.....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλά πόσο καιρό έιχατε να του κάνετε εξετάσεις αίματος? Η ερλίχεια για να φτάσει να χτυπήσει νεφρά και συκώτι με άσπρα ούλα, σημάινει ότι την έχει πολύ καιρό.
Εύχομαι να γίνει καλά ο κακομοίρης...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά πόσο καιρό έιχατε να του κάνετε εξετάσεις αίματος? Η ερλίχεια για να φτάσει να χτυπήσει νεφρά και συκώτι με άσπρα ούλα, σημάινει ότι την έχει πολύ καιρό.
Εύχομαι να γίνει καλά ο κακομοίρης...
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.... πολύς κόσμος κάνει εξετάσεις μόνο για καλααζαρ, αλλά όχι για ερλίχεια (πολύς επίσης δεν κάνει για τίποτε απο τα δυο ή κάνει μόνο το snap test). Δεν έχει ακουστεί η ερλίχεια τόσο όσο το καλααζαρ και τη "φοβούνται" λιγότερο ή δεν την γνωρίζουν κάν, παρα που είναι άκρως διαδεδομένη.... επίσης πολύς κόσμος πιστεύει οτι αφου δεν έχει βρει τσιμπούρι στο σκύλο, αποκλείεται να έχει ερλίχεια..... λάθος......

Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
Καλησπερα παιδια, εξετασεις κανουμε μια φορα το χρονο μετα το καλοκαίρι αλλα ηταν παντα σχεδον μεσα στα πλαισια των αποδεκτων τιμων, για ερλιχια δεν ειχαμε κανει ποτε, γιατι εγω προσωπικα δεν την ηξερα καν σαν αρρώστια και ο γιατρος δεν μας το ειχε πει ποτε.

Φιλε kopriti ο πρωτος γιατρος που πηγα μας ειπε πως υπαρχει εξετασει για ερλιχείωση αλλα δεν ειναι ακριβής οποτε και δεν αξιζει να την κανουμε +οτι ηταν πεπεισμένος τι προκειτε για ογκο και έπρεπε να κανει εγχείρηση. Εγω πιστευω πως δεν εκανε εξετασεις για ερλιχίωση γιατι αν εβγαιναν θετικες δεν θα δεχόμασταν να κάνουμε εγχείρηση και θα εχανε το 1300αρι τις επεμβασης και τα λεφτα που θα χρειαζόταν κατα την ανάρρωση.

Τωρα η γιατρος που μιλησα μου την συστησε ενας φιλος μου αλλα λογο αποστασης η κοπελα με παρέπεμψε σε ενα συνάδελφο της κοντα σε εμένα. Για να μην ταλαιπωρήσω το σκυλί ήρθε το παλικάρι απο το σπίτι και αυτος διέγνωσε ερλιχεια, για τον όγκο πιστευει πως ειναι εσωτερικό αιμάτωμα το οποιο προκάλεσε η ερχιλιωση, αν ηταν καρκινος θα έπρεπε να ηταν νεκρό το σκυλί μιας και ο πιο επιθετικος που εχει δει (σε άλογο) χρειάστηκε 3 μηνες για να εξαπλωθεί τόσο και σιγουρα 3 μήνες δεν το έχει αυτο το πραγμα ο σκυλος. Οι εξετασεις ειναι αρκετα χάλια οντως μας είπε και ειναι ενα βημα πριν την μετάγγιση (αν ο αιματοκρίτης πέσει κατω απο 16%) αλλα εχει καλο ποσοστό αναπαραγωγής αρχέγονων κυττάρων. Δηλαδη οτι ο μυελός των οστών παράγει σε πολυ μεγαλες ποσοτητες λευκά αιμοσφαίρια, ερυθρά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

Για την ώρα του έκανε μια ένεση για την ερλίχια και μου έγραψε χάπια να του δίνω. (vibramisin ή Ronaxan 100, 2 πρωι και 2 το βράδυ)
Δυστυχώς όμως δεν τρώει και δεν πίνει νερό και αναγκαστικά του βαζω φιδέ, κοτόπουλο, ξηρά τροφή και μια πολυβιταμίνη centrum στο μπλέντερ και τα κάνω χυλο για να του το κολλάω στον ουρανίσκο και να το καταπίνει θέλοντας και μη κια φυσικα νερο εχω αγορασει ενα μπουκαλακι αυρα αυτο με την πιπίλα μπροστά και του το χώνω στο στόμα και το ζουλάω, ψιλοπνιγετε που και που αλλα τουλάχιστων πίνει νερο και δουλεύουν τα νεφρά του. Σήμερα σηκώθηκε λίγο και κατούρησε μονος του γιατι μέχρι αργά το βράδυ τον σήκωνα εγω ανα 2ωρο και τον κράταγα για να κατουρήσει γιατι ειχε συχνοουρία λόγω των ορών.

Καλό απογευμα παιδια και ευχαριστώ και πάλι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν τετοιοι αγυρτες ρε γαμωτο...αν είναι δυνατόν.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά...και να γίνει καλά ο μικρός.....
Ελπίζω να μην ξαναπατήσεις σε αυτό τον απατεωνα...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
εγω λεω να ξαναπας μια βολτα απο τον κτηνιατρο ,οταν με το καλο γινει το σκυλι καλα κ να του πεις οτι εχει εναν καλο στον εγκεφαλο κ θα πρεπει να κανει εγχειρηση ,που βεβαια θα του την κανεις εσυ κ τζαμπα.μακαρι να πανε ολα καλα.για το νερακι ,νομιζω οτι ειναι καλα να το βαζεις απο τα πλαγια στο στομα του.φιλε καλο κουραγιο!να σου δωσει απλοχερα ο θεος ,ο,τι προσφερεις εσυ για αυτο το ζωο!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Vibramycine να πάρεις, είναι ακριβώς η ίδια ενεργή ουσία με το ronaxan το οποίο επειδή πουλιέται σαν κτηνιατρικό είναι πολύ ακριβότερο!! Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο ακριβως αντιβιωτικό (δοξικυκλίνη).

Περαστικά εύχομαι κι εγώ και μην ξεχνάτε οι υπόλοιποι, μαζί με το καλααζαρ να τσεκάρετε πάντα και ερλιχίωση οταν τραβάτε αίμα απο το σκύλο..... το κόστος είναι αμελητέο μπροστά στην έγκαιρη διάγνωση ή τουλάχιστον στο να έχετε ήσυχο το μυαλό σας. Η εξέταση δείχνει την αρρώστια πριν ο σκύλος εμφανίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα και σ'αυτή τη φαση διορθώνεται πολύ πιο εύκολα και με ελαχιστοποιημένη την πιθανότητα να εμφανίσει ζημιά σε κάποιο όργανο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλησπερα παιδια, εξετασεις κανουμε μια φορα το χρονο μετα το καλοκαίρι ......
Μια φορα τον χρονο δεν φτανει. Μιλαω εκ κακιας πειρας. Ασθενειες οπως πχ η λεϊσμανιωση μπορει να εξελιχτουν και τρια χρονια μετα την προσβολη, μπορει ομως και μετα απο ελαχιστους μηνες.
Εξετασεις ανά εξαμηνο για σιγουρια.