Το ξύδι είναι όξινο, το μάρμαρο θα σου το καταστρέψει (την πάτησα).
Δοκίμασε την Αποσμίνη. Μυρίζει έντονα, βάλε λίγο στο νερό. Με την Ίρις πάντως έπιασε.
Δοκίμασε την Αποσμίνη. Μυρίζει έντονα, βάλε λίγο στο νερό. Με την Ίρις πάντως έπιασε.
Η φτωχή μου εμπειρία με τον δικό μου (είναι τεσσάρων μηνών και τον υιοθετήσαμε στους 2 μήνες) είναι ότι ναι μεν αντιλαμβανονται πολύ γρήγορα, αλλά θέλει μεγάλη υπομονή να μάθουν γιατί νομίζω ότι μέχρι ένα σημείο, όλα τα θεωρούν παιχνίδι! Είναι πολύ μικρός ακόμα για να ελέγξει την κύστη του, εμάς είναι 4 μηνών με δικό του κήπο που μπορεί να μπαινοβγαίνει κι ακόμα έχουμε -σπάνια βέβαια- κάποια μικροατυχήματα! Άρα κάποια πράγματα να τα περιμένεις. Με το δάγκωμα, λόγω του θέματος με τα δόντια που έχουν όλα τα κουτάβια, εμείς τον μάθαμε να μην δαγκώνει εμάς. Στο χώρο του έχει μόνο παιχνίδια και αντικείμενα που επιτρέπεται αν δαγκώνει. Όποτε όμως μπορεί, και βλέπει κάτι καινούριο, προσπαθεί να το δαγκώσει ακόμα και τώρα με πολύ μεγάλη όρεξη! Εγώ πάντως από τη μικρή μου εμπειρία, έχω καταλήξει πως για να ακούσει όσα του λες, θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας, η οποία χτίζεται κάθε μέρα. Σε αυτή τη φάση ο δικό μας μας πχ, αν λίγο επιμείνω, θα σταματήσει να δαγκώνει κάτι η να κάνει ζημιές, επειδή απλά -νομίζω- δε θέλει να με στενοχωρήσει. Άρα, συνταγές δεν υπάρχουν, η σχέση σας θα χτίζεται κάθε μέρα και θα έχεις τη χαρά να έχεις -εν μέρει- διαμορφώσει τον χαρακτήρα του κουταβιού!ο Μπάμπης μετά το αρχικό μούδιασμα της αρπαγής από την μητέρα του έχει πια ξεθαρρέψει και αρχίζει και διασκεδάζει αλλά έχει αρχίσει και κάνει και αταξίες. Όπως ανέφερα στο αρχικό μου ποστ η εμπειρία μου με την ανατροφή και εκπαίδευση κουταβιού είναι μηδαμινή για αυτό ετοιμαστείτε για καταιγισμό αποριών. Πάμε λοιπόν:
-Είναι σε ηλικία να μαθαίνει εντολές ή είναι ακόμα νωρίς και δεν καταλαβαίνει; ( ενώ του λέω "μη" για να μην δαγκώνει αυτός το βλέπει παιχνίδι και ορμάει περισσότερο )
-Το box ενδείκνυται σε αυτήν την ηλικία που είναι; ( για ύπνο και για όταν λείπουμε από το σπίτι )
-Κατουράει αρκετές φόρες , το ξέρω ότι έχουν μικρή κύστη και δεν μπορούν να κρατηθούν αλλά φτάνει σε σημείο να έχει κατουρήσει στο μπαλκόνι, να μπαίνει στο σπίτι και σε 5 λεπτά να κατουράει πάλι
-Μου αρέσει να τριγυρνάει στα πόδια μου ( τώρα που γράφω έχει ξαπλώσει στα πόδια μου) αλλά έχει λερώσει όλο το σπίτι, να τον περιορίσουμε μόνο σε ένα δωμάτιο για αποφυγή ατυχημάτων ; Θα μάθει έτσι;
και τελευταίο να του πάρουμε παιχνίδια να μασάει ή είναι μικρός;