Μια καλημέρα και απο μας!

Mariosagapi

New Member
10 Απριλίου 2016
3
0
39
Γειά σας. Ονομάζομαι Αγάπη και θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας. Αρχικά να σας πω οτι κάποια στιγμή στο μέλλον (όχι στο κοντινο μάλλον) θα θέλαμε με το αγόρι μου να πάρουμε ενα σκύλο. Λοιπόν το αγόρι μου είχε παλιά ένα κανίς, τον Ερίκο, απο πετ σοπ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 15 χρόνων και απο τότε δεν θέλησε να ξαναδεθεί με κάποιο άλλο σκύλο.

Μετά λοιπόν απο αρκετά χρόνια αποφάσισε οτι θα ήθελε να αποκτήσει πάλι κάποιο σκυλάκι. Μου λέει οτι θα ήθελε κάποιο μαύρο κανίς. Εγώ πάλι γενικά δεν είμαι πολύ φαν του σκύλου και ιδιαίτερα των μικρόσωμων φυλών γιατί συνήθως είναι πολύ νευρικά. Βέβαια ξέρω οτι τα κανίς είναι πολύ γλυκά και έξυπνα σκυλάκια. Είχα και εγώ ενα πολύ παλιά ενα ημίαιμο κανισάκι που το είχα βρεί στο χωριό μου. Εγώ έχω γάτες και θα ήθελα κάποια φυλή που να τα πηγαίνει καλά με τις γάτες, βέβαια θα μου πείτε αυτό δεν έχει να κάνει, εαν το παρουμε απο κουταβάκι θα συνηθίσει.

Λοιπόν αφού τo συζητήσαμε χθές καταλήξαμε να πάρουμε εαν όχι κανίς κάποιο μικρόσωμο σκυλάκι τέλος πάντων λόγω χώρου κυρίως. Εγώ βέβαια θεωρώ πως για το σπίτι μας θα ήταν εφικτό να πάρουμε και κάποιο πιο μεγάλο. Τέλος πάντων. Εγώ του πρότεινα να το σκεφτεί για κάποιο κόργκι, βέβαια θα χρειαστεί να το πάρουμε απο εξωτερικό, οπότε το σκέφτομαι...
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο άλλη φυλή, η οποία να είναι σχετικά μικρόσωμο, ήσχυση, να είναι υπόκουει και να μην θέλει και την τρελή άσκηση;

Βέβαια γνώμη είμαι πως θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε και σε αγγελίες φιλοζωικών και σκυλάκια προς υιοθεσία και αν βρούμε κάποιο κανισάκι να το πάρουμε αλλά το αγόρι μου μου λέει πως προτιμάει να είναι σίγουρος για την καθαροαιμία του. Πείτε μου και εσείς την γνώμη σας.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Καλησπέρα Αγάπη, καλώς ήρθες στο φόρουμ! Συνήθως όταν δεν ξέρεις τι θέλεις σ' ένα σκύλο (δηλαδή δεν ψάχνεις κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό), αυτό που ψάχνεις βρίσκεται στο δρόμο, σε καταφύγιο, σε σπίτι εθελοντή. Από την άλλη εφόσον ο φίλος σου - που απ' ότι καταλαβαίνω θα είναι το άτομο που θα φροντίζει κυρίως τον σκύλο εφόσον όπως γράφεις δεν είσαι ιδιαίτερα φαν - είναι αποφασισμένος για καθαρόαιμο (κανίς ή ό,τι άλλο), τότε η αναζήτηση σωστού εκτροφέα είναι μονόδρομος, κι εύχομαι το αποτέλεσμα να τον/σας δικαιώσει.
Κατά τ' άλλα στο ερώτημά σου μικρόσωμο/εκπαιδεύσιμ0/ήσυχ0/υπάκουο/χαμηλής ενέργειας απαντούν πάρα πολλές φυλές, τόσες που ειλικρινά δεν θα βοηθήσει σε τίποτα να σου αραδιάσουμε απλώς ονόματα :)
Και φυσικά όπως έγραψες και μόνη σου, η προσωπικότητα που θα αναπτύξει ο σκύλος και οι συμπεριφορές που θα του επιτραπούν να έχει (υπακοή, συμβίωση με γάτες κπλ), εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από την δουλειά που θα κάνει ο κηδεμόνα/ες του, πέρα απ' τα γονίδια του σκύλου.

Mariosagapi

New Member
10 Απριλίου 2016
3
0
39
Καλησπέρα Αγάπη, καλώς ήρθες στο φόρουμ! Συνήθως όταν δεν ξέρεις τι θέλεις σ' ένα σκύλο (δηλαδή δεν ψάχνεις κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό), αυτό που ψάχνεις βρίσκεται στο δρόμο, σε καταφύγιο, σε σπίτι εθελοντή. Από την άλλη εφόσον ο φίλος σου - που απ' ότι καταλαβαίνω θα είναι το άτομο που θα φροντίζει κυρίως τον σκύλο εφόσον όπως γράφεις δεν είσαι ιδιαίτερα φαν - είναι αποφασισμένος για καθαρόαιμο (κανίς ή ό,τι άλλο), τότε η αναζήτηση σωστού εκτροφέα είναι μονόδρομος, κι εύχομαι το αποτέλεσμα να τον/σας δικαιώσει.
Κατά τ' άλλα στο ερώτημά σου μικρόσωμο/εκπαιδεύσιμ0/ήσυχ0/υπάκουο/χαμηλής ενέργειας απαντούν πάρα πολλές φυλές, τόσες που ειλικρινά δεν θα βοηθήσει σε τίποτα να σου αραδιάσουμε απλώς ονόματα :)
Και φυσικά όπως έγραψες και μόνη σου, η προσωπικότητα που θα αναπτύξει ο σκύλος και οι συμπεριφορές που θα του επιτραπούν να έχει (υπακοή, συμβίωση με γάτες κπλ), εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από την δουλειά που θα κάνει ο κηδεμόνα/ες του, πέρα απ' τα γονίδια του σκύλου.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!!! Απ οτι καταλαβαίνω είναι αποφασισμένος για κανίς. Μήπως έχετε να μου προτείνεται εκτροφεία; Και απο άλλες φυλες αν θέλετε, θα τα κοιτάξουμε!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Ποιο μεγεθος poodle τον ενδιαφερει ; Οι εκτροφεις υποθετω δεν εκτρεφουν ολα τα μεγεθη,εκτος αν κανω λαθος.

Last edited:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!!! Απ οτι καταλαβαίνω είναι αποφασισμένος για κανίς. Μήπως έχετε να μου προτείνεται εκτροφεία; Και απο άλλες φυλες αν θέλετε, θα τα κοιτάξουμε!
Υπάρχει το εκτροφείο της Monika Krause στη Θεσσαλονίκη
http://poodle.gr/gr_home.htm