Μολις απεκτησα πιτ μπουλ

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
μα πως βρε Φωτεινηηηηη, ο φιλος που του το εδωσε ειχε παει ο ιδιος
στο εκτροφειο της Σερβιας και του το εφερε! Τσ τσ τσ μα να μην
σκεφτοσαστε καθολου :p
Σιγα να μην πήγε στη Σερβία για κουτάβι, κάποιος ζευγάρωσε δύο ημίαιμα που μοιάζουν κάπως σε πίτμπουλ και με 50, άντε 100 € τα πούλησε μέσω ίντερνετ η εφημερίδας όπως γίνεται πάντα. Εδώ ο άνθρωπος δεν ξέρει όνομα εκτροφείου από που (και καλά) πήρε το κουτάβι, δεν ξέρει (δεν ρώτησε τον κτηνίατρο) τι αμπούλα έβαλε στο κουτάβι του. Τι να πεις... Και τα καταφύγεια είναι γεμάτα από τέτοια «πίτμπουλ» σε όλα τα χρώματα και όλες τις ηλικίες.

future80

Member
20 Ιανουαρίου 2014
22
0
Νομίζω ότι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!! Ο loki6 νομίζω ότι θέλει να μάθει περισσότερα για το αιματάκι στα κόπρανα και όχι για τις ρίζες του Loki. Όποιος λοιπόν έχει κάτι να μας διαφωτίσει, ευπρόσδεκτος

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Για το αιματάκι στα κόπρανα, αρμόδιος είναι ο κτηνίατρος που το παρακολουθεί!
Πιθανόν θέλει αποπαρασσίτωση το κουτάβι. Κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του. ΑΝ είχε αποκτήσει το σκυλί από σωστή πηγή δεν θα υπήρχε αιματάκι στα κόπρανα να συζητάμε τώρα...

Το δάσος είναι η κυνοφιλία αγαπητέ. Όχι το κουτάβι του καθενός.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.975
20.404
furure80

α) Μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι έχουμε το ελεύθερο να σχολιάζουμε ότι θέλουμε.
β) Το από που έχεις πάρει τον σκύλο, είναι σε άμεση συνάρτηση, με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και
γ) Για τα οποία προβλήματα υγείας, αρμόδιος είναι ο κτηνίατρος. Οχι ένα φόρουμ, αγνώστων.

Αρκούντως διαφωτιστικά όλα αυτά, δεν νομίζεις;

loki6

Member
21 Ιανουαρίου 2014
6
0
Κρίμα που όντως υπάρχουν αδέσποτα πιτ μουλ και δεν το ήξερα.Κατα τ'άλλα ούτε με νοιάζει αν θέλετε να το ζευγαρώσω ούτε αν θέλετε να είστε φωστήρες σε αντίθεση με εμένα.Μάγκες της φακής του ίντερνετ.Εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με τις φωτογραφίες.Εσυ που ξές βρε σιγανοπαπαδιά ότι είχε κάποιος δυο ημίαιμα τα έβαλε να χέσουν στην αυλή σου και μετά μου τα πούλησε.Γκετ ε λάιφ

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
το κουταβι με αυτα τα μπαλωματα που εχει στο δερμα μπορει και να εχει και ψωρα,
το αιματακι στα κακα στην καλυτερη περιπτωση ειναι κολιτιδα στην χειροτερη αστο.
Το δεντρο να το κοιταμε αλλα οταν καιμε το δασος δουλεια δεν γινεται.
τουλαχιστον παρε και μια δευτερη γνωμη απο κτηνιατρο. Να το εξετασει και να
σου πει τι εχει.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Νομίζω ότι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!! Ο loki6 νομίζω ότι θέλει να μάθει περισσότερα για το αιματάκι στα κόπρανα και όχι για τις ρίζες του Loki. Όποιος λοιπόν έχει κάτι να μας διαφωτίσει, ευπρόσδεκτος
Ας πάει στον κτηνίατρο να κάνει εξετάσεις στο κουτάβι, απλά τα πράγματα, εδώ τι να του πούμε;
Και τι πάει να πει «μας»; Είστε παρέα δηλαδή;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Θα παρακαλουσα loki6 να εισαι πιο ευγενικος στις εκφρασεις σου.

Κατα τα αλλα .. καλως ηρθες.

Το κουταβι μπορει να εχει απο δεμοδηκωση μεχρι ψωρα, απο σκουλικια μεχρι τυφο. Το φορουμ δε μπορει να σε βοηθησει για τιποτα απο αυτα. Μονο ο κτηνιατρος σου.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Επισης οπως πολυ σωστα ειπε η Φωτεινη το blue nose δεν ειναι γραμμη αιματος αλλα χρωματισμος που εχει γινει μοδα στην Ελλαδα. Συνηθως οτι ειναι μπλε στα "πιτμπουλ" σημαινει οτι εχουν μεσα "razor edge ", δηλαδη bulli.
Οπως και να εχει κατσε να ενημερωθεις για την σωστη αποκτηση σκυλου (δηλαδη απο σωστο εκτροφεα αναγνωρισμενο στον κυνολογικο ομιλο της καθε χωρας).
Κριμα για το σκυλακι που το πηρες και εχει τοσα προβληματα και κριμα που στηριξες εναν ανευθυνο που εβαλε 2 σκυλια αγνωστου προελευσεως να ζευγαρωσουν.
Το αιμα στα κοπρανα συνηθως ειναι επικυνδινο. Θα σου πρτεινα να παρεις γνωμη και απο αλλο κτηνιατρο οσο ειναι νωρις.
Καλη τυχη να εχει το κουταβακι σου.

loki6

Member
21 Ιανουαρίου 2014
6
0
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα λοιπόν.Τα κακά μας είναι καθαρά πλέον στην πρωτελευταία μέρα της θεραπείας.Το τρίχωμα είναι καλύτερα και ο κτηνιατρος (πριν 2 μέρες που πήγαμε τελευταία φορά) μας είχε πει ότι δεν είναι τίποτα απλά θέλει το χρόνο του να αποβάλει το ''χαλασμένο''(λιγα σημεία στο σώμα του) και να βγάλει το ''κανονικό''.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μπηκες εδώ θέτοντας 2 θέματα υγείας για το κουτάβι σου, που προφανώς σε ανησυχησαν και ηθελες να τσεκάρεις αν ισχυαν τα λογια του κτηνιατρου.... καποιοι μπηκαν στον κόπο και σου εγραψαν για αυτά τα ζητηματα. Οποτε οφειλεις σεβασμό τουλάχιστον στο χρόνο που αφιερωσαν. Ασε την ειρωνεια κατα μέρος και σκέψου καλύτερα τι σου γράφουν. Λες να τους απασχολει να σε πικάρουν, επιδεικνυοντας το λάθος σου? Οχι. Το κουτάβι τους απασχολει... όπως θα επρεπε και εσένα. Το ότι δεν ειναι τύφος το αίμα αλλά σκουληκια, από καθαρή τυχη, ειναι... ετσι που το απέκτησες... Οποτε καλό θα ήταν να εισαι πιο προσεκτικός στους τρόπους σου...

future80

Member
20 Ιανουαρίου 2014
22
0
Για το αιματάκι στα κόπρανα, αρμόδιος είναι ο κτηνίατρος που το παρακολουθεί!
Πιθανόν θέλει αποπαρασσίτωση το κουτάβι. Κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του. ΑΝ είχε αποκτήσει το σκυλί από σωστή πηγή δεν θα υπήρχε αιματάκι στα κόπρανα να συζητάμε τώρα...

Το δάσος είναι η κυνοφιλία αγαπητέ. Όχι το κουτάβι του καθενός.
«το κουτάβι του καθενός» είναι ο Λόκι στη συγκεκριμένη περίπτωση.., ο ιδιοκτήτης του οποίου ξεκίνησε τη συζήτηση. Σε αυτόν δεν απαντάμε ??
το «ΑΝ είχε αποκτήσει το σκυλί από σωστή πηγή δεν θα…» προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Τι σημαίνει ΑΝ? τη στιγμή που το έχει ήδη αποκτήσει..?
Η όλη συζήτηση δεν ξεκίνησε από ένα υποθετικό σενάριο. Ένας άνθρωπος που αγαπάει το ζωάκι του, μοιράστηκε τους φόβους του, όπως πιθανόν θα κάναμε όλοι μας. Αυτό έγινε παράλληλα με τις συμβουλές και τη θεραπεία που του συνέστησε ο κτηνίατρος.
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι για το αιματάκι στα κόπρανα, αρμόδιος είναι ο κτηνίατρος που το παρακολουθεί. Από εμάς δεν νομίζω ότι περιμένει να τον αντικαταστήσουμε... και φαντάζομαι κανένας στο forum δεν μπαίνει με αυτή τη λογική…

future80

Member
20 Ιανουαρίου 2014
22
0
furure80

α) Μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι έχουμε το ελεύθερο να σχολιάζουμε ότι θέλουμε.
β) Το από που έχεις πάρει τον σκύλο, είναι σε άμεση συνάρτηση, με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και
γ) Για τα οποία προβλήματα υγείας, αρμόδιος είναι ο κτηνίατρος. Οχι ένα φόρουμ, αγνώστων.

Αρκούντως διαφωτιστικά όλα αυτά, δεν νομίζεις;
Θα τα χαρακτήριζα καλύτερα απλώς αυταπόδεικτα.. γι’ αυτό και απαντώ απορώντας για την έμφαση που δίνεις στο λόγο σου. Τέλος πάντων..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
«το κουτάβι του καθενός» είναι ο Λόκι στη συγκεκριμένη περίπτωση.., ο ιδιοκτήτης του οποίου ξεκίνησε τη συζήτηση. Σε αυτόν δεν απαντάμε ??
το «ΑΝ είχε αποκτήσει το σκυλί από σωστή πηγή δεν θα…» προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Τι σημαίνει ΑΝ? τη στιγμή που το έχει ήδη αποκτήσει..?
Η όλη συζήτηση δεν ξεκίνησε από ένα υποθετικό σενάριο. Ένας άνθρωπος που αγαπάει το ζωάκι του, μοιράστηκε τους φόβους του, όπως πιθανόν θα κάναμε όλοι μας. Αυτό έγινε παράλληλα με τις συμβουλές και τη θεραπεία που του συνέστησε ο κτηνίατρος.
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι για το αιματάκι στα κόπρανα, αρμόδιος είναι ο κτηνίατρος που το παρακολουθεί. Από εμάς δεν νομίζω ότι περιμένει να τον αντικαταστήσουμε... και φαντάζομαι κανένας στο forum δεν μπαίνει με αυτή τη λογική…

Αυτο που σημαίνει και δεν αντιλαμβάνεστε, ειναι πως τα προβλήματα που μελλοντικά απευχόμαστε να προκύψουν, θα εχουν πηγή τον τρόπο αποκτησης, τις εμπειριες των πρώτων ημερών και τις πρώιμες συμπεριφορες.
Γι'αυτο μαλλιάζει η γλώσσα μας.... δεν υπάρχει το "οκ το πήρε, τι να κάνουμε τωρα?"

future80

Member
20 Ιανουαρίου 2014
22
0
Ας πάει στον κτηνίατρο να κάνει εξετάσεις στο κουτάβι, απλά τα πράγματα, εδώ τι να του πούμε;
Και τι πάει να πει «μας»; Είστε παρέα δηλαδή;
Ναι λέω «μας» διότι (ποτέ να μην γίνει) αλλά μπαίνω στη θέση του loky6 και φαντάζομαι το άγχος του.
Μπορεί παρέα να μην είμαστε, αλλά δεν έχουμε να χωρίσουμε και κάτι .. !!! διαβάζοντας τα σχόλια πραγματικά απορώ με την επιθετικότητα των ανθρώπων. Τον λόγο δεν καταλαβαίνω .. !!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.975
20.404
Μέσα σε 3 μέρες που συνομιλείς, τι λόγο να καταλαβαίνεις;
Οταν φτάσεις να αγανακτείς, από τα μυριάδες κουτάβια που πεθαίνουν από τύφο και μόρβα, γιατί ήταν αγορασμένα απ'όπου να 'ναι, τότε θα καταλάβεις.
Εμείς λες, τόσα χρόνια, δεν μπαίνουμε στην θέση των τόσων κουταβιών που πεθαίνουν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Των τόσων σκύλων που λιώνουν στα κλουβιά και στους δρόμους, γιατί οι γέννες των ηλιθίων, τους στερούν το δικαίωμα στην ζωή; Ημίαιμα τα μεν, ημίαιμα και τα δε. Τι θέλεις; Να λέμε και "μπράβο" στον καθένα που καμαρώνει, γιατί πιάστηκε κορόιδο; Ας του το πουν το "μπράβο", όσοι δεν ξέρουν και όσοι δεν καταλαβαίνουν.

future80

Member
20 Ιανουαρίου 2014
22
0
Αυτο που σημαίνει και δεν αντιλαμβάνεστε, ειναι πως τα προβλήματα που μελλοντικά απευχόμαστε να προκύψουν, θα εχουν πηγή τον τρόπο αποκτησης, τις εμπειριες των πρώτων ημερών και τις πρώιμες συμπεριφορες.
Γι'αυτο μαλλιάζει η γλώσσα μας.... δεν υπάρχει το "οκ το πήρε, τι να κάνουμε τωρα?"
Το κατανοώ και έχετε δίκιο. Μιας και το αναφέρετε όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον ισχύει το "οκ το πήρε, (προέκυψε πρόβλημα) και τώρα τι κάνουμε?" Έτσι ξεκίνησε η όλη συζήτηση.
Σε κάθε περίπτωση ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις / κρίσεις / επικρίσεις.. βρήκαν συμπεράσματα.. αλλά και ειπώθηκαν και ουσιαστικές συμβουλές, και η δική σας ήταν μια από τις τελευταίες.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
future80 γιατι νιώθω οτι προσπαθεις να κάνεις το δικηγόρο του θεματοθέτη?
υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποια εκτέθησαν στον loki, τα οποια τα ειρωνεύτηκε και τα λοιδόρησε... γιατι λοιπόν το πρόβλημα συμπεριφοράς ειναι αυτών που εχουν κουραστεί να λένε τα ίδια κ τα ίδια και να βρισκουν τοιχο, και όχι αυτων που δεν ενημερωνονται πριν πράξουν?

στην τελική, αν πάρεις ενα αμάξι με χαλασμένη μηχανη και τρακάρεις, θα φταίνε αυτοι που θα σου λένε, αφου ηθελες αμάξι ας το εψαχνες καλύτερα ή εσύ που φέρθηκες επιπολαια γιατι "το θέλω και το θέλω τώρα"?
Μπορείς να μου πεις ότι ειναι αδοκιμο το παράδειγμα, αλλά θα σου απαντησω ότι δεν ειναι καθόλου αδόκιμο οταν αντιμετωπίζεται επιπόλαια η αποκτηση σκυλου!

future80

Member
20 Ιανουαρίου 2014
22
0
Μέσα σε 3 μέρες που συνομιλείς, τι λόγο να καταλαβαίνεις;
Οταν φτάσεις να αγανακτείς, από τα μυριάδες κουτάβια που πεθαίνουν από τύφο και μόρβα, γιατί ήταν αγορασμένα απ'όπου να 'ναι, τότε θα καταλάβεις.
Εμείς λες, τόσα χρόνια, δεν μπαίνουμε στην θέση των τόσων κουταβιών που πεθαίνουν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Των τόσων σκύλων που λιώνουν στα κλουβιά και στους δρόμους, γιατί οι γέννες των ηλιθίων, τους στερούν το δικαίωμα στην ζωή; Ημίαιμα τα μεν, ημίαιμα και τα δε. Τι θέλεις; Να λέμε και "μπράβο" στον καθένα που καμαρώνει, γιατί πιάστηκε κορόιδο; Ας του το πουν το "μπράβο", όσοι δεν ξέρουν και όσοι δεν καταλαβαίνουν.
Εγώ κύριε / κυρία είμαι ιδιοκτήτης και όχι κτηνίατρος.
Σε κάθε περίπτωση δεν παίζουν ρόλο μόνο οι γνώσεις αλλά και ο τρόπος που τις μοιράζεσαι.. και ειδικά σε ζητήματα υγείας που η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγαλύτερη προσωπικά αναμένω από τον γιατρό να είναι πρωτίστως και άνθρωπος.