Αυτό που έμαθα είναι "χοντρικά" για σκυλιά που ζούν σε διαμέρισμα 1 φορά κάθε 20-25 μέρες και αυτά πουν σε αυλές και κήπους 1 φορά κάθε 2-3 μήνες!!!
Έγω αυτό που κάνω σε όλα τα σκυλιά μου είναι να τα κάνω μπάνιο όποτε χρειάζονται!Δίχως στερεότυπα του τύπου μια φορά κάθε τόσο (όσο λένε κάποιοι δηλαδή,παρόλο που έτσι με έμαθαν).Αυτό το συνιστώ σε όσους με ρωτάνε και η δική μου άποψη είναι "όποτε χρειάζεται ο σκύλος μπάνιο". Εννοώ ότι όταν ο σκύλος χρειάζεται μπάνιο θα ύπαρχει κάποιος λόγος καί ΟΧΙ όποτε θέλουμε εμείς!!!Και για να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου εννοώ είτε ο σκύλος να μυρίζει είτε να είναι βρώμικος είτε γιατί θα πρέπει να είναι καθαρός για άλλο λόγο! Παραδείγματος χάριν για να γίνω σε μια βόλτα που κάναμε και λάσπωσαν τα πόδια του, δεν κάνουμε μπάνιο το σκύλο (το έχω δει με τα μάτια μου), μπορούμε να τα καθαρίσουμε με ένα πανάκι! Έβρεξε και βράχηκε ο σκύλος ή λερώθηκε απο χόρτα ή επειδή τον πήγαμε στο πάρκο και παίζοντας με τα άλλα σκυλιά κυλιόταν (οπότε ΕΜΕΙΣ τον θεωρούμε βρώμικο), δεν σημαίνει ότι θέλει και μπάνιο!!!
Όσον αφορά το σαμπουάν εγω χρησιμοποιώ μόνο αυτά που είναι για σκύλους δίχως αραίωμα...απλά όσο λιγότερο μπορώ (τόσο ώστε να κανεί σαπουνάδα και να καθαριστεί το σκυλί).
Με το αραίωμα μήπως αραιώνεται και η καθαριστική δράση του σαμπουάν?!Οπότε τότε θα ισχύει "τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!" και στην προκειμένη περίπτωση και το τρίχωμα του σκύλου σου!!! Έκτος εάν ο κατασκευαστής του σαμουάν προτείνει αραίωση! (Εμένα δεν λέει).
Χρησιμοποιώντας χρονίως σαμπουάν ανθρώπινα ή άλλα ματζούνια χαλάμε το ph του δέρματος του σκύλου και συνεχίζοντας αρχίζουμε να βλέπουμε αποτελέσματα στην τρίχα...(υπερβολικό μάδημα, θαμπό τρίχωμα) αλλά και δερματικά του δέρματος (και αυτά είναι μεγάλος μπελάς)!
Αν τόσο πολύ θέλετε να καθαρίζεται συχνά το σκύλο σας...απλά καθαρίζετε τον με νέρακι!!! Βρέξτε τον με καθαρό νεράκι και ξεπλύντε τον πάλι με νεράκι!!!Σαν να έκανε μπάνιο και απλά παίζοντας τον!!!
Τριπλό το όφελος και "δένεστε" παίζοντας με το σκύλο και τον κάνετε μπάνιο (στο μυαλό σας) και δροσίζεστε όλοι τις μέρες του καλοκαιριού!!!