Μπάνιο στη θάλασσα! Αλλά τα αυτάκια μας...;

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
Θελουμε να κανουμε μπανακι στην θαλασα αλλα πως θα προστατεψουμε τα αυτακια μας? ο κτηνιατρος μας ειπε να τα καθαριζουμε καλα μετα με ενα βαμβακι κ αν θελουμεν να βαλουμε ελαχιστο οινοπνευμα στο βαμβακι για να στεγνωσουν καλυτερα..τι λετε οι πιο εμπειροι? εμεις λεμε να κανουμε το 1ο μας μπανιο σε 10 μερες...

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
44
αλεξανδρουπολη, Εβρος
εμενα τα δυο κανισακια μου κανουν μπανιο εδω και χρονια..ο τσοπανης μου που ειναι 5μιση (αντε 6 κοντα) μηνων εχει κανει ηδη 3 μπανια.
Μετα το πρωτο μπανιο πηρα τηλεφωνο την γιατρο μας, αγχωμενος της λεω "μπηκε στη θαλασσα", λεει "ωραια, καλα εκανε".
"λες να κρυωσει?"
"λες μ@λακιες, γιατι να κρυωσει, εσυ κρυωσες?"
"οχι"
"αρα ουτε το σκυλι"
"δλδ να μην ανησυχω?"
"δε μπορω να ακουω αηδιες"
"και τι να κανω τωρα? να τον ξεπλυνω?"
"αμα θες πλυνε τον να φυγουν τα αλατια, με το λαστιχο βρεξ τον λιγο, ενα ντουσακι κ ειναι οκ.."
χαχα το αγχος του χαζομπαμπα!
για αυτια δλδ δεν ειπε τιποτα.. τωρα αμα σου ειπε ετσι οδικος σου, καν το εννοειται.
αντε καλες βουτιες και θελουμε φωτος!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Nομιζω οτι ειπες οτι ειναι 3 μηνων iokasti το κουταβι σου... εχει ολοκληρωσει τα εμβολια του?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
να παρεις επιοτικ κ μετα το μπανιο να του βαζεις.κατα τα αλλα,σκυλια ειναι ,οχι μυγες,ουτε μπιμπελο για το σαλονι!

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
εχει ολοκληρωσει τα εμβολια που πρεπει για να μπορει να κυκλοφορει εξω με λουρι..ρωτησα κ τον κτηνιατρο πριν παμε θαλασσα κ μου ειπε οκ απλα προσοχη στα αυτια! τι ειναι το επιοτικ?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σκούπισε καλά τα αυτιά όταν βγεί από την θάλασσα..κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα..άλλωστε το μεσημέρι έχει πια πολύ ζέστη..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σκούπισε καλά τα αυτιά όταν βγεί από την θάλασσα..κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα..άλλωστε το μεσημέρι έχει πια πολύ ζέστη..
Σκουπιζα εγώ, και 2χ την εβδομάδα επιοτιοκ (κάθε μέρα πηγαίναμε για μπάνιο) και γυρίσαμε σπίτι με ωτιτιδα!
Έκτοτε κάθε φορά μετά από μπάνιο, επιοτικ.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
να σας ρωτησω ξερω πως δεν κανει να μπει νερο στα αυτια του σκυλου ετσι? αν ειναι ορθια τι γινεται? δεν μπαινει ετσι και αλιως νερο? η τα κατεβαζουν?

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
να σας ρωτησω ξερω πως δεν κανει να μπει νερο στα αυτια του σκυλου ετσι? αν ειναι ορθια τι γινεται? δεν μπαινει ετσι και αλιως νερο? η τα κατεβαζουν?
μπαινει οπως μπαινει και στα δικα μας...απλα μετα θελει καλο καθαρισμο....
εμεις (τα κοκερ δηλαδη που εχουν ευαισθησια) κανουμε καθαρισμο και βαζουμε πουδρα εσωτερικα για να στεγνωνουμε τη περιοχη....η υγρασια ειναι η αγαπη του μυκητα....

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
μπαινει οπως μπαινει και στα δικα μας...απλα μετα θελει καλο καθαρισμο....
εμεις (τα κοκερ δηλαδη που εχουν ευαισθησια) κανουμε καθαρισμο και βαζουμε πουδρα εσωτερικα για να στεγνωνουμε τη περιοχη....η υγρασια ειναι η αγαπη του μυκητα....
αα τωρα καταλαβα. ευχαριστω πολυ!!:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν είναι όρθια τα αφτιά αερίζονται περισσότερο οπότε και η πιθανότητα ωτίτιδας είναι μειωμένη (δεν αποκλείεται)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σκουπιζα εγώ, και 2χ την εβδομάδα επιοτιοκ (κάθε μέρα πηγαίναμε για μπάνιο) και γυρίσαμε σπίτι με ωτιτιδα!
Έκτοτε κάθε φορά μετά από μπάνιο, επιοτικ.
Φέτος ?

Εντάξει όσο και να τα σκουπίζεις καλά αν πιάσει αεράκι και φυσήξει όσο και να τα σκουπίσεις ή ψύξη ή ωτίτιδα την έχεις σίγουρη...θέλει ήλιο απαραίτητα..
Είναι το ίδιο με το μπάνιο στο σπίτι..δεν του έχω βάλει ποτέ τίποτα μετά απλά καλό σκούπισμα και μπιστολάκι και δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα..

Βέβαια όταν τα αυτιά είναι όρθια παρότι κινδυνεύουν πιο εύκολα να μπει μέσα νερό, επειδή αερίζονται συγκριτικά με τα πεσμένα παθαίνουν πιο δύσκολα..αλλά αν είναι και πιο εύκολα για ψύξη..

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
.. βρε παιδια... φτου φτου μας.. αλλα ποτε δεν εχω σκουπισει αυτι στην θαλασσα, δεν εχω βαλει καποιο υγρο.. πανε και λιαζονται μονα τους..
και ποτε μα ποτε δεν ειχαμε το παραμικρο προβλημα..

στο μπανιο σπιτι προσεχω ετσι και αλλιως να μην μπει νερο.. δλδ το ριχνω απο πανω.. καθαριζω τα αυτια , βαση υγιεινης και καθαριοτητας που πρεπει να γινεται.. αυτο μονο..

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
.. βρε παιδια... φτου φτου μας.. αλλα ποτε δεν εχω σκουπισει αυτι στην θαλασσα, δεν εχω βαλει καποιο υγρο.. πανε και λιαζονται μονα τους..
και ποτε μα ποτε δεν ειχαμε το παραμικρο προβλημα..

στο μπανιο σπιτι προσεχω ετσι και αλλιως να μην μπει νερο.. δλδ το ριχνω απο πανω.. καθαριζω τα αυτια , βαση υγιεινης και καθαριοτητας που πρεπει να γινεται.. αυτο μονο..
τυχερη....ειναι να μην σου τυχει ομως....
η αποψη μου ειναι οτι η σχολαστικη καθαριοτητα ειναι υπερβολη και ο οργανισμος δεν μαθαινει να αυτογιατρευεται για να το πω απλα... νομιζω προληψη και τακτικος ελεγχος ειναι για εμενα οι δυο απαραιτητες προυποθεσεις.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι μαλλον τυχερη/οι απο αυτα που διαβαζω.. ουφ ευτυχως!

συμφωνω η επιμελης και (οχι παρατραβηγμενη) καθαριοτητα εκτος απο μιση αρχοντια ειναι και η καλυτερη προληψη.. ;)

βασικα κοιτα αρχη μου ειναι .. να μην το παρακανουμε γενικοτερα.. οταν πραγματικα δεν χρειαζεται..

(δλδ ασχετο παραδειγμα.. φιλη ειχε 2-3 στιγματα οκ?.. λεει θα παω για κααρισμο.. και ηταν ο πρωτος της.. απο τοτε καθε κανει συχνα καθαρισμο.. ενω στην πραγματικοτητα δεν ειχε αναγκη.. μετα τον πρωτο ομως .. τον ειχε αναγκη)

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Φέτος ?

Εντάξει όσο και να τα σκουπίζεις καλά αν πιάσει αεράκι και φυσήξει όσο και να τα σκουπίσεις ή ψύξη ή ωτίτιδα την έχεις σίγουρη...θέλει ήλιο απαραίτητα..
Είναι το ίδιο με το μπάνιο στο σπίτι..δεν του έχω βάλει ποτέ τίποτα μετά απλά καλό σκούπισμα και μπιστολάκι και δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα..

Βέβαια όταν τα αυτιά είναι όρθια παρότι κινδυνεύουν πιο εύκολα να μπει μέσα νερό, επειδή αερίζονται συγκριτικά με τα πεσμένα παθαίνουν πιο δύσκολα..αλλά αν είναι και πιο εύκολα για ψύξη..
Το καλοκαίρι που μας πέρασε. Φέτος φτου φτου τίποτα ακόμα.

Την πρώτη ωτιτιδα την έπαθε περίπου ενός έτους όταν ήταν, τότε δεν το γνώριζα και δεν καθάριζα καθόλου τα αφτιά. Τα λαμπραντορ σαν φυλή πάντως έχουν ένα θεματακι με τα αφτακια, οπότε, καλό είναι να το έχουμε υπ'οψιν (το μέλος που άνοιξε το θέμα έχει λαμπραντορ).

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ναι μαλλον τυχερη/οι απο αυτα που διαβαζω.. ουφ ευτυχως!

συμφωνω η επιμελης και (οχι παρατραβηγμενη) καθαριοτητα εκτος απο μιση αρχοντια ειναι και η καλυτερη προληψη.. ;)

βασικα κοιτα αρχη μου ειναι .. να μην το παρακανουμε γενικοτερα.. οταν πραγματικα δεν χρειαζεται..

(δλδ ασχετο παραδειγμα.. φιλη ειχε 2-3 στιγματα οκ?.. λεει θα παω για κααρισμο.. και ηταν ο πρωτος της.. απο τοτε καθε κανει συχνα καθαρισμο.. ενω στην πραγματικοτητα δεν ειχε αναγκη.. μετα τον πρωτο ομως .. τον ειχε αναγκη)
επισης ειναι αποδεδειγμενο οτι οι υπερ σχολαστικοι ανθρωποι εχουν και τα περισσοτερα προβληματα...άλλα πραγματικα, άλλα απο το κεφαλι τους...