Μυκητίαση, δερματικά και κολλητικά;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για δώστε τίποτα φώτα εδώ: γυρίσαμε μόλις από το πάρκο με το Μουφ και συναντήσαμε ένα σκύλο που είχε κάτι σαν πληγές πάνω του και του είχε πέσει η γούνα. Ρώτησα τον ιδιοκτήτη τι έγινε και μου είπε ότι πήγε στο Τέξας διακοπές και έπιασε μύκητες ο σκύλος του και πέρασε γενικώς τον παθών του τον τάραχο μέχρι να γίνει καλά και τώρα άρχισε πάλι να του φυτρώνει η γούνα.

Τώρα εμείς εδώ, καθότι Καλαμποκιστάν, δεν έχουμε σκυλόπαρκο για αριστοκράτες με ηλεκτρονική κάρτα εισόδου και βεβαίωση ότι όλοι οι σκύλοι εκεί μέσα είναι υγιείς και εμβολιασμένοι. Οπότε δεν ξέρω αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα όπως εξήγησε ο τύπος ή αν ο σκύλος του είναι ακόμα άρρωστος.

Ερώτηση: η μυκητίαση κολλάει; Αν την πάθει ο σκύλος τι συμπτώματα έχει; Ως γνωρίζετε, το Μουφ είναι τόσο τριχωτό που για να πάρω είδηση ότι του πέφτει η γούνα του, θα πρέπει να έχει φτάσει στο μη παρέκει. Άλλη ερώτηση: είναι επικίνδυνη αρρώστεια και έχετε πείρα αυτής; Κολλάνε οι άνθρωποι.

Καλού-κακού πάντως πέρασα από το σουπερμάρκετ, αγόρασα έναν κουβά ελληνικό γιαούρτι ΦΑΓΕ και το έδωσα στο Μουφ μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο φυσικά και το καταβροχθισε αμέσως. Δεν έχω ιδέα αν βοηθάει, νομίζω το γιαούρτι είναι υγιεινό για μύκητες, μούχλες και έτσι, οπότε ελπίζω να είναι εντάξει το Μουφ.

Τελευταία ερώτηση: λέτε να του δίνω από έναν κουβά ΦΑΓΕ την ημέρα για την επόμενη βδομάδα; Εννοείται ότι θα του κόβω απ' το φαΐ του ώστε να μην μου ξαναπαχύνει και τρόμαξα να τ' αδυνατίσω...

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Ο Λούπους κόλλησε μυκητίαση και αυτήν την στιγμή κάνουμε θεραπεία. :(

Τα συμπτώματα είναι δερματικές αλλοιώσεις με απώλεια τριχώματος. Δυστυχώς είναι δυσκολο να τα εντοπίσεις νωρίς και ειδικά στα τριχωτά σκυλιά. Η ασθένεια γενικά δεν είναι επικίνδυνη εκτός και αν είναι βαριάς μορφής. Ειναι κολλητικό και σε ανθρώπους και σε άλλα ζώα. Κινδυνεύουν να κολλήσουν οργανισμοί που για κάποιο λόγο έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα (π.χ.ανάρρωση από ασθένεια), είναι μικρής ή μεγάλης ηλικίας, έχουν ελλειπή διατροφή κτλ. Χρειάζεται θεραπεία (αν και πολλές φορές υπάρχει αυτοίαση), απομόνωση του άρρωστου ζώου και πολύ καλή απολύμανση του χώρου.

Εμείς ερχόμαστε σε επαφή με τον σκύλο κανονικά, αλλά δεν δεχόμαστε επισκέψεις προς το παρόν. Ο σκύλος δεν έχει θεραπευτεί ακόμα αλλά είναι καλύτερα. Δεν έχουμε κολλήσει μέχρι τώρα, αλλά προληπτικά παίρνουμε βιταμίνες για 2 εβδομάδες. Είχα κολλήσει μυκητίαση στο παρελθόν από το γατάκι μιας φίλης μου, η θεραπεία έγινε με αλοιφή τοπικά και σε 10 μέρες φύγανε τα σημάδια.

Μπορείς να κάνεις ένα τηλέφωνο στον κτηνίατρο σου μήπως και σου προτείνει κάποιες βιταμίνες ή αντιμυκητιακό σαμπουάν προληπτικά. Στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα ιδιαίτερα. Από την στιγμή που το ζώο βγάζει καινούργιο τρίχωμα πάει να πει οτι έχει θεραπευτεί. Αν το Μουφ είναι καλά στην υγεία του, με δυνατό το ανοσοποιητικό του δύσκολα να κολλήσει. Πάρα πολλά είδη μυκήτων ζούνε στο χώμα και καθημερινά τα σκυλιά μας έρχονται σε επαφή με αυτό χωρίς να αρρωσταίνουν.

Last edited:

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Αφού η μυκητίαση του άλλου σκυλάκου ήταν δερματική, το να τον τα'ί'ζεις γιαούρτι δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει...
Κι όμως για την κολπίτιδα, που στη ουσία είναι μια μορφή μυκητίασης, πολλοί γυναικολόγοι συστήνουν στις γυναίκες να καταναλώνουν γιαούρτι ή ξύδι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κι όμως για την κολπίτιδα, που στη ουσία είναι μια μορφή μυκητίασης, πολλοί γυναικολόγοι συστήνουν στις γυναίκες να καταναλώνουν γιαούρτι ή ξύδι.
Αμ, αυτό θυμήθηκα κι εγώ και πήγα στο σουπερμάρκετ. Αποφάσισα ότι το Μουφ θα τρώει κάθε μέρα ένα κεσεδάκι ελληνικό γιαούρτι, αφού μάλιστα του αρέσει, και του δίνω και λαχανάκια Βρυξελλών που τα λατρεύει, χώρια τα Ωμέγα-3 του και φυσικά θα προσέχω να μην το παρακάνει με τη σκυλοτροφή. Έστειλα email στην κτηνίατρο του Μουφ όμως και μου είπε ότι αν δεν ήρθε σε πολύ επαφή με το σκύλο, δεν νομίζει να κόλλησε. Όντως δεν μπορώ να κάνω πολλά παρά να παρακολουθώ το δέρμα του και δυστυχώς, το χειρότερο είναι ότι πρέπει να του κάνω τώρα μπάνιο μέρα-παραμέρα με το ειδικό φαρμακευτικό σαμπουάν που μου έχει δώσει για τις δερματικές αλλεργίες του Μουφ και από το οποίο έχω ακόμα μισό μπιτόνι. Στο μεταξύ θα συνεχίσω να δίνω στο Μουφ Benadryl για να περιορίσω τις αλλεργίες του που φέτος ήταν κακές, όπως και οι δικές μου, λόγω καύσωνα, υγρασίας και γύρης. Α ναι, και θα συνεχίσω να το φλομώνω στα μούρα και στις φράουλες.

Όσο για μένα, λόγω της τρομάρας που πήρα φέτος με το διαβήτη που μου έκανε τζα το Μάιο, έχω γίνει τέτοιο καλό παιδί, που κάνω την υγιεινότερη διατροφή στον πλανήτη. Από σήμερα μάλιστα θα αρχίσω και τη φάση με το ψάρι ανά τέσσερεις μέρες για να κάνω δερματάκι φράπα.

Σε τελική ανάλυση όμως, δυστυχώς τελείωσε πάλι το σκυλόπαρκο για το Μουφ. Είχα να το πάω το καημένο έξι μήνες διότι είχε καταιγισμό τσιμπουριών που ναι μεν δεν θα πειράζανε τόσο το Μουφ λόγω Frontline Plus, αλλά θα πειράζανε εμένα. Το πήγα τώρα μερικές μερούλες και να τι έγινε χτες!! :( Οπότε τώρα έχει μόνο βόλτες και άντε να δει και κανα σκυλί στο δρόμο, αλλιώς μόνο στον εκπαιδευτή του θα βλέπει σκύλους... :lloroso:

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
το σκυλακι δεν ειναι γυναικα. και δεν καταλαβαινει οτι αυτο το αηδιαστικο ξυδονερο ειναι ωφελιμο.
Για αυτο οπως θα το πιεζεις να το πιει μπορει να παει στην τραχεια
και λόγω Ph το ξυδι μπορει να σου κανει ζημια στην τραχεια και βρογχοπνευμονια.
υπαρχουν πιο ορθοδοξες μεθοδοι
μια στισ 100 κριμα ειναι να τυχει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
το σκυλακι δεν ειναι γυναικα. και δεν καταλαβαινει οτι αυτο το αηδιαστικο ξυδονερο ειναι ωφελιμο.
Όχι καλέ, ξυδόνερο στο Μουφ ποτέ των ποτών! Έχει ευαίσθητο στομάχι παρά τα όσα κατεβάζει. Θα τρώει γιαούρτι για λίγο, αφού μάλιστα του αρέσει τόσο πολύ, θα πέφτει μπανάκι ανά διήμερο, αφού μάλιστα κάνει ακόμα ζέστη και μπορώ να το κάνω στον κήπο, και γενικώς θα το προσέχω αγρίως.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Εγώ δεν είπα να του δώσει κάτι με το ζόρι, απλά ανέφερα τι συστήνουν στις γυναίκες προς ενημέρωση. Κατανάλωση γιαουρτιού ή λίγο ξύδι στην διατροφή.

@Sara Τώρα που θα τον κάνεις μπάνιο με το ειδικό σαμπουάν να προσέχεις να τον στεγνώνεις πολύ καλά. Οι μύκητες αγαπάνε την υγρασία.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ δεν είπα να του δώσει κάτι με το ζόρι, απλά ανέφερα τι συστήνουν στις γυναίκες προς ενημέρωση. Κατανάλωση γιαουρτιού ή λίγο ξύδι στην διατροφή.

@Sara Τώρα που θα τον κάνεις μπάνιο με το ειδικό σαμπουάν να προσέχεις να τον στεγνώνεις πολύ καλά. Οι μύκητες αγαπάνε την υγρασία.
Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Ευτυχώς το Μουφ έχει αυτόν το διπλό μανδύα γούνας που έχουν οι Αυστραλέζοι Ποιμενικοί και φεύγουν τα νερά με το που τινάζεται. Επιπλέον έχω αυτή την περίεργη φυσούνα με την οποίαν τον στεγνώνω και φυσικά μπορεί να κάτσει και στον ήλιο έξω στον κήπο που του αρέσει. Θα προσπαθήσω πάντως να είναι στεγνός και ωραίος και καλοβουρτσισμένος, καθώς επίσης και θα ρίχνω κανα βλέφαρο να δω πώς πάει από δερματικά.

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
930
59
46
Αθηνα..Δυστυχως.
Ο Σπαικ εδω και 1μηνα και κατι κανει αγωγη για μυκητιαση. Εδω και μια βδομαδα εχω βγαλει και γω ενα κοκκινο σημαδι στην γαμπα (θα σας δειξω φωτο σε λιγο).
Πηγαμε στον δερματολογο. Εμεις φοβομασταν για σταφυλοκοκο...Αλλα ηταν κατηγορηματικος!!!

Μυκητιαση..1η του ερωτηση ηταν αν εχουμε σκυλο...
Οταν του ειπα οτι το μωρο κανει θεραπεια με Μαλασεμπ και Σπορανοξ εκεινος μου ειπε οτι τα Σπορανοξ δεν τα δινουν πια γιατι κανουν ανεπαρκεια καρδιας!!!! Και ο Σπαικακος τα παιρνει ενα μηνα!!!Θα εχουν τις ιδιες παρενεργειες οπως και στους ανθρωπους??Πιο πολυ στεναχωρηθηκα για αυτο παρα για την γαμπα μου!!!:(