Μυκητίαση

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Ο γιατρός μου είπε οτι αν πιέσεις τον μύκητα και βγάζει αίμα πρέπει το σκυλί να πάρει αντιβίωση για να μην μολυνθεί. Όταν σταματήσει με την πίεση να βγάζει αίμα σταματάς και την αντιβίωση.
Α, ναι, αυτό άλλο, έχει να κάνει με μόλυνση. Εμείς πάντως κάτω από 2 στρώματα τρίχας που το έχει δε μπορώ να το διαπιστώσω αυτό το πράγμα, δεν έχω πρόσβαση στο μύκητα. Δεν έριξε και τα δύο coats να μείνει φαλακρό το σημείο, έριξε μόνο το πάνω.

(Πριν διαπιστώσω ότι είχε μύκητα πάντως έπαιρνε 2 βδομάδες συνεχόμενες αντιβίωση για άλλους λόγους οπότε μάλλον είμαστε καλυμμένοι).

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Υπάρχει και εμβόλιο κατά της μυκητίασης που δρα και θεραπευτικά, αλλά και προληπτικά με διάρκεια ενός χρόνου.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Υπάρχει και εμβόλιο κατά της μυκητίασης που δρα και θεραπευτικά, αλλά και προληπτικά με διάρκεια ενός χρόνου.
Το οποίο όμως..? Κάπου νιώθω ότι υπάρχει ένα "αλλά", αλλιώς θα μας το πρότειναν αμέσως οι κτηνιάτροι. Σα να μου μυρίζεται τέζα το συκώτι μετά.. και δε μυρίζω και καλά, κάτσε να φέρω το μούργο να μυρίσει καλύτερα. Εκτός και αν δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στην θεραπεία αλλά πιο πολύ στην πρόληψη.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Το οποίο όμως..? Κάπου νιώθω ότι υπάρχει ένα "αλλά", αλλιώς θα μας το πρότειναν αμέσως οι κτηνιάτροι. Σα να μου μυρίζεται τέζα το συκώτι μετά.. και δε μυρίζω και καλά, κάτσε να φέρω το μούργο να μυρίσει καλύτερα. Εκτός και αν δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στην θεραπεία αλλά πιο πολύ στην πρόληψη.
Ο ένας κτηνίατρος που ρώτησα είπε οτι δεν το προτείνει γιατί είναι ακριβό. Ο άλλος το προτείνει και λέει οτι βγαίνει πιο φτηνά από το να δοκιμάζεις διάφορες θεραπείες. Τι να πω...

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Πόσο καιρό χρειάζετε από τότε που το σημείο της μυκητίασης είναι τελείως γυμνό, για να ξανά βγούν τρίχες; Επανέρχετε το τρίχωμα στα φυσιολογικά πλαίσια;

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Πόσο καιρό χρειάζετε από τότε που το σημείο της μυκητίασης είναι τελείως γυμνό, για να ξανά βγούν τρίχες; Επανέρχετε το τρίχωμα στα φυσιολογικά πλαίσια;
Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Στον Lupus τα 2 από τα τρία σημάδια γέμισαν με τρίχωμα. Το ένα που είναι πάνω στην μουσούδα δεν έβγαλε... :mad:

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Αυτό που δεν έβγαλε τρίχωμα ήταν το πρώτο σημάδι, τα άλλα δύο τα έβγαλε πιο μετά. Μάλλον χάσαμε πολύ χρόνο με την αλοιφή που δεν του έκανε δουλειά και έγινε η ζημιά.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Στον Lupus τα 2 από τα τρία σημάδια γέμισαν με τρίχωμα. Το ένα που είναι πάνω στην μουσούδα δεν έβγαλε... :mad:
fo;y

Αφού μας έκανες την καρδιά περιβόλι ότι υπάρχει περίπτωση να μείνει γυμνό το σημείο τουλάχιστον πες μας κάτι θετικό για το πόσο χρόνο κάναν τα άλλα 2 σημεία να γεμίσουν. Ανέβασε ηθικό!!!

Αυτά που μένουν κενά, πως μπορώ να γνωρίζω εγώ ενας τρίτος άνθρωπος αν δεν είναι φρέσκα εν εξελίξη ή είναι παλιά σημάδια και δεν είναι κολητικά;

Στο σκυλοπάρκο που θα πάω και θα δώ ένα τέτοιο σημάδι σε ένα άλλο σκύλο πως θα το αντιμετωπίσω;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Δε μπορείς να κάνεις κάτι, φαλακρά σημεία τα σκυλιά μπορεί να έχουν από εκατομμύρια πράγματα, από δερματοπάθεια, απλό παλιό δάγκωμα.. Δε μπορείς να ξέρεις. Βασίζεσαι στην καλή θέληση του ιδιοκτήτη να στο πει εξ αρχής.

Δε μπορώ να θυμηθώ πόσο καιρό κάνει να βγει η τρίχα, διάβασα αλλά δε θυμάμαι. Πάντως θυμάμαι ότι μπορεί να έχεις μπόνους. Δηλαδή (αν βγει τρίχα ξανά) να βγει άλλο χρώμα :D
Μη φοβάσαι καλέ δε θα μείνετε φαλακρά!

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Συμφωνώ με estranged. Πολλά μοιάζουν με μύκητα... Νομίζω έκανε γύρω στον ενάμιση μήνα να ξαναβγάλει τρίχωμα.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Εγώ που έχω δύο σκυλιά τι πρέπει να προσέξω?
Από ότι κατάλαβα είναι επικίνδυνο να μην κολλήσει και ο Ten-ten ?
Δηλαδή να μην τα αφήνουμε μαζί?

Επίσης να του πάρω αντιβίωση από το στόμα?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Η αντιβίωση ούτε αντιμετωπίζει ούτε προλαμβάνει τη μυκητίαση. Αν ο γιατρός σου δε θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για δευτερογενείς λοιμώξεις μην δώσεις τυχαία ότι να ναι. Γιατί δεν τον ρώτησες τι να κάνεις για πρόληψη για να μην κολλήσει και το άλλο σκυλί? Ο τεν τεν είναι μικρός?

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Ο τεν τεν είναι 14 μηνών !

Τον ρώτησα αλλά δεν μου έλεγε...δεν φημίζεστε για την γλωσσοδιάρροια του αυτός!

Μόνο την αλοιφή μου είπε...θα πρέπει να την βάζω και να φοράω γάντι

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Να προσέχεις να μην τον ακουμπήσεις πουθενά με το γάντι και μολυνθεί και αλλού. Αν ο τεν τεν είναι καλά στην υγεία του να μην φοβάσαι, ρώτα μήπως να του δώσεις προληπτικά για κανά 2 εβδομάδες κάποια βιταμίνη. Τότε που νοσούσε ο Lupus πήρα και εγώ βιταμίνες για 20 μέρες.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Να ρωτήσω κάτι, ενημερωτικά. Όσο καιρό είχε μυκητίαση ο Άρης δεν έκανε να τον λούζω ή να τον χτενίζω, αυτό κράτησε για πάνω από 4 βδομάδες (από τότε που παρατήρησα το ύποπτο σημείο, μέχρι να γίνει η καλλιέργεια (μια βδομάδα), 2 βδομάδες θεραπεία με sporanox, 1 βδομάδα ακόμα επαναληπτική καλλιέργεια για να βεβαιωθούμε ότι του πέρασε κτλ). Κάποια στιγμή λοιπόν προς τη 2η βδομάδα θεραπείας η τρίχα του δεν ήταν τόσο απαλή, σαν ελαφρώς λιγδιασμένη, και είχε αρχίσει να μυρίζει τη γνωστή σκυλομυρωδιά που αυτός δεν την είχε ποτέ. Υπέθεα ότι ήταν λόγω βρώμας επειδή δεν τον έπλενα ή τον χτένιζα.

Χθες, και αφού έχει περάσει παραπάνω από μία βδομάδα που τέλειωσε η θεραπεία παρατήρησα (ενώ και πάλι δεν τον έχω χτενίσει) ότι η τρίχα του είναι και πάλι πολύ απαλή και λαμπερή και ότι δε μύριζε καθόλου. Διατροφή δεν έχει αλλάξει όλο αυτό τον καιρό. Σήμερα βγήκαν και τα αποτελέσματα της επαναληπτικής καλλιέργειας και όντως ήταν αρνητική.

Οπότε η ερώτηση είναι: ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να φταίει το sporanox ή η ίδια η μυκητίαση για τη "λιγδιασμένη" τρίχα και τη μυρωδιά? (jac φαρμακοποιέ μου?)

Έχει να πέσει χτένισμα σήμερα, θα γίνει χαμός!

marinakiv

Active Member
24 Ιανουαρίου 2013
37
0
AGRINIO
Γεια σας!

Πήγα τον Λούπους προχτές στον γιατρό γιατί έβγαλε ένα μικρό καρούμπαλο στην μουσούδα λίγο πιο πάνω από την μύτη. Νόμιζα οτι κάπου θα χτύπησε, αλλά ο γιατρός μου είπε οτι είναι μυκητίαση. Λίγες μέρες πριν ήταν στο χωριό για 5 μέρες και ερχόταν σε επαφή με μία γάτα καθημερινά. Μου έδωσε ιώδιο και αλοιφή για 10 μέρες γιατί δεν ήθελε να του δώσει κατευθείαν φάρμακα επειδή είναι βαριά και το σκυλί είναι 5 μηνών.

Εντωμεταξύ έκανα μια έρευνα στο φόρουμ και στο ίντερνετ για την μηκυτίαση και βρήκα οτι κανονικά έπρεπε να πάρει δείγμα για να γίνει καλλιέργεια πριν δοθεί θεραπεία και οτι από την στιγμή που χορηγηθεί τοπικό σκεύασμα και μετά δεν γίνεται δειγματοληψία. Πριν 6-7 χρόνια που είχα κολλήσει μυκητίαση από το γατάκι μιας φίλης μου, η δερματολόγος μου έδωσε θεραπεία χωρίς να πάρει δείγμα οπότε δεν είχα ιδέα οτι χρειαζόταν κάτι τέτοιο για τον σκύλο.

Κάποιες σελίδες αναφέρουν οτι είναι δύσκολα θεραπεύσιμο στον σκύλο, άλλες οτι δεν είναι πρόβλημα. Χτες βράδυ είδα οτι έβγαλε και ένα ακόμα πάρα πολύ μικρό στο μάγουλο του και ανησυχώ πολύ μήπως εξαπλώθει κι άλλο.
Επίσης άλλες οτι η μετάδοση από σκύλο σε άνθρωπο είναι σπάνια και άλλες οτι η μετάδοση είναι εύκολη. Ο κτηνίατρος είπε οτι γίνεται εφόσον το ανοσοποιητικό μας είναι πεσμένο.

Θα εκτιμούσα πολύ κάποιες προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις που έχετε στο θέμα.
δεν ξερω αν ξεμπερδεψες με τη μυκητίαση θέλει λίγο χρόνο και υπομονη.Πριν 3 χρόνια κόλλησα μυκητα στο χέρι απο ένα σκυλί ξαδερφού μου .πηγα στο γιατρό μου έδωσε 2 αλοιφέσ και σε ενα μήνα περίπου μου πέρασε.Τισ ίδιεσ αλοιφέσ τισ έδωσα στον ξάδερφό μου και τισ χρησιμοποιούσε στο σκυλί του.το σκυλι γιατρεύτηκε απλά πήρε λίγο χρονο.Στη μουσούδα είχε μύκητεσ και ήταν σε άθλια κατάσταση.αν θέλεισ σου λέω ποιές είναι οι αλοιφέσ ,διαφορετικά συνέχισε τη θεραπεία του κτηνιάτρου σου και δωσε χρόνο στην αποθιεραπεία του.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Estranged όσο καιρό είχε μυκητίαση δεν παρατήρησα καμία διαφορά στο τρίχωμα του και από εμφάνιση και από μυρωδιά.

marinakiv ευτυχώς τελειώσαμε με τους μύκητες! :)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Estranged όσο καιρό είχε μυκητίαση δεν παρατήρησα καμία διαφορά στο τρίχωμα του και από εμφάνιση και από μυρωδιά.
Επειδή δε θυμάμαι καλά, με sporanox σας πέρασε ή θεραπεία με αντιβίωση?