Μυκητες !!!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Σας ευχαριστώ πολύ και τις 2 :)

Και πως κολλάει ο σκύλος;
Τι μέτρα προφύλαξης μπορείς να πάρεις;
Σκύλος πχ που έχει μύκητες μπορεί να κολλήσει έναν άλλον;
Μπορεί να κολλήσει και στην βόλτα του πχ;

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Το ανέφερε και νωρίτερα πολύ σωστά η @Estranged,
μπορεί ακόμα και στην βόλτα να κολλήσει, αν για παράδειγμα στo χώμα που σκαλίζει έχει πριν κατουρήσει γάτα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προφύλαξη που μπορείς να πάρεις,
απλά εύχεσαι να μην σου τύχει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.401
Πράγματι, μπορεί να κολλήσει απ'οπουδήποτε, οτιδήποτε και οποιονδήποτε.
Η μόνη προφύλαξη που μπορείς να πάρεις, είναι να μην τον φέρνεις σε επαφή, με ζώο που γνωρίζεις αποδεδειγμένα, ότι πάσχει. Σχεδόν τίποτα δηλαδή.

• Like
Reactions: Yorkaddict

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.095
Athens
Για να ελέγξει ο γιατρός το σκύλο για μήκυτα θα πρέπει να πάρει ξέσμα ή κομμάτι δέρματος για βιοψία. Έτσι θα βρει τι μήκυτας είναι και ποια θεραπεία ενδείκνυται.

Σχετικά με το αν κολλάει: Είχα σκύλο με μήκυτα στο σπίτι εν αγνοία μου ο οποίος μάλιστα κυλιόταν στους καναπέδες όπου καθόμουν και εγώ και οι σκύλοι μου και στα σκυλοκρέβατά τους - δεν κόλλησε κανείς τίποτα. Σε ερώτηση στο κτηνίατρο (αφού αποκαλύφθηκε ότι τελικά ήταν και μήκυτας τα δερματικά του γιατί είχαμε ξεκινήσει με δεμοδήκωση) αν κολλάει σε μένα ή στους σκύλους μου, μου είχε πει ότι μπορεί να είναι κολλητικό τις πρώτες 10 περίπου μέρες από την έναρξη της θεραπείας. Δηλαδή οι μέρες προ θεραπείας και οι επόμενες 10 μπορούν να είναι κολλητικές. Εμείς τη σκαπουλάραμε βέβαια τότε.

• Like
Reactions: Yorkaddict

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.468
8.512
Πηγα σημερα τα γατια στο ντοκτορ γιατι αρχισα αν βλεπω κατι περιεργα σε αυτια μουσουδια και το πορισμα μυκητες! Με ανησυχει ιδιατερα οτι το μεγαλο το εχουμε εδω και 1 μηνα που το γκρεμλιν φυσικα τα εγλυφε και διαφορα! Τον ρωτησα επιμονα αν μπορω να κανω κατι προληπτικα και ειπε οχι.. Τον ρωτησα για πιθανοτητες να τη γλιτωσουμε και εγω και το γκρεμλιν και μου τα λεγε αισιοδοξα μαλλον για να μη με τρομαξει μεχρι που του υπενθυμισα οτι εχω αδερφη φαρμακοποιο και ποσοι σκανε για αλοιφες και εθραπειες απο γατες, εκει ηταν πιο ειλικρινης..Μαλλον φοβηθηκε μη τα πεταξω Το καημενο το γκρεμλιν λετε να τη γλιτωσει? Εντωμεταξυ τα ζωα εχουν φοβερη διαισθηση τελικα, εδω και 2 εβδομαδες ο μπατμαν οποτε εβλεπε το γατι λυσσαγε να του γλυφει το συγκεγκριμενο αυτι. Μου εδινε τα σημάδια και εγω τιποτα!

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Προ τριετίας που είχα βρει ένα γατί σε κακό χάλι, μεταξύ άλλων είχε και μύκητες. Και μας γέμισε όλους. Ειδικά σε μένα έμειναν για αρκετούς μήνες. Και παρότι τα σκυλιά δεν είχαν άμεση επαφή με το γατί, κόλλησαν και αυτά. Από 1-2 μπαλώματα έβγαλαν στο τρίχωμα αλλά επανήλθαν αμέσως(δεν θυμάμαι τι πήραν). Και το γατί ονομάστηκε επάξια Μύκητας!!o_O

• Like
Reactions: medusa

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.401
Κι από εμάς πέρασε γατάκι, που διαγνώσθηκε με μύκητες, που εγώ δεν είχα καν, πάρει χαμπάρι. Ουτέ εγώ κόλλησα ποτέ, ούτε τα σκυλιά.

• Like
Reactions: medusa