Μόκα - Εκδρομή στον Παρνασσό!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πάμε, λοιπόν...

Ξέρω ότι ...σας έλειψα τις τελευταίες 3-4 μέρες και στεναχωρηθήκατε πολύ:)

Είχαμε αποδράσει από την Αθήνα που μας ...πληγώνει. Μπόρεσα, τελευταία στιγμή και πήρα άδεια από τη σημαία (την Παρασκευή) και φύγαμε για 4 μέρες. Μαζί με τη Μόκα και με ένα φιλικό ζευγάρι και το (θηλυκό) Ελληνικό Ποιμενικό τους (εξαιρετικές φίλες - σχεδόν αδελφές, με τη Μόκα).

Βάση μας αποτέλεσε ένας αγροτουριστικός ξενώνας κοντά στην Αμφίκλεια, για όσους ενδιαφέρονται για ξενοδοχεία που δέχονται, με αρκετή ευχαρίστηση, σκυλιά.
Εντάξει, ο ιδιοκτήτης έχει τις "δικές του" απόψεις σε κυνοφιλικά θέματα, οπότε δεν του ανοίγεις τη σχετική κουβέντα που ανοίγουμε εδώ, στο forum. Τι εννοώ:
Τα σκυλιά του δεν τον πολυενδιαφέρει σε ποιά ...φυλή ανήκουν, αρκεί να είναι ικανοί φύλακες. Κατά συνέπεια, μπορεί να μην τα αποκτά από εκτροφέα, αλλά από τον τσοπάνη της περιοχής του, που τον διαβεβαιώνει ότι οι γονείς είναι "δυνατοί", ή να τα γεννάει η σκύλα του που διασταυρώθηκε με το φοβερό σκύλο του διπλανού τσοπάνη...
Η σκύλα πρέπει να κάνει μία γέννα τουλάχιστον για να είναι φυσιολογική...
Ok, δεν είναι ανάγκη να ανοίξεις τέτοιο θέμα, δεδομένου ότι τα (5) σκυλιά που έχει φυλάνε μία έκταση 200 στρεμάτων, με επιτυχία. Τα είδα και κατάλαβα!
Από την άλλη, υιοθετεί άλογα (Θεσσαλικά και Σκυριανά πόνυ) που δεν είναι όλα υγιή και τα περιθάλπτει. Αντιπαθεί τους ...κυνηγούς και μου φάνηκε αρκετά φιλόζωος.
Αν τα αποφύγεις όλα αυτά (τις προχωρημένες συζητήσεις), η διαμονή είναι άψογη, το πρωινό "άπαιχτο", το εστιατόριο καλό. Αρκεί να αντέχεις στο κρύο, γιατί θα φας στο (στεγασμένο) μπαλκόνι του εστιατορίου, αν έχεις σκυλιά μαζί σου.
Τα σκυλιά σου έχουν μία τεράστια έκταση να τρέξουν και να παίξουν, μέχρι τελικής πτώσης, αρκεί να μην τα αφήσεις να πάνε προς την άλλη άκρη του κτήματος, όπου είναι περιφραγμένα (τα Σαββατοκύριακα και τριήμερα) τα τσοπανόσκυλα του αγροκτήματος, γιατί εκεί ίσως θα έχεις ένα "μικρό" πρόβλημα...

Ο ξενώνας αποτελείται από 16 ανεξάρτητα σπιτάκια, μέσα σε ένα κτήμα 200 στρ. Μοναδική "παραφωνία" το ότι το βασικό κρεβάτι είναι σε πατάρι που ανεβαίνεις με σκάλα που θυμίζει ...ανεμόσκαλα.
Η τιμή θα μπορούσε να είναι και φθηνότερη, αλλά τη θεώρησα λογική γι' αυτά που προσφέρει και, κυρίως, για το ότι η Μόκα έκανε πραγματικές "διακοπές".
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, σε ανθρώπους που δεν είναι τελείως "σκληροπυρηνικοί", σε σχέση με τα ανωτέρω σχόλια!

Σας πληροφορώ ότι η Μόκα (και το τσοπανόσκυλο των φίλων μας) λύσσαξε κυριολεκτικά! Κάθε πρωί, με το που ξύπναγα, η Μόκα, αντί να φάει το φαγητό της, στηνόταν στην πόρτα για να βγει έξω. Το "έξω" ήταν κάποια (πολλά) στρέματα με γρασίδι, όπου άρχιζε να τρέχει και να παίζει και να μη σταματάει... Ευτυχισμένη! Ξέχασε τους φόβους της, πλησίασε (επιτέλους) παιδάκια μόνη της, γνώρισε για πρώτη της φορά άλογα, αγελάδες, πρόβατα και (το σπουδαιότερο) μπόρεσε, επιτέλους, να "μαρκάρει" ένα χώρο εκτός του σπιτιού της! Ακόμα και το βράδυ, που ήταν κατάκοπη, ήθελε λίγο ακόμα τρέξιμο και παιχνίδι στο σκοτεινό, πλέον, κτήμα.

Σημ.: Φωτογραφίες θα ακολουθήσουν αύριο, μιάς και κάτι (δεν) κάνω και δεν μπορούν να φορτωθούν:(

Είπαμε, τα ποιμενικά του κτήματος ήταν φανταστικά. Εκτιμήσαμε ότι τα 3 (αρσενικά - 1 ενήλικο και 2 κουτάβια των ...70 κιλών) έχουν αίμα Καυκάσιου και (ίσως) Αγ. Βερνάρδου. Μάλιστα, το ένα, ο αρχηγός της αγέλης, αν μου λέγατε ότι είναι μαστίφ πυρηναίων, θα σας πίστευα! Το 4ο, ένα αρσενικό, ήταν ημίαιμο Ελληνικό με μαύρη, όμως, μάσκα και το θηλυκό (η "μαμά" - η πιό φωνακλού απ' όλα) ήταν κατάλευκο και έφερνε πολύ σε Ελληνικό Ποιμενικό. Ο foibos, είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε να τα φωτογραφήσει και να κρίνει τι στο ...καλό είναι!:D

Στη διάρκεια των διακοπών μας, κάναμε και την καλή μας πράξη: Βοηθήσαμε λιγάκι μία αδέσποτη - έγκυο σκύλα να βολευτεί και να τραφεί. Το μόνο που μας ανακούφισε ήταν ότι κάποιος καλός Κύριος (με "Κ" κεφαλαίο) από την περιοχή μας είχε προλάβει στη φροντίδα της!!! Μπράβο στους ανθρώπους αυτούς και πάλι μπράβο!!!

Τέλος, αντικρύσαμε και το ανεπανάληπτο: Σαν φρουρός της εισόδου στη Φτερόλακα (χιονοδρομικό Παρνασσού), ένας κούταβος (μάλλον Ελληνικός Ποιμενικός? Μίξη με Καυκάσου?:confused: - θα εξετάσετε τις φωτογραφίες και θα βγάλετε ετυμηγορία) κάπου 8-9 μηνών ήταν δεμένος στην παραδοσιακή αλυσίδα, η οποία "έτρεχε" πάνω σε πολύ μακρύ συρματόσχοινο και φύλαγε, αν έχετε το Θεό σας, την κορυφή του Παρνασσού!!!!!
Μόνο τροφή και νερό... Και ο Θεός...
Πολύ παιχνιδιάρης, ανακουφίστηκε με την επίσκεψη τη δική μας και των σκυλιών μας και έπαιξε με όλους! Φανταστείτε, όμως, σε ένα χρόνο από σήμερα, αν ζει, πως θα έχει γίνει...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
θα πλαντάξω απ την ζήλεια μου................

αλλά χαίρομαι για εσάς,υποψιάζομαι την παρέα σας ;) , και πιο πολύ χαίρομαι που η Μόκα η φίλη μου πέρασε καλύτερα απο ποτέ (μέχρι τώρα)

περιμένω φωτό
αλλά περιμένω και να ξαναπάμε μαζί και με χιόνια (σου έχω και μιά εκπληξη για τότε,είμαι παλιός χιονοδρόμος)

χιόνια δεν φαντάζομαι να είχε απο τώρα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...αλλά χαίρομαι για εσάς,υποψιάζομαι την παρέα σας ;) ,

2) και πιο πολύ χαίρομαι που η Μόκα η φίλη μου πέρασε καλύτερα απο ποτέ (μέχρι τώρα)

3) περιμένω φωτό

4) χιόνια δεν φαντάζομαι να είχε απο τώρα
1) Βαγγέλη, πολύ σωστά υποψιάζεσαι;)
2) Δεν μπορείς να φανταστείς! Αγνώριστη!
3) Αύριο βραδάκι θα καταφέρω να τις ανεβάσω (πιστεύω:confused:)
4) Οχι:( Ο Παρνασσός ξερός...

Υ.Γ. Εγώ, βέβαια, είμαι ...νέος χιονοδρόμος, αλλά δεν πειράζει, θα σε ακολουθήσουμε για το χαβαλέ:)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τέλεια!
Εγώ πάντως αν βρω ευκαιρία (στα επόμενα 20 χρόνια ;) )
πολύ θα ήθελα να πάω σε αυτό το μέρος.

Περιμένουμε τις φωτογραφίες να δούμε το μέρος, και φυσικά την κούκλα Μόκα!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Θελουμε πολλεςςςςςςςςςςςς φωτογραφιες!!!
Οι αποδρασεις αυτες ειναι οτι μας εχει απομεινει...ευτυχως που εχουμε τα κοπροσκυλα μας και εξαιτιας τους τις πραγματοποιουμε!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Θελουμε πολλεςςςςςςςςςςςς φωτογραφιες!!!
Οι αποδρασεις αυτες ειναι οτι μας εχει απομεινει...ευτυχως που εχουμε τα κοπροσκυλα μας και εξαιτιας τους τις πραγματοποιουμε!
συμφωνωωωωωωωωωωωωωω!!! :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ο φύλακας του (άδειου) χιονοδρομικού του Παρνασσού, στη μέση του πουθενά...

Εσείς, μάλλον, θα πρέπει να ανακαλύψετε σε ποιά φυλή (ή φυλές) ανήκει. Πάντως ήταν φανταστικός χαρακτήρας, με κίνηση - σφαίρα και πόδια εξαιρετικά, που θα ζήλευαν όλοι οι εκτροφής παρόμοιων φυλών...

IMG_3625..jpgIMG_3626..jpg

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ο φύλακας του (άδειου) χιονοδρομικού του Παρνασσού, στη μέση του πουθενά...

Εσείς, μάλλον, θα πρέπει να ανακαλύψετε σε ποιά φυλή (ή φυλές) ανήκει. Πάντως ήταν φανταστικός χαρακτήρας, με κίνηση - σφαίρα και πόδια εξαιρετικά, που θα ζήλευαν όλοι οι εκτροφής παρόμοιων φυλών...

View attachment 12849View attachment 12850
Μου φαίνετε ή παρα είναι αδυνατισμένο το σκυλάκι? :(

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Φανταστική εκδρομή σε φανταστική εποχή!!!
πριν αρχίσουν να ανέβαίνουν οι σουμάχερ των ελληνικών βουνών.

Να είστε καλά να ξαναπάτε!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μπράβο Παναγιώτη!

Φανταστικές φωτογραφίες. Κρίμα που δεν τα τράβηξα κι εγώ...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Χαίρομαι ιδιαίτερα για την Μόκα.

Αν τα αποφύγεις όλα αυτά (τις προχωρημένες συζητήσεις), η διαμονή είναι άψογη, το πρωινό "άπαιχτο", το εστιατόριο καλό. Αρκεί να αντέχεις στο κρύο, γιατί θα φας στο (στεγασμένο) μπαλκόνι του εστιατορίου, αν έχεις σκυλιά μαζί σου.
Γιατί; Τα σκυλιά πρέπει να είναι μαζί σας την ώρα του φαγητού;