Μόλις απέκτησα ένα κουταβάκι Husky!

Rea.skarm

Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
14
14
29
Καλησπέρα,
Είμαι φοιτήτρια στην Αθήνα και μένω σε ένα διαμέρισμα 65 τ.μ. περίπου με μπαλκόνι και μόλις απέκτησα ένα θηλυκό Husky. Δεν είχα ποτέ σκύλο και δεν γνωρίζω πολλά σχετικά με τα σκυλιά, γι' αυτό και χρειάζομαι μερικές συμβουλές απ' όσους είναι πρόθυμοι! :) Εδώ και δυο χρόνια ήθελα συντροφιά ένα σκυλάκι και δεν με απασχόλησε ποτέ η ράτσα, τα χρώματα κλπ. Πριν από μια εβδομάδα μου έκανε δώρο το αγόρι μου τη μικρή Μία, είναι μόλις 2 μηνών μωράκι! Είναι τέρμα γλυκιά, πανέμορφη και αξιαγάπητη! Ανησυχώ για τη μικρή, μήπως δεν είναι κατάλληλος ο χώρος για να ανατραφεί ένα τέτοιο σκυλί αρχικά... ποια είναι η γνώμη σας? Τώρα διαβάζω πληροφορίες και μαθαίνω σχετικά με την εκπαίδευση σκύλων και θέλω να πιστεύω πως θα τα πάω καλά, μακάρι δηλαδή. Έχω τη διάθεση και την υπομονή να τη μεγαλώσω με ο,τι χρειάζεται και όλη την αγάπη μου.
Επίσης θέλει συνεχώς συντροφιά, με ακολουθεί παντού και κλαίει μόλις μείνει σ' ένα χώρο μόνη της. Πως θα μπορώ σιγά σιγά να την αφήνω μόνη της μερικές ώρες και να μην υπάρχει πρόβλημα? Την εβδομάδα αυτή είμαι συνεχώς μαζί της. Σ' ένα μήνα από τώρα αρχίζουν τα μαθήματα της σχολής μου και θα λείπω αναγκαστικά 4-5 ώρες τη μέρα. Τι μου προτείνετε? Προβληματίζομαι μήπως ταλαιπωρηθεί το σκυλάκι και είναι μόνο κρίμα για αυτό, και μήπως δεν είμαι εγώ κατάλληλη τελικά ακόμα για τέτοιες ευθύνες. Θα είμαι ευγνώμων για τις συμβουλές σας !!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Just in case...

1ον. Εχεις ανοίξει το θέμα σου, σε λάθος ενότητα και καλό θα ήταν, να μεταφερθεί [ @admin ]

2ον. Διάβασε πρώτα τους κανονισμούς. Ετσι για να πάρεις μια γεύση.

3ον. Διάβασε πρώτα όλα τα θέματα, σε όλες τις ενότητες. Δεν υπάρχει ερώτημα, που δεν έχει ήδη συζητηθεί, εκατομύρια φορές. Θα βρεις τις απαντήσεις σε όλες σου τις απορίες [ακόμη και σε πολλές, που δεν ήξερες καν, ότι τις έχεις], χωρίς να προσθέσεις, νέα θέματα, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Θα βρεις πχ, πάρα πολύ γρήγορα, άπειρες συζητήσεις, με το ποιός είναι ο σωστός φιλοζωικά τρόπος, να αποκτήσεις σκύλο. Σίγουρα όχι, σε συσκευασία δώρου. Και πολλά ακόμη. Οπότε, πριν αρχίσεις να διατυπώνεις ερωτήσεις, ξεκίνα το διάβασμα (y)

Να σου ζήσει το κουτάβι :)
Φωτό του δεν παίζει;

Rea.skarm

Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
14
14
29
Just in case...

1ον. Εχεις ανοίξει το θέμα σου, σε λάθος ενότητα και καλό θα ήταν, να μεταφερθεί [ @admin ]

2ον. Διάβασε πρώτα τους κανονισμούς. Ετσι για να πάρεις μια γεύση.

3ον. Διάβασε πρώτα όλα τα θέματα, σε όλες τις ενότητες. Δεν υπάρχει ερώτημα, που δεν έχει ήδη συζητηθεί, εκατομύρια φορές. Θα βρεις τις απαντήσεις σε όλες σου τις απορίες [ακόμη και σε πολλές, που δεν ήξερες καν, ότι τις έχεις], χωρίς να προσθέσεις, νέα θέματα, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Θα βρεις πχ, πάρα πολύ γρήγορα, άπειρες συζητήσεις, με το ποιός είναι ο σωστός φιλοζωικά τρόπος, να αποκτήσεις σκύλο. Σίγουρα όχι, σε συσκευασία δώρου. Και πολλά ακόμη. Οπότε, πριν αρχίσεις να διατυπώνεις ερωτήσεις, ξεκίνα το διάβασμα (y)

Να σου ζήσει το κουτάβι :)
Φωτό του δεν παίζει;

Σ' ευχαριστώ πολύ !
Αυτή είναι η μικρή μου

Attachments

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
δεν θελω να γινω μαντης κακων ειδησεων αλλα φοιτητρια και κουταβι μεγαλοσωμης φυλης ειναι συνδυασμος δυσκολος, αναλαμβανεις μεγαλη δεσμευση για την επομενη δεκαετια της ζωης σου που θα αλλαζει συνεχως...βεβαια στη γλυκα ενος τοσο ομορφου κουταβιου ποιος να αντισταθει αλλα το ξεκινησατε τελειως λαθος

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Tα ζωα δεν ειναι δωρα....ειδικα εαν εχεις αμφιβολίες για το εαν μπορεις να ανταπεξελθεις..

Γερο να ναι κ να το χαιρεσαι...αλλα την επομενη φορα που θα κάνετε ή δεχτείτε δωρο, να μην είναι κατι που ειχε ή εχει σφυγμο..

Rea.skarm

Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
14
14
29
Δεν ήταν αυτό που λέμε 'δώρο έκπληξη' , το σκεφτόμασταν πολύ καιρό κι εκείνος βρήκε την ευκαιρία και μου το χάρισε όταν γύρισα από τις διακοπές. Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ είναι αυτό που είπες cygor γιατί χρειάζεται πλήρη αφοσίωση και θα γίνει και 'αρκούδα' και πως θα την παλεύω.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Καλώς όρισες κ ν χαίρεσαι τ κουκλί σου, πανέμορφη. Αν τν αγαπάς πραγματικά θ τ καταφέρεις, μη φοβάσαι, πέρνε ένα ένα τ βήματα.

• Like
Reactions: Rea.skarm

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ είναι αυτό που είπες cygor γιατί χρειάζεται πλήρη αφοσίωση και θα γίνει και 'αρκούδα' και πως θα την παλεύω.
Οταν το συζητουσατε εδω κ καιρο,τι λυσεις βρισκατε πανω στους προβληματισμους σου;

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Με απογοητεύει το γεγονός οτι νέοι άνθρωποι,οι οποίοι ασχολούνται όλη μέρα με το ίντερνετ και έχουν τόση πληροφορία διαθέσιμη στα χέρια τους,δε μπαίνουν στην διαδικασία να ενημερωθούν,για τα πολύ βασικά έστω θέματα,για κάτι που τους αρέσει και τους ενδιαφέρει να κάνουν στην ζωή τους,ΠΡΙΝ το κάνουν...όλοι έχουμε περάσει από αυτές τις ηλικίες,όλοι κάναμε κάτι μέσα στον αυθορμητισμό μας και κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος, αλλά ρε γ@μω το μου, πριν από 20-30 χρόνια, έπρεπε να ανοίξεις εγκυκλοπαιδεια ή να πας να αγοράσεις κανένα βιβλίο για να διαβάσεις το 1/10000 σε σχέση με όσα μπορείς να διαβάσεις σήμερα,ή ότι άκουγες από δω και από κει... δεν ξέρω... δεν κατακρίνω εσένα και τον φίλο σου προσωπικά, απλά εκφράζω τις σκέψεις μου... αν πηγαίνατε ένα ταξίδι πχ, δεν θα φροντίζατε να προετοιμαστείτε για αυτο; να κλείσετε εισιτήρια, δωμάτια, να σημειώσετε τι αξίζει να δείτε εκεί; τώρα που μιλάμε για ένα ζώο και μια δέσμευση δεκαετίας;
Δυσκολεύομαι να αποδεχτώ ότι γίνονται τα ίδια λάθη άλλων εποχών, τότε που οι συνθήκες ήταν χειρότερες και η δυνατότητα πληροφόρησης απείρως πιο περιορισμένη...
Τέλος πάντων, ό,τι έγινε έγινε. Τουλάχιστον ας πει ο φίλος σου στον γνωστό του να ΜΗΝ ζευγαρώσει ξανά την σκύλα του... και πάλι θα ευχηθώ απροβληματιστη συμβίωση με το σκυλί σου και εύχομαι να ενημερωθείς όσο το δυνατόν καλύτερα για τα θέματα που χρειάζεται.

Last edited:

Rea.skarm

Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
14
14
29
Σε ευχαριστώ πολύ Archodea, με ενθάρρυνες αρκετά!

Μάρθα & Σίλβα έχουμε κ οι δυο μας όλη την διάθεση και τη θέληση να μεγαλώσουμε ένα σκυλί και το θέλαμε πολύ. Το καλό είναι ότι δεν είμαι μόνη μου σε όλο αυτό και ο φίλος μου με στηρίζει όσο μπορεί. Θα παίρνει τη μικρή σπίτι του όποτε εγώ ζορίζομαι με τη σχολή (γιατί είναι αρκετά ζόρικη) ή είμαι στην Κρήτη (απ' όπου κατάγομαι) το οποίο έλυσε έναν προβληματισμό μου. Άλλος προβληματισμός μου ήταν ότι δεν συμφωνούσαν οι γονείς μου γιατί είναι τεράστια ευθύνη γι' αυτήν ειδικά την ηλικία και προσπαθούσαν να με πείσουν να μην προχωρήσω σε αυτό μιας και μένω μόνη μου Αθήνα. Κάτι άλλο που με απασχολούσε ήταν αν τα Husky μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα και αν τελικά ταλαιπωρήσω το σκυλί αντί να του δημιουργήσω μια ζωή που του αρμόζει, για παράδειγμα σε σπίτι με μεγάλη αυλή και αρκετό χώρο για να παίζει. Μου είπαν ότι αν το πηγαίνω συχνές βόλτες και εκτονώνεται δεν θα υπάρχει πρόβλημα, και ότι όσο θα ζεσταίνομαι εγώ θα ζεσταίνεται κι αυτό.

Έχεις απόλυτο δίκιο Haris, συμφωνώ μαζί σου έκανα μεγάλο λάθος σε αυτό και προσπαθώ να το διορθώσω. Αυτό που με απογοητεύει είναι ότι σχεδόν όλοι εδώ με κατακρίνετε και μου λέτε πόσο λάθος έκανα και πως δεν έπραξα σωστά, ενώ εγώ μόνο καλό πήγα να κάνω και ζητάω τις συμβουλές σας μιας και είστε έμπειροι και μπορείτε να με βοηθήσετε.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
έκανα μεγάλο λάθος σε αυτό και προσπαθώ να το διορθώσω. Αυτό που με απογοητεύει είναι ότι σχεδόν όλοι εδώ με κατακρίνετε και μου λέτε πόσο λάθος έκανα και πως δεν έπραξα σωστά, ενώ εγώ μόνο καλό πήγα να κάνω και ζητάω τις συμβουλές σας μιας και είστε έμπειροι και μπορείτε να με βοηθήσετε.
αφου δεν επραξες σωστα (περισσοτερο ο φιλος σου πανω στον ενθουσιασμο του και στην καλη του προθεση), να μην το πουμε;; το ειπαμε...απλα...
οπως σου εχει ειπωθει ηδη και το τι πρεπει να κανεις απο δω και περα, αλλα δεν εδωσες την απαραιτητη σημασια:
οπως δεν ειμαστε δικαστες να σε καταδικασουμε για το λαθος που εγινε, ετσι δεν ειμαστε και μαγοι να λυσουμε τα θεματα που (ευλογα) απασχολουν το μυαλο σου...
ριξε απειρο διαβασμα για κανενα μηνα στο forum και οπου αλλου βρεις στο internet απαντησεις στα ερωτηματα που θα βαλεις στο google και μετα ελα να ρωτησεις για οτιδηποτε χρειαζεσαι διευκρινισεις (αν δεν το βρεις σε καποιο προγενεστερα συζητημενο θεμα εδω μεσα, που αποκλειεται!)...πλεον πρεπει να φανεις ανταξια της ευθυνης που ανελαβες (αχ, αυτοι οι γονεις....στο ειπαν...). Και ο δρομος δεν ειναι στρωμενος με ετοιμη μασημενη τροφη, ουτε με ροδοπεταλα...αν καταφερεις ομως να τον διασχισεις θα δεις οτι η διαδρομη ειναι πολυ ωραια και αξιζει τον κοπο...

Αρκει να ανταποκριθει και το σκυλακι σου το "χασκι", γιατι ακομα και η επιλογη της υποτιθεμενης ρατσας του σκυλου, μονο με εμφανισιακα κριτηρια εγινε.....(θα καταλαβεις γιατι το λεω αυτο, αν διαβασεις για τις γεννες που κανει ο "γνωστος",ο γειτονας, ο καθε ανευθυνος ιδιοκτητης σκυλου ,αλλα και για την φυλη των χασκι που θεωρητικα ειναι το σκυλι σου)

Καλη τυχη!

Last edited:

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
να συμπληρωσω γιατι το ξεχασα
Μου είπαν ... ότι όσο θα ζεσταίνομαι εγώ θα ζεσταίνεται κι αυτό.
να βρεις αυτους τους φωστηρες που στο ειπαν και να τους ρωτησεις,αν εχουν σκυλια και μαλιστα "χασκι",τι κανουν το καλοκαιρι για να την παλεψουν τα σκυλια τους με τις θερμοκρασιες της Ελλαδας...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Αγνόησε το "αδέσποτου"...δυστυχώς και διάβασε το link!

Μεταξύ όλων των άλλων που έχεις να σκεφτείς, βάλε και το τι θα κάνεις με το "δώρο", αν χωρίσεις με τον φίλο σου, και λείψει το πλεονέκτημα της βοήθειας, που έχεις τώρα.

Και...please...μην μου απαντήσεις, ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Απλώς, σκέψου το, πολύ σοβαρά.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Αν χωρίσεις με το φίλο σου, τι θα γίνει το κουτάβι; Ναι, οι περισσότεροι στα 20 πιστεύαμε ότι έχουμε βρει τον έρωτα της ζωής μας. Αν είσαι στο 99% όπου αυτό δεν ισχύει, τι θα γίνει το σκυλί; Δεν είναι βιβλίο που το δίνεις πίσω ή το πετάς για να μη σου θυμίζει τον πρώην
Όταν έχεις εξεταστική, τι θα το κάνεις το σκυλί;
Τα καλοκαίρια;
Τι γίνεται όταν αποφοιτήσεις και πιάσεις δουλειά; Για να είμαι ειλικρινής, αν η σχολή απαιτεί να πηγαίνεις μόνο 4-5 ώρες, τότε να ευχαριστείς την τύχη σου που βρήκες τόσο χαλαρό τμήμα (εγώ συγκρατώ κάτι δεκάωρα και βάλε με εργαστήρια και όλα τα σχετικά) αλλά όταν με το καλό βρεις δουλειά, θα μιλάμε λογικά για μινιμουμ 8ωρο, βάλε και 2 ώρες να πας και να ρθεις πιθανότατα. Θα χωρά και τότε ένας σκύλος στη ζωή σου, πόσο μάλλον ένας σκύλος με αρκετές απαιτήσεις εκτόνωσης (ξέχνα τη μια μισάωρη βόλτα το βράδυ π.χ.);
Μπορεί να ακούγονται μακρινά όλα αυτά, αλλά ένα κουτάβι βρίσκει σπίτι πολύ πιο εύκολα από ένα μεγαλόσωμο σκυλί 3-4 χρονών.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Βρε, φαγωθήκατε με την κοπέλα να χωρίσει με τον φίλο της, δεν είδατε την φωτογραφία της;

Άνευ πλάκας τώρα, μια ΚΑΙ ΕΣΥ επέλεξες απαιτητική φυλή για 1ο σκύλο, όπως γράφτηκε και παραπάνω στρώσου στο διάβασμα, έχει αρκετά θέματα στο forum.
To μόνο σίγουρο είναι ότι "χαλάς" κατά κάποιο τρόπο την φοιτητική ζωή σου, ελπίζω ανάμεσα σε άλλα, να το έχεις με το πρωινό ξύπνημα, να μην είσαι κρυουλιάρα, να ανέχεσαι τις τρίχες και να γνωρίζεις από τώρα ότι θα χρειαστεί να "επενδύσεις" αρκετά χρήματα στον σκύλο σου.
Καλή συνέχεια!