Μόνος στο σπίτι!!!


marines251

Member
1 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Καλησπέρα σε όλους! Με λένε Αντώνη και περιμένω πως και πως να πάρω την κυριακή το λαμπραντοράκι μου την Λίζα.Έχω διαβάσει εξονυχιστικά όλα τα θέματα περι crate τα οποία και μου έλυσαν πολλες απορίες.Λόγο δουλείας λείπω μέχρι τις 3 και εγώ και η γυναίκα μου οπότε θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι καλύτερο στην εκμάθηση τουαλέτας το crate ή το πάρκο; Συγνώμη αν σας κούρασα. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!!!!!!
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ποιο παρκο? εξωτερικο χωρο εννοεις?
μα, εαν δεν ολοκληρωσει τα εμβολια, δεν πρεπει να πηγαινει βολτες εξω, ουτως η αλλως:)
 






galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ναι, αλλα ολο το πρωι θα την εχει στο παρκο, οταν θα λειπουν και οχι στο κρειτ?
δεν νομιζω οτι χρειαζεται παρκο...οσο ειναι σπιτι, γιατι το σκυλι να ειναι σε παρκο?
καλυτερα να μην υπαρχει εξ αρχης στο σπιτι, γιατι ειναι πειρασμος:-|
στο κρειτ με την πανα της σε μια ακρουλα:)
εξαλλου το κρειτ θα ειναι μεγαλο γι αυτην τωρα που ειναι κουταβι.
 




galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ναι, εννοω λογω του οτι επειδη θα ειναι κουταβι -με ολα τα επακολουθα-, ανθρωποι ειμαστε και λογω κουρασης η βαρεμαρας, εαν το εχουμε και στα ματια μας μπροστα, ειναι ευκολο να βαλουμε εκει το κουταβι και να παγειωθει αυτο:-|
κι εγω μπορει να το εκανα.
μου αρεσει η ιδεα του παρκου οταν θελουμε να κανουμε κατι συγκεκριμενο και δεν θελουμε το κουταβι στα ποδια μας, η οταν δεν μπορουμε να ελεγξουμε την ασφαλεια του για καποιο λογο,σε εξωτερικο χωρο...
αλλα εφοσον υπαρχει το κρειτ στο σπιτι μεσα, για ποιο λογο να υπαρχει και το παρκο?
 


marines251

Member
1 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Θέμα βαρεμάρας στο συγκεκριμένο θέμα δεν υφίστατε απλώς εννοώ πως στο πάρκο το κουτάβι θα έχει μεγαλύτερο χώρο συγκριτικά με το crate και φυσικα μόνο για όση ώρα λείπουμε από το σπίτι γιατί μετα θα είναι συνέχεια μαζι μας.
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δηλαδη εννοεις να μην παρετε καν κρειτ..
το παρκο δεν ειναι ασφαλες για να μενει το κουταβι εκει οσο λειπετε.
την βαρεμαρα που ειπα, μην την παιρνεις προσωπικα, συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες.
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Θα πρέπει να μη διάβασες καλά το θέμα crate για να κάνεις αυτή την ερώτηση... λοιπόν ο λόγος που χρησιμοποιούμε το κλουβί για να μάθουμε σε ένα σκυλί να λερώνει έξω είναι γιατί βασιζόμαστε στο ένστικτο του σκύλου που του λέει να διατηρεί την φωλιά του καθαρή. Αν βάλεις τον σκύλο των 2 μηνών σε ένα crate για 6 ώρες το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λερώσει!!!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ!!!!!!!!!!! Αν μάθει να κοιμάται εκεί που λερώνει μετά απλά θα το κάνει για την υπόλοιπη ζωή του, αν λοιπόν χρειάζετε να διαλέξεις, χωρίς δισταγμό διάλεξε τον πάρκο, βάλε σε μια μεριά εφημερίδες και στην άλλη το κρεββατάκι του και τα παιχνίδια του έτσι θα μάθει "λογικά" να λερώνει πάνω στις εφημερίδες και διατηρεί το υπόλοιπο καθαρό... Κάνε το πάρκο τόσο μεγάλο ώστε να έχει χώρο να παίζει χωρίς να χρειάζετε να πλησιάζει πολύ τις εφημερίδες αλλά και τόσο μικρό ώστε να μη λερώνει σε περισσότερες από μια μεριές...

Περιμένουμε να μας ενημερώσεις για το τι έγινε.... Καλή επιτυχία
 


Bridget

New Member
10 Ιουνίου 2008
4
0
Θεσσαλονίκη
Γεια σας και από εμένα!!

Παρακολουθώ καιρό το φόρουμ, και ομολογώ ότι έχω βρει πολλές καινούργιες χρήσιμες πληροφορίες, παρόλο που είμαι σκυλομαμά εδώ και δέκα χρόνια.

Στο συγκεκριμένο θέμα: έχω κι εγώ αυτό τον καιρό, καινούργιο κουτάβι, είναι τώρα 4,5 μηνών, θηλυκό σιχ τζου. Επειδή εργάζομαι, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω σκυλοπάρκο, για να την περιορίζω τις ώρες που λείπω, και έτσι να είναι και εκείνη ασφαλής, αλλά και να μην κάνει ζημιές στο σπίτι. Το έχω διαμορφώσει έτσι ακριβώς όπως περιγράφει ο lonewolf, δηλαδή είναι μέσα το κρεβατάκι της στην μία πλευρά, με τα παιχνίδια της και δίπλα το νερό της, και στην άλλη πλευρά η πάνα για να λερώνει. Υπάρχει επίσης και ικανοποιητικός χώρος για να παίζει. Βέβαια, μιλάμε για ένα σκυλάκι 2,7 κιλών. Μπορώ λοιπόν να σας πω ότι, με τον τρόπο αυτό, το σκυλί έχει μάθει να λερώνει κατά 90% στην πάνα, και τις υπόλοιπες φορές στο μπαλκόνι (αυτό το έκανε από μόνη της, και για να πω την αλήθεια με βολεύει κιόλας, για κάποιες βροχερές ημέρες του χειμώνα). ΔΕΝ ΛΕΡΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

Τις ώρες που είμαι στο σπίτι, η πορτούλα του πάρκου είναι συνέχεια ανοιχτή. Όταν θέλει λοιπόν να αράξει ή να κοιμηθεί, πηγαίνει από μόνη της μέσα εκεί, στο κρεβατάκι της, χωρίς να της κλείσω την πορτούλα, και κάθεται όση ώρα θέλει.

Γιατί galazio, λες ότι το πάρκο είναι επικίνδυνο? Της σκυλίτσας μου πάντως μια χαρά της αρέσει, και δεν μου φαίνεται να της έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ ότι λερώνει λιγότερες φορές με περισσότερη ποσότητα, οπότε λέω να αρχίσω να αφαιρώ την πάνα για λίγη ώρα κάθε μέρα, και να την βγάζω βόλτα για να αρχίσει να τα κάνει έξω.

Αυτή είναι η δική μου προσωπική εμπειρία, Αντώνη.... Διαλέγεις και παίρνεις...
 


marines251

Member
1 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Καλησπέρα σε όλους! χθες πήρα τη μικρούλα μου καθώς επισης και το crate της. χθες μετά απο αρκετή προσπάθεια τα έκανε στην πάνα της στο μπαλκόνι φυσικά δεν λέιπουν τα ατυχήματα. Αυτό που παρατήρησα χθες κατα το διάστημα της νύχτας ήταν πως έκλεγε, τελικά σήμερα κατάλαβα πως ήταν για τουαλέτα. Από σήμερα θα σηκώνομαι κατα τακτά χρονικά διαστήματα για να την πηγαίνω στην πάνα. Για αποφύγω τα ατυχήματα κατα την διάρκεια της μερας πρέπει να είμαι συνέχεια απο πάνω της και μόλις καταλάβω το οτιδήποτε κατευθείαν στην πάνα και επιβράβευση? ευχαριστώ πολύ όλους!!!
 


marines251

Member
1 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
και κάτι άλλο, μόλις φεύγω μακριά της ξεκινάει το κλάμα. Τελικά η λύση είναι αδιαφορία μέχρι να ηρεμίσει?
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αυτό που παρατήρησα χθες κατα το διάστημα της νύχτας ήταν πως έκλεγε, τελικά σήμερα κατάλαβα πως ήταν για τουαλέτα. Από σήμερα θα σηκώνομαι κατα τακτά χρονικά διαστήματα για να την πηγαίνω στην πάνα.
Συνήθως τα κουτάβια λερώνουν μετά το φαΐ. Να την προσέξεις τα πρώτα 30 λεπτά μετά το φαΐ και μόλις δεις ότι μυρίζει και κάνει κυκλικές κινήσεις τότε να την πας στην πάνα.
Το crate άμα δεν είναι πολύ μεγάλο θα αποφύγει να το λερώσει.
Την νύχτα να μην σηκωθείς όταν κλαίει γιατί έτσι θα μάθει ότι το κλάμα είναι αποτελεσματικό.
Καλή επιτυχία
 


marines251

Member
1 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Για να μην λερώσει όμως μεσα στο crate μήπως θα ήταν καλύτερα να σηκώνομαι προληπτικά κάθε 3 ώρες και να την πηγαίνω στην πάνα? Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την λύση του πάρκου μέχρι να τελειώσει τα εμβόλιά της.
 


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ναι θα πρέπει να σηκώνεσαι. Κουτάβι είναι, δεν μπορει να κρατηθεί ..πρέπει να σκέφτεσαι πριν από αυτήν και να την προλαβαίνεις για να της γίνει συνήθεια αυτό που θέλεις εσύ..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU