Μόρβα - Παρακαλω βοήθεια

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Καλημέρα, ηλπιζα οτι δεν θα χρειαστει να ανοιξω τετοιο θεμα.
Οπως σας ειχα πει κοινονικοποιουσα ενα πιτ 4 μηνων.
Το σκυλι ηταν πολυ ηρεμο αλλα παρατηρησα καποια ασταθεια στο βαδισμα του. Πριν απο 1,5 εβδομαδα πηγε κτηνιατρο και η απαντηση ηταν :του λειπει ασβεστιο παρε ταμπλετες ασβεστιου.
Την προηγουμενη εβδομαδα ο ιδιοκτητης γυρισε εκτακτως απο θεσ/νικη γιατι το σκυλι ειχε 40 πυρετο και σπασμους.
Μετα απο 3 κτηνιατρους που εκαναν διαγνωσεις για ιωσεις, σκαλοπατια κτλ, χτες καποιος 4ος ανεφερε μορβα. Αυριο θα βγουν τα αποτελεσματα των εξετασεων.
Μπορει ο ιος να ειναι πανω σε ξενιστη χωρις να εχει εκδηλωθει;
Υπαρχει πιθανοτητα το σκυλακι να το κολησε η Λαρα;
Εχει κανει εμβολια Nobivac DH στις 26/6, 17/7, 30/8 του 2007 και στις 24/6/2008.
Υπαρχει πιθανοτητα να κολησει η Λαρα;
Γιατι σημερα ψαχνουμε γιατρο επειδη γλειφει τα δυο δακτυλα του πισω ποδιου και εχει κανει κατι σαν φλεγμονη που δειχνει να την ενοχλει στη πιεση αλλα οχι στο περπατημα.
Συγνωμη αν εχω κανει λαθος αλλα ειμαι ταραγμενος, στενονωχωριμενος και τα χερια μου τρεμουν.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Ο τελευταιος κτηνιατρος ειπε οτι εχουν πειραχτει τα νευρα, εκανε μια ενεση που ειπε οτι ηρεμει ελεφαντα αλλα δεν επιασε το σκυλι γι' αυτο εκανε και δευτερη με υπνοστεντον;;;;;

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Τα συμπωματα ειναι σπασμοι, ασταθεια και σαν αδυναμια οταν παει να σηκωθει (αλλα μολις περπατησει λιγο σταθεροποιητε και γοερο κλαμα (το ακουω απο το τηλ και εχω παθει σοκ) το οποιο του ειπαν οτι δεν ειναι απο πονο αλλα απο τους σπασμους.
Τρωει κανονικα και τα κοπρανα και τα ουρα ειναι φυσιολογικα. Ο ενας απο τους 3 πρωτους γιατρους που μιλησε τωρα του ειπε οτι δεν του ανεφερε για μορβα επειδη το σκυλι εχει κανει εμβολεια. Τα εμβολια με τις ημερομηνιες τα περιμενω sms και θα τα γραψω.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οι γιατροι ειναι μαλακες.. ποια περιοχη βολευει για να σου συστησει καποιος γιατρο.. θα το πεθανουν το σκυλι τα ζωα:mad:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
μπορω να σου δωσω τηλ των δικων μου αλλα δεν ξερω αν ειναι εξειδικευμενοι σε τετοια θεματα. Ωστοσο αν παρεις και ζητησεις γνωμη ισως εχουν αυτοι να συστησουν καποιον. Ειναι εντοιμοι ανθρωποι

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Τα εμβολια του μικρου ειναι:

7/7/2008
EURICAN DHPPi2-C
EURICAN DHPPi2-L

29/7/2008
vanguard DA2Pi
vanguard CPV-Lepto
Rabisin-R

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πολλοί σκύλοι παθαίνουν Μόρβα κι ας έχουν κάνει εμβόλια δεν λέει κάτι αυτό.
Μόνο οι εξετάσεις μπορούν να το αποδείξουν (αν πάσχει ή όχι).
Κουράγιο. Αν ΔΕΝ είναι μόρβα σε παρακαλώ να επικοινωνίσεις μαζί μου σε πμ και γρήγορα. Η μόρβα έχε συγκεκριμένη θεραπεία που ακολουθούν όλοι οι γιατροί (αν και δεν θεραπεύονται όλοι οι σκύλοι δυστυχώς). Αν είναι κάτι άλλο (όχι τόσο γνωστό) θα χρειαστείς βοήθεια άμεσα (και ειδικό κτηνίατρο για την όποια πάθηση).

Σε παρακαλώ σταμάτα το ασβέστιο γιατί μπορεί να τον κάνεις χειρότερα.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ανησυχούμε όλοι άδικα.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Κοτσίδα όταν έχεις νεότερα κράτησε μας ενήμερους!

Ευχομαι να μην είναι τπτ σοβαρό.

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Καλησπέρα kotsida.

Αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει για τη μόρβα - νόσσος του Carre.

Ελπίζω να μην είναι, αλλά τα συμπτώματα που περιγράφεις τείνουν στο να είναι. Τέλος πάντον, το άρθρο θα σου λύσει τις πιό πολλές απορίες..

Κουράγιο φίλε, δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά.... μέσα στο πρόγραμμα είναι (δυστυχώς).:(

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Θελω να ευχαριστησω την Dr.Zhivago, την Milou, και τον GAIA LYKAIA για το εδιαφερον που εδειξαν και τις απαντησεις τους σε μια δυσκολη για μενα στιγμη.

Θελω επισης Δημοσια να ευχαριστησω την Frenchie για τις απαντησεις που μου εδωσε αν και βρισκοταν εν μεσω εργασιων και η συνδεση της ηταν πολυ δυσκολη, αλλα και τη xritaki για την εμπιστοσυνη που εδειξε σε εναν αγνωστο και για τη βοηθεια της.

Μετα και απο συμβουλη 5ου γιατρου τα χαπια ασβεστιου διακοπησαν.
Υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να μην ειναι μορβα, αλλα επειδη τα πραγματα ειναι εν εξελιξι και ταχυτατα κινουμενα, θα ενημερωσω μολις υπαρξει μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.

Και παλι σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους ΕΣΑΣ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θελω να ευχαριστησω την Dr.Zhivago, την Milou, και τον GAIA LYKAIA για το εδιαφερον που εδειξαν και τις απαντησεις τους σε μια δυσκολη για μενα στιγμη.

Θελω επισης Δημοσια να ευχαριστησω την Frenchie για τις απαντησεις που μου εδωσε αν και βρισκοταν εν μεσω εργασιων και η συνδεση της ηταν πολυ δυσκολη, αλλα και τη xritaki για την εμπιστοσυνη που εδειξε σε εναν αγνωστο και για τη βοηθεια της.

Μετα και απο συμβουλη 5ου γιατρου τα χαπια ασβεστιου διακοπησαν.
Υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να μην ειναι μορβα, αλλα επειδη τα πραγματα ειναι εν εξελιξι και ταχυτατα κινουμενα, θα ενημερωσω μολις υπαρξει μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.

Και παλι σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους ΕΣΑΣ.
Για αυτο ειμαστε εδω κοτσιδα!!!
Ελπιζω να την σκαπουλαρει το μικρο!!
Daumen sind gedrueckt!!

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
+ Zidan 9/4/08 - 14/8/08

Έφυγες νωρίς, ούτε που πρόλαβα ν' αρχίσω
Έφυγες νωρίς, μα είχα κι άλλα να σου πω
Λόγια μυστικά, την άλλη όψη σου ν' αγγίξω
Λόγια μαγικά από έναν κόσμο μου κρυφό

Ποιος φωνάζει, ποιος πληγώνει τη σιωπή;
Τι να θέλει να μου πει;

Έφυγες νωρίς και όλα μείνανε στη μέση
Ό,τι και να πω, ακροβασία στο κενό

rinos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
142
0
ferrara(it)-a8hna(gr)
κουραγιο!!αν θες ο γιατρος μου ειναι πολι καλος να σου δοσο και εγβ αν χριαζεσε το νθμερο και να παμε και παρεα!και εγω πριν απο λιγο εκει ιμουνα....

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Ευτυχώς η Ζωή συνεχίζεται....

Και θα βρει πάτημα να ξεπροβάλει από κάπου αλλού....

Και να μας γεμίσει και πάλι χαρά και προσδοκία....

Αρκεί εμείς να θυμόμαστε πάντα αυτά που μας διδάσκει...

Με πόνο και αίμα και ψυχές πολλές φορές...

Τίποτε δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται...

Αλλά πιο σημαντικά....

Τίποτε δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται...

Ο Κύκλος πάντα συνεχίζει...

Από μόνος του...

Γιατί αυτή είναι η Φύση Του...

Και εμείς κομμάτι του.

rinos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
142
0
ferrara(it)-a8hna(gr)
μακη ενοουσα για τιν λαρα!!για να χαλαρωσι και να μιν ανισιχι!το καταλαβα για τον ζινταν και λιπαμε αφανταστα...