Μόρβα - Παρακαλω βοήθεια

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Μιά πικρή ιστορία

Κάποτε ήταν ένα κουταβάκι. Εκεί που έπαιζε με ένα άλλο σκυλάκι, κάποιος παρατήρησε μια μικρή αστάθεια στο βάδισμα και μια δυσκολία στο να κρατηθεί όρθιο κατεβαίνοντας σκαλάκια.
Να το πας σε ένα γιατρό, ειδικό, επιστήμονα γιατί ανησυχώ είπε στον άλλο και η κουβέντα τελείωσε εκεί.

Μετά από λίγες μέρες ο Α επιστήμονας είδε ότι τα μπροστινά ποδιά είναι λίγο στραβά. Μπορεί να είναι φυσιολογικό είπε, αλλά δώσε καλύτερη τροφή και ταμπλέτες vet star ασβεστίου.

Πέρασαν λίγες μέρες και το κουταβάκι έσκουζε αραιά και που, είχε λίγους σπασμούς και πυρετό 40 – 41. Ίωση είπε ο Α επιστήμονας και συνέστησε augmentin και antirobe ανά 12ωρο.

Μετά από 2 ημέρες τα ίδια και χειρότερα. Ο Β επιστήμονας μίλησε για νευρομυικό πυρετό και είπε να διακοπούν όλα τα παραπάνω φάρμακα, έκανε μια σπασμολυτική ένεση ( η οποία δεν είχε αποτέλεσμα) και πρότεινε rimantil. Από τηλεφώνου ο Α συμφώνησε με τον Β.

Το απόγευμα ο Γ επιστήμονας από τηλεφώνου υπέθεσε μόρβα και σύστησε τον Δ επιστήμονα για εξετάσεις.

Ο Δ επιστήμονας θεώρησε πολύ πιθανή την υπόθεση του Γ και πήρε αίμα για εξετάσεις. Συνέστησε διακοπή όλων των προηγούμενων φάρμακων, έκανε ενδοφλέβια ηρεμιστική ένεση που υποτίθεται κρατάει 1,5 ώρα. Η επίδραση πέρασε μετά από 10 λεπτά. Τότε συνέστησε stedon ανά 12ωρο.

Το κουτάβι είχε ήδη πολύ κλάμα ( πόνο; ), περισσότερους σπασμούς, και η αστάθεια στα πίσω πόδια μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Η νύχτα με τα stedon πέρασε ήρεμα.

Το άλλο πρωί μετά από μεγάλη κινητοποίηση ευρέθη στο κινητό του ο Ε επιστήμονας από Αθήνα. Απέκλεισε αμέσως τη μορβα, έδωσε 2 πιθανές παθήσεις και ζήτησε να δει επειγόντως το κουτάβι μετά από 6-7 ημέρες που θα επέστρεφε και θα άνοιγε το ιατρείο.
Μίλησε πρώτη φορά για φλεγμονή στη σπονδυλική στήλη και τα κοκάλα, καθώς και για ακτινογραφίες. Σύστησε antirobe και metacane. Το κουτάβι έδειξε να καλυτερεύει. Το calmivet ηρεμούσε το κουτάβι για 12 ώρες.

Όλες αυτές τις ημέρες το σκυλί παρόλη τη συμφορά του έτρωγε, έπινε, ουρούσε και κένωνε κανονικά.

Το απόγευμα ο Δ επιστήμονας είπε ότι οι εξετάσεις δεν έδειξαν μορβα ή άλλο ιό, και εξέφρασε την επιστημονική του απορία για το τι συμβαίνει.

Ο Ζ επιστήμονας (φίλος –φίλου ) είπε τηλεφωνικά , τα σκυλί να πάει επείγοντος Αθήνα και πρότεινε ενέσεις με βιταμίνες.

Μια νύχτα ακόμα πέρασε ήρεμα για το σκυλί χάρη στο calmivet. Προσπάθεια μεγάλη να αντέξει ο σκύλος, να αντέξει ο ιδιοκτήτης, να αντέξει η οικογένεια μέχρι τη Δευτέρα της Αθήνας

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Η επόμενη μέρα δεν ξημέρωσε καλά. Το σκυλί ξύπνησε άσχημα, δεν μπορούσε να σταθεί, έφαγε με δυσκολία μπρούμυτα με το κεφάλι μέσα στο πιάτο. Έκλαιγε και τα έκανε πάνω του.

Το απόγευμα δεν άντεξε άλλο να βλέπει το σκυλί να βασανίζετε. Δεν άντεξε την αναμονή. Δεν άντεξε τα αναπάντητα ερωτηματικά. Δεν άντεξε να είναι μέσα την ώρα της μιας υποτίθεται ένεσης ( χρειάστηκαν 4) που θα λύτρωνε και τους δυο. Ήταν έξω καθισμένος στο απέναντι πεζοδρόμιο και έκλαιγε.

Πήρε το σκυλί του τυλιγμένο σε σεντόνι, πέρασε το λουράκι του στο χέρι, παρέδωσε τον φίλο του στον πατέρα του να ταφή και έφυγε αμέσως για την Αθήνα μόνος του.

Μια πικρή ιστορία του δεκαπενταύγουστου.
Ατυχία που είναι κάτοικος Ελλάδας;
Ατυχία που τα πάντα παραλύουν 15 Αυγούστου;
Ατυχία που ανώτερο επιστημονικό όργανο ακούγοντας για τους Α, Β, Γ, Δ και μη μπορώντας να εκφράσει δημόσια γνώμη κούνησε μόνο τη σφιγμένη μπουνιά του πάνω-κάτω;

Ατυχία ή Κατάντια;
Αν στη θέση του κουταβιού ήταν ο σκύλος σου, η μάνα σου, το παιδί σου, τι θα γινόταν;

Ίσως να είμαι υπερβολικός - άδικος λόγω συναισθηματικής φόρτισης.
Ίσως και όχι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:(
Δεν είσαι υπερβολικός Kotsidas! Έχω περάσει τον ίδιο κυκεώνα μόνο που στην περίπτωση μου ήταν Πάσχα και όχι δεκαπενταύγουστος…

Λυπάμαι πολύ για το σκυλάκι και για όλα όσα περάσατε! Κουράγιο!

GOLDEN ZIZEL

New Member
5 Νοεμβρίου 2010
1
0
ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ CLUB ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ

+ Zidan 9/4/08 - 14/8/08

Έφυγες νωρίς, ούτε που πρόλαβα ν' αρχίσω
Έφυγες νωρίς, μα είχα κι άλλα να σου πω
Λόγια μυστικά, την άλλη όψη σου ν' αγγίξω
Λόγια μαγικά από έναν κόσμο μου κρυφό

Ποιος φωνάζει, ποιος πληγώνει τη σιωπή;
Τι να θέλει να μου πει;

Έφυγες νωρίς και όλα μείνανε στη μέση
Ό,τι και να πω, ακροβασία στο κενό
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ GOLDEN RETRIEVER. ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΕΣΩ INTERNET ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΑΠΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΤΟ ΠΗΡΑ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΔΉΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΟΡΒΑΣ. ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΡΧΙΣΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΒΑ. ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΜΟΥ ΟΛΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ , ΤΡΩΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΒΗΧΕΙ ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ. ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΣΑ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ο γιατρός σου τι λέει;
Και τι εννοείς όταν λες "άλλες απώλειες...";

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλησπέρα.
Μην γράφεις με κεφαλαία γιατί φαίνεται σαν να φωνάζεις.
Ο κτηνίατρος δεν σου είπε σε πόσο χρονικό διάστημα θα ανταποκριθεί το σκυλάκι στην θεραπεία;
Πες μας τι σου είπε.
Άλλη μια τραγική ιστορία για παπυ μιλς και μεσάζοντες :(

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Δεν εχω καθολου εμπειρια απο μορβα, παντως να ξερεις οτι δεν εισαι το μονο θυμα...ενα μεγαλο ποσοστο το σκυλιων που εισαγονται απο Ουγγαρια αντιμετωπιζουν τετοια προβληματα. Κανε μια αναζητηση με την λεξη puppy mills ειτε εδω, ειτε στο google και θα δεις...

Μακαρι να γινει καλα το σκυλακι σου! Σου το ευχομαι ολοψυχα!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το σκυλάκι που είχα πετύχει με μόρβα (και τελικά την γλύτωσε) παρουσίαζε νευρολογικά συμπτώματα
το συγκεκριμένο έφερνε γύρω γύρω σαν να μην μπορούσε να κουνήσει τα πίσω πόδια

τραγικό
το είχαν ένα χρόνο απο κουτάβι-και ήταν παντελώς ανεμβολίαστο
παράδοξο-δεν έπαθε οτιδήποτε άλλο και έπαθε μόρβα
η μόρβα διαγνώστηκε με αιματολογική
τελικά την έβγαλε καθαρή με πολύ κορτιζόνη και άλλα φάρμακα υποστηρικτικά των παρενεργειών της κορτιζόνης

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
το σκυλάκι που είχα πετύχει με μόρβα (και τελικά την γλύτωσε) παρουσίαζε νευρολογικά συμπτώματα
το συγκεκριμένο έφερνε γύρω γύρω σαν να μην μπορούσε να κουνήσει τα πίσω πόδια
Απίστευτο!!!! :)τα νευρολογικά προβλήματα δηλώνουν ότι το σκυλί βρίσκεται στο τελικό στάδιο της νόσου. Είχε και μυική παραλυσία;
Για να την γλυτώσει πάντως πρέπει να είχε πολύ γερό οργανισμό και ο γιατρός να ήταν πολύ μάγκας...:):):)

πάντως φίλε GOLDEN ZIZEL εαν την μόρβα την προλάβεις στο αρχικό της στάδιο το σκυλί έχει ΠΟΛΥ μεγάλες πιθανότητες να γίνει εντελώς καλά....Αν έχεις αμφιβολίες για το παραμικρό-στρίμωξε τον ιατρό σου!!

έχω χάσει σκυλί απο μόρβα εξαιτίας ενός ηλίθιου κτηνιάτρου.........:(:(:(:mad::mad::mad:

υπ΄όψη η μόρβα είναι πολύ μεταδοτική ασθένεια.Απομόνωσε το σκυλί σου και σε καμία περίπτωση να μην έρχεσαι σε επαφή τώρα με άλλα σκυλιά.

Last edited: