Μόρφω

Markos&Morfo

New Member
18 Ιουλίου 2015
2
17
37
Καλησπέρα,

Ονομάζομαι Μάρκος και πριν 2 μήνες ήρθε στην ζωή μου η Μόρφω.
Την Μόρφω την βρήκε μια φίλη στον δρόμο στην περιοχή του Γέρακα μαζί με την δίδυμη αδελφούλα της αδεσποτάκια. Τις πρόσεχε μέχρι που βρήκε σπίτι και για τις δυο.
Η Μόρφω με βάση τα λεγόμενα του πρώτου κτηνίατρου είναι ένα μίγμα Γκέκα ιχνηλάτη και διάφορα άλλα μιξ. Από την αρχή που ήρθε σπίτι ήταν πολύ ήρεμη και θετική χωρίς φόβους για τους ανθρώπους και άλλα σκυλιά. Δυστυχώς μένω σε ένα μικρό διαμέρισμα αλλά είμαστε σε περιοχή με πολλά πάρκα και δασικές περιοχές της Αθήνας και της αφιερώνω αρκετές ώρες για τρέξιμο και βόλτα.
Τώρα έχει φτάσει σχεδόν 6 μηνών και τα 10κιλά, απολαμβάνει τις διακοπές της δίπλα στην θάλασσα σκάβωντας την άμμο μανιωδώς μάλλον ψάχνωντας για λαγούς, εξελίσεται σε φύλακα καθώς προστατεύει και γαβγίζει ήδη σε άτομα τα οποία εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά της ( είναι κάποιο ανυσηχητικό σημάδι φόβου ή κακής συμπεριφοράς/κοινωνικοποίησης?) τρέχει σαν σίφουνας και τρελαίνεται να της πετάς παιχνίδια για να στα φέρνει ακριβώς στα πόδια σου.

Αν και είναι πανέξυπνη και έχει μάθει εντολές όπως το Κάτσε, Ξάπλωσε, Ελα, Φέρτο. πολλές φορές πισμώνει και απομακρύνεται για να συνεχίσει την 3ωρη βόλτα της. Προσπαθώ να την μάθω ακόμα να μην βουτάει οτιδήποτε βρει στον δρόμο μπροστά της. Εχει ακόμα ένα θέμα αποχωρισμού θέλοντας να είναι συνέχεια σε οπτική επαφή μαζί μου κλαψουρίζοντας. Δουλεύω αυτό το καιρό σε τουριστικά δωμάτια της θείας μου και με ακολουθεί πάνω κάτω στις σκάλες ενώ εγώ πηγαινοφέρνω πράγματα στα δωμάτια κτλ.

Είχα μεγαλώσει με την σκυλίτσα της μητέρας μου, ένα επανιελ μπρετόν που ήταν απιστευτα ήσυχο και υπάκουο, και καθώς την είχαμε βρει και αυτή στο δρόμο σε μεγάλη ηλικία δεν είχα προλάβει ποτέ να κάνω κάποια εκπαίδευση ή έρευνα πάνω στο σωστό μεγάλωμα ενός σκύλου από κουτάβι.

Διαβάζω και ερευνώ όσο μπορώ και θέλω αυτή τη φορά να βοηθήσω την Μόρφω να έχει όσο πιο όμορφη και ομαλή ζωή της αναλογεί γιαυτό και γράφτηκα στην παρέα σας ώστε να συμμετέχω στις συζητήσεις.

Καλώς σας βρήκαμε λοιπόν.

Attachments

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Κούκλα η Μόρφω σου. Μπράβο σου για την υιοθεσία της. Νομίζω μια χαρά θα τα πας. Μην ανησυχείς :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Πολύ όμορφη είναι! Να σου ζήσει και να περνάτε υπέροχα!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Να σου ζησει,ειναι πολυ ομορφη ! Προσπαθησε οσο μπορεις να βρεις τα αιτια του γαβγισματος οπως αναφερεις και καλο ειναι να την εχεις περιορισμενη οταν βρισκεστε σε δημοσιο χωρο κατα τη διαρκεια της βολτας καθως οπως αναφερεις δεν ειναι πληρως υπακουη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Κουκλιτσα η Μόρφω και μου αρέσει πολύ και το όνομα της!!!
Μπράβο σου για την υιοθεσία αλλά και την επιμέλεια με την οποία την μεγαλώνεις

(όσο για το γάβγισμα απέναντι σε κατι που πετάγεται ξαφνικά μπροστά της, μην ξεχνάς ότι ξαφνιάζεται απλά. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ειναι καποιο πρόβλημα)

• Like
Reactions: Markos&Morfo

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Υπέροχη και μπράβο σου - καλωσήρθες και εσύ στην παρέα των υιοθετημένων κυνηγόσκυλων. Η μικρή είναι κούκλα και - καθώς φαίνεται και πανέξυπνη - και από όσα μας λες, δε σε 'φοβάμαι'. Το μόνο που θα σου έλεγα, αν και είμαι σίγουρη ότι το έχεις υπόψη, είναι να φροντίσεις να της βάζεις και κάποια σαφή όρια, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή σας συμβιωση, τώρα αλλά και στο μέλλον! Είναι βέβαια κουτάβι και προφανώς θα είναι ζωηρή, αλλά θα πρέπει να αρχίσει να μπαίνει στο νόημα ότι πρέπει να σε ακούει, να μένει και κάποιες φορές ήσυχη μόνη της, κτλ. Καλή συνέχεια και να μας γράφεις !

• Like
Reactions: Lavernne and mareco

Markos&Morfo

New Member
18 Ιουλίου 2015
2
17
37
καλώς σας βρήκαμε παιδιά και ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια και την φιλοξενια,

σχετικα με την οποια συμπεριφορα και αποριες που μπορει να εχω, εψαξα στην ενοτητα ελληνικες φυλλες μηπως βρω τιποτα σχετικα με ελληνικους ιχνηλατες-γκεκας αλλα με ενα γρηγορο ψαξιμο δεν βρηκα κατι.
το συνδρομο εγκαταληψης προσπαθω σιγα σιγα να της το ελαφρυνω κανοντας με διαφορους τροπους να την κανω να καταλαβει οτι σε μικρα χρονικα διαστηματα θα γυρναω πισω, αλλα μιας και εχει εγκαταλειφτει ηδη απο μανα και αδελφη στο μυαλο της? θα περασει μαλλον καποιος καιρος μεχρι να δειξει εμπιστοσυνη σε αυτο το θεμα.

αυτο το καιρο βρισκεται στον ιδιο χωρο με αλλα 2 γκριφον τεριε (αρσενικο-θυληκο) της θειας μου τα οποια δεν εχουν την παραμικρη εκπαιδευση και κοινωνικοποιηση με αλλα σκυλια μιας και ειναι συνεχεια μεσα στο σπιτι. την Μορφω απο πολυ νωρις την πηγαινα σε σκυλοπαρκα και σαν κουταβι ηθελε να παιξει με ολα και ηταν θετικη στα σηματα που τις διναν ( απομακρυνοταν απο αυτα που δεν ηθελαν να παιξουν, ετρεχε με τα αντιστοιχου μεγεθους και καποιας ηλικιας)
Το θυληκο γκριφον απο ζηλια μαλλον της γριλυζει οταν με πλησιαζει και η Μορφω προσπαθει με σηματα ηρεμιας ( καθεται κατω , κοιταει απο την αλλη μερια) να την ηρεμησει αλλα πολλες φορες σηκωνει το ποδι για να παιξει και μιας και ειναι ηδη πιο μεγαλη την χτυπαει στο προσωπο και τοτε ξαναξεκινα το γρυλισιμα.
Μιας και τα 2 γκριφον γαβγιζουν σε οποιονδηποτε περναει απο τα καγκελα του σπιτιου συμμετεχει και η Μορφω στο γαβγισμα . Αυτο προσπαθω να το ελλατωσω γιατι πιστευω παρασυρεται και μπορει να δημιουργησει λαθος συμπεριφορες τωρα που ειναι μικρη σε συνδιασμο με το οποιο ενστικτο φυλακα μπορει να εχει μεσα της.