Νέα Ζηλανδία :Σκότωσε και έφαγε το Pitbull του

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Στη Νέα Ζηλανδία ο Paea Taufra σκότωσε με ένα ρόπαλο και στη συνέχεια έγδαρε, μαγείρεψε και έφαγε το σκυλί του.

Η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί αλλά οι κοινωνικές υπηρεσίες που πήγαν εκεί δε βρήκαν κάτι μεμπτό ενώ ο δράστης ακόμα απορεί γιατι έγινε θέμα.

Στη Νέα Ζηλανδία δεν ειναι παράνομο να σκοτώσει κάποιος ένα σκύλο αρκεί να γίνει με μαλακό τρόπο, να μην υποφέρει το σκυλί.

Εκτός αυτού, στην Tonga ειναι συνηθισμένο να τρώνε σκύλους.

Ο Paea λοιπόν έχει το ελεύθερο να το κάνει ξανά.

Πηγή (+video)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
26 Ιανουαρίου 2009

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Jörg Leichtfried (PSE) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Θέμα: Φρικτή σφαγή δελφινιών και φαλαινών στη Δανία

Εδώ και χρόνια, στη Δανία, κράτος μέλος της ΕΕ, βασανίζονται και θανατώνονται με τον πιο επαίσχυντο τρόπο μαυροδέλφινα, ζιφιίδες και δελφίνια. Αυτό συμβαίνει ιδίως στις Νήσους Φερόε με πρόσχημα μια παράδοση των Βίκινγκ. Πολλές φορές προσελκύονται εκατοντάδες από αυτά τα ζώα σε έναν κόλπο, όπου τους ανοίγουν την κοιλιά όσο είναι ακόμα ζωντανά, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν αργά από την αιμορραγία. Με τον τρόπο αυτόν θανατώνονται ολόκληρες οικογένειες, πράγμα που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο και το απόθεμα γονιδίων των ειδών αυτών.
Οι Νήσοι Φερόε ανήκουν στο Βασίλειο της Δανίας και η Δανία τους χορηγεί επιδοτήσεις αντί να δώσει τέλος σε αυτήν τη σφαγή. Μολονότι οι κάτοικοι των νήσων αυτών είναι Δανοί και ζουν υπό τη δανική κυριαρχία, η Δανία παραπέμπει στην αυτοδιοίκηση και την πολιτισμική αυτονομία των εν λόγω νήσων ισχυριζόμενη ότι δεν πρόκειται για χώρα της ΕΕ και ως εκ τούτου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια.
1. Γνωρίζει η Επιτροπή την κατάσταση που περιγράφηκε ανωτέρω;
2. Είναι λογικό οι Νήσοι Φερόε να αντιμετωπίζονται ως τρίτη χώρα εκτός ΕΕ, ότι δηλαδή η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι ούτε δυνάμει της Σύμβασης της Βέρνης ούτε δυνάμει της Σύμβασης της Βόννης για να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση;
3. Πώς προτίθεται να ενεργήσει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση αυτών των βασανιστήριων ζώων που πραγματοποιούνται στη Δανία;

αρρωστα μυαλα δυστυχως παντα θα υπαρχουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αλλα και τα υγιει τι κανουν για ολα αυτα ???????

Attachments

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
συγνωμη για το αποτροπαιο της εικονας

αλλο θεμα : ταυρομαχιες - ισπανια -γεναιοι ταυρομαχοι

ας μου επιτραπει η εκφραση θα ηθελα να φαω τα αμελητα οχι του ταυρου αλλα του π@π@ρ@ με τη κοκκινη στολη που εχει τις πουλιες και τους αυγερινους επανω και φουσκωνει απο περηφανια μπροστα στους υπολοιπους καλιεργημενους και οχι τριτοκοσμικους ευρωπαιους

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Αυτο το θεμα μου γενναει μια απεραντη θλιψη για το ανθρωπινο ειδος.Σκεφτηκα απλα οτι ο σκυλος δινει παντοτε και την ζωη του,την ψυχη του που σκιαγραφειται στα ματια του οταν κοιτα το "αφεντικο" (εχω μια απεχθεια στα αφεντικα γενικως,τεσπα) του,την ιδια στιγμη που οι περισσοτεροι ανθρωποι -οχι ολοι- δινουν απο φολες μεχρι "αχου μωρε τι καλο,παμε ομως πιο κει μην μας ακουμπησει..." Ο σκυλος ειναι ο καλυτερος και πιο πιστος φιλος του ανθρωπου...ο ανθρωπος ειναι κατι αναλογο?Δυστυχως οχι(δεν εξεταζουμε τις απειροελαχιστες των περιπτωσεων).Ο ανθρωπος ΠΑΝΤΑ βλεπει ολα τα ζωα κατωτερα του,οπως και τον σκυλο.Ο ρατσισμος της ευφυιας δυστυχως!Απο εκει πηγαζουν ολα,απο τα ευτελη και αναξια σχολιασμου εως τα μειζονα,εντυπωσιακα αλλα και τα αθλια και ελεινα...

Drunkard

Member
26 Απριλίου 2009
5
0
Καλα ο ξεφτιλισμενος με τι καρδια το εκανε και σκοτωσε το σκυλι του? τι να πω ρε γμτ.........ηθελα να ηξερα γιατι ζουνε τετοια ατομα......:mad:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν θα μπορέσω ποτέ να το χωνέψω αυτό, αλλά ίσως σε άλλες κουλτούρες το να ανατρέφεις κ να τρως σκύλους είναι φυσιολογικό κ ίσως να είναι το ίδιο όπως στη χώρα μας με τα κοτόπουλα, τα κατσίκια κ.λ.π.

Δεν ξέρω... άλλοι λαοί, άλλες συνήθειες.
Δεν ξέρω... Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το χωνέψω... αλλά συμβαίνει.

Στα μάτια τους ίσως κ εμείς είμαστε ''άρρωστοι'' που μεγαλώνουμε κοτόπουλα, χήνες & γαλοπούλες κ ύστερα τα σφάζουμε, ζώντας από αυτά κ έχοντας δικό μας κήπο με πολλών λογιών λαχανικά (όπως κάνει ο πατέρας μου στο Αγρίνιο).

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Νατασα,εμεις (οι δυτικοι) δεν ειμαστε "αρρωστοι" και ξερεις γιατι?Γιατι πολυ απλα οταν ο αρχεγονος ανθρωπος εξημερωνε τον πρωτο σκυλο πριν 10-15 χιλιαδες χρονια,απο την πρωτη κιολας στιγμη τον θεωρησε σαν συνοδοιπορο ισο προς ισο με τον ιδιο και σαν εναν χρησιμοτατο συντροφο -εξ'ου και η εξελιξη του σκυλου,κανενα αλλο ειδος(περαν του ανθρωπινου)τετοια προοδο και πολυχρησιμοτητα-.Ηταν ο βοηθος του,οχι αναλωσιμο προιον.Και εξακολουθει μετα απο τοσες χιλιαδες χρονια να ειναι βοηθος σε παρα πολλα καθηκοντα.Δεν θεωρω τοσο πολιτισμενο να τρως τον ΚΥΡΙΟ βοηθο σου απο το βασιλειο των ζωων.Και δεν εξεταζω βεβαια τις απειροελαχιστες περιπτωσεις,που φαγωθηκε σκυλος για λογους βιωσιμοτητος η θανατου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπορεί να μην είναι παράνομο, υπάρχει όμως και εθιμικό δίκαιο που έχει να κάνει με την κουλτούρα του τόπου μέσα στα όρια του δυνατού φυσικά. Θα πρέπει λοιπόν να απαγορευτεί το φάγωμα σκύλων. Δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο με αδέσποτα στην Ελλάδα?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μάλλον κάνετε πλάκα έτσι;

Τι ίσος σύντροφος και συνοδοιπόρος;

Γιατί να διαφέρει η ζωή του σκύλου από του αλόγου,του χοίρου ή του περήφανου και άγριου ζαρκαδιού;

Ο σκύλος εξημερώθηκε από τον άνθρωπο προς εκμετάλλευση, όπως και κάθε άλλο ζώο και ακόμα και σήμερα αυτός είναι ο ρόλος του...Να ικανοποιεί τα γούστα/βίτσια/ορέξεις/ανάγκες του Θεού του ανθρώπου.

Για ένα κόκκαλο εξαγοράσαμε και την ψυχή του αποκτώντας φύλακα που θα παλέψει για τα συμφέροντα μας μέχρι θανάτου.Βοηθό σε κυνήγι, ψάρεμα, κτηνοτροφία που θα πεθάνει στην κυριολεξία από την κούραση.Παιχνίδι για εμάς και τα παιδιά μας που θα υποστεί τα πάντα ακόμα και ανατομικές αλλαγές που του στοιχίζουν μια ποιοτική ζωή.

Ο σκύλος θα γίνει το "αντιστρές μπαλάκι" μας, το άλλοθι της μεγαλοκαρδείας μας, η βιτρίνα της φιλοζωίας και της ανθρωπιάς μας.

Όπως κάθε άλλο ζώο, φυτό ακόμα και άνθρωπο που έτυχε να είναι σε ανάγκη, θα τον εκμεταλευτούμε όσο παίρνει...και με το σκύλο έχουμε φτάσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο.

Τον βάζουμε να δουλεύει όσο, όπως και όποτε θέλουμε.Αν δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις μας τον πετάμε στο δρόμο, τον κρεμάμε από δέντρα, τον ξεχνάμε στην πυλωτή, στο κτήμα, στην ταράτσα, πνίγουμε τα κουτάβια του σε κουβάδες, τα πετάμε σε σακκούλες στα σκουπίδια...

Για να μας αρέσει και να μας βολεύει τον κοντένουμε, τον μακραίνουμε, τον ψηλώνουμε, τον φαρδαίνουμε, του δημιουργούμε δυσπλασίες, σπονδυλοπάθειες.Του μεγαλώνουμε το κεφάλι, του κοντένουμε την μουσούδα, του μακραίνουμε την μουσούδα, του ισιώνουμε την πλάτη, του κυρτώνουμε την ράχη, τον αναγκάζουμε να γεννά με καισσαρικές, να έχει καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, να πεθαίνει γρήγορα.Του τεντώνουμε το δέρμα, του δημιουργούμε ζάρες, του μακραίνουμε το τρίχωμα, του αφαιρούμε το τρίχωμα, τον θέλουμε ολόλευκο, πολύχρωμο ή εμπριμέ, τον καταδικάζουμε σε αιώνια δερματικά προβλήματα, τύφλωση, κώφωση, αιμοραγίες.

Tον πουλάμε και τον αγοράζουμε...

Κάποιοι βάρβαροι, εκεί μακρυά, τον τρώνε κιόλας.

Τα αγαπάμε τα σκυλιά...ιδιαίτερα εμείς οι "πολιτισμένοι δυτικοί" και πάνω από όλα δε τα θεωρούμε αντικείμενα.

Προς Θεού!...Είναι ο σκύλος προϊόν που έχει μόδες;
Είναι ο σκύλος προϊόν φιγούρας και επίδειξης του ανδρισμού μας, του πλούτου μας, της κοινωνικής μας θέσης;
Μήπως είναι ο σκύλος αξεσουάρ ή παιχνίδι που το βάφουμε, το χτενίζουμε, το κουρεύουμε, το ντύνουμε, το αρωματίζουμε γιατί έτσι...του αρέσει (Αφού του αρέσει μωρέ!...Να το δείς πως κοιτάζετε στον καθρέφτη!);

Όχι βέβαια!...Τον σεβόμαστε τον σκύλο και πότε δε θα κάναμε κάτι από τα παραπάνω...Είναι ίσος!

Πόσο υποκριτές μπορεί να είμαστε;

Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθούμε πως απλά κάνουμε ότι μας αρέσει;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Μάλλον κάνετε πλάκα έτσι;

Τι ίσος σύντροφος και συνοδοιπόρος;

Γιατί να διαφέρει η ζωή του σκύλου από του αλόγου,του χοίρου ή του περήφανου και άγριου ζαρκαδιού;

Ο σκύλος εξημερώθηκε από τον άνθρωπο προς εκμετάλλευση, όπως και κάθε άλλο ζώο και ακόμα και σήμερα αυτός είναι ο ρόλος του...Να ικανοποιεί τα γούστα/βίτσια/ορέξεις/ανάγκες του Θεού του ανθρώπου.

Για ένα κόκκαλο εξαγοράσαμε και την ψυχή του αποκτώντας φύλακα που θα παλέψει για τα συμφέροντα μας μέχρι θανάτου.Βοηθό σε κυνήγι, ψάρεμα, κτηνοτροφία που θα πεθάνει στην κυριολεξία από την κούραση.Παιχνίδι για εμάς και τα παιδιά μας που θα υποστεί τα πάντα ακόμα και ανατομικές αλλαγές που του στοιχίζουν μια ποιοτική ζωή.

Ο σκύλος θα γίνει το "αντιστρές μπαλάκι" μας, το άλλοθι της μεγαλοκαρδείας μας, η βιτρίνα της φιλοζωίας και της ανθρωπιάς μας.

Όπως κάθε άλλο ζώο, φυτό ακόμα και άνθρωπο που έτυχε να είναι σε ανάγκη, θα τον εκμεταλευτούμε όσο παίρνει...και με το σκύλο έχουμε φτάσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο.

Τον βάζουμε να δουλεύει όσο, όπως και όποτε θέλουμε.Αν δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις μας τον πετάμε στο δρόμο, τον κρεμάμε από δέντρα, τον ξεχνάμε στην πυλωτή, στο κτήμα, στην ταράτσα, πνίγουμε τα κουτάβια του σε κουβάδες, τα πετάμε σε σακκούλες στα σκουπίδια...

Για να μας αρέσει και να μας βολεύει τον κοντένουμε, τον μακραίνουμε, τον ψηλώνουμε, τον φαρδαίνουμε, του δημιουργούμε δυσπλασίες, σπονδυλοπάθειες.Του μεγαλώνουμε το κεφάλι, του κοντένουμε την μουσούδα, του μακραίνουμε την μουσούδα, του ισιώνουμε την πλάτη, του κυρτώνουμε την ράχη, τον αναγκάζουμε να γεννά με καισσαρικές, να έχει καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, να πεθαίνει γρήγορα.Το τεντώνουμε το δέρμα, του δημιουργούμε ζάρες, του μακραίνουμε το τρίχωμα, του αφαιρούμε το τρίχωμα, τον θέλουμε ολόλευκο, πολύχρωμο ή εμπριμέ, τον καταδικάζουμε σε αιώνια δερματικά προβλήματα, τύφλωση, κώφωση, αιμοραγίες.

Τα αγαπάμε τα σκυλιά...ιδιαίτερα εμείς οι "δυτικοί" και πάνω από όλα δε τα θεωρούμε αντικείμενα.

Προς Θεού!...Είναι ο σκύλος προϊόν που έχει μόδες;
Είναι ο σκύλος προϊόν φιγούρας και επίδειξης του ανδρισμού μας, του πλούτου μας, της κοινωνικής μας θέσης;
Μήπως είναι ο σκύλος αξεσουάρ ή παιχνίδι που το βάφουμε, το χτενίζουμε, το κουρεύουμε, το ντύνουμε, το αρωματίζουμε γιατί έτσι...του αρέσει (Αφού του αρέσει μωρέ!...Να το δείς πως κοιτάζετε στον καθρέφτη!);

Όχι βέβαια!...Τον σεβόμαστε τον σκύλο και πότε δε θα κάναμε κάτι από τα παραπάνω...Είναι ίσος!

Πόσο υποκριτές μπορεί να είμαστε;

Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθούμε πως απλά κάνουμε ότι μας αρέσει;
εχω γραψει το ιδιο περιπου σε αλλο topic...ομως μην εισαι ισοπεδωτικος και μην τα τσουβαλιαζεις ολα και ολους.ο σκυλος οταν εξελιχθηκε -ευτυχως- δεν εξελιχθηκε σαν αντιστρες μπαλάκι και δεν ηταν ματαιοδοξια κανενος.Μην ξεχνας τοτε ο ανθρωπινος νους δεν ηταν ο σημερινος,αλλα περιοριζοταν στα βασικα(ισως τοτε να ηταν καλυτερα καποια πραγματα απ'οτι στον σημερινο πολιτισμενο κοσμο).Ακομα ομως και σημερα υπαρχουν -ευτυχως- και παλι πολλοι που δεν θεωρουν τον σκυλο, αντιστοιχο του playstation.Υπαρχουν -δυστυχως- και πολλοι που λειτουργουν μεσα στα οσα εγραψες.Δεν σημαινει οτι οσοι δεν τους ακολουθουν,βαδιζουν στην υποκρισια,απλα ειναι θεμα επιλογης.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Όταν ο σκύλος εξημερώθηκε, εξημερώθηκε από συμφέρον και όχι από αγάπη.

Δεν εξημέρωσε ο άνθρωπος τον σκύλο γιατί τον αγαπούσε, ούτε γιατί ήθελε να τον σώσει, αλλά για να τον εκμεταλευτεί και μάλιστα ποικιλοτρόπος.
Μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει αυτό.

Το ίδιο βέβαια και ο σκύλος, το συμφέρον του κοίταξε και έπεσε στην "παγίδα" τυφλωμένος από το "τυρί".

Δηλαδή δεν καταλαβαίνω...Εσύ για πιο λόγο έχεις σκύλο;
Ποιές ανάγκες σου, σου ικανοποιεί;

Αν δεν τον απέκτησες για να σου ικανοποιήση κάποια ανάγκη (Ακόμα και αυτή της συντροφιάς...με τους δικούς σου όρους και κανόνες) τότε γιατί να τον αποκτήσεις;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Συμφωνουμε σε πολλα Dj-Doctor απο αυτα που εγραψες ομως σε καποια διαφωνουμε,ισως γιατι δεν μπορω να δεχθω καποια πραγματα υπο το αισθημα του ρομαντισμου αλλα και γιατι δεν πιστευω οτι ολοι μας σε παγκοσμιο επιπεδο εχουμε το σκυλο μονο για να καλυπτουμε τις αναγκες μας.Η ψυχικη αναγκη δεν ειναι ιδια με την σωματικη η την αναγκη χρησιμοτητας.Οταν καθεσαι π.χ σε ενα βουνο με τον σκυλο διπλα σου και απλα κοιτατε τη θεα,οταν σε σωζει απο εμφραγμα η οταν τον σωζεις εσυ απο καποια ασθενεια του,οταν κλαις και του μιλας ετσι οπως ισως δεν εχεις μιλησει ουτε στην μανα σου και ας μην καταλαβαινει λεξη (καταλαβαινει ομως τα συναισθηματα),οταν σου κανει μια χαζη "φατσα" και εσυ γελας και ξεχνας το δανειο η τους λογαριασμους,οταν ,οταν, οταν(αμετρητα) τοτε νομιζω ο σκυλος εξισωνεται μαζι σου και δεν ειναι απλα γραναζι του κοσμου σου.(γενικα μιλαω)Εισαι σιγουρα αρκετα κυνοφιλος και εξυπνος ανθρωπος και θα με νιωσεις τι θελω να πω.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καταλαβαίνω τι θες να πείς και έχω βρεθεί και εγώ σε συνθήκες σαν και αυτές που περιέγραψες παραπάνω.Υπό το καθεστώς των συναισθημάτων πολλές φορές έδωσα (και δίνω) τέτοιες ιδιότητες στο σκύλο και την σχέση μου μαζί του.

Αργότερα ή κάποιες άλλες φορές, καταλαβαίνω πως απλά ο σκύλος μου ικανοποιεί κάποιες ανάγκες, είναι το χόμπυ μου (ένα από τα χόμπυ μου).

Παράλληλα ικανοποιώ και εγώ κάποιες ανάγκες του στα πλαίσια του να τα έχω καλά με τον εαυτό μου πάντα.Δηλαδή, δεν θα τον αφήσω να κάνει κάτι που με ενοχλεί πολύ και δε θα του κάνω κάτι που θα με ενοχλήσει.

Πάντα εγωκεντρικά...για να είμαι εγώ καλά.

Μου προσφέρει πολλά...του προσφέρω πολύ λιγότερα.
Μοιάζει ικανοποιημένος...νιώθω ικανοποιημένος.

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Οντως μας προσφερει περισσοτερα απ'οσα εμεις....απ'οσα και αν κανουμε.αλλα υπαρχουν και φορες που δεν μοιαζει αλλα ειναι ευτυχισμενος-ικανοποιημενος μαζι μας.τελος παντων,βρισκομαστε σε ιδια τροχια ως προς το θεμα με λιγο διαφορετικες οπτικες.οπως και να'χει ο σκυλος θα υπαρχει παντα διπλα μας και γι'αυτο θα πρεπε να ΤΟΥ ειμαστε ευγνωμονες.Γιατι οπως ειπες δεν πρεπει ολα τα ζωα να μας φιλουν το δικο μας χερι και εμεις σαν καλοι αρχοντες να πεταμε ενα ξεροκοματο στους υπηκοους(σκυλους για παραδειγμα) αλλα να εχουμε την μεγαλοσυνη να αναγωριζουμε τις αξιες που φερουν και αυτες οι ψυχες.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εγώ (και μιλάω μόνο για εμένα) δεν έχω καμία μεγαλοσύνη.
Κάνω τα πάντα για εμένα...για να νιώθω εγώ καλά.

Τώρα αν κάποιες φορές τυχαίνει να νιώθει καλά και κάποιος άλλος παράπλευρα...πολύ ωραία!

Επίσης, πολλές φορές φαίνεται σαν να κάνω πράγματα για τους άλλους (ανθρώπους, ζώα, φυτά) αλλά στην πραγματικότητα ικανοποιώ δικές μου ανάγκες.

Δεν πιστεύω σε ψυχές...μου αρκούν οι συνέπειες.

Άρα κάνω ότι θέλω και είμαι έτοιμος να δεχθώ τις συνέπειες των πράξεων μου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όταν ο σκύλος εξημερώθηκε, εξημερώθηκε από συμφέρον και όχι από αγάπη.

Δεν εξημέρωσε ο άνθρωπος τον σκύλο γιατί τον αγαπούσε, ούτε γιατί ήθελε να τον σώσει, αλλά για να τον εκμεταλευτεί και μάλιστα ποικιλοτρόπος.
Μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει αυτό.

Το ίδιο βέβαια και ο σκύλος, το συμφέρον του κοίταξε και έπεσε στην "παγίδα" τυφλωμένος από το "τυρί".
Ίσως ν' ακουστώ κάπως σχολαστική, αλλά ανθρωπολογικά και αρχαιο-ζωολογικά ευρήματα δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: ο σκύλος, αντίθετα από το λύκο και άλλα ζώα που δεν εξημερώνονται (διότι είναι κι αυτό δυνατόν), πλησίασε πρώτος τον άνθρωπο που τον εξημέρωσε εν τέλει (όχι απ' την αρχή). Ψυχολόγοι επίσης υποστηρίζουν αρκετά πειστικά ότι ο σκύλος εξημερώθηκε διότι παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στον άνθρωπο. Δε διαφωνώ όμως ότι ο σκύλος έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Το ακριβώς αντίθετο θα ήταν να αποδείκνυαν πως ο άνθρωπος εξημέρωσε τον σκύλο από αγάπη.

Αν τώρα με το αντίθετο εννοείς πως ο σκύλος πλησίασε τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος τον σκύλο, δε νομίζω ότι παίζει ρόλο στο διάλογο μας.

Ο σκύλος θα πλησίασε για να τραφεί από τα περισσεύματα και ο άνθρωπος είδε την ευκαιρία εκμετάλευσης και την άδραξε.

Είμαι "σχεδόν σίγουρος" πως ο άνθρωπος των σπηλαίων δεν είχε στο μυαλό του την ψυχολογική υποστήριξη...περισσότερο την έγκαιρη ειδοποίηση επερχόμενου κινδύνου σκεφτόταν και τη βοήθεια στο κυνήγι.

Άραγε οι ανθρωπολόγοι/αρχαιολόγοι ποιό "σκύλο" φωτογραφίζουν στο πρώτο βήμα;

Τον Αρχαιοκύων, τον Κυναρκτοειδή, τον Κορμοκύων, τον Τομάρκτους ή μεταγενέστερους Πρωτοκύων, Λεπτοκύων;

Θα είχε ενδιαφέρον...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό που διάβασα εγώ είναι ότι όντως ο σκύλος εξημερώθηκε λόγω της ψυχολογικής υποστήριξης. Τα αρχαιότερα ευρήματα δεν δείχνουν ότι ο σκύλος παρείχε κάποια συγκεκριμένη εργασία, τουλάχιστον στην αρχή, γι' αυτό και αρχικά ήταν, πάντα κατά τα ευρήματα, ημιδεσποζόμενος. Το ερώτημα των μελετητών ήταν πάντα ότι αφού ο σκύλος δεν τρωγόταν (απ' όσο ξέρουμε), ούτε έχουν βρει μια αρχική του χρήση, η μόνη εξήγηση που έχουν είναι η ψυχολογική υποστήριξη που εν τέλει οδήγησε τους ανθρώπους να βρουν και χρήση του σκύλου που ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να παρέχει αφού διαφέρει από το λύκο και είναι είδος που εξημερώνεται. Οι τελευταίες μελέτες, λέει, δείχνουν ότι τελικά ο σκύλος δεν ήταν λύκος που εξημερώθηκε αλλά είδος συγγενές με το λύκο που εξημερωνόταν διότι δε φοβόταν τον άνθρωπο όπως ο λύκος.

Σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη υπάρχουν και οι μελέτες ανθρώπων και του τι τους τραβάει στο σκύλο, ποιον διαλέγουν και γιατί (δεν αναφέρομαι μόνο στις φυλές).

Τώρα τα παραπάνω είναι οι τελευταίες θεωρίες και ως τέτοιες τις αναφέρω. Με την αρχαι-ζωολογία και παλαιοανθρωπολογία πάντοτε έχουμε αλλαγές επί αλλαγών βάσει καινούριων ευρημάτων. Οι σημερινές τάσεις πάντως είναι αυτές που αναφέρω.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πως άραγε θα μπορούσε να διαπιστωθεί η εργασία του σκύλου ως "συναγερμού" σε επερχόμενο κίνδυνο;

Πως μπορεί να διαπιστωθεί και να οριστεί η ψυχολογική υποστήριξη;

Μάλλον με τον ίδιο τρόπο, να θεωρείτε αυτονόητη και αναπόσπαστη με την παρουσία του σκύλου στα πέριξ των ανθρώπινων καταυλισμών/κατοικιών.

Αποκλείετε να μη τρωγόταν τότε κάτι που παραδοσιακά τρώγετε μέχρι σήμερα...από κάπου αρχίζει αυτή η παράδοση (μπορεί όχι τότε, αλλά κάποτε και μπορεί ο "σκύλος" να μην ήταν το θήραμα επιλογής για διάφορους λόγους, αλλά δε θα έλεγαν όχι αν δεν υπήρχε κάτι καλύτερο).

Δεν μπορούμε να μιλάμε για σκύλο και λύκο σε μια εποχή που κανένας από τους δύο δεν υπήρχε ακόμα.

Υπήρχαν οι κοινοί τους πρόγονοι και αυτοί πλησίασαν τον άνθρωπο και εξημερώθηκαν από αυτόν.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.327
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78