Νέος Ακίτα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
δεν τρολαρο απλα προσπαθω να καταλαβω γιατι εχουν τοσο τεραστια διαφορα στην τιμη ενω εχουν τα ιδια χαρτια και γιατι επιμενετε τοσο πολυ στο θεμα του εκτρωφεα
Μα ΔΕΝ έχουνε τα ίδια χαρτιά! Τα φτηνά κουτάβια έχουνε ψεύτικα χαρτιά. Και το πεντιγκρί είναι σημαντικό όχι για να λες ότι έχεις μουράτο σκύλο.

Δεν νομίζω ότι τρολλάρει ο τύπος, απλώς τον κόβω για πολύ νέο και άσχετο. Η διαφορά μεταξύ εμένα π.χ. ως νέας άσχετης (όταν ήμουν) κι αυτουνού είναι ότι εγώ τουλάχιστον άκουγα όσους ξέρανε καλύτερα από μένα, έπαιρνα πληροφορίες και δεν έφερνα αντιρρήσεις. Επίσης δεν κολλούσα σε έμμονες ιδέες. Όταν μου λέγανε π.χ. ότι ο σκύλος ράτσας στοιχίζει και ο σκύλος έχει ευθύνες και ο σκύλος πρέπει να ζει έτσι και έτσι και έχει αυτές και αυτές τις ευθύνες και μου λέγανε και για τα παπυμιλλάδικα και τους ΒΥΒ και για τους απατεώνες, άκουγα και μάθαινα. Άλλωστε το αίσθημα συλλογικής κοινωνικής ευθύνης που πάντα είχα με είχε πείσει από νωρίς ότι το καταφύγιο ήτανε μονόδρομος για μένα.

Και εν κατακλείδι, γενικά όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εγώ λέω να αφήσουμε το θέμα και να επανέλθουμε στις 12 Ιουνιου που θα γυρίσει ο ανάδρομος Ερμης
Δεν εξηγείται, αυτό φταίει που τα λέμε και τα ξαναλέμε με κάθε πιθανό ύφος

• Like
Reactions: Lavernne

Eissavet

Member
6 Ιουνίου 2015
11
8
Εκπλήσσομαι με αυτά που διαβάζω! Αγόρι μου, καλή η καθαροαιμία δεν αντιλέγω και λογικό είναι να θες έναν καθαρόαιμο σκύλο(οι περισσότεροι δεν το θέλουν αυτό?) αλλά η υγεία του μελλοντικού σου κατοικίδιου είναι ό,τι πιο σημαντικό! Μπορεί εξωτερικά να μην διακρίνεις την οποιαδήποτε δυσπλασία αλλά οι κληρονομικές ασθένειες δεν διακρίνονται με το μάτι, όσο έμπειρο κι αν είναι αυτό. Αυτό ακριβώς σου διασφαλίζει το πεντιγκρι! Όταν ένα ιδιοκτήτης θέλει το σκυλάκι του να έχει πεντιγκρι, δεν είναι ούτε ψωνάρα ούτε έχει καπρίτσια! Για να σου μιλήσω προσωπικά, όταν πήρα το χάσκι μου (το σκυλάκο της φωτογραφίας) έψαξα πάρα μα πάρα πολύ για να σιγουρευτώ ότι ήταν απολύτως υγιής. Ήρθα σε επαφή με αυτόν, τα αδέρφια του και τους γονείς του, μίλησα με τον εκτροφέα, ο οποίος ήταν πολύ πρόθυμος να απαντήσει σε ό,τι ερώτηση του έκανα και φυσικά απαίτησα κτηνιατρικό έλεγχο από κτηνίατρο της επιλογής μου. Μόνο ύστερα από πολύ αναζήτηση και επικοινωνία τον πήρα στο σπίτι. Εννοείται πως το πεντιγκρί το απαίτησα!

Τα Puppy Mills είναι μια ζοφερή πραγματικότητα. Μπορεί να σου φέρουν όντως ένα καθαρόαιμο κουτάβι αλλά με μαθηματική ακρίβεια, οι συνθήκες διαβίωσης αυτού και των γονιών του ήταν ελεεινές και τρισάθλιες, κάτι το οποίο δεν σου παρέχει καμία εγγύηση για την υγεία του κουταβιού σου!

Τα Ακίτα είναι ομολογουμένως μια εξαιρετικά όμορφη ράτσα και το Χόλυγουντ σίγουρα την έκανε διάσημη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ταινία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτό που σε συμβουλεύω εγώ να κάνεις είναι να αναρωτηθείς γιατί θέλεις σκύλο-και συγκεκριμένα Ακίτα. Αν είναι μόνο επειδή είναι μια πολύ όμορφη ράτσα τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν είσαι έτοιμος για κατοικίδιο. Είναι θεμιτό η ομορφιά να είναι ένας παράγοντας για την αγορά κουταβιού αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι ο καθοριστικός παράγοντας! Κάνε την έρευνά σου για τη ράτσα, ρώτα κτηνιάτρους και εκπαιδευτές κι αν ακόμα θέλεις να πάρεις Ακίτα, τότε μάζεψε χρήματα και αγόρασε ένα κουτάβι από έναν υπεύθυνο εκτροφέα. Στην πορεία θα αντιληφθείς ότι αυτό είναι το καλύτερο και για σένα και για το κουταβάκι.

Δεν σε κατακρίνω. Πολλές φορές η άγνοια μας κάνει να παίρνουμε λάθος αποφάσεις. Γι αυτό σου λέω, κάνε την έρευνα σου και σκέψου το πολύ καλά!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
δεν τρολαρο απλα προσπαθω να καταλαβω γιατι εχουν τοσο τεραστια διαφορα στην τιμη ενω εχουν τα ιδια χαρτια και γιατι επιμενετε τοσο πολυ στο θεμα του εκτρωφεα
Ευχαρτιστω!
επισης κατι αλλο βλεπω οτι οι τροφες εχουν μια τεραστια διαφορα στην τιμη!
απο 20 ως 100 τα σακια!

πια κρινετε πιο καλη?
Τα "χαρτιά" του σκύλου σου όπως αντίστοιχα και τα "χαρτιά" των τροφών, αναγράφουν επάνω τα υλικά. Τα υλικά που είναι υπεύθυνα για το τελικό προϊόν.
Αυτά τα υλικά είναι που κάνουν την διαφορά.
Δυστυχώς όμως η διαφορά αυτή δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή σε ένα γλυκύτατο κουτάβι ή σε μια μη δοκιμασμένη τροφή. Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή σε κάποιον που δεν γνωρίζει.
Διάβασε όσα μπορείς για την φυλή που εσύ ο ίδιος επέλεξες και σιγά σιγά θα καταλάβεις πόσο μεγάλη αξία έχουν αυτά τα υλικά, τα γονίδια. Επίσης θα καταλάβεις πως η τιμή δεν είναι συνάρτηση των εξόδων. Γιατί αν ήταν, πίστεψέ με θα ήταν αστρονομική.

• Like
Reactions: epial

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επίσης αν τις συγκινείσαι από ιστορίες πιστών σκύλων, διάβασε μερικές από δω να δεις ότι δεν ειναι μόνον τα Ακίτα που κάνουν τέτοια πράματα αλλα και άλλες φυλές, σκυλιά καταφυγίων, ημιαιμα και δε συμμαζεύεται. Άστο το Χόλυγουντ με τις μπουρδίτσες του, τα ιδια γίνανε και με τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας.

http://www.hrtwarming.com/10-most-loyal-dog-stories-ive-ever-heard-10-had-me-in-tears/

http://mentalfloss.com/article/19555/6-utterly-loyal-dogs

http://www.huffingtonpost.com/2013/08/27/most-loyal-dogs-of-all-time_n_3786302.html

pantelisss

Member
4 Ιουνίου 2015
14
1
34
το ακιτα δεν το θελω γιατι ειδα την ταινια αλλα γιατι μ αρεσει παρα πολυ σαν σκυλι(οχι μονο εμφανιση αλλα και χαρακτηρας)
στην αρχη ηθελα σιμπα ινου αλλα δεν μπορεσα να βρω πουθενα οποτε κατεληξα στο ακιτα ινου

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
η υγεία του μελλοντικού σου κατοικίδιου είναι ό,τι πιο σημαντικό! Μπορεί εξωτερικά να μην διακρίνεις την οποιαδήποτε δυσπλασία αλλά οι κληρονομικές ασθένειες δεν διακρίνονται με το μάτι, όσο έμπειρο κι αν είναι αυτό. Αυτό ακριβώς σου διασφαλίζει το πεντιγκρι!
"Κάτι που συμβαίνει στον δίπλα, δεν θα συμβεί σε μένα.."
Μα δεν είναι η νοοτροπία του Έλληνα αυτή..;;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ειναι απλό τότε. Αν έχεις/μπορείς να μαζέψεις τα λεφτά, τότε παρτο. Αν όχι, αλλα μπορείς να ανταπεξέλθεις στα έξοδα ενός σκύλου, πάρε από καταφύγιο. Δεν θα ειναι Ακίτα, αλλα θα ειναι σκυλος που θα σε αγαπάει. Όταν κάποια στιγμή έχεις τα λεφτά, πάρε Ακίτα στο μέλλον.

Εγω για σκύλο περίμενα να βρω μόνιμη δουλειά και να εγκατασταθώ πρώτα κάπου. Ήθελα Αυστραλέζο, έτυχε να έχουνε τα καταφύγια των ΗΠΑ και επομένως τον πήρα. Αν δεν είχανε Αυστραλεζους, θα έπαιρνα αλλο σκυλί. Δεν ήθελα και δεν είχα τότε λόγω άλλων προτεραιοτήτων να ξοδέψω τα λεφτά, αλλα σε καμια περίπτωση δεν θα έπαιρνα από αγγελία ή πετσοπαδικο.

Eissavet

Member
6 Ιουνίου 2015
11
8
"Κάτι που συμβαίνει στον δίπλα, δεν θα συμβεί σε μένα.."
Μα δεν είναι η νοοτροπία του Έλληνα αυτή..;;
Αυτή ακριβώς είναι και μάλλον εκεί εντοπίζεται η πηγή του προβλήματος......

• Like
Reactions: Pitsinaki

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
http://ic.upei.ca/cidd/breed/akita

Αυτά τα λίγα, όσον αφορά τα κληρονομικά που μπορεί να βγάλει η φυλή που επέλεξες.

Για τα περισσότερα από αυτά οι εκτροφείς κάνουν ειδικές εξετάσεις για να διασφαλίσουν οτι δεν τα έχουν οι γεννήτορες, άρα μειώνουν το ποσοστό να εμφανιστούν και στα κουτάβια. (να και κάτι ακόμα για το οποίο τα σκας τα χιλιάρικα, εκτός των όσων άλλων έχουμε αναφέρει)
Σε αντίθεση με τους τυχάρπαστους των αγγελιών που δεν εξετάζουν τίποτα, πέρα από το πόσα θα βάλουν στη τσέπη τους και τα κουτάβια μετά ας πάθουν ότι θέλουν.
Άλλωστε, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.... (Κάτι που δεν ισχύει για την πληθώρα των εκτροφέων, που είναι δίπλα σου σε ότι χρειαστείς εσύ ή/και το κουτάβι που δίνουν).

• Like
Reactions: Sara and *Kiara*