Νέο Μέλος με κουτάβι 39 ημερών

Roulaan

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
28
0
Καλημερα σε ολους και ας μου συγχωρεθει η πιθανη επαναληψη προβληματισμου αλλα εγω τα εχω κυριολεκτικα χαμενα απο ανησυχια.
Ας σας εξηγησω λοιπον. Πριν απο 3 ημερες ο γιος μου ηρθε τρεχοντας να μου πει πως ο πατερας μιας φιλης του ηταν ετοιμος να παρατησει σε καποια εξοχικη τοποθεσια 3 σκυλακια μωρα. Κλαμα ο πιτσιρικας, σφιχτηκε και η δικη μου καρδια, πηγα τον βρηκα, τσακωθηκαμε και τελικα πηρα ενα εγω και τα αλλα δυο καποια κυρια που σταθηκε απο τις φωνες μας.
Πηρα λοιπον το μικρο και ναμαστε στο σπιτι.Γεννημενο 6 Αυγουστου, δηλαδη 39 μερων σημερα.Φτιαξαμε "φωλιτσα", εφοδιαστηκαμε με ταιστρες, ποτιστρες, τροφη για μωρα, εφημεριδες, σαμπουαν και ο,τι αλλο βαλει ο νους σας και κυριως με απεριοριστη αγαοη και τα τεσσερα μελη της οικογενειας.
Ο μικρος ευτυχισμενος,κοιμαται πολλες ωρες,τρωει αμεσως μολις του βαλω και οταν σηκωνεται τρελλαινεται για αγκαλιες και παιχνιδι με τα ποδια μας.
Καλα, παραπαταει και πεφτει και ξανασηκωνεται και ουτω καθεξης. Ξερω πως εμβολιο και εξω θα βγουμε σε ενα μηνα περιπου.Τον αφηνω ομως αρκετες ωρες στο μπαλκονι, οχι μονο του,και νομιζω του αρεσει. Βαλαμε σιτα γυρω γυρω να μην πεσει και του φτιαξαμε ενα μεγαλο κομματι δικο του. Κακα του δειχνει να προτιμα να κανει σε ενα χαλακι στο μπαλκονι που εχω βαλει.Τσισακια παντου μας φευγουν.
Επισης δειχνει να καταλαβαινει το "μη" οταν του το λεμε εντονα και σταθερα για κατι. π.χ. οταν ειμαστε και εμεις εξω για να μην μπει μεσα. Προτιμα ομως να κοιμαται πισω απο μια μεγαλη γλαστρα και οταν τον σηκωνω να τον βαλω στη "φωλιτσα" του θελει να φυγει και απο μεσα και να παει να κοιμηθει εκει.Για πειτε μου, τι κανω σωστα και τι λαθος?

Last edited by a moderator:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καλως ήρθες.. :)
Θα μεταφέρω το ποστ σου στο Εμεις και τα σκυλιά μας στα Νεα Μέλη για να το δουν περισσοτεροι.
Το κουταβάκι ειναι πολυ μικρό, κανονικά δεν πρέπει να φέυγουν απο την τοκετομάδα σε λιγότερο απο 2 μηνες. Αυτο σημαίνει που η "δουλεια" που εχετε μπροστά σας ειναι μεγαλύτερη. Βεβαια κατω απο αυτες τις συνθηκες πτου τελειως ανευθυνου ΒΥΒ, παλι καλα που βρεθηκατε εσεις και οι αλλοι ανθρωποι να τα παρουν.
Προς το παρόν μη χρησιμοποιειτε πολυ εντονα το ΜΗ αλλα οταν δε θελετε να κανει κατι, τον μετακινητε τρυφερα και ηρεμα να επικεντρωθεί σε κατι αλλο.
Βαλε μας καμια φοτο!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τα τσίσα να τα σκουπίζεται το συντομότερο δυνατόν (η μαμά τα γλύφει κατευθείαν)
τα κακά να τα απομακρύνεται επιτόπου(η μαμά τα τρώει κατευθείαν)
να το σκουπίζεται με υγρό χαρτάκι στα πωπά του και τα πιπιά του :lol: όπως η μαμά
προτιμάει να κρύβεται δίπλα σε κάτι μεγάλο και ζεστό μάλλον ,όπως η μαμά του-μήπως να παίρνατε ένα μεγάλο λούτρινο να του βάζατε?αυτό διαισθητικά το λέω...

σας περιμένει πολύ δουλειά για την εκπαίδευσή του-οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή
συννενοηθείτε να κάνετε τα ίδια όλοι σας-μην τυχών κάποιος του επιτρέπει κάτι που άλλος το απαγορεύει κλπ

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Συγχαρητηρια για την ενεργεια σας.

Για μενα προεχει να το κανετε να νιωσει ομορφα και οικεια.
Επομένως, χαδια, χαδια και παλι χαδια με γλυκολογα ειναι η τελεια συνταγη.

Κατα δευτερο μην τραυματιστει προσεχετε στο πλακακι του μπαλκονιου γιατι γλυστραει πολυ και μπορει να σπασει κανα ποδι.

Κατα τ' αλλα σιγα σιγα θα τα μαθετε.

Καλη αρχη κι ελπιζω να δεθειτε μαζι του και να το κρατησετε.

Roulaan

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
28
0
Ευχαριστω πολυ παιδια αλλα δεν τιθεται θεμα "καλοσυνης". Υποχρεωση ειναι αν δεις πως συμβαινει κατι τετοιο να πραξεις αναλογα.Διαβαζω συνεχεια, νυχθημερον, για να κανω το καλυτερο δυνατο.Παντως απο ενστικτο αι μονο προς το παρον τον αφηνω ελευθερο.Νομιζω, σαν μανα που ειμαι, πως ειναι τοοοοοοοοοσο μικρο, που ο,τι και να του πω ειναι ανωφελο.Ασε που επιδεικνυει αψογο χαρακτηρα.Σπανιως θα κλαψει και αυτο για 2-3 λεπτα.Αν δεν του δωσεις σημασια θα παει για υπνο........ Καθε συμβουλη, οχι απλως ευπροσδεκτη αλλα απαραιτητη.Αναμεινατε φωτογραφιες βεβαιως βεβαιως γιατι ο Φιντελ μπορει να ειναι μικρος αλλα απο τωρα φαινεται οτι θα καψει καρδιες,,,,,,,,,,,,,

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
321
Lund, SE
Καλώς ήρθες :) Να σας ζήσει το σκυλούνι και μπράβο που ο γιός σου είναι παιδί αρκετά ευαίσθητο στους πιο αδύναμους.

Μια νύξη μόνο αν μου επιτρέπεις. Για ποιό λόγο του απαγορεύεται να μπαίνει μέσα στο σπίτι όταν είστε στο μπαλκόνι, η απώτερη επιδίωξη σας είναι ο σκύλος να μάθει να ζει στο μπαλκόνι;

Και κάτι ακόμα, θέλατε συνειδητά ν' αποκτήσετε σκύλο ή έγινε αναγκαστικά;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Καλως ηρθες και να σου ζησουν τα μικρα σου!
Συγχαρητηρια για τιν γυιο σου που ειναι ενα ευαισθητο υπεροχο αγορακι :)
Θα σου προτεινα να παρεις ενα παρκο για σκυλακια και να βαλεις το κουταβακι σου μεσα ατο σπιτι και οταν δεν θα μπορεις να το ελεγχεις θα το εχεις στο παρκο του με καποια παιχνιδακια ειδικα για σκυλακια ωστε αν καταπιει και τπτ να μην εχει προβλημα, νερακι και την πανα του η το χαλακι που λες οτι κανει τσισα του εκει.

Roulaan

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
28
0
Οχι, βρε παιδια δεν εχουμε σκοπο να ζει στο μπαλκονι.Αλλα οταν ειμαστε και εμεις εξω ειπαμε να μη μπαινει μεσα επειδη εινα ανεξελεγκτος ακομα.
Η αληθεια ειναι πως εδω και ενα χρονο περιπου δουλευαμε στο μυαλο μας την ιδεα του σκυλου και εξ ου και οι περιηγησεις στα διαφορα sitew. Εχω διαβασει εγω και εχω δει αγγελιες.........αλλα νομιζω οτι τα πραγματα στη ζωη μας γινονται παντα την στιγμη που πρεπει να γινουν και οταν ειμαστε ετοιμοι.Ετσι και ο Φιντελ ηρθε απο το πουθενα για να μεινει....Να ρωτησω και κατι...Αρεσκεται ιδιαιτερως μολις με δει να παιζει με τα ποδια μου και να με ψιλοδαγκωνει με τα δοντακια του σαν βελονιτσες.Τον αφηνω μεχρι του σημειου που δεν ποναω.Κανω καλα ή να του το σταματησω, γιατι καποιοι μου ειπαν να μην τον αφηνω γιατι θα του γινει συνηθεια.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όταν σε δαγκώνει, δώστου κάποιο-παιχνιδάκι μασουλητήρι,
προφανώς τον πονάνε τα δοντάκια του και γι αυτό το κάνει.
Ίσως τώρα να μην σας ενοχλεί αλλά μεγαλώνοντας σίγουρα δεν θα σας αρέσει αν μάθει να το κάνει ;)

Καλώς ήρθατε και να σας ζήσει :)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Οταν δαγκωνει πραγματα που δε θελουμε του λεμε εντονα ¨μη" (οχι πολυ δυνατα) και αντ' αυτου -αμεσως- του δινουμε κατι που επιτρεπεται να δαγκωνει (πχ καποιο παιχνιδι του).

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
πωπω!μου θυμησες τα δικα μου!τοσο ηταν κ ο μικρος μου οταν τον πηρα..κατουρημα ανα μιση ωρα κ πολυ εβαλα,κλαμμα κ πολυυυυυυυ αυπνια!αλλα τωρα τα σκεφτομαι κ τα αναπολω!εγω εβαζα στο κρεβατακι του ενα πλαστικο μπουκαλι με χλιαρο νερο κ ενα ρολοι κ τα τυλιγα σε μια φορεμενη μπλουζα μου,δεν ξερω αν ειναι σωστο αλλα μονο ετσι κοιμοταν λιγο.να προσεχεις με το πλεγμα για να μην το μασουλησει(ειμαι παθουσα!!!)κ εχεις εμετους μετα.να τον χαιρεσαι τον μπομπιρα κ απειρες αγκαλιτσες απο εμας!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Συγχαρητήρια που το μαζέψατε, και που διάβαζες τόσο καιρό πριν πάρεις σκύλο...
Μια χαρά το πας...το δαγκωματάκι είναι φυσιολογικό, αλλά όχι επιτρεπτό...Δίνε του να μασάει πράγματα, αλλά προσπάθησε (όσο γίνεται) να έχει συγκεκριμένα πράγματα που θα μασάει, πράγματα που θα του δίνεις και θα του παίρνεις εσύ...

Και βάλε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ απ'το μωρό!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς ορίσατε και χίλια μπράβο που πήρατε το μικρό...
Να σας ζήσει και να περάσετε καλά όλοι μαζί...

Καλό είναι τα δαγκωματάκια, που τώρα δεν...πονάνε ιδιαίτερα, να ψιλοκοπούν (προσφέροντας άλλα ...μασουλητήρια αντί...), γιατί όσο το κουτάβι μεγαλώνει, τόσο θα του αρέσουν τέτοιου είδους ...παιχνίδια (πόδια σας - χέρια σας..., χωρίς να εννοώ ότι θα θέλει να σας δαγκώσει στ'αλήθεια...)
Επίσης, καλό είναι όλοι οι...δίποδοι της οικογένειας να έχετε κοινή γραμμή για την ανατροφή του Φιντέλ...

Και πάλι να τον χαίρεστε και όπως απαιτεί ο...λαός....φωτογραφίες!!!

Roulaan

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
28
0
Καλημερα σε ολους.Οι μερες περνανε, ο Φιντελ μεγαλωνει με απροσμενους ρυθμους καθημερινα και εγω βρισκομαι σε ενα ντελιριο.Βεβαιως νοιωθω την σφουγγαριστρα προεκταση του χεριου μου.Επισης και τη μυρωδια του ξυδιου μονιμη πλεον στις αισθησεις μου.Χαιδευω, χαιδευω, χαιδευω.....σκουπιζω, σκουπιζω, σκουπιζω, ταιζω, ταιζω, ταιζω.....Ο Φιντελ ευτυχης....Μασες, ξαπλες και χαδακια...αυτη ειναι ζωη....σε γενικες γραμμες νομιζω πως κανουμε καλη δουλεια.Ο φιντελ δεν μας εχει κρατησει ξυπνιους ουτε ενα βραδυ.Εχει κατανοησει απολυτα πως μολις κλεισουμε το φως ειναι ωρα απομονωσης και υπνου...Την κανει τρεχοντας για την γωνια του και εως το πρωι κουβεντα...Σνομπαρει ολα τα παιχνιδια που του εχουμε παρει και ασχολειται αποκλειστικα με πλαστικα μπουκαλακια νερου, πατικωμενα, τα οποια τον τρελλαινουν....Τον ταιζουμε ξηρα τροφη για μωρα αλλα αν τυχει και ερθει και η μητερα μου σπιτι με καμμια λιχουδια την κανει λαχειο...(εκστασιαζεται με την σπιτικη τυροπιτα).Βεβαιως νομιζω πως δεν τα παμε καλα με τις αναγκες μας.Παρα το γεηονος πως προμηθευτηκαμε πανες και διωξαμε οποιαδηποτε μυρωδια απο το μπαλκονι, ο Φιντελ εξακολουθει να χρησιμοποιει το μπαλκονι ως τουαλετα και φυσικα οχι το σημειο που ειναι η πανα.Εδω η πανα, οριακα εξω ο Φιντελ.Νομιζω πως θα παραιτηθω απο αυτο και θα επανελθω οταν αρχισουμε βολτες για να μαθει μια και καλη εξω.Μαλλον αυτο ειναι το πιο δυσκολο....Επισης εχει μια μοναδικηηηηηηηη αδυναμια στα ποδια μου.Σε κανενος αλλου ομως απο τα τεσσερα μελη της οικογενειας.Καθονται ολοι στο μπαλκονι η στο καθιστικο και αυτος ησυχος η παιζει με κατι.Ετσι και εμφανιστω στο χωρο ή κατσω καπου...αυτο ηταν.με κανει μουλια απο τα γλειψιματα και τις χαζοδαγκωνιες.Η πλακα ειναι πως αν τον μαλωσει αλλος τον ακουει αμεσως.Αν τον μαλωσω εγω....σκασιλα του μεγαλη......................

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Roulaan...
Οι μέρες περνάνε, αλλά μια φωτογραφία του Φιντέλ σου....δεν βάζεις...:p

Προσοχή στα διάφορα που μασουλάει μην καταπιεί τίποτε...

Για τα υπόλοιπα..., σφουγγαρίστρες..., δαγκωματιές..., δοντάκια-ξυραφάκια..., υπομονή...
Κάποια στιγμή η κουταβίσια περίοδος σταματάει...

Ωστόσο, το θέμα είναι ότι εσείς το βρήκατε πολύ μικρό...
Συνήθως η μάνα τους τα διορθώνει τα κουτάβια ή το ένα το άλλο...
Στη δική σας περίπτωση πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη διόρθωση από εσάς, προκειμένου οι συγκεκριμένες συμπεριφορές να μην συνεχιστούν ή έστω να μην φτάσουν να αποτελέσουν πρόβλημα...

(καλή συνέχεια στα ...διαβάσματά σου...Στο φόρουμ, θα έχεις διαπιστώσει, υπάρχει πλειάδα θεμάτων, πολύ ενημερωτικών και κατατοπιστικών, για ότι σε απασχολεί...)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
καλησπερα και να σου ζησει!

μη το αφηνεις να τα κανει στο χαλακι γιατι μετα μπορει να χετε προβλημα με τα χαλια του σπιτιου σας!!

ουπς συγγνωμη δεν ειδα αυτο που εγραψες μετα

Last edited:

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Πραγματικά μπράβο σου! Δεν θα το έκανα πολλοί αυτό που έκανες! Και ήσουν και η αφορμή να βρουν σπιτ΄κι και τα άλλα δύο! :)

Αυτό που μπορώ να σου πω για την απουσία της μαμάς είναι κάτι που είχα δει κι εγώ σε ένα ντοκιμαντέρ: ένα λούτρινο στο καλαθάκι του, κι από κάτω βάλε μία θερμοφόρα και ένα ρολόι. Ακούγοντας το τικ τακ θεωρεί πως είναι οι χτύποι της καρδιάς της μαμάς του και με τη θερμοφόρα της νιώθει ζεστή (άρα κατά κάποιο τρόπο είναι σαν ζωντανή για εκείνο) οπότε και θεωρεί μαμά το αρκουδάκι που θα βάλεις και αυτό θα το βοηθήσει γενικότερα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Είναι πολύ μικιό ακόμα για μαλώματα. Απλά φρόντισε όταν κάνει κάτι καλό να το επιβραβεύεις συνέχεια και να του δίνεις λιχουδιές!!

Roulaan

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
28
0
Kαλημερα σας μετα απο αρκετο καιρο και βεβαια ενθυμουμενη οτι ακομα δεν εχω ανεβασει φωτογραφιες του Φιντελ.Συγχωρηστε με λοιπον, ελλειψη χρονου η αιτια.Δυο παιδια, ενα σκυλακι και ενας συζυγος, απο μια εργαζομενη,εεεεε..........Ο Φιντελ λοιπον, που ειναι και το θεμα μας...Μεγαλωνει και γινεται κουκλος.Και οταν λεω μεγαλωνει, εννοω με καταιιγιστικους ρυθμους.Στην πρωτη επισκεψη στο γιατρο 20/10/11 ηταν 6 κιλα(3)μηνων.Δευτερη επισκεψη προχτες, 9 κιλα, ασηκωτος, προβλεπεται να φτασει τα 15.Οι πατουσες σαν βατραχοπεδιλα μεγαλες.Γκριφον μας ειπε ο γιατρος, ισως με κοκερ...Καλα, οχι οτι εχει και καμμια σημασια....Που λετε ξεκινησαμε τις βολτες λιγο λιγο.Πρωτη επαφη με λουρι, η μαχη του Δραμαλη....Του το φοραω και ...εχετε δει πουλαρια μολις τους βαζουν χαλιναρι?Εεε, αυτο ζησαμε.Να τρεχει μεσα εξω, σερνοντας τν αλυσιδα και να κλαιει γοερα.Βρε καλε μου, βρε χρυσε μου, ειδαμε και παθαμε.Ηρθε στην αγκαλια μου και παραπονιοταν. Καλα, σε αυτο, εχει μια φοβερη ικανοτητααααα......Και παμε να βγουμε.....Στηλωνουμε τα πισω ποδια και δεν παμε πουθενα......Αγκαλια και εξω...Οπου αντικριζει τον παραδεισοοοοοοο..........Ξχυνεται και μυριζει, μυριζει, μυριζι ατελειωτα.Οπου βλεπει ανθρωπο χυμαει πανω του να του κανει χαρουλες.Στην θαλασσα δε, που τον πηγαμε, εκστασιαστηκε.Του εβγαλα και το λουρι, μιας και δεν υπηρχε και κοσμος για να δω τι θα κανει.Ολα μια χαρα.Μολις απομακρυνοταν και τον φωναζα, κατευθειαν πισω.Τωρα....Γιατι, κραταμε τα τσισα μας και τα κακα μας για να τα κανουμε στο μπαλκονι και οχι εξω?Και πως θα το μαθουμε αυτο? Επισης, γιατι τους θεωρουμε ολους κολλητους μας και σε ολους κανουμε χαρουλες? Αυτο, πως μαθαινεται? Και γιατι φοβομαστε τα αλλα σκυλακια? Εεεε? Τι κανουμε τωρα???????????????

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Για να μαθει να τα κανει μονο εξω θελει πολλες φορες κατεβασμα -τις ωρες που υπολογιζεις οτι θα του ρχονται- και μολις τα κανει πολλα μπραβο και καμια λιχουδια ως επιβραβευση. Οταν δε, τον βλεπεις να τα κανει στο μπαλκονι του λες και κανα "μη".