Νέο αντιπαρασιτικό Revolution

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πήρα μόλις την αλληλογραφία μου και η κτηνίατρος του Μουφ μου έστειλε ένα γράμμα και το φυλλάδια για το νέο μεικτό αντιπαρασιτικό μάρκας Revolution, το οποίο, λέει, κάνει και για τα ενδοπαράσιτα (κυρίως heartworms στη δική μου περίπτωση) και τα εξωπαράσιτα (τσιμπούρια και λοιπά συναφή). Η χρήση του είναι τοπική, όπως δηλαδή βάζουμε το Advantix και το Frontline Plus. Προσωπικά δε γνωρίζω τίποτα για το νέο προϊόν και διστάζω να σταμτήσω το Interceptor, αφού το Μουφ είναι τόσο τριχωτό που πάντα αγωνιώ ότι δεν του βάζω καλά το Frontline Plus. Θα μου πείτε δεν έχει πιάσει ποτέ του τσιμπούρι, αλλά εγώ θα φοβάμαι πάντα ότι θα πιάσει τόσα heartworms που στο τέλος θα κάνουνε αλυσίδα, θα βουτήξουν το Μουφ, θα το σούρουν ανάλ-ταπάλ και θα το πετάξουν στη λίμνη Καλαμποκιστάν.

Διάβασα τώρα κάπου ότι λήγουν αυτή τη χρονιά πολλές πατέντες των αντιπαρασιτικών και θα βγούνε πολλά πολύ φτηνότερα generic προϊόντα. Ήδη έχω δει κανα-δυο στο σουπερμάρκετ, αλλά είπαμε: όταν διακυβεύεται η υγεία του Μουφ, εμένα με πιάνει σύγκρυο. Αν δε με διαβεβαιώσουν και δε διαβάσω κλπ. κλπ. δεν πάω να πειραματιστώ πάνω στο Μουφ. Εδώ Ibuprofin παίρνω για πάρτη μου και αν δεν είναι Advil δεν το παίρνω...:rolleyes:

Τελοσπάντων, για κοιτάξτε το Revolution να μου πείτε καμιά γνώμη. Το έχετε ακούσει? Η ουσία λέγεται selamectin (Πηγή, βοήθεια!) και το βγάζει η Pfizer που είναι σοβαρή εταιρεία. Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 10-15 δολλάρια το μήνα, δηλαδή περίπου τα μισά και βγάλε από τα Interceptor & Frontline Plus που χρησιμοποιώ τώρα. Ορίστε και η σελίδα του:

https://www.revolution4dogs.com/default.aspx

Δεν ξέρω αν κάνει για τα φρικτά ζωύφια που κυκλοφορούνε στην Ελλάδα, καλαζάρ και τα τοιαύτα. Α ναι, χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν βρίσκω καμία αναφορά για τη σκνίπα.
Όσο για τα τσιμπούρια αναφέρει ότι προστατεύει από το Dermacentor variabilis (American dog tick). Με ένα γρήγορο ψάξιμο, δεν βλέπω να είναι ίδια με τα δικά μας. Τι γίνεται λοιπόν με τα υπόλοιπα τσιμπούρια?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επομένως φαντάζομαι ότι δεν κάνει καν για όλα τα ζωύφια της Αμερικής. Άρα μένουμε με Frontline Plus & Interceptor.