Νέο απειρο μελος ενδιαφερεται για μεγαλοσωμο σκυλο

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Καλησπερα σας και καλως σας βρισκω αν και παρακολουθω το φορουμε εδώ και καποιο καιρο.
Ειμαι στην διαδικασια αποκτησης σκυλου ο οποιος θα είναι και ο πρωτος μου.Αν όλα πανε καλα,θα ειμαι ετοιμος σε 2-3 μηνες οποτε σε αυτό το διαστημα θελω να το ψαξω πολύ για να κανω την καλυτερη επιλογη τοσο για μενα οσο και για τον σκυλο. Στην ευλογη ερωτηση γιατι θελω σκυλο…Γιατι μου αρεσουν τα σκυλια.Δεν τα βλεπω σαν παιχνιδι και στα 24 μου θεωρω ότι εχω την ωριμοτητα που απαιτει η αποκτηση ενός σκυλου.
Ο σκυλος θα είναι ο πρωτος μου και δεν εχω προηγουμενη εμπειρια με εκπαιδευση σκυλου.Θα ηθελα να έναν μεσαιου-μεγαλου μεγεθους σκυλο ο οποιος να μπορει(οσο γινεται)να ανταπεξελθει στα παρακατω.
-Θα ζει σε διαμερισμα.Θα εχει κάθε μερα την βολτα του(τουλαχιστον 1 ωρα),αλλα για ασκηση(τρεξιμο σε ελευθερο χωρο κλπ)δεν γινεται.Πιθανως το ΣΚ,αλλα τις καθημερινες σιγουρα όχι.Οποτε ο σκυλος δεν πρεπει να εχει τρομακτικες απαιτησεις για εκτονωση και αν καποια μερα η βολτα δεν είναι 1 ωρα αλλα μιση να μην μου καταστρεψει τα παντα στο σπιτι.Για αυτό το λογο,ενώ θαυμαζω απιστευτα τα Μποσερον,ξερω ότι δεν είναι τα καταλληλα για μενα.
-Πιθανοτατα θα μενει για καποιες ωρες μονο του(6-7).Εναλλακτικα,ισως να τον πηγαινω τα πρωινα στους δικους μου,όπως και σε περιπτωση ταξιδιου στο εξωτερικο.
-Με βαση και το παραπανω,θελω ο σκυλος να είναι φιλικος,δεν με ενδιαφερει με ολους,αλλα σιγουρα με τους δικους μου(φιλους-οικογενεια).Κατηγορηματικα δεν θελω να εχει επιθετικη συμπεριφορα(ναι,το ξερω ότι όλα εξαρτονται από την εκπαιδευση-ανατροφη,αλλα για έναν απειρο ιδιοκτητη σαν και μενα,θα ηθελα ο σκυλος σαν ενστικτο να εχει το δαγκωμα-επιθεση οσο γινεται λιγοτερο μεσα του).Δεν θελω σε περιπτωση που τον παει μια βολτα η μανα μου(η οποια προφανως και δεν θα μπορει να τον κουμανταρει όπως εγω)να δαγκωσει καποιον και να τρεχουνε εμενα στα δικαστηρια και τον σκυλο για ευθανασια.Συνεπακολουθα,δεν με ενδιαφερει να είναι και φυλακας.
Με βαση όλα αυτά θα ηθελα τις αποψεις σας για τις παρακατω ρατσες
-Γερμανικος ποιμενικος
-Ελβετικος ποιμενικος
-Ροδεσιανο
-Μεγαλος Δανος
-Κολει(την Λασι)

Υ.Γ.Φυσικα και δεν θα παρω το σκυλακι από pet-shop.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Γεια σου reyad, νομιζω φιλε reyad πως 1 ωρα την ημερα ειναι λιγο, ποσο μαλιστα για τις φυλες που αναφερεις και ποσο μαλιστα "Πιθανως το ΣΚ...." να μπορει να τρεξει ελευθερο.

Αν δεν γινεται ουτε τα ΣΚ να πηγαινεται μεγαλες βολτες στη φυση και να παιζεται (υπαρχει ωραιοτερο πραγμα???) τοτε δε νομιζεις οτι ο σκυλος δεν θα ειναι και πολυ ευτυχισμενος??
Τις υπολοιπες ωρες που θα βρισκεσαι και δεν μπορεις να τον βγαζεις βολτα? Εννοω τις ωρες που εισαι ελευθερος, δεν θα εισαι σπιτι?

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Ναι,το φανταζομαι οτι ειναι λιγο για τις φυλες αυτες,για αυτο και ρωταω εδω για να δω και τι λενε αυτοι που ξερουνε παραπανω απο μενα.
Οχι,δεν θα ειμαι ολες τις ωρες σπιτι(τουλαχιστον οχι για τα προσεχη 2 χρονια της ζωης μου).Δεν θα ειναι μονος του ο σκυλος(οχι για παραπανω απο 6 ωρες),θα βρισκεται με αλλο μελος της οικογενειας,απλα δεν θα μπορω να ειμαι καθε μερα απο τις 5 μετα την δουλεια μεχρι το βραδι μαζι του.Καποιες μερες θα μπορω,καποιες μερες οχι.Προφανως αν παω για καφε θα τον παρω μαζι,αλλα αν παω σε μαθημα ξενης γλωσσας μετα την δουλεια,δυστυχως δεν μπορω.

Να πω εδω,πως προφανως το ιδανικο θα ητανε να μπορουσα να πηγαινα το σκυλακι 4-5 ωρες βολτα καθε μερα,να ηταν συνεχεια μαζι μου κλπ,αλλα και εγω θα ηταν ιδανικο να ζουσα σε σπιτι με κηπο και πισινα,χωρις υποχρεωσεις κανοντας βολτες ολη μερα.Εγω ομως μπορω να προσαρμοστω και να περασω καλα και σε ζωη στο τυπικο διαμερισμα εχοντας καλη παρεα.Το ερωτημα μου ειναι καποια απο αυτες τις ρατσες μπορει?Και αν οχι,καποια προταση για ρατσα που μπορει?

Απ'οτι εχω διαβασει τα Κολει και ο Μεγαλος Δανος δεν εχουν ΤΟΣΟ μεγαλες απαιτησεις για ασκηση και μια βολτα 1 ωρας καθημερινα θεωρειται αρκετη απο πολλους.Θα ηθελα και τις γνωμες απο ιδιοκτητες-εκπαιδευτες,αν υπαρχουν,

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!:)
Από όσα γνωρίζω αλλά και από προσωπική εμπειρία τα Κόλευ που λες έχουν αστείρευτη ενέργεια!Χρειάζονται πολύ εξάσκηση αλλίως τείνουν να καταστρέφουν το χώρο και να γαυγίζουν!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
O Μεγάλος Δανός ζει μια χαρά σε διαμέρισμα, αλλά και βέβαια χρειάζεται πολλή άσκηση και εκτόνωση! Ο μεγαλόσωμος σκύλος που είναι ικανοποιημένος με περιορισμένης διάρκειας βόλτες είναι ο Αγίου Βερνάρδου. Ένα σωστά κοινωνικοποιημένο δείγμα είναι απλώς αγγελούδι.
Ό,τι κι αν πάρεις (και λαμπραντόρ ακόμα ή γκόλντεν) απευθύνσου σε επαγγελματία εκπαιδευτή για να εξαλείψεις τις πιθανότητες να είναι επιθετικό.
Στη θέση σου θα επέλεγα ένα ενήλικο ημίαιμο, το οποίο θα είχα γνωρίσει πολύ καλά πριν την υιοθεσία.
Καλώς όρισες :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στη θέση σου θα επέλεγα ένα ενήλικο ημίαιμο, το οποίο θα είχα γνωρίσει πολύ καλά πριν την υιοθεσία.
Συμφωνώ απολύτως με τη Chloe!!! Αφού δεν έχεις κατασταλάξει ήδη σε συγκεκριμένη ράτσα, είμαι σίγουρη οτι θα βρεις κάτι που να σ'αρέσει, και οι 2-3 μήνες είναι αρκετοί για να γνωριστείτε αρκετά πριν φέρεις το σκύλο σπίτι, οπότε δεν παίρνεις και μεγάλο ρίσκο με το χαρακτήρα....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Α, επίσης με βάση τα όσα λες, καλύτερα να μην πάρεις κουτάβι.... θέλουν πολλή περισσότερη προσοχή στην αρχή απ'οτι μπορείς να του δώσεις....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γεια σου και απο εμενα,το ροδεσιανο ειναι πολυ ηρεμο,αλλα απο οτι βλεπω δεν εχεις χρονο,με μια ωρα την ημερα θα ειστε και οι δυο δυστυχισμενοι,γιατι δεν κοιτας κατι σε μινι με μεγαλη καρδια κανα τσιουαουα η πινσερακι?Πολυ καλα σκυλακια και χρειαζονται λιγοτερη φροντιδα.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Οπως καταλαβες reyad, το θεμα δεν ειναι το διαμερισμα, αλλα ο χρονος, και 10 στρεμματα να του΄χεις εξω απο την πορτα σου θα περιμενει, υπηρχαν καποια μελη εδω μεσα με μεγαλο δανο και απο'τι θυμαμαι ελεγαν πως χρειαζεται παρα πολυ ασκηση, που αν δεν του τη δωσεις, θα χρειαστει στο σπιτι να τον εχεις σε τεθωρακισμενο δωματιο.:shock:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κανένα δεν κάνει - εκτός ίσως από ενός ήπιου χαρακτήρα θηλυκό Γερμανικό Ποιμενικό.
Η πιο μεγάλη αποτρεπτική παράμετρος είναι ότι θα χρειαστεί να το πάει βόλτα (ασφαλή βόλτα) η μητέρα σου.

Ενα μεσαίο σνάουτσερ μπορεί να ήταν καλό ... ή ίσως ένα golden πάλι θηλυκό ... μέχρι εκεί ...

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Κανένα δεν κάνει - εκτός ίσως από ενός ήπιου χαρακτήρα θηλυκό Γερμανικό Ποιμενικό.
Η πιο μεγάλη αποτρεπτική παράμετρος είναι ότι θα χρειαστεί να το πάει βόλτα (ασφαλή βόλτα) η μητέρα σου.

Ενα μεσαίο σνάουτσερ μπορεί να ήταν καλό ... ή ίσως ένα golden πάλι θηλυκό ... μέχρι εκεί ...
Ναι και μενα αυτο με προβληματιζει.ΟΚ,δεν θα ειναι το συνηθες,λογικα σπανια θα χρειαστει το σκυλι να το βγαλει βολτα η μητερα μου,αλλα μπορει να συμβει 1 στις 20 μερες.Εκει θελω να εχει πολυ περιορισμενη επιθετικοτητα γιατι δεν θα μπορει να τον κουμανταρει.
Δηλαδη ενα θηλυκο Γερμανικο Ποιμενικο ειναι καταλληλοτερο απο ενα Κολει?Εγω με βαση οτι ειχα διαβασει τα Κολει ειναι πολυ ευγενικα ζωα και δεν εχουν ιδιαιτερη επιθετικοτητα μεσα τους..

Αν υποθεσουμε πως αφαιρουμε την παραμετρο της βολτας με την μητερα μου,το Κολει κανει?Ισως το Σαμογιεντ?

Υ.Γ.Το Ριτριβερ μου εχουν πει οτι χρειαζεται παρα πολυ ασκηση καθε μερα..Το Σναουτσερ δεν μου αρεσει καθολου εμφανισιακα..
Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις και την βοηθεια.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι το κόλει και Σάμογιεντ αποκλείονται από την μισάωρη βόλτα και την απουσία εκτόνωσης σε κάποιο μεγαλύτερο χώρο.

Μπορεί να μην μπορεί να το κουμαντάρει από άλλο λόγο, και όχι από επιθετικότητα (πχ να πάει να παίξει) .. έτσι αποκλείεται ο μολοσσός και ρίτζμπακ ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το θέμα δεν είναι η επιθετικότητα, μη στέκεσαι μόνο εκεί. Το βασικό που πρέπει να σε απασχολήσει είναι οι ανάγκες κάθε φυλής για άσκηση και εκτόνωση.
Ένα μπασσέ μεσαίου μεγέθους μπορεί να σου κάνει.
Γιατί όμως δεν κοιτάς και τις μικρότερου μεγέθους φυλές?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο σκυλος θα είναι ο πρωτος μου και δεν εχω προηγουμενη εμπειρια με εκπαιδευση σκυλου
.

Θα ηθελα να έναν μεσαιου-μεγαλου μεγεθους
Γιατι?

σκυλο ο οποιος να μπορει(οσο γινεται)να ανταπεξελθει στα παρακατω.
Για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που θέλεις θα πρέπει οπωσδήποτε να εκπαιδευτεί το σκυλί και εσύ μαζί..
Επισης καλο θα ήταν να έρθουν και οι γονείς σου μερικές φορες στην εκπαίδευση μιας και έχεις σκοπό να το αφήνεις εκεί οποτε χρειάζεται..
Θα πρέπει να ξέρουν να του δίνουν εντολές και να φέρονται όπως το σκυλί θα έχει εκπαιδευτεί..

Τώρα το θέμα του να είναι επιθετικό..
Αυτό εξαρτάται και από το ιδιο το dna του σκυλιού και από τις συνθήκες που θα μεγαλώσει.., και από την ιεραρχία στην αγελη..
Πρέπει να καταλάβει απο νωρις ότι ο αρχηγός είναι ο ανθρωπος.
Το μυστικό για την επιθετικότητα είναι να το πάρεις από έναν καλο εκτροφέα που να σου δώσει από μια γεννα αυτό το οποιο είναι πιο μαλθακό και δεν είναι το πιο κυριαρχικό από τα αδερφάκια της γέννας.
Ενας καλός λοιπόν εκτροφέας είναι το πρώτο βήμα οσον αφορα τόσο στην ποιότητα του σκυλιού όσο και στο να προβλέψουμε(όσο μπορούμε) τα στοιχεια στον χαρακτήρα και ανάλογα να επιλέξουμε με την υπόδειξη φυσικά του εκτροφέα.
Τα υπόλοιπα είναι θέματα εκπαίδευσης..

Θεωρώ πάντως πως για πρώτο σκυλί..όπου και ουδείς αλάνθαστος..
θα ήταν πιο εύκολο ένα πιο μικρόσωμο σκυλί από ένα μεγαλόσωμο..;)

Επίσης θα σε βοηθήσει και στις μετακινήσεις που θα μπορείς να το παίρνεις πιο εύκολα μαζί σου.

Εχεις υπολογίσει όλα τα έξοδα και τις παραμέτρους που χρειάζεται ένα σκυλί?

ριξε και μια ματια::):)

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1395

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=402

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Εκτος απο την ωριαια μακρυνη βολτα, εχεις υποψιν και την μια πρωινη βολτα γιατ ην αναγκη του, οπως και μια μεσημεριανη και μια ισως βραδυνη?
Αν εχεις αυτην την δυνατοτητα σε καθημερινη βαση και επι αρκετα χρονια (θα γυμναζεσαι κιολας),τοτε δεν βλεπω να εχεις καποιο προβλημα σε αυτον τον τομεα.Αν εχεις αγαπη για το ζωο σου θα βρεις την ιδανικη λυση για αυτο.Αλλωστε μην ξεχνας πως μερικες μεγαλοσωμες ρατσες ειναι ηρεμες μεσα στο διαμερισμα.

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
.

Γιατι?
Γιατι δεν εχω δει καποιο μικρο που να μου αρεσει.Δεν ξερω πως ακουγεται αυτο,αλλα οταν επιλεγεις ενα ζωο το οποιο θα εινα φιλος σου για τα επομενα 15 χρονια,πρεπει και να σου αρεσει.Μονο το Σετλαντ μου αρεσει αλλα απο οτι εχω διαβασει ειναι τρομερα υπερκινητικο.

greedy,μεσημεριανη βολτα πολυ δυσκολο εκτος και αν σταματησω να δουλευω:confused:.
Πρωινη πιθανοτατα θα εχει καποιες μερες.

Αυτο για το πιο μαλθακο κουταβακι απο γεννα το εχω διαβασει..Οποτε απο αυτα που ακουω μεχρι στιγμης,παω για καποιο μαλθακο θηλυκο ποιμενικο..
Βεβαια μεχρι να περασουνε οι 2-3 μηνες εχω καιρο να το ψαξω αρκετα..

Υ.Γ.Το σκεφτομουνα για καποιο κουταβακι ημιαιμο,εχω δει οτι χαριζονται αρκετα ημιαιμα λυκοσκυλακια..Γνωμες?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Υ.Γ.Το σκεφτομουνα για καποιο κουταβακι ημιαιμο,εχω δει οτι χαριζονται αρκετα ημιαιμα λυκοσκυλακια..Γνωμες?
Ναι ναι ναι!!!!! :):):):):)

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να σου βγει extreme o χαρακτήρας, είδικά αν το πάρεις κουτάβι και το διαλέξεις προσεκτικά..... πάρε και κάποιον που να ξέρει από κουτάβια μαζί σου, να "διαγνώσει" μερικά χαρακτηριστικά..... υπάρχουν και διάφορα τεστάκια που μπορείς να κάνεις στα κουτάβια για να δεις περίπου προς τα που τείνουν.... οι εκπαιδευτές (και εκτροφείς??) του φορουμ μπορουν να σου πουν πιο συγκεκριμένα...

Πάντως στο κουτάβι, θέλει ΠΟΛΛΗ δουλειά και υπομονή μέχρι να μάθει να λερώνει έξω.... ποιος θα την κάνει? εσυ?? (αμα λείπεις όλη μέρα δε γινεται) η μάνα σου? (την έχεις ρωτήσει?

Θέλει πολύ σφουγγάρισμα!!!!! (και ενήλικο να πάρεις θέλει σφουγγάρισμα, πόσο μάλλον το κουτάβι)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
greedy,μεσημεριανη βολτα πολυ δυσκολο εκτος και αν σταματησω να δουλευω:confused:.
Πρωινη πιθανοτατα θα εχει καποιες μερες.
Φίλε reyad αν δεν έχεις την δυνατότητα ούτε για πρωινή βόλτα ούτε για μεσημεριανή ελπίζεις το σκυλί να κρατιέται και να κάνει όλες του τις ανάγκες στην μια βόλτα που θα πάει ή δεν σε πειράζει να τα κάνει και μέσα στο διαμέρισμα;
Γενικά δεν πιστεύω ότι ακόμα και ενήλικο να είναι το σκυλί να κρατιέται 24 ώρες...Για ένα κουτάβι ούτε συζήτηση!;)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Γενικά δεν πιστεύω ότι ακόμα και ενήλικο να είναι το σκυλί να κρατιέται 24 ώρες...
Άντε και να κρατιέται (που το πιστεύω ότι μπορεί, η δικιά μου σε ηλικία μόλις 3 μηνών όταν υπήρξε ένας θάνατος στην οικογένεια και έμεινε μόνη κρατήθηκε 36 ώρες! κι ας είχε παντού εφημερίδες, είχε ήδη αποφασίσει ότι δεν τις θέλει πια). Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να κρατηθεί το ζώο, αλλά αν είναι ωραίο να το υποβάλεις σε κάτι τέτοιο. Για ποιό λόγο να ζορίζεται; Και δε μιλάω μόνο για πολλές ώρες αλλά και για λιγότερες. Εμείς δηλ όταν κατουριόμαστε και κρατιόμαστε γιατί έτσι πρέπει, νιώθουμε ευχάριστα και άνετα;

Μη βάζεις τέτοιο πρόγραμμα στο μυαλό σου, γιατί απλά δε γίνεται. Ένα σκυλί που θα ζήσει μαζί σου θα δεις ότι θα αναπροσαρμόσει το μέχρι τώρα πρόγραμμα σου. Δε γίνεται διαφορετικά. Και εδώ που τα λέμε δεν έχει και ομορφιά διαφορετικά. Αν η καθημερινότητα σου δεν αλλάξει πίστεψε με δε θα χαρείς ούτε το σκύλο ούτε αυτά που η παρουσία του στη ζωή σου μπορεί να σου προσφέρει. Μαζί θα φτιάξετε το νέο πρόγραμμα, βλέποντας και κάνοντας. Αν όμως υπάρχει μηδενική ανοχή στο να αλλάξει η καθημερινότητα σου, ξανασκέψου το.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άντε και να κρατιέται (που το πιστεύω ότι μπορεί, η δικιά μου σε ηλικία μόλις 3 μηνών όταν υπήρξε ένας θάνατος στην οικογένεια και έμεινε μόνη κρατήθηκε 36 ώρες! κι ας είχε παντού εφημερίδες, είχε ήδη αποφασίσει ότι δεν τις θέλει πια). Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να κρατηθεί το ζώο, αλλά αν είναι ωραίο να το υποβάλεις σε κάτι τέτοιο. Για ποιό λόγο να ζορίζεται; Και δε μιλάω μόνο για πολλές ώρες αλλά και για λιγότερες. Εμείς δηλ όταν κατουριόμαστε και κρατιόμαστε γιατί έτσι πρέπει, νιώθουμε ευχάριστα και άνετα;

Μη βάζεις τέτοιο πρόγραμμα στο μυαλό σου, γιατί απλά δε γίνεται. Ένα σκυλί που θα ζήσει μαζί σου θα δεις ότι θα αναπροσαρμόσει το μέχρι τώρα πρόγραμμα σου. Δε γίνεται διαφορετικά. Και εδώ που τα λέμε δεν έχει και ομορφιά διαφορετικά. Αν η καθημερινότητα σου δεν αλλάξει πίστεψε με δε θα χαρείς ούτε το σκύλο ούτε αυτά που η παρουσία του στη ζωή σου μπορεί να σου προσφέρει. Μαζί θα φτιάξετε το νέο πρόγραμμα, βλέποντας και κάνοντας. Αν όμως υπάρχει μηδενική ανοχή στο να αλλάξει η καθημερινότητα σου, ξανασκέψου το.
Ναι κι εγώ με αυτό το σκεπτικό το θέττω το ζήτημα!Αλλά από κάθε άποψη, αν δεν είσαι διατεθημένος είτε να σφουγγαρίζεις πρωινα ή μεσημέρια ή να σηκώνεσαι νωρίτερα για να το πας μια βόλτα, μικρή, απλά για τις ανάγκες του σκύλου, γιατί αλλιώς όπως και να χει, μπορεί να έχει πει περισσότερο νερό ή να έχει ΄φαει περισσότερο ή να το έχει ενοχλήσει κάτι σίγουρα ανά διαστήματα θα έχεις ατυχήματα μέσα στο σπίτι, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς!
Επίσης το πρόγραμμά σου μάλλον θα αλλάξει με τον σκύλο, και μάλιστα ριζικά!Από το πιο απλό του να σηκώνεσαι ακόμα και την κυριακή νωρίς για να το πάς βόλτα και να να το ταίσεις, μέχρι το που και πότε θα κανονίσεις να πας διακοπές γιατί δεν μπορεί να το παρατάς όταν θα φεύγεις!:)