Νέο μέλος-Απόκτηση Dogo Argentino

Giannis 7

New Member
29 Μαϊου 2015
3
0
33
Καλησπέρα ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα Dogo argentino το εχω αποφασίσει εδω και 2 χρονια απλα περίμενα να ειμαι εγω έτοιμος για να αναλάβω τις ευθύνες ενός τέτοιου ωραίου και απαιτητικού σιγουρα σκύλου. Εχω κάποια ερωτήματα ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε το πρώτο θεμα ειναι pet shop η εκτροφείο ; Βρηκα ενα pet shop το οποίο με κέρδισε το άτομο που μίλησα με τα λόγια του και τις γνώσεις του στην ράτσα όντας και εκπευδευτης μου ειπε ομως οτι τα σκυλιά έρχονται απ εξω Ουγγαρία τα κλασσικά και οτι θα βρει σκύλο άριστο μορφολογίκα με pedigree και φάνηκε μια καλη λύση το θεμα. Το θεμα ειναι τι ειναι καλυτερο ;; Ιδιώτης ειναι σιγουρα αναξιόπιστος ετσι και αλλιως ενδιαφέρομαι για καθαρόαιμο ,τα εκτροφεία στην Ελλάδα μπορω να τα εμπιστευτώ και αν ναι ποια προτείνεται ; Ειναι και το θεμα οτι θελω να δω τι σκύλο θα εχω ... Σας ευχαριστω πολυ ελπίζω να μπορείτε να βοηθήσετε !!

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλώς ήρθες!
pet shop ΜΑΚΡΙΑ!!!!!
http://www.dogforum.gr/community/threads/Εμπειρίες-από-pet-shops-bybs.4953/
μπορείς να διαβάσεις εδώ γιατί.
Ουγγαρία= puppy mill (μπορείς να γκουγκλάρεις τη φράση για να δεις από τι κολαστήρια τα φέρνουν τα "καθαρόαιμα" με τις περγαμηνές.
Μα σου φαίνεται αξιόπιστο το πέτ σοπ, και μόνο ο ιδιώτης αναξιόπιστος;; Ψάξε και διάβασε.
Καθαρόαιμο από πετ σοπ δε θα πάρεις ποτέ... Θα μοιάζει με τη φυλή που θέλεις, αλλά θα απέχει παρασάγγας σε όλα τα υπόλοιπα.

Μόνο σε υπεύθυνο εκτροφέα θα βρεις αυτά που ζητάς. Σε πέτ σοπ δυστυχώς, μετά την απομάκρυνση ουδέν λάθος αναγνωρίζεται....

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Καλώς ήρθες! Να απευθυνθείς μόνο σε εκροφέα, είναι μονόδρομος για την απόκτηση καθαρόαιμου σκύλου! :) Μπορείς να τηλεφωνήσεις στον ΚΟΕ για να μάθεις ποιά εκτροφεία υπάρχουν στην Ελλάδα

Giannis 7

New Member
29 Μαϊου 2015
3
0
33
Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας σιγουρα και εγω αυτο σκαιφτομουν αλλα τι ειναι αξιόπιστο στις μερες μας ; Τα εκτροφεία τα εμπιστεύεστε ; θελω να δω τι θα παρω απλα εμπιστεύτηκα ας πουμε τα λόγια αυτα ο άνθρωπος μου μιλούσε 1 ωρα και φαινόταν να ξερει .απο την αλλη ομως δεν πρόκειται να μην ψάχτω ουτε να βαςιςτω μονο σε αυτο πριν να ειμαι σίγουρος. Απλα δεν ηταν σαν τα κοινά pet shop που εχουν ενα σωρό καημένα κουτάβια και τα ταλαιπωρούν χωρίς να τηρούν τις συνθήκες υγείηνης . Αυτος έφερνε μονο σκυλιά. Και μου τον είχαν συςτηςει αλλα και παλι δεν μπορω να εμπιςτευτω εύκολα ...αυτο ακριβώς υποψιαζομουν οτι θα μου απαντούσατε γνωρίζοντας και ποσο ευαίσθητα ειναι σε θέματα υγείας η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων. Κύριως η ερώτηση μου ειναι πια εκτροφεία να κοιταξω οταν παρω την τελική απόφαση αν και μου έδωσε μια απάντηση η Κιαρα. θελω να ειμαι σίγουρος σας ευχαριστω πολυ και παλι ετσι και αλλιως ημουν θύμα περιστατικού με σκύλο που απεβίωσε στα χέρια μου οταν ημουν μικρός και ηταν απαίσιο απο αυτα τα λεγόμενα pet shop τσπ να ειστε καλα για τις πληροφορίες !

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας σιγουρα και εγω αυτο σκαιφτομουν αλλα τι ειναι αξιόπιστο στις μερες μας ; Τα εκτροφεία τα εμπιστεύεστε ; θελω να δω τι θα παρω απλα εμπιστεύτηκα ας πουμε τα λόγια αυτα ο άνθρωπος μου μιλούσε 1 ωρα και φαινόταν να ξερει .απο την αλλη ομως δεν πρόκειται να μην ψάχτω ουτε να βαςιςτω μονο σε αυτο πριν να ειμαι σίγουρος. Απλα δεν ηταν σαν τα κοινά pet shop που εχουν ενα σωρό καημένα κουτάβια και τα ταλαιπωρούν χωρίς να τηρούν τις συνθήκες υγείηνης . Αυτος έφερνε μονο σκυλιά. Και μου τον είχαν συςτηςει αλλα και παλι δεν μπορω να εμπιςτευτω εύκολα ...αυτο ακριβώς υποψιαζομουν οτι θα μου απαντούσατε γνωρίζοντας και ποσο ευαίσθητα ειναι σε θέματα υγείας η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων. Κύριως η ερώτηση μου ειναι πια εκτροφεία να κοιταξω οταν παρω την τελική απόφαση αν και μου έδωσε μια απάντηση η Κιαρα. θελω να ειμαι σίγουρος σας ευχαριστω πολυ και παλι ετσι και αλλιως ημουν θύμα περιστατικού με σκύλο που απεβίωσε στα χέρια μου οταν ημουν μικρός και ηταν απαίσιο απο αυτα τα λεγόμενα pet shop τσπ να ειστε καλα για τις πληροφορίες !
αν αγοράσεις το σκύλο σου απο πετ σοπ, θα σου τον φέρουν απο ένα μέρος που μοιάζει κάπως έτσι:

puppymill_crowded_cages.jpg

Η μεταφορά του θα είναι κάπως έτσι:

6a0120a5a18e7b970c0133ec9e1706970b-800wi.jpg

Απο γονείς που θα μοιάζουν κάπως έτσι:

Puppy-mills-2.jpg

Αν είσαι οκ με αυτό..τότε ειλικρινά εύχομαι να μην αποκτήσεις σκυλο ΠΟΤΕ.

Giannis 7

New Member
29 Μαϊου 2015
3
0
33
Οχι φιλε μου δεν θελω γιαυτο ρωτάω κιολας εσάς να δω αν συμφωνούμε και τι ειναι το καλυτερο να κανω θελω ενα υγιέστατο σκυλάκι γιατι αγαπαω τα ζώα και λατρεύω αυτη την ράτσα αλλα δυστυχώς σιχαίνομαι τους ανθρώπους ολο και περισσότερο εχω δει πως τα εχουν στις" βιτρίνες "τους και οπως ειπα ενα Μαλτεζάκι ειχε φύγει στα χέρια μου ... Κατι αλλο θεωρείται σημαντική την εκπαίδευση απο επαγγελματία ; Γιατι δεν θεωρώ οτι ειναι ενα σκυλί που μπορεις να εκπεδευσεις μονος αν δεν εχεις την ανάλογη εμπειρία .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Έχουμε εκτροφείς στην Ελλάδα και θα σου πρότεινα να πας να συνομιλήσεις μαζί τους. Τον ιούνιο έχει έκθεση μορφολογίας στον Μαραθώνα και θα μπορεσεις να δεις κάποιους εκεί. Αν νομιζεις ότι ο υπάλληλος του πετσοπ σε κέρδισε με τις "γνωσεις", τότε θα σε μαγνητίσει η κουβέντα με έναν σωστό εκτροφεα.
Οπότε δες από τον ΚΟΕ τι γέννες υπάρχουν, συνομίλησε με εκτροφεις (όχι έναν και δύο αλλά όσους περισσότερους μπορείς), πες τους πώς φαντάζεσαι την καθημερινότητα σου με ένα dogo και προχωρήστε μαζί σε κάποια επιλογή κουταβιού!

(η εκπαίδευση κάθε σκύλου, πολύ περισσότερο μιας δυναμικής φυλής, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να γίνεται με εκπαιδευτη. Αλλά αυτά όταν με το καλό έρθει η ώρα θα στα πει και ο εκτροφεας σου)

Η σωστή επιλογή καθαρόαιμου συντρόφου είναι μονόδρομος. Ούτε Petshops ούτε γέννες ιδιωτών που απλά έχουν σκυλια (bybs). Αλλιώς συχνά πυκνά βρίσκονται παρατημένα dogos που μπορείς να υιοθετήσεις από κάποια φιλοζωική! :)

• Like
Reactions: Yorkaddict

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
Πάντως , FYI, οι πρώην από κάτω μας είχαν θυλικό dogo argentino το οποίο μέσα στον ατελείωτο παραλογισμό τους, θεώρησαν οτι είναι καλό να το αφήσουν ανεκπαίδευτο και να το 'εκπαιδεύσουν' οι ίδιοι και το πολύ 7 μήνες μετά ήθελαν να το δώσουν σε φιλοζωική γιατί τους είχε ξεσκάψει όλο τον κήπο και είχε ξεχαρβαλώσει και κάτι σωλήνες. Βέβαια αυτοί ήταν κλασική περίπτωση 'βλέπω ένα ωραίο κουταβάκι κι ούτε που με νοιάζει τί απαιτήσεις έχει η συγκεκριμένη φυλή' και δεν υποννοώ κάτι για σένα, σκέψου όμως ένα τέτοιο μυώδες και δυναμικό σκυλί να μην μπορείς να του δώσεις εντολή ή να μη σ' ακούει τις μισές φορές. Κι εγώ ψηφίζω επαγγελματία.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Οσο ωραια και ομορφα να στα ειπε ο υπαλληλος στου λεω εγγυημενα (γιατι εχω πετσοπ) οτι ΚΑΝΕΝΑ πετσοπ δεν φερνει σκυλια που γνωριζει απο που κραταει η σκουφια τους!!!
(τι εχω παθει με τις εγγυησεις σημερα?)
Ολα τα πετσοπ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ φερνουν τα σκυλια απο φαρμες αναπαραγωγης σκυλων.. δλδ οι εικονες που ειδες παραπανω..
Ενας ιδανικος υπαλληλος πετσοπ πρεπει να ξερει για τα σκυλια, γατια, ζωα γενικοτερα..

D

Deleted member 14614

Guest
Καταρχάς, καλώς ήρθες στο forum!
Δεν θα επαναλάβω τα προηγούμενα, είναι προφανές ότι πρέπει να αποφύγεις τα pet shops για τους προαναφερθέντες λόγους!
Δεν μπορώ να σε διαφωτίσω για εκτροφείο, κάποιος άλλος γνώστης θα το κάνει. Οπωσδήποτε, πάντως απαιτείται εκπαιδευτής για τέτοια δυναμική φυλή!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω, όμως, σε ελκύει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης φυλής? Δεν το λέω κακοπροαίρετα, αν μου απαντήσεις, θα δεις που το πάω. χαχα