Νέο μέλος..Καλώς σας βρίσκω στις Γιορτές!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μα δε ρωτάμε τον κτηνίατρο για θέματα εκπαίδευσης !
Τωρα, ένα ςέμπειρος εκπαιδευτής ... δοκίμασε αλλά πρέπει να ξέρεις τί θα ζητήσεις ... και στην προκειμένη περιπτωση τί θα ζητήσεις ? Να βελτιωσει την σχέση σου με τον 10 χρόνια απομονωμένο παππού σκύλο ? Αν οι συνθήκες παραμεινουν έτσι, δεν γίνεται ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όπως ανέφερα, ήταν αρκετά δύσκολο να μείνει ο σκύλος σε διαμέρισμα μαζί
μου αφού υπάρχει ζήτημα του κοινόχρηστου χώρου και αντιδράσεις από τους
γείτονες...

Φυσικά έπρεπε να διαθέσω περισσότερο χρόνο αλλά αυτό γίνεται κυρίως
το καλοκαίρι που ο καιρός είναι καλύτερος...Τον χειμώνα δεν μπορώ να
αφιερώνω χρόνο λόγω δουλειάς και άλλων υποχρεώσεων..Από την άλλη
όταν ρώτησα έναν κτηνίατρο για το ΠΟΥ πρέπει να είναι ο σκύλος, αυτός
ανέφερε ότι μπορεί να μένει στο εξοχικό σπίτι αφού πρέπει να είναι φύλακας!
Βέβαια δεν είπε τίποτα για την σωστή εκπαίδευση του σκύλου και τον τρόπο
συμβίωσης..

Ίσως προσπαθήσω να δω κάποιον έμπειρο εκπαιδευτή για να πάρω τη γνώμη
του..;)
Ακόμα και για το σπίτι σου κάνεις λογο για κοινόχρηστους χωρους!
Άρη, όταν λέμε «πάρε το σκύλο στο σπίτι σου», εννοούμε, βαλ’ τον στο σαλόνι σου, στο υπνοδωμάτιο σου, στη κουζίνα σου και προπαντός στην καρδιά σου. Δεν εννοούμε παράτησε τον στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας και στην πυλωτή!

Ο εκπαιδευτής θα εκπαιδεύσει εσένα για να εκπαιδεύσεις το σκύλο σου, δεν θα μεταλλάξει με μαγικό ραβδί το σκύλο σε ένα υπάκουο πλάσμα! Αφού δεν μπορείς να αφιερώσεις χρόνο και δεν έχεις πρόθεση να τον φέρεις κοντά σου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως δεν γίνεται να υπάρξει.

Το μόνο που μένει να κάνεις, είναι να προσφέρεις στο ζώο μια αξιοπρεπή διαβίωση μέχρι να έρθει το τέλος…

ares_tz

Member
27 Δεκεμβρίου 2008
6
0
Καλησπέρα και πάλι,

Φυσικά οι κτηνίατροι δεν είναι εκπαιδευτές σκύλων..Βέβαια η γνώμη τους
μετράει όσον αφορά την συμπεριφορά του κατοικίδιου καθώς και την
υγεία του..

Διαφωνώ ότι ο σκύλος χρειάζεται να είναι μέσα στο διαμέρισμα αφού η σχέση
θα γίνει πολύ δύσκολη όταν το αφεντικό φύγει για δουλειά ή κάτι άλλο...
Θεωρώ ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση για κατοικίδια και
οι ενέργειες που γίνονται από διάφορες οργανώσεις πέφτουν στο κενό.

Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από το 'αφιερώνω χρόνο για ένα κατοικίδιο'
και το 'κατοικίδιο υπαγορεύει τη ζωή μου'. Προσωπικά δεν θέλω να κατατάξω
τον ευατό μου στην δεύτερη ομάδα. Η επένδυση που κάνεις σε ένα κατοικίδιο
έχει όρια που εσύ ως ιδιοκτήτης καθορίζεις..Ξέρετε περιπτώσεις που κάποιοι
δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που δημιουργεί αυτή η συμβίωση με τελικό αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τα κατοικίδια?

Σήμερα κιόλας έφερα το σκύλο μαζί από το εξοχικό για τις γιορτές! Ελπίζω να το
εκτιμήσει..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από το 'αφιερώνω χρόνο για ένα κατοικίδιο'
και το 'κατοικίδιο υπαγορεύει τη ζωή μου'.
Φυσικά. Με το να ζείς στο ίδιο σπιτι δεν γίνεται αυτό ... γι'αυτό λέγεται ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ :)

Ελπίζω να εκτιμήσεις ΕΣΥ την συμβίωση τώρα στις γιορτές ... ;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
:p :p :p
Εντάξει τα βρήκατε ?
Ναι είδες? Παράξενα πράγματα!!! :D:D:D

ares:
Διαφωνώ ότι ο σκύλος χρειάζεται να είναι μέσα στο διαμέρισμα αφού η σχέση θα γίνει πολύ δύσκολη όταν το αφεντικό φύγει για δουλειά ή κάτι άλλο...
Δεν ισχύει, πίστεψέ με. Αφιέρωσέ του το χρόνο που χρειάζεται όταν δεν είσαι στη δουλειά και η σχέση σας θα είναι μια χαρά. Δηλαδή καλύτερα καθόλου χρόνος παρά λίγος χρόνος?

Σήμερα κιόλας έφερα το σκύλο μαζί από το εξοχικό για τις γιορτές! Ελπίζω να το εκτιμήσει..
Θα το "εκτιμήσει" ιδιαίτερα όταν τον αφήσεις μόνο του πάλι. Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να κάνει το σκύλο μέλος της οικογένειάς σου, όχι να "υπαγορεύσει" όπως λες τη ζωή σου! Αυτό το μεταφράζω ως εξής και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος: "Εντάξει ρε παιδιά σκύλος είναι, μην κάνετε έτσι!"
Όσον αφορά σ' αυτά που λες περί Ελλάδας και προσπαθειών που πέφτουν στο κενό, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ισχύει βέβαια, αλλά στην περίπτωσή σου το θέμα δεν είναι η κυνοφιλική παιδεία αλλά εσύ και η απουσία ενδιαφέροντος για το σκύλο σου.

ares_tz

Member
27 Δεκεμβρίου 2008
6
0
περισσότερα

Ναι είδες? Παράξενα πράγματα!!! :D:D:D

ares:
Δεν ισχύει, πίστεψέ με. Αφιέρωσέ του το χρόνο που χρειάζεται όταν δεν είσαι στη δουλειά και η σχέση σας θα είναι μια χαρά. Δηλαδή καλύτερα καθόλου χρόνος παρά λίγος χρόνος?

Ναι λίγος χρόνος είναι καλύτερα από πρόγραμμα εκπαίδευσης 'εξ αποστάσεως'!;)

Θα το "εκτιμήσει" ιδιαίτερα όταν τον αφήσεις μόνο του πάλι. Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να κάνει το σκύλο μέλος της οικογένειάς σου, όχι να "υπαγορεύσει" όπως λες τη ζωή σου! Αυτό το μεταφράζω ως εξής και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος: "Εντάξει ρε παιδιά σκύλος είναι, μην κάνετε έτσι!"
Όσον αφορά σ' αυτά που λες περί Ελλάδας και προσπαθειών που πέφτουν στο κενό, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ισχύει βέβαια, αλλά στην περίπτωσή σου το θέμα δεν είναι η κυνοφιλική παιδεία αλλά εσύ και η απουσία ενδιαφέροντος για το σκύλο σου.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ως απουσία ενδιαφέροντος για το
σκύλο..Ανέφερα ότι προσπαθώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις
αλλά υπάρχει ζωή που μας 'τρέχει' όλους..σε καμιά περίπτωση
δεν μπορώ να παίξω τέτοιο ρόλο νταντάς και να παραμελήσω
τη δικιά μου επιβίωση..!

Σχετικά με την έλλειψη παιδείας, εννοώ ότι η δικιά μου αφοσίωση για το
κατοικίδιο περιπλέκεται σε θέματα άλλων που δεν έχουν, άρα
δημιουργείται θέμα αποξένωσης από άτομα χωρίς τέτοια ενασχόληση.
επίσης ενημερώθηκα για οργανώσεις αδέσποτων ζώων αλλά δυστυχώς
στην Ελλάδα δεν βλεπουμε εξ αρχής ένα θέμα και το αφήνουμε
στη τύχη του όπως και στην επένδυση για το κατοικίδιο..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ares tz εχω την αισθηση οτι εχεις παρεξηγησει τι σημαινει κατικιδιο και προπαντως τι εστι σκυλος...

Το σκυλι το περνουμε για να ειναι μαζι μας παντου ,οπως ειπε και η ροτι το εχουμε στο σπιτι ,στην κουζινα, στο δωματιο και πανω απο ολα στην καρδια μας..
Ναι δυστηχως η ενημερωση σε αυτο το θεμα ειναι πολυ μικρη, ετσι πολλοι παιρνουν ενα σκυλι απλα για να παρουν και το εχουν απομονωμενο εξω με δικαιολογιες σαν αυτες που ειπες...

και ενα μωρο αν ειναι να σε αποξενωσει μπορει να σε αποξενωσει..,οπως και μια κοπελα αν εισαι σε παρεα με μπακουρια...,αλλα πες μου ειναι ολα αυτα λογος για να μην εχεις αυτο που επιθυμεις διπλα σου..,μηπως ειναι λογος για να σκεφτεις τι εχεις ως τωρα διπλα σου..?
και πανω απο ολα αν δεν μπορεις να παραμελησεις την δικη σου "επιβιωση" οπως λες..,τοτε τι μπορεις να κανεις για να εχεις διπλα σου ενα σκυλι..
Γιατι οπως τα λες..,μαλλον δεν μπορεις να εχεις σκυλο μιας και η ζωη σου θα αλλαξει σε ολα για 10-15 χρονια..,αρα σκεψου τα ολα αυτα..

Το σκυλι ειναι ευθεινη..,δεν ειναι παιχνιδι..,αν δεν μπορεις να κανεις παραχωρησεις τοτε απλα δεν παιρνεις..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr