Νέο μέλος ζητώ πληροφορίες για το American Staffordshire Terrier


pana1

Member
6 Ιουλίου 2010
13
0
Θέλω να μάθω πληροφορίες για το American Staffordshire Terrier από άτομα τα οποία είχαν και έχουν.
 
Last edited by a moderator:


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλως ηρθες.Δε μας συστηθηκες ομως,ε;Για πληροφοριες για καθε ρατσα πηγαινε εκει που λεει φυλες,μπες στην καταλληλη ομαδα κα μαθε ο,τι θες.Μη γραφεις greeklish.Κανονας του φορουμ.:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Πες μας επίσης για τον εαυτό σου και τη σχέση σου με τους σκύλους. Τι επίσης αυτό που σε τραβάει στη συγκεκριμένη φυλή?
 


pana1

Member
6 Ιουλίου 2010
13
0
πσαχνω ενα κοντο σκυλι για να μπωρω να το εχω στο διαμερισμα που μενω αλλα και να το μετακινω γιατι σπουδαζω. απο μεχρι τωρα πλιροφοριες απο διαφορα σαιτ πιστευω πωσ μου τεριαζει. στην αρχη ηθελα να δω για πιτ μπουλ αλλα μετα ανακαλυψα τα αμσταφ και μου τραβιξαν το ενδιαφερον

α και απο βιασινη και μονο ξεχασα να σθστηθω με λενε Γιωργο
 


DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
δεν εχει σχεση το υψος του σκυλου για το αν θα μπορει να ζει σε διαμερισμα οσο μικρο κιαν ειναι.
η γνωμη μου ειναι οτι ειναι λιγες οι φυλες που δεν μπορουσν να ζουν μεσα σε σπιτι.
μην ξεχνας οτι η φυλη που σου αρεσει θελει αρκετη ασκηση και ειναι καπως δυσκολη αν δεν εχεις εμπειριες.
 


pana1

Member
6 Ιουλίου 2010
13
0
δεν με απασχολει η ασκηση τουλαχιστον μια ωρα την ημερα θα το πηγενω βολτα θα το παιζω κτλ αυτο που με απασχολει ειναι οι δυσκολιεσ που μου αναφερεισ αλλα δεν μου τις αναλιεις και η μεταφορες του σκυλου
 


DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
οταν λεω δυσκολη φυλη εννοω κυριαρχικη.θα πρεπει απιο νωρις να μπεις πρωτος στην ιεραρχια και να την διατηρησεις με διαφορους τροπους.
μην ξεχνας οτι ενας τετοιος σκυλος ειναι πολυ ευκολο να γινει επικινδυνος
 




pana1

Member
6 Ιουλίου 2010
13
0
το εχω δει... αλλα απο οτι εχω ακουσει ο χαρακτηρας του ειναι πολυ χειροτερος απ οτι του αμερικανικου... οσο για τις κιριαρχες φυλες γνωριζω καποια πραγματα καθος ειχα αλασκαν μαλαμουτ... αφτο που με προβλιματιζει ειναι η επιθετικοτητα του σκυλου και με ποιους τροπους μπωρει να καμφθει... μπωρει να μεινει σπιτι μονο για 5-6 ωρες περιπου την ημερα? οπως και το με ποιους τροπυς θα το μεταφερω καθως δεν εχω αμαξι... στα κτελ τισ επιτρεπουν? ειναι καλο για το ζωο να κλινετε κατω στις αποσκευες? στον οσε επιτρεπουν τις μεταφορες?
επσης αν γνωριζεις καποια μελοι που να εχουν τετιο σκυλο πες τους αν μπωρεις να μπουν και να συμετεχουν στο τοπικ γιατι πριν κανω καποια κηνιση για να παρω τον συγκεκριμενο σκυλο θελω να ειμαι συγουρος οτι δεν θα μου γυρισει μπουμερανγκ....
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ναι το Αγγλικό Σταρ έχει πολύ πιο εύκολο χαρακτήρα (και είναι και πιο ήρεμο μέσα στο διαμέρισμα).

Εγώ είχα Αμερικάνικο Στάφ. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα να πω την αλήθεια.
θεωρώ πως αν ένας σκύλος έχει έστω "τάση" να είναι επικίνδυνος, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον και φύλακας.

Όσο για το μέγεθος, συχνά οι μικροί και οι μεσαίοι σκύλοι χρειάζονται περισσότερο χώρο και εκτόνωση από του μεγαλύτερους.
Το Α.Σ. είναι από τους πιο άγαρμπους σκύλους (ιδίως μέχρι να πάει 3ων ετών) και αν μένει σε διαμέρισμα θα χρειαστεί πολύ παραπάνω από μόνο 1 ώρα βόλτα την ημέρα. Επίσης η σοβαρή και συνεχής εκπαίδευση (για χρόνια) είναι απαραίτητη, χωρίς αμφιβολία. ΄Εχουν ΠΟΛΥ ΠΕΙΣΜΑ και έντονα κυνηγετικά ένστικτα (να κυνηγούν τριχωτά πλάσματα όπως γάτες κι άλλους σκύλους).

Είναι πολύ τρυφερά ζώα (από τους πιο πιστούς και στοργικούς σκύλους) αλλά με την ΤΟΣΗ δουλειά που απαιτεί η συμβίωση μαζί τους, εγώ προτημώ σκύλους που έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Ή σκύλους που χρειάζονται λιγότερη δουλειά... όπως το Αγγλικό Σταφορντσάιρ.

Με το Μάλαμιουτ τι έγινε; Πόσα χρόνια το είχες; Θα σε βοηθούσε να συγκρίνω τις δύο φυλές;
 
Last edited:


pana1

Member
6 Ιουλίου 2010
13
0
σε ευχαριστω ου συνετεχεις στο θεμα μου πρωσπαθοντας να μου λισεις τις αποριες μου για την συγκεκριμενει ρατσα...
το μαλαμουτ λογο προβλιματων αναγκαστηκα να το δωσω καθος ετρογε συχνα πικνα τις κοτες της γειτονισας μου
επισεις το σκυκι που θα παρω για τουλαχιστον 2,5 μηνες 8α ζει στην αυλη μπωρει ενας σκυλος σαν το αγγλικο σταφ να ζεισει σε μια αρκετα μεγαλη αυλη για αυτο το διαστημα?το αγγλικο ειναι ποιο ιπκουο απο το αμερικανικο? οσο για τν συγκριση πιστευω πως θα ηταν καλο να γινει
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παρε αμαξι!Αν συμβει κατι εκτακτο και πρεπει να ΤΡΕΞΕΙΣ σε κτηνιατρο;Θα το βαλεις σε ταξι;Ξεχνα τα μεταφορικα μεσα.Δεν το επιτρεπουν.
Τωρα ειδα οτι εισαι φοιτητης.Παρε σκυλο αργοτερα.Τι φταιει το καημενο να μεταφερεται συνεχως;Τα εξοδα;Τα σκεφτηκες;Δεν ειναι μονο τροφη.Ειναι κτηνιατρος,παιχνιδια,εκπαιδευση.Στρωσε πρωτα τη ζωη σου,πιασε δουλεια και μετα...
Βασικα,μη μπαινεις σε φορουμ και ρωτας απλα.Διαβαζε πρωτα τι θεματα εχουν γραφτει και θα λυθουν οι αποριες σου.Ψαξτο λιγο.Βιαζεσαι...Οταν καταλαβεις τη δεσμευση ισως αλλαξεις γνωμη...
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχει δίκιο η Skylakos.

Αφού δεν έχεις τον σκύλο ακόμη και ξέρεις πως υπάρχει "θέμα με την αυλή" γιατί δεν περιμένεις λίγους μήνες να λυθεί το θέμα;
Προς τι τόση βιασύνη;
Ναι πάντως, το Αγγλικό είναι πιο υπάκουο και λιγότερο κυριαρχικό (και μικρότερο σε μέγεθος, αλλά και πιο ήσυχο σε κινητικότητα).

Αν είχες πρόβλημα με τις κότες με το Μαλ, θα έχεις εις διπλούν με το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τέρριερ. Αρα, έχεις κι άλλο θέμα να λύσεις.
Υπάρχει και το θέμα του σκαψίματος (είναι σχεδόν αδύνατον να μάθει ένα τέρριερ να μην σκάβει ΠΕΛΩΡΙΕΣ γούβες στον κήπο, σαν κρατήρες μετεωρητών).

Πες μου κι άλλα προβλήματα που είχες με το Μαλ και τι απέγινε ο σκύλος τελικά. Να προσπαθήσουμε μαζί να εγγυηθούμε πως δεν θα έχεις παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.
 


pana1

Member
6 Ιουλίου 2010
13
0
ρε παιδια τι αμαξι? ξερω δεκαδες φητιτες που εχουν σκυλους...
οσο για την μεταφορα δεν θα ειναι σιχνει θα μεταφερετε μονο χριστουγενα πασχα και καλοκαιρι.
οσο για το μαλαμουτ ζουσε στο χοριο μου και ετσι υπιρχε και το προβλιμα αυτο που θελω να παρω θα ζει μαζι μου σπιτι μου..
απλα με απασχολει το αν θα μπωρει να προσαρμοζετε απο το διαμερισμα και το μπαλκονι στο σπιτι μου στο χωριο οπου εκει βεβεα θα μενει στην αυλη
 


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
το θέμα είναι να μην χαλάει το πρόγραμμα του και εκεί που το έχεις μάθει να το βγάζεις το πρωί και το βράδυ για τις φυσικές του ανάγκες να το πηγαίνεις στο χωριό για 2,5 μήνες ελεύθερο να τριγυρνάει και να κατουράει όπου βρει και μετά πάλι πίσω στο διαμέρισμα κτλ κτλ. Δεν έχω εμπειρία με αλλαγές περιβάλλοντος αλλά το πρόγραμμα της τουαλέτας νομίζω ότι θα χαλάει και εκεί που τον έχεις στρώσει θα πρέπει να τον ξαναμαθαίνεις από την αρχή.
 


pana1

Member
6 Ιουλίου 2010
13
0
τα βασικα προβληματα που ειχα ηταν οι κοτες και το σκαψιμο...
ολα τα αλλα τα ειχα καταφερει μεσα απο σιχνει εξασκιση δεν ειχα προβλιματα με αλλα σκυλια
αλλα ολα αυτα συνεβεναν γιατι ζουσε στο χωριο μου
στην ιπακοη ηταν αρκετα θετικο τουλαχιτον στα βασικα καστε μηνε ξαπλα κτλ τουλαχιστον σε σχεση με αλλα μαλαμουτ που ειχα συναντισει

στην αυλη δεν θα ειναι ελευθερο αλλα θα φροντισω να εχει ενεν δικο του μικρο περιφραγμενο χορο...
αν σινεχισω να ακολλουθω το ιδιο προγραμμα? και να το πηγενω παλι βολτες για την τουαλετα λεσ παλι να επιρεαστει?
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Γιατι θες να παρεις τωρα σκυλο και οχι μετα τις σπουδες σου;Γιατι να αλλαζει συνεχεια χωρο το ζωο;Αμαρτια.Μη κοιτας τι κανουν οι συμφοιτητες σου.Κι εμενα εχει σκυλο ο γειτονας αλλα δεν ειναι ζωη αυτη που του κανει.
 


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
στην αυλη δεν θα ειναι ελευθερο αλλα θα φροντισω να εχει ενεν δικο του μικρο περιφραγμενο χορο...
αν σινεχισω να ακολλουθω το ιδιο προγραμμα? και να το πηγενω παλι βολτες για την τουαλετα λεσ παλι να επιρεαστει?
δε νομίζω ότι έχει διαφορά στο αν θα κάνει ανεξέλεγκτα την ανάγκη του το αν θα έχει στη διάθεση του όλη την αυλή ή όχι, δεν χρειάζεται να τον έχεις περιορισμένο σε ένα μέτρο γη για 2,5 μήνες κάθε χρόνο, απλά θα πρέπει να του μάθεις πως δεν πρέπει να τα κάνει στην αυλή και να περιμένει πότε θα το βγάλεις έξω.

Παίζει πολύ ρόλο αν εχει μάθει να τα κάνει μόνο σε χώμα όπως τα περισσότερα σκυλιά. για παράδειγμα ο δικός μου μόλις βγει στην αυλή σημαδεύει μια συγκεκριμένη γωνία επειδή έχει χώμα, τα πολλά τα αφήνει για τη βόλτα αλλά όταν δει χώμα θα την κάνει την κουτσουκέλα του. Τι έκανα λοιπόν; μόλις πήγαινε να κατουρήσει σε κάποιο σημείο με χώμα ή χόρτα στην αυλή του έλεγα μη, μέσα σε μια βδομάδα είχε μάθει και δεν τα έκανε γυρω γύρω σε όλη την αυλή. Έτσι θα το μάθεις και εσύ.

Αυτά όσον αφορά την ανάγκη του, διότι η σκνίπες, τα τσιμπούρια, τα παράσιτα, οι φόλες, η απομόνωση και τα υπόλοιπα άσχημα της αυλής θα παραμένουν.

ΥΓ. Πάντως γενικά θα είναι ψιλομπελάς, δεν το αφήνεις για αργότερα καλύτερα (εγώ αυτό έκανα όταν ήμουν φοιτητής και δεν το μετάνιωσα)
 


toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Εγώ έχω 2 am staff κουτάβια και μέχρι στιγμής είμαι ενθουσιασμένος μαζί τους. Είναι αρκετά υπάκουα και υπερβολικά φιλικά με ανθρώπους και παιδιά. Δεν είχα πρόβλημα με άλλα σκυλιά η γάτες. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν μεγαλώσουν. Τα θεωρώ υπέροχους σκύλους συντροφιάς.

Πρέπει να ξέρεις όμως ότι θέλει πολλή προσπάθεια εκ μέρους σου για σωστή κοινωνικοποίηση και βασική εκπαίδευση. Θα χρειάζεται επίσης αρκετή ώρα για να εκτονώνεται και να ξοδεύει την αστείρευτη ενέργεια του αν δεν θέλεις να ξεσπάει στα έπιπλα η σε άλλα πράγματα στο σπίτι. Και βέβαια όσο περισσότερη ώρα περνάει μαζί σου εντός και εκτός σπιτιού τόσο καλύτερα. Προσωπικά πιστεύω ότι αν διαβάσεις, ενημερωθείς και προετοιμαστείς σωστά το am staff στο τέλος θα σε δικαιώσει

Εδώ τα δικά μου κουτάβια

 


pana1

Member
6 Ιουλίου 2010
13
0
ποσο μηνων ειναι?
και αν μπωρεις να μου πεις τι προβλιματα σου εχουν βγαλει?
θα με βωηθουσες πολυ
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.133
Μηνύματα
896.055
Μέλη
19.946
Νεότερο μέλος
harouli