Νέο μέλος + μια ερώτηση

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σ'ευχαριστώ πολύ .Είναι τα επανιελάκια κυνηγόσκυλα?Ετσι έχω ακούσει αλλά είμαι 1η φορά σκυλομάνα.Είναι πολύ καλή η σκυλίτσα μου απ'ότι μου είπε η κοπέλα που την βρήκε πρέπει να είχαν παρατήσει το σκυλί στον δρόμο γιατί όταν την πήρε σπίτι γνώριζε τα βασικά,δεν μπορω΄να φανταστώ το κοριτσάκι μου τι μπορεί να πέρασε
Κυνηγόσκυλα από τα πολύ ταλαιπωρημένα. Εξαιρετικοί χαρακτήρες, υπέροχα ζώα. Να την χαίρεσαι!!!

• Like
Reactions: kanarini

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Βεβαίως kanarini, τα επανιέλ είναι πουλόσκυλα :) Συμφωνώ με όλα όλαααααααα τα καλά που λέτε για τα κυνηγόσκυλα - πανέμορφα, πανέξυπνα και απίστευτα τρυφερά πλάσματα. Για τα ταλαιπωρημένα δε... δεν έχω λόγια. Να την αγαπάς και να τη χαίρεσαι και να μας την παρουσιάσεις σε ξεχωριστό θέμα με την ιστορία της, φωτογραφίες κτλ εύχομαι kanarini!

• Like

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Δηλαδή το να αγαπάει κάποιος τα ζώα τον κάνει άνθρωπο;
Αγάπα τον Άνθρωπο, γιατί είσαι συ.

Αγάπα τα ζώα και τα φυτά, γιατί ήσουνα συ, και τώρα σε ακλουθούν πιστοί συνεργάτες και δούλοι.

Αγάπα το σώμα σου· μονάχα με αυτό στη γης ετούτη μπορείς να παλέψεις και να πνεματώσεις την ύλη.

Αγάπα την ύλη· απάνω της πιάνεται ο Θεός και πολεμάει.

Πολέμα μαζί Του.

Να πεθαίνεις κάθε μέρα. Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν’ αρνιέσαι ο,τι έχεις κάθε μέρα. Η ανώτατη αρετή δεν είναι να ’σαι ελεύτερος, παρά να μάχεσαι για ελευτερία. Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!

Νίκος Καζαντζάκης, ΑΣΚΗΤΙΚΗ,

• Like

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Αγάπα τον Άνθρωπο, γιατί είσαι συ.

Αγάπα τα ζώα και τα φυτά, γιατί ήσουνα συ, και τώρα σε ακλουθούν πιστοί συνεργάτες και δούλοι.

Αγάπα το σώμα σου· μονάχα με αυτό στη γης ετούτη μπορείς να παλέψεις και να πνεματώσεις την ύλη.

Αγάπα την ύλη· απάνω της πιάνεται ο Θεός και πολεμάει.

Πολέμα μαζί Του.

Να πεθαίνεις κάθε μέρα. Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν’ αρνιέσαι ο,τι έχεις κάθε μέρα. Η ανώτατη αρετή δεν είναι να ’σαι ελεύτερος, παρά να μάχεσαι για ελευτερία. Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!

Νίκος Καζαντζάκης, ΑΣΚΗΤΙΚΗ,
Πολύ ωραίο κείμενο πράγματι.

• Like

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Α και kanarini έχε το νου σου γιατί όπως σου είπε η dnassib είναι πουλόσκυλα!!!!
Αχ ναι το έχω καταλάβει,μην δει πουλιά όταν πάμε βόλτα θέλει να πάει καταπάνω.Να σας πω τα νεότερα η μικρή μου εδώ και αρκετές μέρες έχει ζωηρέψει αρκετά και κάνει ζημιές.Χθες γύρισα σπίτι και μου είχε φάει ένα μαξιλάρι τεράστιο του καναπέ απ αυτα που καθόμαστε,πριν λίγες μέρες ένα αλλο μαξιλαράκι,δεν με πολυακούει τελευταία και επίσης εδώ και 2 μέρες η βόλτα έχει γίνει πολύ κουραστική γιατί τραβάει και τρώει από κάτω με αποτέλεσμα να βάζω το χέρι μου στο στόμα της για να της βγάλω αυτό που αρπάζει από κάτω για να μην το καταπιει

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Να την χαιρεσαι την ομορφη κ υπομονη!....θα κανει διαφορα χαριτωμενα σαν τρελοκουταβακι που ειναι!(τα περναω κ εγω)

Sent from my Windows phone

• Like

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Να την χαιρεσαι την ομορφη κ υπομονη!....θα κανει διαφορα χαριτωμενα σαν τρελοκουταβακι που ειναι!(τα περναω κ εγω)

Sent from my Windows phone
Χαχαχα σ'ευχαριστώ.Στεναχωριέμαι λίγο για τις ζημιές φυσικά αλλά πως να της κρατήσω κακία?Αλλά αν συνεχίσει έτσι δεν θα μείνει έπιπλο κι όσο θυμάμαι πόσο ήσυχη ήταν χαχαχα .Υπομονή τι άλλο ;)

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Αχ ναι το έχω καταλάβει,μην δει πουλιά όταν πάμε βόλτα θέλει να πάει καταπάνω.Να σας πω τα νεότερα η μικρή μου εδώ και αρκετές μέρες έχει ζωηρέψει αρκετά και κάνει ζημιές.Χθες γύρισα σπίτι και μου είχε φάει ένα μαξιλάρι τεράστιο του καναπέ απ αυτα που καθόμαστε,πριν λίγες μέρες ένα αλλο μαξιλαράκι,δεν με πολυακούει τελευταία και επίσης εδώ και 2 μέρες η βόλτα έχει γίνει πολύ κουραστική γιατί τραβάει και τρώει από κάτω με αποτέλεσμα να βάζω το χέρι μου στο στόμα της για να της βγάλω αυτό που αρπάζει από κάτω για να μην το καταπιει
Επειδή και εγώ έχω ''πουλόσκυλο'' ;) , ημίαιμο επανιελάκι, έχουμε πολλά κοινά! Λοιπόν τώρα που είναι μωρό μπορεί να μην σε απασχολεί που ''πετιέται'' προς τα πουλιά και ουσιαστικά αρχίζει να φερμάρει, ωστόσο (αν δεν την προορίζεις για να σου φέρνει μπεκάτσες και άλλα συναφή) θα σου έλεγα από προσωπική εμπειρία να της το κόψεις. Αν και δεν τους φαίνεται λόγω μεγέθους, είναι πολύ δυνατά σκυλιά και έχουν αρκετή δύναμη. Επομένως αν τη βλέπεις πως πάει να φερμάρει της λες ΜΗ ή ΟΧΙ γιατί αργότερα από την προσπάθεια να ακολουθήσει το ένστικτο μπορεί και να σε ρίξει κάτω. Εμείς από μικρή της το σταματήσαμε γιατί έχε υπόψην σου πως θα βλέπει τα πουλιά που εσύ δεν θα τα έχεις πάρει χαμπάρι ώστε να την προλάβεις.
Αναφορικά με το ότι τρώει από κάτω εμένα το σταμάτησε τις πρώτες φορές που το έκανε αφού μόλις πήγαινε έστω και να μυρίσει κάτι ύποπτο κάτω της φώναζα ΜΗ και το έμαθε. Έχε κατά νου πως συνηθίζουν να περπατάνε με τη μύτη κάτω επομένως πρέπει να της μάθεις από τώρα να μη βάζει στο στόμα τίποτα γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνο και δε μπορείς να έχεις συνέχεια το μυαλό σου αν υπάρχει κάτω κάτι που να το λιγουρευτεί.
Για το τράβηγμα στη βόλτα, προσωπικά το έχω πάρει απόφαση ότι λίιιγο θα προπορεύεται ή μπορεί να κάνει κάνα τίναγμα αν πιάσει κάποια μυρωδιά. Όμως σε γενικές γραμμές πηγαίνουμε ήρεμη βόλτα (μετά από πολύ προσπάθεια).

• Like

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Επειδή και εγώ έχω ''πουλόσκυλο'' ;) , ημίαιμο επανιελάκι, έχουμε πολλά κοινά! Λοιπόν τώρα που είναι μωρό μπορεί να μην σε απασχολεί που ''πετιέται'' προς τα πουλιά και ουσιαστικά αρχίζει να φερμάρει, ωστόσο (αν δεν την προορίζεις για να σου φέρνει μπεκάτσες και άλλα συναφή) θα σου έλεγα από προσωπική εμπειρία να της το κόψεις. Αν και δεν τους φαίνεται λόγω μεγέθους, είναι πολύ δυνατά σκυλιά και έχουν αρκετή δύναμη. Επομένως αν τη βλέπεις πως πάει να φερμάρει της λες ΜΗ ή ΟΧΙ γιατί αργότερα από την προσπάθεια να ακολουθήσει το ένστικτο μπορεί και να σε ρίξει κάτω. Εμείς από μικρή της το σταματήσαμε γιατί έχε υπόψην σου πως θα βλέπει τα πουλιά που εσύ δεν θα τα έχεις πάρει χαμπάρι ώστε να την προλάβεις.
Αναφορικά με το ότι τρώει από κάτω εμένα το σταμάτησε τις πρώτες φορές που το έκανε αφού μόλις πήγαινε έστω και να μυρίσει κάτι ύποπτο κάτω της φώναζα ΜΗ και το έμαθε. Έχε κατά νου πως συνηθίζουν να περπατάνε με τη μύτη κάτω επομένως πρέπει να της μάθεις από τώρα να μη βάζει στο στόμα τίποτα γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνο και δε μπορείς να έχεις συνέχεια το μυαλό σου αν υπάρχει κάτω κάτι που να το λιγουρευτεί.
Για το τράβηγμα στη βόλτα, προσωπικά το έχω πάρει απόφαση ότι λίιιγο θα προπορεύεται ή μπορεί να κάνει κάνα τίναγμα αν πιάσει κάποια μυρωδιά. Όμως σε γενικές γραμμές πηγαίνουμε ήρεμη βόλτα (μετά από πολύ προσπάθεια).

Στα πουλιά δεν την αφήνω αλλά και στο να φάει από κάτω όσα ΜΗ και ΟΧΙ της έχω πει μ'έχει συνδέσει με Καιρο.Επίσης τελευταία δαγκώνει τα πάντα όπως σας είπα μέχει και στα πόδια της έχει κάνει σημαδάκια απ το δάγκωμα ,έχω ανησυχήσει λίγο αλλά να δω τι θα μου πει και η κτηνίατρος

pigi

Member
8 Απριλίου 2014
16
3
Καλησπέραα... να την χαίρεσαι την κούκλααα σου!!! Όσο για τους προβληματικούς μην τους δίνεις σημασία!!!! *agapoylas**agapoylas*

• Like

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Καλησπέραα... να την χαίρεσαι την κούκλααα σου!!! Όσο για τους προβληματικούς μην τους δίνεις σημασία!!!! *agapoylas**agapoylas*

Καλε που το ξεθαψες αυτο το ποστ?χαχαχαχα..Να σαι καλα από τότε άλλαξαν τα πράγματα,απαντάω και απελευθερώνομαι χαχα.