Νέο μέλος τρελά ερωτευμένος!!Γερμανικός Ποιμενικός

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται απο τη στιγμη που υποστηριζεις εκτροφικη γέννα για τους σωστους λογους, παιρνεις σκυλο απο γεννα γνωστου...για μένα αυτο ειναι το χειροτερο.

Να την χαιρεσαι τη μικρη σου,να περασετε πολλά ομορφα χρονια μαζι! ειναι μια κουκλα!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Βρε παιδιά συγνώμη κιόλας αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο δεν είναι η στείρωση απαραίτητη, ειδικά όταν μιλάμε για θηλυκό σκυλί. Από τη στιγμή που συμφωνούμε όλοι (ή σχεδόν όλοι) για το θέμα του ζευγαρώματος, για ποιό λόγο να μην στειρωθεί η σκυλίτσα; Το μόνο πρόβλημα του ιδιοκτήτη δηλαδή είναι να προσέχει να μη ζευγαρώσει;; Οι ψευδοκυήσεις που ενδέχεται να περάσει η μικρή με ότι αυτές συνεπάγονται (πιθανές ορμονικές δυσλειτουργίες, πρήξιμο των αδένων, πετρωμένο γάλα, μαστίτιδες, πόνος κλπ) δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει; Η "ταλαιπωρία" της βόλτας κατά τη διάρκεια του οίστρου, ή η έλλειψη βόλτας για να αποφύγουμε το κάθε άλλο αστείρωτο σκυλί που ορμάει τρελαμένο κατά πάνω μας από ένστικτο;; Άσε που με τη στείρωση μειώνουμε και τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου (και ενδεχομένως Δημήτρη αν είχες στειρώσει και το πρώτο σκυλάκι που προανέφερες, να μείωνες και εσύ την πιθανότητα αυτή, χωρίς να είναι απόλυτο βέβαια...). Τελοσπάντων εγώ είμαι κάθετη στο θέμα στείρωσης. Έχω καεί και από αυτό βέβαια παλαιότερα και επηρεάζει την άποψή μου ενδεχομένως, όμως θεωρώ πως η στείρωση είναι "φάρμακο" για το ζώο.

Να τη χαίρεσαι Δημήτρη τη Νάλα σου όπως και να χει και να την προσέχεις. Ελπίζω μετά απο ώριμη σκέψη να κάνεις το καλύτερο για αυτήν και να το σκεφτείς μακροπρόθεσμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
. Οι κάτοχοι με χαρτιά όταν έρθει η ώρα για ζευγάρωμα τι διαδικασία ακολουθείτε?
Καλώς ήρθες κι από μένα. :)
Οι κάτοχοι με χαρτιά που γνωρίζουμε 5 πράγματα και είμαστε υπεύθυνοι δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας. Τα χαρτιά είναι η ελάχιστη προυπόθεση φίλε μου, όχι το κριτήριο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.975
20.407
Για την στείρωση, υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ.

Εμένα, με ενδιαφέρει να μην δημιουργούνται ασκόπως κουτάβια απ'τον οποιοδήποτε, για να ζήσει το σκυλί του τις χαρές του σεξ, της μητρότητας, της πατρότητας, η εντελώς βλακώδης σκέψη, του να έχεις κληρονομιά dna από τον σκύλο σου!!! και δεν ξέρω ποιές άλλες χαρές. Κάτι σαν την ολόχαζη την τιβιπερσόνα Καμπούρη, που δημιούργησε πάταγο, μόλις πρόσφατα.

Η υγεία της σκύλας του καθενός, είναι πρόβλημα και σκέψη δική του. Πρέπει να είναι δηλαδή, αν νοιάζεται για το ζώο του. Ας το σκεφτεί λοιπόν μόνος του, ο Δημήτρης.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Μα αν εδώ συζητάμε για ζευγάρωμα, η στείρωση φαντάζομαι ούτε καν... Που να ταλαιπωρούμε το ζώο τώρα με περιττές ναρκώσεις και για ποιό λόγο να πάμε ενάντια στη φύση και να το στειρώσουμε; Μια χαρά θα περνάει κι έτσι. Γιατί εμείς οι άνθρωποι στειρωνόμαστε έτσι για ψύλλου πήδημα;; Μαρέκο την ίδια λογική ακολουθεί για μένα (για μένα το τονίζω) εκείνος που δεν στειρώνει το σκύλο του με εκείνον που σκέφτεται να το ζευγαρώσει. Σαφώς και είναι στο χέρι του Δημήτρη η υγεία της μικρής του. Όλα στο χέρι του Δημήτρη είναι. Στο 2013 ζούμε ήμαρτον και πραγματοποιούνται παγκοσμίως εκστρατείες ενημέρωσης αναφορικά με το θέμα στείρωση καθώς και με το θέμα αναπαραγωγή όλων των κατοικίδιων ζώων ανεξαιρέτως. Καλό είναι να ενημερωνόμαστε και να πράττουμε αντίστοιχα. Και ο Δημήτρης και όλοι μας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Τι λες βρε hlb? εγώ δηλαδή που δεν θα στειρώσω τον αρσενικό μου σκέφτομαι το ίδιο με αυτούς που τα ζευγαρώνουν; Τι λογική τοτ παραλόγου είναι αυτή;

Nala_Dimitris

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2013
110
0
Βρε παιδιά συγνώμη κιόλας αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο δεν είναι η στείρωση απαραίτητη, ειδικά όταν μιλάμε για θηλυκό σκυλί. Από τη στιγμή που συμφωνούμε όλοι (ή σχεδόν όλοι) για το θέμα του ζευγαρώματος, για ποιό λόγο να μην στειρωθεί η σκυλίτσα; Το μόνο πρόβλημα του ιδιοκτήτη δηλαδή είναι να προσέχει να μη ζευγαρώσει;; Οι ψευδοκυήσεις που ενδέχεται να περάσει η μικρή με ότι αυτές συνεπάγονται (πιθανές ορμονικές δυσλειτουργίες, πρήξιμο των αδένων, πετρωμένο γάλα, μαστίτιδες, πόνος κλπ) δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει; Η "ταλαιπωρία" της βόλτας κατά τη διάρκεια του οίστρου, ή η έλλειψη βόλτας για να αποφύγουμε το κάθε άλλο αστείρωτο σκυλί που ορμάει τρελαμένο κατά πάνω μας από ένστικτο;; Άσε που με τη στείρωση μειώνουμε και τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου (και ενδεχομένως Δημήτρη αν είχες στειρώσει και το πρώτο σκυλάκι που προανέφερες, να μείωνες και εσύ την πιθανότητα αυτή, χωρίς να είναι απόλυτο βέβαια...). Τελοσπάντων εγώ είμαι κάθετη στο θέμα στείρωσης. Έχω καεί και από αυτό βέβαια παλαιότερα και επηρεάζει την άποψή μου ενδεχομένως, όμως θεωρώ πως η στείρωση είναι "φάρμακο" για το ζώο.

Να τη χαίρεσαι Δημήτρη τη Νάλα σου όπως και να χει και να την προσέχεις. Ελπίζω μετά απο ώριμη σκέψη να κάνεις το καλύτερο για αυτήν και να το σκεφτείς μακροπρόθεσμα.
Το προηγούμενο σκυλάκι μου νόσησε από καρκίνο στους λεμφαδένες. Δεν είχε να κάνει με την στείρωση. Παρόλα αυτά δεν είχε ζευγαρώσει και είχαμε θέμα με [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]ψευδοκυήσεις οπότε είχαμε μπει στην διαδικασία στείρωσης... Ξαναλέω ότι δεν με απασχολεί η αναπαραγωγή της μικρής μου. ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΊΝΗΣΕ η κουβέντα από αυτό. Και σίγουρα η επιλογή μου θα είναι η στείρωση από το να μην ζευγαρώσει...[/FONT]

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Kyveli βγαίνουμε οφφ και φταίω εγώ τώρα. Για μένα είναι μια παρόμοια λογική ναι. Με πολύ λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις όμως. Εσύ δεν θα γεμίσεις τον κόσμο κουτάβια που θα καταλήξουν ένας θεός ξέρει που. Δεν ξέρω το λόγο που δεν θες να στειρώσεις το σκύλο σου. Αν και όπως προείπα, για ένα θηλυκό σκυλί είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα. Ενδεχομένως όμως να έχει επιπτώσεις στην υγεία και του δικού σου σκύλου. Και εγώ αυτό δεν το ρισκάρω. Παράλληλες λογικές λοιπόν για μένα, με μεγάλη απόκλιση στη σημαντικότητα των επιπτώσεών τους. Παράλογο ή όχι ακραίο ή μη (ναι είμαι "παρωπίδας" στο θέμα στείρωσης λυπάμαι), είναι η άποψή μου και δεν απαιτώ να την επιβάλω. Όπως είπε και η μαρεκο ο καθένας ας φροντίσει για την υγεία του σκύλου του όπως αυτός νομίζει. Καλό είναι όμως να ενημερωνόμαστε.

Last edited:

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Εάν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για την στείρωση ενός σκύλου , μου είναι αδιάφορο το φύλο του , δεν υπάρχει λόγος να γίνετε κατά τη γνώμη μου . Ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης δεν θα ζευγαρώσει τα σκυλιά του . Στην περίοδο του οίστρου , απλά θα φροντίσει να είναι χωριστά όσο δύσκολο και να είναι αυτό . Τώρα , εάν τα στειρωμένα σκυλιά είναι πιο υγιεί από τα νορμάλ , άσε να το δείξει ο χρόνος και οι μελέτες που θα γίνουν πάνω σε αυτό το θέμα .

xristinakapws1

Active Member
15 Αυγούστου 2013
44
0
Δημήτρη να χαίρεσαι την κόυκλα σου και να ζήσετε ωραία χρόνια μαζί..Ωστόσο δεν θα συμφωνήσω τόσο με τους άλλους..Γιατί όπως λένε ότι δεν θέλουν αδέσποτα στους δρόμους (συνήθως ημίαιμα), εσύ έκανες μια καλή πράξη γιατί αφού (όπως λένε) μάλλον δεν είναι καθαρόαιμο, ίσως κατέληγε στο δρόμο το σκυλί..Μπράβο σου!Σε σχέση με τον εκτροφέα, τώρα, πιστεύω δεν έγινε και κάτι που δεν επέλεξες από εκτροφέα..Τα οικονομικά σου,όπως κι εμένα, δεν σου επιτρέπουν να αγοράσεις με 800-1000 ευρώ (μαζεμένα) ένα σκύλο,που φυσικά έχει όλα τα χαρτιά!Επέλεξες από έναν ιδιώτη (το ίδιο κι εγώ), θα κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις για να δείς την πορεία της υγείας του σκύλου σου...Δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα!Κι σε σχέση με το ζευγάρωμα, (αν αποφασίσεις να την ζευγαρώσεις στο μέλλον) να το ψάξεις πολύ!Καλή σας μέρα!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η μικρή σου είναι όμορφη και σου έυχομαι να περνάτε καλά και απροβλημάτιστα για πολλά χρόνια.
Αν ασχοληθείς για ένα διάστημα εθελοντικά σε κάποιο καταφύγειο ή και απο μόνος σου με την φροντίδα, την φιλοξενία και την περίθαλψη αδέσποτων θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα.

Υ.Γ. Σκύλος=διάβασμα και συνεχής ενημέρωση.

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
η εντελώς βλακώδης σκέψη, του να έχεις κληρονομιά dna από τον σκύλο σου!!! και δεν ξέρω ποιές άλλες χαρές. Κάτι σαν την ολόχαζη την τιβιπερσόνα Καμπούρη, που δημιούργησε πάταγο, μόλις πρόσφατα.
Ρε συ mareco θεωρώ οτι σκοπός του forum δεν ειναι να ασκεί ο καθένας βαριές και κοφτές κριτικές στον άλλον - γιατί μετά θα καταλήξει αρένα του μποξ και ...όλοι μπορούμε να παίξουμε- αλλα να μοιράζεται ο καθένας τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς του για το κοινό μας πάθος και να συζητά χωρίς τον φόβο οτι θα του την πέσουνε όλοι να το αποπάρουν με προβλητικά σχόλια....πχ "βλακώδες σκεπτικό" ή η "τιβιπερσόνα" ( αυτό δεν παιζόταν :) ). Και οχι τιποτε αλλο αλλα το πρώτο ...στο μονο που οδηγεί καποιον ειναι την "εξορία" ( δλδ σταματά η συζήτηση χωρίς να έχει κατασταλάξει κάποιος - και πιθανώς πολλές φορές να έχει αλλους νέους προβληματισμούς που θα διστάζει να θέσει στο φόρουμ φοβούμενος την κατακραυγη) ....μια πιο ομαλή κουβέντα που δέιχνει κατανόηση στο τι σκεφτεται ο αλλος και φιλικές/συμβουλευτικές απαντήσεις που του ανοίγουν τους ορίζοντες σε ένα πρόβληματισμό ίσως να ειναι πιο αποτελεσματικές για νέα μέλη με μικρότερη εμπειρία απο την δική σου.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ρε συ mareco θεωρώ οτι σκοπός του forum δεν ειναι να ασκεί ο καθένας βαριές και κοφτές κριτικές στον άλλον - γιατί μετά θα καταλήξει αρένα του μποξ και ...όλοι μπορούμε να παίξουμε- αλλα να μοιράζεται ο καθένας τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς του για το κοινό μας πάθος και να συζητά χωρίς τον φόβο οτι θα του την πέσουνε όλοι να το αποπάρουν με προβλητικά σχόλια....πχ "βλακώδες σκεπτικό" ή η "τιβιπερσόνα" ( αυτό δεν παιζόταν :) ). Και οχι τιποτε αλλο αλλα το πρώτο ...στο μονο που οδηγεί καποιον ειναι την "εξορία" ( δλδ σταματά η συζήτηση χωρίς να έχει κατασταλάξει κάποιος - και πιθανώς πολλές φορές να έχει αλλους νέους προβληματισμούς που θα διστάζει να θέσει στο φόρουμ φοβούμενος την κατακραυγη) ....μια πιο ομαλή κουβέντα που δέιχνει κατανόηση στο τι σκεφτεται ο αλλος και φιλικές/συμβουλευτικές απαντήσεις που του ανοίγουν τους ορίζοντες σε ένα πρόβληματισμό ίσως να ειναι πιο αποτελεσματικές για νέα μέλη με μικρότερη εμπειρία απο την δική σου.
Έχεις κάποιο δίκο, όμως πρέπει να δεις και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο, χρήμα και ψυχικά αποθέματα λόγω της βλακείας κάποιων ανεγκέφαλων. Όταν βλέπεις πως κόβεις ένα κεφάλι και ξεφυτρώνουν δυο κάποια στιγμή θα βγεις από τα ρούχα σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.975
20.407
Στα ανεξέλεγκτα ζευγαρώματα φίλε Boss, δεν σκοπεύω να δείξω καμμία κατανόηση. Οποιος θέλει να ανοίξει τους ορίζοντές του, να παρακολουθεί καθημερινά, τις άπειρες δημοσιεύσεις απίστευτα κακοποιημένων και παρατημένων σκύλων και των δύστυχων ανθρώπων, που παλεύουν με νύχια και με δόντια, να τα συνεφέρουν. Ξέρεις μόνο χθες και σήμερα, πόσα "καθαρόαιμα" γερμανικά, έχουν "βρεθεί"; Ολα τα άλλα δεν με απασχολούν καθόλου. Εχω την τύχη και την τιμή, να έχω σκύλο, που θα έπρεπε να αφήσει απογόνους. Οπως το ακούς. Θα έπρεπε. Οχι απλά θα ήθελα εγώ. Και λοιπόν; Είναι αυτό δικαιολογία; Αν είναι δυνατόν...

Στο δια ταύτα...γι'αυτό είσαι κι εσύ και άλλοι εδώ. Για να μιλάτε με τον δικό σας τρόπο. Ολοι μας κρινόμαστε για το τι και το πως γράφουμε. Και συνήθως, την κουβέντα δεν την πάει ένας μόνο, κάπου. Την πάνε, τουλάχιστον δύο.

Τι ήταν αυτό που σε διασκέδασε για την ηλίθια [τι άλλο επίθετο να της βρω;] που βγήκε προ ημερών περιχαρής, επιδεικνύντας φωτό για να την θαυμάσουμε όοοοοολοι, με κουτάβια της σκυλίτσας της, πολύ λίγων ημερών, σε συνθήκες το λιγότερο επικίνδυνες για τα μωρά; Και πλασάροντάς τα ως cane corso!!!! Γιατί ήθελε λέει, να βιώσει το δικό της μωρό, το...θαύμα της γέννησης!!!! ](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)
Ελεος δηλαδή...έλεος...:mad:

xristinakapws1

Active Member
15 Αυγούστου 2013
44
0
Δεν έχουν όλα τα σκυλιά πρόβλημα από ιδιώτη και αφού το pedigree το φτιάχνει ο γιατρός αναγνωρίζει την καθαροαιμία'' του ζώου..Έτσι αν θες να αποδείξεις ότι το σκυλί είναι καθαροαιμο το πάς στον ιατρό..Όπως γίνεται με τους ανθρώπους έτσι γίνονται και με τα σκυλιά. (η απάντηση είναι και για ένα δικό μου θέμα, που πέσατε όλοι πάνω μου, να με φάτε..Μπορείτε να δώσετε απλώς μια συμβουλή..Δεν ειναι ωραίο να μας κάνετε να αλλάξουμε γνώμη..Για να αποφασίσει κάποιος να πάρει ένα σκύλο σίγουρα έχει διαβάσει για την ράτσα και τα προβλήματα του!Αν αποφασίσει κάποιος να πάρει από ιδιώτη το έχει ψάξει..Το να μας κάνετε να νιώθουμε άσχημα και να στεναχωριόμαστε -εγώ τουλάχιστον έτσι ένιωσα- δεν είναι το ότι καλύτερο.Αν θέλετε να πώ κάτι άλλο θα το πώ στο θέμα μου για να είμαι μέσα στο θέμα..):confused::confused:

Last edited:

Geranistas

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
51
0
Λάρισα
Υ.Γ. Σκύλος=διάβασμα και συνεχής ενημέρωση.
Aυτο ξαναπές το.

Λοιπόν Δημήτρη να την χαίρεσαι την κουκλίτσα σου!!! Να σου ζήσει και να περάσετε πολλές όμορφες στιγμές μαζί !!!

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Καταλαβαίνω ρε παιδιά ....απλά νομίζω οτι πρέπει να έχετε λίγο υπομονή με τους νέους και τους καλοπροαίρετους γιατί ....αυτοί θα σας ακούσουν!!! ( ενας απο αυτούς ειμαι και εγώ παρα το γεγονος οτι ειχα αρκετά σκυλια). Για τις αλλες περιπτώσεις μαζί σας 100%

Τι ήταν αυτό που σε διασκέδασε για την ηλίθια [τι άλλο επίθετο να της βρω;]
Το οτι με ταυτισες μαζί της #-o

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.975
20.407
Boss...για απάντησε σε παρακαλώ από πάνω στο Χριστινάκι...
Κάνε μου την χάρη please...:D