Νέο μέλος ψάχνει για σκύλο και συμβουλές

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για να με διαφωτίσεις, ήσουν πειστική ghelly...

Κάτι άλλο..
Βρήκα εκτροφέα ο οποίος διαθέτει κουτάβι 6 μηνών και το οποίο θα λάβει μέρος στην έκθεση του Οκτωβρίου. Μέχρι τότε όμως δεν θα μπορώ να το έχω και αυτό θα έχει γίνει 8 μηνών. Λίγο μεγάλο δεν θα είναι; Δεν θα έχω χάσει όλα τα καλά της νεότητας;
Τι λέτε, αξίζει ή να περιμένω την επόμενη γέννα;
Εγω θα περιμενα.Επισης καλο θα ηταν να πας και εσυ στην εκθεση αν μπορεις.Με εκτροφεα απο Ελλαδα μιλησες ;

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Εγω θα περιμενα.Επισης καλο θα ηταν να πας και εσυ στην εκθεση αν μπορεις.Με εκτροφεα απο Ελλαδα μιλησες ;
Εννοείται πως θα πάω στην έκθεση, είναι μία καλή αφορμή για να έχω μία, κάποια άποψη, αλλά και για να δω από κοντά την φυλή που με ενδιαφέρει.
Από Ελλάδα είναι ο εκτροφέας.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για να με διαφωτίσεις, ήσουν πειστική ghelly...

Κάτι άλλο..
Βρήκα εκτροφέα ο οποίος διαθέτει κουτάβι 6 μηνών και το οποίο θα λάβει μέρος στην έκθεση του Οκτωβρίου. Μέχρι τότε όμως δεν θα μπορώ να το έχω και αυτό θα έχει γίνει 8 μηνών. Λίγο μεγάλο δεν θα είναι; Δεν θα έχω χάσει όλα τα καλά της νεότητας;
Τι λέτε, αξίζει ή να περιμένω την επόμενη γέννα;
Κοιτα να δεις... το κουτάβι θα κριθεί τον Οκτώβρη, οπότε θα έχεις μια πρώτη εικόνα για το πώς είναι. Δεν σημαίνει ότι όπως θα κριθεί έτσι θα εξελιχθεί, αλλά είναι μια πρώτη "γνωματευση". Το γιατί το έχει κρατήσει ως τώρα ο εκτροφεας και θέλει να το κατεβάσει και στην εκθεση του ΚΟΕ, δείχνει ότι μαλλον τον ενδιαφέρει το κουτάβι αυτό, οπότε θα πρέπει να συνεννοηθείτε περαιτερω αν αποφασίσεις να το παρεις κλπ.
Αν πάντως νομίζεις ότι χάνεις κατι επειδη θα ειναι 8 μηνών και όχι 2... Μύθος! Το μόνο που γλυτώνεις είναι σφουγγαρισματα ωσπου να μαθε την ανάγκη του, αξημέρωτες βόλτες για τον ίδιο λόγο και το άγχος της σωστης αρχικής κοινωνικοποίησης του. Α και την λιγο ατσούμπαλη περίοδο του, οπου αναπτύσσεται απροσάρμοστα :whistle:
Οπότε αν έχεις κατασταλάξει σε φυλή και εκτροφεα, θα σου έλεγα...περίμενε ως την έκθεση, δες λάιβ το κουτάβι και την κρίση, μίλα με τον εκτροφεα να δεις και εκείνος πώς το βλέπει το θέμα... και αν δεν κάτσει περίμενε την επόμενη γέννα!

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Πήγανε ήδη 6 μηνών τα αρκουδάκια;
8 μηνών θα έχεις γλυτώσει πολλά από τα "κακά" της κουταβοπεριόδου.
Ναι, αλλά δεν θα έχω χάσει και πολλά;
Από την άποψη της εκπαίδευσης;
Φαντάζομαι ότι για να πάει στην έκθεση, θα έχει μία πολύ καλή εκπαίδευση.
Όμως πιστεύω ειδικά ότι στο κομμάτι της εκπαίδευσης ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι παρών και άκρως ενεργός.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Όμως πιστεύω ειδικά ότι στο κομμάτι της εκπαίδευσης ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι παρών και άκρως ενεργός.
Αν είναι από τη γέννα που νομίζω, ούτε το κάτσε δεν θα ξέρουν :p
Η εκπαίδευση για έκθεση δεν έχει καμία σχέση με βασική.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ο ιδιοκτητης "εκπαιδεύεται" να χειρίζεται το κουτάβι... ως τωρα λοιπόν το κουτάβι έχει μάθει να στήνεται για έκθεση -όσο μπορεί ενα κουτάβι- να κινείται μαζί με τον όποιον χειριστή στο στίβο, κάποιες εντολές και κοινωνικοποίηση φουλ. Οπότε για εμένα εχεις ήδη γλυτώσει -στην συγκεκριμένη περιπτωση- το αγχος του να τα κάνεις σωστά εσύ. Γιατι όσο και αν ακουγονται εύκολα στη θεωρία, στην πράξη...δεν ειναι!

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Κοιτα να δεις... το κουτάβι θα κριθεί τον Οκτώβρη, οπότε θα έχεις μια πρώτη εικόνα για το πώς είναι. Δεν σημαίνει ότι όπως θα κριθεί έτσι θα εξελιχθεί, αλλά είναι μια πρώτη "γνωματευση". Το γιατί το έχει κρατήσει ως τώρα ο εκτροφεας και θέλει να το κατεβάσει και στην εκθεση του ΚΟΕ, δείχνει ότι μαλλον τον ενδιαφέρει το κουτάβι αυτό, οπότε θα πρέπει να συνεννοηθείτε περαιτερω αν αποφασίσεις να το παρεις κλπ.
Αν πάντως νομίζεις ότι χάνεις κατι επειδη θα ειναι 8 μηνών και όχι 2... Μύθος! Το μόνο που γλυτώνεις είναι σφουγγαρισματα ωσπου να μαθε την ανάγκη του, αξημέρωτες βόλτες για τον ίδιο λόγο και το άγχος της σωστης αρχικής κοινωνικοποίησης του. Α και την λιγο ατσούμπαλη περίοδο του, οπου αναπτύσσεται απροσάρμοστα :whistle:
Οπότε αν έχεις κατασταλάξει σε φυλή και εκτροφεα, θα σου έλεγα...περίμενε ως την έκθεση, δες λάιβ το κουτάβι και την κρίση, μίλα με τον εκτροφεα να δεις και εκείνος πώς το βλέπει το θέμα... και αν δεν κάτσει περίμενε την επόμενη γέννα!
Όταν λες κρίση, φαντάζομαι ότι εννοείς αν τηρεί το πρότυπο, έτσι δεν είναι;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Όταν λες κρίση, φαντάζομαι ότι εννοείς αν τηρεί το πρότυπο, έτσι δεν είναι;
χμ στα κουτάβια επειδη αναπτύσσονται, δεν μπορείς να πεις ότι τηρεί ή όχι. Οπότε λένε ότι ειναι "πολλά υποσχομενο" κλπ, ότι έχει δηλαδή προσδοκία να εξελιχθεί σωστά κλπ. Και κάποια επιμερους που γράφονται σχετικά με το πώς βλέπει το τρέξιμο του ο κριτης, τη ράχη του, τα πόδια του, το κεφάλι του κλπ.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Από 2 μηνών
Αν ενδιαφερει τον υποψηφιο ιδιοκτητη αυτο το πραγμα,πρεπει να υποθεσουμε οτι ο εκτροφεας θα την εχει ξεκινησει αυτην την εκπαιδευση ; Στην περιπτωση που παρει καποιος το κουταβι 6-8 μηνων εννοω και δεν μπορεσει να την ξεκινησει νωρις ο ιδιος.

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Μάλιστα,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, το λέω και το εννοώ.

Ωστόσο ρε παιδιά το σκηνικό της έκθεσης μου κάνει λίγο σκλαβοπάζαρο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μάλιστα,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, το λέω και το εννοώ.

χμ πολλά αλλιώς μας φαίνονται και αλλιώς ειναι!
Οι εκθέσεις ειναι απαραίτητες, ίσως λιγο καλύτερη οργάνωση χρειάζονται.... :p

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
δεν έχεις και άδικο.....
σκλαβοπάζαρο ...για ανθρώπους όμως....:rolleyes:
σε διαβεβαιώ οτι τα κοπρόσκυλα περνάνε μια χαρά στις εκθέσεις...:sneaky:

πάντως εγώ θα προβληματιζόμουν πολύ για το αν ένας εκτροφέας που ήδη έχει να φροντίσει πολλά σκυλιά , μπορεί να ασχοληθεί επαρκώς με την κοινωνικοποίηση ενός κουταβιού...

και επειδή οι πρώτοι μήνες είναι πολύ σημαντικοί...θα σου πρότεινα εκτός των άλλων να διερευνήσεις οτι το κουτάβι που σε ενδιαφέρει θα κοινωνικοποιηθεί σωστά...

• Like
Reactions: GRDANE and ptf

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Αν είναι από τη γέννα που νομίζω, ούτε το κάτσε δεν θα ξέρουν :p
Η εκπαίδευση για έκθεση δεν έχει καμία σχέση με βασική.
Αυτό δεν είναι και πολύ επιθυμητό νομίζω Michalis-Maya. Να μην ξέρει το κάτσε 8 μηνών;
Εντύπωση μου κάνει...

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Καθαρόαιμα κουτάβια εξαίρετης μορφολογίας, από τα καλύτερα ελληνικά και ευρωπαϊκά εκτροφεία.
Τα κουτάβια μας παραδίδονται με βιβλιαριο υγειας, microchip, εμβολιασμένα για την ηλικία τους,με γραπτή εγγύηση υγείας και δυσπλασίας. Χαρτιά καθαροαιμίας club (με Pedigree FCI κατόπιν παραγγελίας).
Αποστέλουμε το κουτάβι σας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος.
Είμαστε στην διάθεση σας να λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε.

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από διαδικτυακή σελίδα πώλησης σκύλων.
Έχω μία απορία πάνω σε αυτό. Εφόσον το κουτάβι προέρχεται από εκτροφείο, γιατί τότε το pedigree δίνεται κατόπιν παραγγελίας και πως είναι δυνατόν σε ένα κουτάβι να δίνεται γραπτή εγγύηση δυσπλασίας;
Δεν είναι αυτονόητο ότι το pedigree θα έπρεπε να δίνεται στο νέο ιδιοκτήτη; Αν το κουτάβι προέρχεται από εκτροφείο του εξωτερικού δεν θα έπρεπε να έχει διαβατήριο;