Νέο μέλος ψάχνει για σκύλο και συμβουλές

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ναι είναι αυτονόητο, εφόσον μιλάμε για εκτροφεα και για γνήσια πέντιγκρι....
Πεντιγκρι με παραγγελία...δεν υφίσταται, εκτος αν θες να ειναι αναληθές/πλαστό....

• Like
Reactions: johnk

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
οι τιμές επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες και μπορεί ακόμα και μέσα σε μια γεννα να είναι καποιο κουτάβι ακριβότερο από άλλο. Ο μέσος όρος όμως εκει περίπου κυμαίνεται.

• Like
Reactions: ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
59
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Μετά από ψάξιμο λίγων ημερών κατέληξα ότι ο λευκός ελβετικός ποιμενικός είναι το σκυλί που θα ήθελα να περάσω τα επόμενα χρόνια μαζί του.
Αναφορικά με τη Λύκα, συγγνώμη αλλά θα ήθελα να πάρω κουτάβι για να χαρώ όλη τη διαδικασία της ανατροφής, χεσιμοκατούρημα, δοντάκια, κλπ .
Μου σύστησαν 2 εκτροφείς μέσω Facebook, ο ένας που μου απάντησε μάλλον είναι ιδιώτης πισαυλίτης, γιατί προσπάθησα να βρω κάτι γι αυτόν, αλλά ατύχησα. Τον δεύτερο τον βρήκα σε αποτελέσματα αγώνων του ΚΟΕ και μπροστά από το όνομά του υπήρχε το εκ. Να υποθέσω ότι είναι συντομογραφία για τον εκτροφέα;
Διαφορετικά πως μπορώ να εξακριβώσω ότι είναι εκτροφείς;

Γεια σου,
διάβασε όλα τα ποστ από τη δεύτερη σελίδα και μετά στο Τοπικ
Φυλές σκύλων/Ομάδα 1/Καναδέζικο λυκόσκυλο
Βγάλε τα συμπεράσματα σου κι εάν θέλεις κάτι πες μου.

Εγώ μετά από αυτά που τράβηξα για να αποκτήσω την Bianca, θα σε συμβούλευα να πάρεις σκύλο που ο εκτροφέας να είναι από Ελλάδα.
Πας, βλέπεις τα σκυλιά, βλέπεις τα κουτάβια βλέπεις τα χαρτιά, τα τσεκάρεις εάν θες και γενικά έχεις περισσότερο έλεγχο "αυθεντικότητας".
Eπίσης… εκτροφείς καλό είναι να ψάχνεις στον ΚΟΕ κι όχι στο Facebook!
Πάρε Γερμανικό που υπάρχουν εκτροφείς εδώ
Αν και ...ο ελβετικός (καναδέζικο) είναι ...κουκλί (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει )

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
@kostillos υπάρχει πλέον εκτροφέας στην Ελλάδα, αλλά δεν το "κυνηγάει" όσο με την άλλη φυλή που εκτρέφει, για αυτό δεν είναι γνωστός στα Ελβετικά.
Βέβαια με έναν δεν έχεις τις επιλογές που έχεις στα γερμανικά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα και κακό.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
59
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
@kostillos υπάρχει πλέον εκτροφέας στην Ελλάδα, αλλά δεν το "κυνηγάει" όσο με την άλλη φυλή που εκτρέφει, για αυτό δεν είναι γνωστός στα Ελβετικά.
Βέβαια με έναν δεν έχεις τις επιλογές που έχεις στα γερμανικά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα και κακό.
Αυτο ειναι πολυ καλο νεο.
Εχει καποιο site κατι τι να μπω να δω να διαβασω?

Εαν δεν θελεις να το βαλεις δημοσια μου το στελνεις με πμ?

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
http://www.chihuahua.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=21&Itemid=17&lang=el

Δεν λέει για τα Ελβετικά στο site να ξέρεις. Κατεβαίνουν πάντως σε όλες τις εκθέσεις και με αυτά πλέον.
Το πρώτο ζευγάρι που έφεραν έχει πολύ δυνατό pedigree. Είναι και τα δύο από το Sutumer Grund. Πέρσι απέκτησαν άλλο ένα αρσενικό από Γαλλία. Δεν θυμάμαι το εκτροφείο.

• Like
Reactions: spyv

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Γεια σου,
Βγάλε τα συμπεράσματα σου κι εάν θέλεις κάτι πες μου.*-

Εγώ μετά από αυτά που τράβηξα για να αποκτήσω την Bianca, θα σε συμβούλευα να πάρεις σκύλο που ο εκτροφέας να είναι από Ελλάδα.
Πας, βλέπεις τα σκυλιά, βλέπεις τα κουτάβια βλέπεις τα χαρτιά, τα τσεκάρεις εάν θες και γενικά έχεις περισσότερο έλεγχο "αυθεντικότητας".
Αν και ...ο ελβετικός (καναδέζικο) είναι ...κουκλί (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει )
Ενδιαφέρον και ταυτόχρονα πολύ κουραστικό το topic.
2 ώρες διάβαζα...
@kostillos συγχαρητήρια για τη σκυλίτσα σου, είναι πανέμορφη, μακάρι να έβρισκα και 'γώ μία τέτοια.
Προσωπικά δεν επιζητώ pedigree και οποιαδήποτε πιστοποίηση καθοραιμίας.
Αυτό που θα ήθελα, είναι μία σκυλίτσα η οποία να φέρει χαρακτηριστικά, όσο το δυνατόν περισσότερο, λευκού ελβετικού ποιμενικού, να είναι υγιέστατη, κοινωνικοποιημένη και να με αντέχει...
Αν είμαι τυχερός και βρω σε κάποια φιλοζωική κουτάβι, θα το πάρω και θα κάνω και τούμπες. Αν όχι, δυστυχώς, το λέω από άποψη καθαρά χρημάτων. Καθόσον δεν μου τρέχουνε και τα 800-1000 € τα θεωρώ υπερβολικά υπό τις παρούσες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες, θα απευθυνθώ σε εκτροφέα.
Και μακάρι αυτός ο άνθρωπος να προσπαθεί να δημιουργήσει το σκυλί-υπόδειγμα της φυλής του, να μην κουταβοπαραγωγός, να είναι ηθικός και να δίνει γνήσια πιστοποιητικά κ.λπ.
Ωστόσο, με στενοχωρεί η καχυποψία και η επιθετικότητα που εκφράζεται από ορισμένους κυνόφιλους σε ανθρώπους ανενημέρωτους και πρωτάρηδες, όπως του λόγου μου, που μπαίνουν στο forum για να αντλήσουν πληροφορίες και η αδαημοσύνη τους, έχει ως αποτέλεσμα μια καταιγίδα επιθέσεων. Από την άλλη βέβαια το δικαιολογώ εν μέρει, γιατί φαντάζομαι ότι τα ματάκια των παλιών μελών έχουν δει πολλά.

Ρε παιδιά 6 μηνών κουτάβι μου φαίνεται μεγάλο...
Βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημα...

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Προσωπικά δεν επιζητώ pedigree και οποιαδήποτε πιστοποίηση καθοραιμίας.
Αυτό που θα ήθελα, είναι μία σκυλίτσα η οποία να φέρει χαρακτηριστικά, όσο το δυνατόν περισσότερο, λευκού ελβετικού ποιμενικού, να είναι υγιέστατη, κοινωνικοποιημένη και να με αντέχει...
Είναι σαν να λέμε δεν με νοιάζει να είναι Ferrari, αλλά να είναι κόκκινο, χαμηλωμένο και να κάνει θόρυβο.

Γιώργο μου, αν θέλεις να πάρεις τα χαρακτηριστικά του Ελβετικού, που κάπου φαντάζομαι ότι διάβασες στο πρότυπο και είδες ότι σου ταιριάζει, θα πρέπει να πάρεις εκτροφικό σκυλί.

Σε διαφορετική περίπτωση, βόλτα σε καταφύγιο και θα κάνεις ένα σκυλί το πιο ευτυχισμένο του κόσμου και θα σε ευγνωμονεί κάθε λεπτό της ζωής του.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ναι για πολλούς είναι υψηλή η τιμή για έναν εκτροφικό σκυλί. Ναι πολλοί δυσκολεύονται και πονάει το χέρι τους όταν τα δίνουν...
Αλλα... αν θες ελβετικό ποιμενικό, ο εκτροφεας είναι μονόδρομος. Και γι'αυτό κάνεις οικονομίες για να αποκτήσεις αυτό που ονειρεύεσαι με τον μοναδικο σωστό τρόπο.
Αν αυτό όμως που σε ενδιαφέρει είναι η εμφάνιση και να προσεγγίζει τον ελβετικό ποιμενικό όπως τον διάβασες στο πρότυπο και σε άλλες ιστοσελίδες, τότε κοιτάς για κάποιον σε καταφύγιο, γνωρίζοντας και αποδεχόμενος ότι μπορεί να μην βρεις κουτάβι.
Δεν υπάρχει αλλος δρόμος.... ούτε αγγελίες που θα πληρώσεις 200-500 ευρώ σε κάποιον που ξεσκίζει το σκυλί του να γεννάει για κέρδος, ούτε πετσοπ που στηρίζουν puppymills.

Και θα στο πω αλλιώς: έστω ότι κάνεις το λάθος -ενώ ηδη γνωρίζεις- και υποκύπτεις στις χαμηλές τιμες των αγγελιών. Το σκυλι στον πρώτο χρόνο, περπατάει περιεργα.... δεν σου κάθεται καλά στο ματι πώς πάνε τα πόδια του... Ο κτηνιατρος σου λέει δυσπλασία και η λυπητερή είναι 3000 ευρω... τότε τι κάνεις? νομίζεις ότι τότε θα τα βρεις ευκολότερα τα χρήματα, που δεν θα έχεις και χρόνο και θα βλέπεις και το σκυλι σου να πονάει?

Οπότε μπορεί να σου φαίνονται πολλά τα χρήματα των εκτροφέων, αλλά είναι η εγγύηση ότι μειώνονται όσο το δυνατον περισσότερο οι πιθανότητες, να πληρώνεις μετά σε κτηνιατρους.

• Like
Reactions: Lavernne and Aslan

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Ναι, αυτό ακριβώς λέω...
Το αυτοκίνητο που περιγράφεις θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα DATSUN αγροτικό
... αλλά να είναι κόκκινο, χαμηλωμένο και να κάνει θόρυβο.
στα δικά μου μάτια όμως να φαντάζει FERRARI. (καλό δεν μπορείς να πεις, ε; χεχεχε)
Ναι, το έχω καταλάβει αν και ήδη ξεκίνησα να ψάχνω και ημίαιμα...

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Ναι για πολλούς είναι υψηλή η τιμή για έναν εκτροφικό σκυλί. Ναι πολλοί δυσκολεύονται και πονάει το χέρι τους όταν τα δίνουν...
Αλλα... αν θες ελβετικό ποιμενικό, ο εκτροφεας είναι μονόδρομος. Και γι'αυτό κάνεις οικονομίες για να αποκτήσεις αυτό που ονειρεύεσαι με τον μοναδικο σωστό τρόπο.
Αν αυτό όμως που σε ενδιαφέρει είναι η εμφάνιση και να προσεγγίζει τον ελβετικό ποιμενικό όπως τον διάβασες στο πρότυπο και σε άλλες ιστοσελίδες, τότε κοιτάς για κάποιον σε καταφύγιο, γνωρίζοντας και αποδεχόμενος ότι μπορεί να μην βρεις κουτάβι.
Δεν υπάρχει αλλος δρόμος.... ούτε αγγελίες που θα πληρώσεις 200-500 ευρώ σε κάποιον που ξεσκίζει το σκυλί του να γεννάει για κέρδος, ούτε πετσοπ που στηρίζουν puppymills.

Και θα στο πω αλλιώς: έστω ότι κάνεις το λάθος -ενώ ηδη γνωρίζεις- και υποκύπτεις στις χαμηλές τιμες των αγγελιών. Το σκυλι στον πρώτο χρόνο, περπατάει περιεργα.... δεν σου κάθεται καλά στο ματι πώς πάνε τα πόδια του... Ο κτηνιατρος σου λέει δυσπλασία και η λυπητερή είναι 3000 ευρω... τότε τι κάνεις? νομίζεις ότι τότε θα τα βρεις ευκολότερα τα χρήματα, που δεν θα έχεις και χρόνο και θα βλέπεις και το σκυλι σου να πονάει?

Οπότε μπορεί να σου φαίνονται πολλά τα χρήματα των εκτροφέων, αλλά είναι η εγγύηση ότι μειώνονται όσο το δυνατον περισσότερο οι πιθανότητες, να πληρώνεις μετά σε κτηνιατρους.
@ ghelly νομίζω ότι σε κάλυψα....
Απλώς δεν σε πρόλαβα...

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Απο την στιγμη που το θες τοσο πολυ το BBS(αν οντως το θες τοσο πολυ δηλαδη!),εγω θα προτεινα το εξης:η δικαιολογια οσων πιστευουν πως οι τιμες των εκτροφικων κουταβιων ειναι υψηλες(και δικαιολογημενα για πολλες φυλες) ειναι πως δεν μπορουν να το αγορασουν το εκτροφικο κουταβι αλλα μπορουν να το συντηρουν σε μηνιαια βαση.Αν βαζεις στην ακρη λοιπον για τους επομενους ~10 μηνες,τα 80-100 ευρω που θα ξοδευες για το ημιαιμο-byb κουταβι που θα επαιρνες σημερα,σε 10 μηνες θα παρεις αυτο που πραγματικα θελεις και το μονο κοστος θα ειναι οτι θα εχεις "στερηθει" κατι που ουτως ή αλλως δεν ειχες,για 10 μηνες - 1 χρονο.Ελπιζω να εγινα κατανοητος γιατι νυσταζω κιολας :p

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Ναι, αυτό ακριβώς λέω...
Το αυτοκίνητο που περιγράφεις θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα DATSUN αγροτικό

στα δικά μου μάτια όμως να φαντάζει FERRARI. (καλό δεν μπορείς να πεις, ε; χεχεχε)
Ναι, το έχω καταλάβει αν και ήδη ξεκίνησα να ψάχνω και ημίαιμα...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.851153461620349.1073742150.338024302933270&type=3

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Ευχαριστώ πολύ,
την έχω δει αυτήν την όμορφη κυρία, ψάχνω όμως για κουτάβι και σας παρακαλώ μην μου πείτε ότι θέλω και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο... Αρχή είναι ακόμη, μπορώ να περιμένω.-λίγο.-

@ Beyond Wonderland Συγγνώμη, μάλλον δεν τα εξήγησα καλά.

Αν είμαι τυχερός και βρω σε κάποια φιλοζωική κουτάβι, θα το πάρω και θα κάνω και τούμπες. Αν όχι, δυστυχώς, το λέω από άποψη καθαρά χρημάτων. Καθόσον δεν μου τρέχουνε και τα 800-1000 € τα θεωρώ υπερβολικά υπό τις παρούσες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες, θα απευθυνθώ σε εκτροφέα.
Και μακάρι αυτός ο άνθρωπος να προσπαθεί να δημιουργήσει το σκυλί-υπόδειγμα της φυλής του, να μην κουταβοπαραγωγός, να είναι ηθικός και να δίνει γνήσια πιστοποιητικά κ.λπ.

Ρε παιδιά 6 μηνών κουτάβι μου φαίνεται μεγάλο...
Βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημα...

Παρούσες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες και εννοώ συνανθρώπους μας, οι οποίοι κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι με την προσμονή ενός καλύτερου μέλλουν, άνθρωποι θύματα εκμετάλλευσης από άνθρωπο, για τους οποίους πολλοί λίγοι ενδιαφέρονται.
Από αυτήν την άποψη τα θεωρώ υπερβολικά.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ευχαριστώ πολύ,
την έχω δει αυτήν την όμορφη κυρία, ψάχνω όμως για κουτάβι και σας παρακαλώ μην μου πείτε ότι θέλω και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο... Αρχή είναι ακόμη, μπορώ να περιμένω.-λίγο.-

@ Beyond Wonderland Συγγνώμη, μάλλον δεν τα εξήγησα καλά.

Παρούσες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες και εννοώ συνανθρώπους μας, οι οποίοι κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι με την προσμονή ενός καλύτερου μέλλουν, άνθρωποι θύματα εκμετάλλευσης από άνθρωπο, για τους οποίους πολλοί λίγοι ενδιαφέρονται.
Από αυτήν την άποψη τα θεωρώ υπερβολικά.

Αυτό δεν είναι παρούσες συνθήκες. Ισχύει από την απαρχή του κόσμου.... πάντα οι άνθρωποι θα εκμεταλλεύονται ασθενέστερους, πάντα θα υπάρχουν μετακινήσεις πληθυσμών κλπ. Ωστόσο, δεν κατανοώ πώς συνδέεις την σωστή αποκτηση εκτροφικού σκύλου με τον αέναο κύκλο εκμετάλλευσης του ανθρωπινου γενους. Ενοχικό σύνδρομο, ότι δεν σου αξιζει μετά από οικονομια να αποκτήσεις το σκυλι όπως πρέπει?

Λες ότι μπορείς να περιμένεις ακόμα...λιγο. Αν περάσει αυτό το λίγο και κουτάβι δεν βρεθεί, τι θα κάνεις?
Καλώς ή κακώς ένα κουτάβι δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ημιαιμος λευκος ελβετικός ποιμενικός" αν δεν φτάσει τουλάχιστον 6-7 μηνων (και λίγο λεω)

• Like
Reactions: Orilis and TARA

ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

Active Member
17 Αυγούστου 2015
37
6
40
Αυτό δεν είναι παρούσες συνθήκες. Ισχύει από την απαρχή του κόσμου.... πάντα οι άνθρωποι θα εκμεταλλεύονται ασθενέστερους, πάντα θα υπάρχουν μετακινήσεις πληθυσμών κλπ. Ωστόσο, δεν κατανοώ πώς συνδέεις την σωστή αποκτηση εκτροφικού σκύλου με τον αέναο κύκλο εκμετάλλευσης του ανθρωπινου γενους. Ενοχικό σύνδρομο, ότι δεν σου αξιζει μετά από οικονομια να αποκτήσεις το σκυλι όπως πρέπει?

Λες ότι μπορείς να περιμένεις ακόμα...λιγο. Αν περάσει αυτό το λίγο και κουτάβι δεν βρεθεί, τι θα κάνεις?
Καλώς ή κακώς ένα κουτάβι δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ημιαιμος λευκος ελβετικός ποιμενικός" αν δεν φτάσει τουλάχιστον 6-7 μηνων (και λίγο λεω)
Θα περιμένω ακόμη περισσότερο...

• Like
Reactions: GRDANE

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Γεια σου,
Βγάλε τα συμπεράσματα σου κι εάν θέλεις κάτι πες μου.

Εσύ με την Μπιάνκα τραβηξες ολα αυτα για αλλους λογους...
Βλεπεις δυο σκυλια που σου λεει οτι ειναι οι γονεις,βλεπεις τα κουταβια,τα pedigree τα κοιτας και απο την βαση δεδομενων...εκτος και αν ξαφνικα ολοι οι ελληνες εκτροφεις δινουν μαζι με το κουταβι και dna test...

Οταν παρελαβε ο ξαδερφος μου τον σκυλο για να μου τον φερει ο εκτροφεας μου του εδωσε εκτος απο τα κλασσικα διαβατηριο κτλπ πιστοποιημενα χαρτια οτι ειναι υγιεις οι γονεις
και μαζι με το pedigree μου εστειλε και τεστ dna ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Εκτος βεβαια αν ειναι καλυτερος ελεγχος "ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" το βλεπω δυο σκυλια απο το επισημο dna test....

Και μιας και λετε για ελβετικο,εχει φερει απο εξωτερικο μελος του φορουμ και εχει παρει κατι διακρισουλες ηδη...

Δεν κρινω τους ελληνες εκτροφεις με αυτα που γραφω,απλα οχι και να αποτρεπουμε και να κοιτανε εξωτερικο.....

• Like
Reactions: Orilis and ghelly