Νέο μέλος [bichon frise]


giota1992

Member
19 Μαρτίου 2013
11
1
καλημέρα!είμαι καινούρια στο φορουμ.Έχω ένα μπισον φριζ 4.5 μηνών!απο την πρώτη στιγμη που το πήρα η μουρίτσα του μπροστά στο στόμα ήταν γενάτη με καφετί τριχούλες.Ενώ κάθε φορα που τρώει το σκουπίζω με μωρομάντηλα, το χρώμα δε λέει να φυγει..και έτσι δίνει την αντύπωση οτι είναι βρώμικος!! τι μπορώ μα κάνω για να είναι άσπρες οι τριχούλες γύρω απο το στόμα του?
 


ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλημερα και καλως ηρθες στο φορουμ.
Να χαιρεσαι το σκυλακι σου, σπανια ρατσα, δεν την εχει κανεις αλλος (απο τους τακτικους) στο φορουμ. Βαλε μας καμια φωτογραφια του. Πες μας καποια πραγματα γι αυτο? Ειναι αγορι ή κοριτσι? Πως το λενε κλπ κλπ? :)
Μηπως το καφε στην μουσουδα του ειναι απλα το χρωμα απο της τριχουλες εκει???? Οπως το μπισον φριζε εδω στην φωτο?
 


giota1992

Member
19 Μαρτίου 2013
11
1
καλως σας βρηκα!! :) σε ευχαριστώ για την απάντηση! ειναι αγοράκι!! τον λένε φρόντο και είναι απλα καταπληκτικος!! :p
Πολύ φοβάμαι πως όχι, και φωτογραφίες που εχω δει απο άλλα μπισον δεν εχουν αυτό το καφέ χρωματάκι! δε ξερω τι να κανω πραγματικά έχω απελπιστει!!και ειναι και περιεργος με το πρόσωπο!δε θελει κανείς να του το πειράζει!!το είχα παει για κούρεμα και τον πήρα απο το κεφάλι και κάτω κουρεμένο και στο κεφάλι φουντα το μαλλί γιατι δεν καθόταν!!!!
 




giota1992

Member
19 Μαρτίου 2013
11
1
η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ρωτήσει! θεωρούσα οτι είχε βρωμιστεί η μουσουδίτσα του λόγω του οτι ήταν με τα άλλα κουταβια ολα μαζί και έπαιζαν..και σκεφτόμουν πως αν τον έπλενα θα καθάριζε..αλλα..τιποτα!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Δεν έχει λογική η σκέψη σου.
Μια βρώμα, φεύγει ακόμη και με λίγο νερό ή και βούρτσισμα.
Οχι συνεχώς με μωρομάντηλο.

Να ρωτήσεις τον εκτροφέα σου, αν είναι ίσως φυσιολογική αυτή η απόχρωση σ'αυτό το σημείο.
Από ποιόν εκτροφέα τον έχεις πάρει;

Επίσης, θα πρέπει το συντομότερο, να βρεις τρόπο να κάθεται χωρίς φασαρία να του "πειράζουν" το κεφάλι. Αλλά...4,5 μηνών το πήρες κιόλας για κούρεμα; Και...γενικά...κουρεύονται τα bichon;
 


giota1992

Member
19 Μαρτίου 2013
11
1
εχει χρωματιστει η τριχα του,συνεπως με ενα απλο βουρτσισμα δε θα εφευγε...Η κυρία που το πήρα είναι Γαλλίδα και είχε το θηλυκο(το οποίο εχει βγει πρωτο σε εκθεσεις paloma λεγεται για οποιον ασχολειται..)που το είχε ζευγαρώσει με ένα αρσενικό απο εκτροφείο στη θεσσαλονίκη.
Ο κτηνίατρος μου πρότεινε να το πάω για κούρεμα για να βγει πιο πλουσιο και πιο λαμπερό το τρίχωμά του γιατι είχε ακομα το τρίχωμα απο την κοιλία της μαμάς του...εννοειται πως κουτευονται!απλα καποιοι τα κουρευουν μονο με ψαλιδι....αλλοι βαζουν και μηχανη....
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Για το γκρουμάρισμά του, θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι δεν αρμόδιος κανένας κτηνίατρος.
Αν είναι κάτι που δεν φεύγει με βούρτσισμα, τότε προφανώς δεν φεύγει και με τα συνεχή μωρομάντηλα.

Το σκυλάκι σου, θα βγάλει pedigree;
Πως είναι η επωνυμία εκτροφείου και το εκτροφικό του όνομα;
 




giota1992

Member
19 Μαρτίου 2013
11
1
το καταλαβα πως με τα μωρομάντηλα δε γινεται κατι...αυτος ειναι και ο λογος που έχω απευθυνθεί εδω!!μηπως μπορεσει καποιος να με βοηθησει...για το εκτροφείο θα σε γελάσω....το όνομα του είναι Millou και κατι άλλο που αυτή τη στιγμή δεν το θυμάμαι θα πρέπει να το δώ στο βιβλιάριό του!ναι θα βγάλει το μαιο απ οτι μου ειπαν θα είναι ετοιμο....
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Γεια σου giota με το φροντο σου, να τον χαίρεσαι!
Και εγώ έχω μπισόν αλλά χαβανέζ :)
Πρώτα θα σου πω να μη χρησιμοποιείς μωρομάντηλα γιατί πειράζει το δέρμα του σκύλου (έχει διαφορετικό pH). Υπάρχουν ειδικά μαντηλάκια για σκύλους ή μπορείς να το καθαρίζεις με βρεγμένο πανάκι από μικροίνες.
Το δικό μου είναι μαυρο οποτε δεν έχω τέτοιο πρόβλημα αλλά η φίλη μου που έχει άσπρο χαβανέζ σώθηκε με αυτό το προιον: Amazon.com: Angels' Eyes Tear-Stain Eliminator for Dogs, 120-Gram Bottle: Pet Supplies
Είναι και για περιοχή γύρω από τα μάτια και για τη μουσούδα. Το βάζεις μέσα στο φαγητό. Μετά από 2 εβδομάδες το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Απ' όσο ξέρω το bichon frise δεν κουρευεται με μηχανή αλλά με ψαλίδι, επίσης θέλει πάρα πολύ βούρτσισμα και χτένισμα για να μη κομπιάζει.
Τα μαθήματα για να συνηθίζει την περιποίηση του ήδη έπρεπε να τα αρχίσεις. Οι μικρές φυλές συχνά χρειάζονται βούρτσισμα δοντιών, πρέπει να τους καθαρίζουμε καθημερινά την περιοχή γύρω από τα μάτια. Πως θα τα καταφέρεις αν δεν μάθει να στέκεται ήρεμα; Εγώ τη δικιά μου έμαθα από πολύ νωρίς και τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα, ο καθένας μπορεί να της δει τα δόντια ή τα αφτιά.
 


giota1992

Member
19 Μαρτίου 2013
11
1
σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πλπηροφορίες θα το δοκιμάσω!!! βουρτσισμα στο τρίχωμά του κάθε μέρα του κάνω με τα δοντια πρεπει να ξεκινησουμε σιγα σιγα....πως τα κατάφερες να είναι ήρεμη και να κάθεται?
 
Last edited:






haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
πως τα κατάφερες να είναι ήρεμη και να κάθεται?
ξεκίνησα πρώτα με το να την ανεβάζω στο τραπέζι για grooming. Όταν στεκόταν λίγα δευτερόλεπτα της έδινα λιχουδιές. Έτσι συνήθισε το τραπέζι. Μετά το χτένιζα λίγο και πάλι λιχουδιά, του άνοιγα το στόμα και πάλι λιχουδιά. Έτσι έγινε και με το μπάνιο. Σταδιακά αύξανα το χρόνο και επίσης έβαζα και άλλα άτομα να το κάνουν. Τώρα όταν λέω "θα κανουμε τα μαλλάκια" μόνη της πηδάει στο καναπέ και ξαπλώνει ανάσκελα να τη χτενίζω.
βέβαια τα κατάφερα επειδή είναι πάρα πολύ λιγούρα και για ένα μπισκοτάκι θα τα κάνει όλα :)
 
  • Haha
Reactions: Aliki V.


giota1992

Member
19 Μαρτίου 2013
11
1
χαχαχα!!!θα προσπαθησω και εγω να τον καταφερω...που θα μου παει!!!θα μαθει!!ακομα μικρουλης ειναι!!!
 


11 Αυγούστου 2021
8
2
Απαντάω και εγώ μετά από πολλά χρόνια για να σε ρωτήσω αν τελικά τα κατάφερες γιατί έχω ακριβώς το ίδιο θέμα
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3