Last edited by a moderator:
Παίζεις και εσύ?Καλώς ήρθες Γιώργο με τον Λούπο!
Να τον χαίρεσαι και να τον προσέχεις...
Σε παρακολουθώ στο άλλο θέμα που έχεις κάνει κάποιες σημειώσεις...!
Πάντως αν θες να παίξεις φρισμπι με το σκύλο σου χωρίς να τραυματιστεί μάθε του να πηγαίνει γύρω σου με τροφή και μετά αντικατέστησε το με φρίσμπι. Με το γύρω εννοώ έρχεται από τα δεξιά σου περνάει πίσω από την πλάτη σου και φεύγει από τα αριστερά (δίπλα/heel).Όχι δεν παίζω σε βαθμό ώστε να ασχοληθώ πιο εντατικά να μάθω κινήσεις, εντολές, διαδικασίες εκπαίδευσης κτλ!
Απλά ένταξα το frisbee σε μια από τις δραστηριότητες του σκύλου μου σαν κάτι καινούργιο!Απλά!Ήθελα να του μάθω περεταίρω το συγχρονισμό, την εγκράτεια σε καινούργια πράγματα/κινήσεις κτλ, την πειθαρχία και την γυμναστική!
Θα με ενδιέφεραν όμως και οι τοποθετήσεις σου για περεταίρω ενασχόληση με τον σκύλο μου...κάτι καινούργιο βρε αδερφέ...
Σε πρώτο βαθμό θα σε παρακολουθώ στενά...![]()
Εγώ το διαφοροποιώ λίγο γιατί έχει μάθει από την Βασική Υπακοή την εντολή "κοντά" να την κάνουμε στο αριστερό πόδι άλλωστε το ορίζει και η Βασική Υπακοή!Πάντως αν θες να παίξεις φρισμπι με το σκύλο σου χωρίς να τραυματιστεί μάθε του να πηγαίνει γύρω σου με τροφή και μετά αντικατέστησε το με φρίσμπι. Με το γύρω εννοώ έρχεται από τα δεξιά σου περνάει πίσω από την πλάτη σου και φεύγει από τα αριστερά (δίπλα/heel).
Μα το ίδιο νομίζω λέτε....:-kΕγώ το διαφοροποιώ λίγο γιατί έχει μάθει από την Βασική Υπακοή την εντολή "κοντά" να την κάνουμε στο αριστερό πόδι άλλωστε το ορίζει και η Βασική Υπακοή!
Βέβαια όταν είναι μπροστά μου ή οπουδήποτε αλλού και τον φωνάξω "κοντά" έρχεται κάνοντας ένα γύρω από πίσω μου από δεξιά προς τα αριστερά και στέκεται αριστερά μου!
Πειράζει που δεν το κάνω από δεξιά?
Ναι το ιδιο λέμε. Αλλα δεν εχει σημασία γιατι κανονικά θα πρέπει να μάθει να το κάνει και από τις δύο πλευρές για να έχει ποικιλία το παιχνίδι. Όλα τα σκυλιά έχουν μία πλευρά που τους βολεύει όπως εμέις είμαστε αριστερόχειρες και δεξιόχειρες. Πρόσεξε όταν πέφτει να κοιμηθεί απο ποια πλευρά κάνει τον κύκλο για την πέσει. Αυτή θα είναι η κυκλική κίνηση που τον βολεύει. Αρά ξεκινά απο εκείνη.Μα το ίδιο νομίζω λέτε....:-k
Καλώς ήρθες Γιώργο!!!![]()
Εχει μια διαδικασία αυτο. Πρεπει να μαθει να το αφήνει πρωτα όσο είναι μακρια με εντολη σου. Αν ερθει στα ποδια σου με το φρίσμπι στο στόμα την έκατσεςΚαλώς ήρθες να χαίρεσαι το Νιντέντο σου![]()
Στο συγχρονισμό στο φρίσμι κι εμείς ό,τι να 'ναι είμαστε, ειδικά όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει πέντε δισκάκια πετώντας τα απανωτά δεν το 'χουμε.
Το έχω φανταστεί το σενάριο ήδηΝα υποθέσω ότι τα Retriever αποκλείονται εξ' ορισμού από το frisbee;![]()
Μη νομίζεις ότι είναι εύκολο να πείσεις ένα bc ξαφνικά να σταματήσει να στο φέρνει. Αλλά σίγουρα ένα retriever είναι δυσκολότερο.Να υποθέσω ότι τα Retriever αποκλείονται εξ' ορισμού από το frisbee;![]()