Νέο μέλος, Latoya!

Nota

Member
2 Ιανουαρίου 2014
7
0
Γεια σας !

Είμαστε δυο νέα μέλη στο φόρουμ, η Λατόγια, το μποξεράκι μου 5μισι μηνών και εγώ !

Η Λατόγια ήρθε στη ζωή μας πριν περίπου 2 μήνες και είναι ένα ζωηρό αλλά πολύ γλυκό κουταβάκι.
Ήρθε μετά το χαμό του πρώτου σκυλάκου μου του Λέων, σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Έχει καταφέρει όμως με τα νάζια της, τη γλυκήτητά της και το ταμπεράμεντο της να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας!

Όσον αφορά εμένα, είμαι μαθήτρια 3ης Λυκείου και ονομάζομαι Νότα!
Πήρα την απόφαση να γραφτώ στο φόρουμ κυρίως διότι ενδιαφέρομαι να μαθαίνω από άλλους και να συζητάω για σκυλιά αλλά και να μοιράζομαι εμπειρίες που αποκτώ με την μικρή μου!

Καλώς σας βρήκαμε και καλή χρονιά! :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Νότα :)

Να την χαίρεσαι την μικρή σου και θέλω, επειδή είσαι μικρό παιδί, το πρώτο πράγμα που θα μάθεις σ'αυτό το φόρουμ [αν δεν το ξέρεις ήδη], είναι πως δεν παίρνουμε ποτέ σκύλο από pet shop και από τον οποιονδήποτε, που έχει ζευγαρώσει τον σκύλο του. Οπως ελπίζω, δεν θα κάνεις ποτέ κι εσύ, με την δική σου σκυλίτσα. Να είσαι υπεύθυνη ιδιοκτήτρια. Να την φροντίζεις και να την προσέχεις. Να της φοράς πάντα ταυτότητα, να την τσιπάρεις, να μην την αφήνεις λυτή όπου την πηγαίνεις και να μαζεύεις πάντα τα κακά της στην βόλτα. Πάντα.

Αφιέρωσε χρόνο στο φόρουμ, να διαβάσεις κυρίως τα υπομνήματα στις διάφορες ενότητες. Θα βρεις χρήσιμα πράγματα και θα σου λυθούν απορίες, που δεν ήξερες καν, ότι της έχεις.

Εύχομαι η κρίσιμη αυτή σχολική σου χρονιά, να μην έρθει σε "σύγκρουση" με τις ανάγκες του νέου μέλους της οικογένειάς σου, εκτός αν υπάρχουν κι άλλοι, που μπορούν να της αφιερώσουν ισοδύναμη φροντίδα και χρόνο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθατε Νοτα και Λατογια (πολυ σπανια και εξωτικα ονοματα και τα 2 :) )
Ελπιζω να ψαξατε και να ενημερωθηκατε πριν την αποκτηση του νεου μελου σας αν οχι ποτε δεν ειναι αργα για να μαθεις.
Οπως ειπε και το Μαρεκο απο πανω ποτε απο πετ σοπς και ανευθυνες γεννες ιδιωτων.
Αν μεινεις στο φορουμ θα μαθεις παρα πολλα πραγμα που πολλα απο αυτα θα σε βοηθησουν στο σωστο μεγαλωμα του κουταβιου σου.
Να την κοινωνικοποιησεις καλα (με σκυλια, ανθρωπους, γατες, ηχους, αμαξια και γενικα με το οτιδηποτε) και να προσεχεις μην εχει ασχημες εμειριες τωρα που ειναι σε ευαισθητη ηλικια.
Ετοιμασου για πολλες ωρες παιχνιδι και θαλασσα :p
Περιμενουμε και φωτογραφιες της μικρης!!
Καλη χρονια!!

Nota

Member
2 Ιανουαρίου 2014
7
0
Σας ευχαριστούμε και οι δύο για το καλοσώρισμα!

Το σκυλί μετά από αρκετό ψάξιμο θα έλεγα σε συνεργασία με τον πατέρα μου ήταν από εκτροφέα και ήρθε 3μισι μηνών, οπότε είχε μείνει με την μητέρα του και είχε κοινωνικοποιηθεί σε ένα βαθμό! Για petshop δεν το σκεφτήκαμε καν, ούτε εγώ ούτε ο πατέρας μου (που μεγαλώνει σκυλάκια από μικρός) αλλά εσείς καλά κάνετε και τα λέτε και ενημερώνετε! Η σκυλίτσα μας δεν πρόκειται να ζευγαρώσει (ούτε τον αρσενικό μας είχαμε ζευγαρώσει),και σε συνεννόηση με τον γιατρό θα την στειρώσουμε. (Και ας μας ζητάνε όλοι κουτάβια -.- )

Την κοινωνικοποίηση τη συνεχίζουμε ακόμα και τώρα (έχει συναντηθεί με άλλα σκυλιά, μπαίνει στο αυτοκίνητο, περνάμε τους δρόμους, ακούμε ήχους κλπ) όπως επίσης κάνουμε την βασική εκπαίδευση, προς το παρόν μας ακούει , αν και φαίνεται ότι έχει πολύ ενέργεια φροντίζουμε να τη διοχετεύει και να έχει ρουτίνα με τον ύπνο της, και τις ανάγκες της που να συμβαδίζει με εμάς.

Τώρα όσον αφορά την χρονιά, ναι είναι πολύ δύσκολη και με το χαμό του Λέων μου έγινε πολύ δυσκολότερη... καθώς είχαμε μεγαλώσει μαζί, η Λατόγια είναι απλά η φατσούλα που με ηρεμεί πρώτη πρώτη το πρωί και τελευταία πριν κοιμηθώ το βράδυ :) Και η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχα και τους δυο γονείς μου να ασχολούνται μαζί της full time (η απόφαση μας για να πάρουμε σκύλο έγινε επείδη το θέλαμε όλοι, όχι επειδή τους πίεσα εγώ όπως συμβαίνει συνήθως) δεν θα τα βγάζαμε πέρα! :)

Αυτό με το νίκη και το Βικτώρια πάει στην προέλευση του ονόματός της ; :p

Αυτά από εμάς!

Φωτογραφίες δεν έχω καταφέρει να ανεβάσω οπότε βάζω λινκ :

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1454588_569205973162675_1452202057_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/996749_712527185426575_285228636_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1530534_719655048047122_1604313209_n.jpg

Και αυτή εδώ είναι η πρώτη μας φωτογραφία, την πρώτη ημέρα :
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1185615_697546410257986_756083961_n.jpg

Nota

Member
2 Ιανουαρίου 2014
7
0
Ευχαριστώ πολύ! Και εδώ να προσθέσω ότι για αυτή τη μικρή ναζιάρα γυναίκα οι γονείς ταξίδεψαν Αθήνα- Θεσσαλονίκη σε μία μέρα για να γνωρίσουν τον εκτροφέα και εγώ φυσικά περίμενα την όμορφη μου σπίτι :)

Και σαν μια σωστή σταρ έχει και αυτή το βιντεάκι της :

[video=youtube;1e7fnhI8FPk]http://www.youtube.com/watch?v=1e7fnhI8FPk[/video]

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλώς ήρθατε Νότα και Latoya!!
Μπράβο για την σωστή επιλογή απόκτησης κουταβιού!!
Εύχομαι να είναι πάντα γερή η μικρή!!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Θαυμασιο σκυλάκι, ωραίο βιντεάκι, να σας ζησει και καλως όρισες !
Μια επισήμανση θα ήθελα να σου κάνω. Να προσέξεις το θέμα με τα πλακάκια, φαίνονται ολισθηρά, να αποφευγεις και τα πολλα ανεβα-κατεβα σε τυχόν σκαλοπάτια , ιδίως τωρα που αναπτύσσεται, για να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις.

Nota

Member
2 Ιανουαρίου 2014
7
0
Σας ευχαριστούμε πολύ για το θερμό καλοσώρισμα!!

Αυτό με τα πλακάκια το είχαμε σκεφτεί και εκτός του ότι είναι αρκετά ευέλικτη (δεν γλιστράει) της δίνουμε βιταμίνες για τους χόνδρους και τις αρθρώσεις όπως μας είπε ο κτηνίατρος για να μην έχουμε προβλήματα!

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ωραιο βιντεακι,και ωραια και η επιλογη τραγουδιων σαν το liberian girl του michael jackson..
ειναι κρισιμη η χρονια ομως και πρεπει να πεφτει μελετη φουλ.. με φρι ταιμ την λατογια,και οχι λατογια και φρι ταιμ μελετη :)

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες και να την χαίρεστε την Λατόγια.Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια το σπίτι σου αλλά και εμενα μου φάνηκαν γλυστερά τα πλακάκια!!Ο εκτοφέας σας είναι συμφωνος με αυτά που σας είπε ο κτηνιατρος να της δίνεται?

nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Νοτα να χαιρεσε την κουκλα σου ! Ευχομαι να ειναι παντα καλα ! Ειναι πολυ ωραιο να βλεπεις ζωακια σε ανθρωπους που τα αγαπουν !

Nota

Member
2 Ιανουαρίου 2014
7
0
Χαίρεται και πάλι !!

Εεε δεν είναι κανα ντοπάρισμα μη φανταστείτε, είναι πολύ ελαφριά, της τα βάζουμε στη κουταβίσια τροφή, γενικά ο κτηνίατρος είναι πολύ ψείρας πολύ καλός, τον εμπιστευόμαστε ! (Μετά από πολύ ψάξιμο τον σύστησαν στον πατέρα μου).

Γενικά στο σπίτι δεν τρέχει πολύ, δηλαδή έχει βρει τους ρυθμούς της, το πολύ το τρέξιμο, χοροπηδητά και λοιπά το ρίχνει στην αυλή που δεν είναι καθόλου γλιστερά.

Και άλλη μια φωτό που βρήκα https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1551684_722791591066801_734343191_n.jpg για να ομορφύνει το πόστ :cool: