Νέο σκυλάκι στην παρέα!


evirules

Member
18 Ιουλίου 2019
8
9
38
Καλησπέρα σε όλους του σκυλογονείς. Είμαι η Εύη και έχω ένα γλυκύτακο λουκανικάκι τον Cooper. Πρώτο μου σκυλί και όλα είναι καινούρια και για τους 2 μας.
cooper.the.sausage.jpg
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Εύη :)

Να σου ζήσει ο Cooperάκος, πολλά και απροβλημάτιστα χρόνια!
Πες μας, δυό λόγια για το Dachshund σου.
Την ηλικία του πχ. Το γιατί "dachshund" εντάξει, λόγω βολικού μεγέθους προφανώς. Το από που όμως, είναι πολύ σημαντική συζήτηση.
 


evirules

Member
18 Ιουλίου 2019
8
9
38
Καλώς σας βρήκα! Ναι ξέχασα να πω, είναι 4,5 μηνών ο Cooperάκος, mini Dachshund. Mini μόνο στο μέγεθος γιατί ο τσαμπουκάς του είναι τεράστιος. :p
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Mini μόνο στο μέγεθος γιατί ο τσαμπουκάς του είναι τεράστιος. :p
Ναι, δυστυχώς τα τόσο μικρόσωμα το έχουν αυτό το attitude, τους το ενισχύουν και οι άνθρωποί τους, και τελικά μπαίνουν σε μπελάδες, ένα ωραίο πρωί.

Από εκτροφέα τον έχεις πάρει; Εχει pedigree;
 


evirules

Member
18 Ιουλίου 2019
8
9
38
Μια φίλη συναδέλφου έχει την μαμά του, οπότε όταν γέννησε μου έδωσε ένα κουτάβι. Δεν έχει pedigree. Αλλά δεν πλήρωσα για τον πάρω.

Το attitude είναι θέμα και για να πω την αλήθεια είναι ένας λόγος που άρχισα να γράφω στο forum. Ξεκίνησα εκπαίδευση με το σκυλί αλλά έχω αμφιβολίες. Θα επεκταθώ για να εξηγήσω.

Επειδή είναι το πρώτο μου σκυλί και δεν έχω ιδέα τι κάνω, έψαχνα εκπαιδευτή πριν καν τον πάρω. Κατέληξα σε κάποιον "θετικής" εκπαίδευσης που όμως δεν μου έκανε. Δεν με βοήθησε να φτιάξω "φωλιά" για το σκυλί, του έχω παρει πάρκο, κλουβί μεταφοράς και κρεβάτι και το σκυλί κοιμόταν στον καναπέ. Δεν μου είπε να τον έχω περιορισμένο με αποτέλεσμα να προσκοληθεί πάνω μου και να γαυγίζει όταν δεν του έδινα σημασία. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν που για να τον εκαπιδεύσει τον τάιζε συνέχεια κάτι σαλάμια που έφερε εκείνος στο μάθημα. Ε στο τελευταίο του μάθημα ,αφού τελείωσε ο σκυλάκος έπαθε διάρροια με αίματα κτλ και φυσικά τρόμαξα πάρα πολύ. Πήγα στην κτηνίατρο αλλά ευτυχώς όλα καλά με λίγο νηστεία και βραστό κότοπουλο επανήλθε στο χαρούμενο σκυλάκι που ήταν. Και εννοείται ο "εκπαιδευτής" απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

τώρα ξεκίνησα εκπαίδευση με ένα άλλο εκπαιδευτή όπου το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να πάρουμε crate και έβαλε πρόγραμμα στον σκύλο και για τουαλέτα αλλά και για να μάθει το crate του. Μέχρι στιγμής τα πάμε συμπαθητικά αλλά μου είπε κάτι περίεργα ο νέος εκπαιδευτής ότι είναι επιθετικός ο σκύλος και να του βάλουμε πνίχτη και κάτι κουλά. Και φυσικά έχω τρελές αμφιβολίες και για τον 2ο εκπαιδευτή. Φοβάμαι θα γίνει φοβικός και αγχωμένος ο Cooper μου και σε καμία περίπτωση δεν το θέλω αυτό. Αλλά θέλω να τον εκπαιδεύσω να μη γαυγίζει συνέχεια ή να μην τρώει τα παππούτσια μου ή απο κάτω στην βόλτα. Θα δώσω λίγο χρόνο στον νέο εκπαιδευτή αλλά διαβάζω και το forum γιατί κάτι χτυπάει επικίνδυνα μέσα μου για τις μεθόδους του.

Νιώθω λίγο σε απόγνωση γιατί το μόνο που θέλω είναι ένα υγιές, χαρούμενο και υπάκουο σκυλάκι χωρίς να καταπιέζει ο ένας τον άλλο στο σπίτι. Και ναι ασχολούμαι μαζί του και πριν την δουλειά μου και μετά. Και ναι το σκεφτόμουν πολύ και για πολύ καιρό (2 χρόνια και) πριν πάρω σκύλο και είναι 1000% συνειδητή μου απόφαση και δεν το έχω μετανιώσει ούτε καν. Απλά δεν ξέρω τι κάνω και νιώθω ότι μεν με κοροιδεύουν αλλα και πως η δική μου άγνοια κάνει κακό στον σκύλο μου. Αλλά το δουλεύω να το φτιάξω και ευτυχώς βρήκα και αυτό το forum. (έγραψα πολλά το ξέρω)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Καλά έκανες και έγραψες πολλά. Γι'αυτό άλλωστε σε ενθάρρυνα.

Τα των εκπαιδευτών, θα προτιμήσω να μην τα σχολιάσω προς το παρόν, όχι απαραιτήτως ως μομφή κατά τους.

Θα μου επιτρέψεις όμως να σου πω, ότι για άνθρωπο που ψαχνόταν δυό χρόνια πριν πάρει σκύλο, το να καταλήξει να πάρει από γέννα, φίλης, συναδέλφου, είναι απαράδεκτο. Στα δυό χρόνια που έψαχνες, δεν έτυχε να ξαναπέσεις στο φόρουμ;

Κάτσε να διαβάσεις τα άπειρα θέματα που υπάρχουν. Έστω εκ των υστέρων, είναι υποχρεωτικό να μάθεις κάποια σοβαρότατα πράγματα.

Σε τι ηλικία το πήρες στα χέρια σου;
 


evirules

Member
18 Ιουλίου 2019
8
9
38
Φυσικά και είχα ξαναπέσει στο φορουμ, απλά τώρα έγινα μέλος. Και το διαβάζω και το είχα διαβάσει και στην έρευνα. Τον πήρα 50 ημέρων, αφού είχε απογαλακτιστεί από τη μαμά του. Γιατί είναι απαράδεκτο;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Από στατιστική περιέργεια, πριν γίνεις μέλος, ποιά θέματά μας, διάβαζες;

Δεν σου δημιουργήθηκε ούτε μια στιγμή, ο προβληματισμός, από την στιγμή που κατέληξες ότι θέλεις σκυλάκι στην ζωή σου, να ρωτήσεις/διαβάσεις, πως και από που, πρέπει να το αποκτήσεις; Τεσσεράμιση στα πέντε θέματά μας, από εκεί ξεκινάνε, ή εκεί καταλήγουν. Αν δεν έπεσες ποτέ πάνω τους, κάτι άλλο πρέπει να κάνουμε, ως φόρουμ.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλώς ήρθες Εύη, να χαίρεσαι τον Κουπεράκο σου :)

Καταρχήν δεν υπάρχει επιθετικός σκύλος 4.5 μηνών.
Είναι ένα κουτάβι, ένα μωρό, που όπως και στους ανθρώπους, χρειάζεται να του δείξει κάποιος πως να κινείται στον κόσμο μας, τί επιτρέπεται και τί όχι. Ολα αυτά μπορείς και μόνη σου να τα μάθεις στον σκύλο σου. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο ή ακατόρθωτο, απλά θέλει τρόπο, όρεξη, χρόνο, υπομονή και αγάπη.

Από κει και πέρα και σε συνέχεια όσων είπε η @mareco, εκ των υστέρων δεν μπορείς να κάνεις τίποτα όσον αφορά τον τρόπο απόκτησης. Οπως (σχεδόν) όλοι μας απευθυνθήκαμε σε λάθος ανθρώπους και μετά μάθαμε 4-5 πράγματα, έτσι κι εσύ. Εχει πολλά θέματα στο φόρουμ να διαβάσεις ώστε την επόμενη φορά να είσαι προετοιμασμένη.

Παρόλα αυτά, αυτό που είναι πάρα πολύ πιθανό να επηρεάσει την σχέση σας και σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο απόκτησης, είναι η συμπεριφορά του μικρού. Η πλειοψηφία των σκύλων που προέρχονται από γέννες γνωστών, φίλων κλπ, αποχωρίζονται την μάνα και την τοκετοομάδα αρκετά νωρίς που δεν προλαβαίνουν να διδαχθούν πολύτιμα μαθήματα συμπεριφοράς που θα τα βοηθήσουν στην σχέση τους και μεταξύ σκύλων αλλά και απέναντι σε ανθρώπους. Ενα πολύ ενδιαφέρον θέμα είναι αυτό εδώ
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Καταρχας να σου ζησει το σκυλακι, χωρις προβληματα υγειας και συμπεριφορας...
Σχετικα με την προελευση του, στα εχουν πει ηδη. Γιατι να ζευγαρωσει την σκυλα της η φιλη του συναδελφου;;;
Εγω θα σχολιασω λιγο τα των εκπαιδευτων: δλδ , αν συνδυασω τους 2 εκπαιδευτες, οσα σκυλακια ειναι χαζοχαρουμενα τα στουμπωνουμε στο παριζακι και το ονομαζουμε "θετικη" εκπαιδευση και οσα ειναι αντιδραστικα,τους βαζουμε εναν πνιχτη για να ισιωσουν! ακομα και στα αγριμια των 4-5 κιλων και μηνων!
Τις απαιτησεις να εχουμε μετα απο τον απλο μεσο ιδιοκτητη, οταν αυτοι που δηλωνουν "εκπαιδευτες" εχουν αυτες τις μεθοδους;;
Το κυριοτερο, @evirules , η εκπαιδευση γινεται στον ιδιοκτητη. Στο σκυλακι απλα δειχνουμε το ορια και τους κανονες συμπεριφορας. Κερδιζεις τον σεβασμο και την αγαπη του, για να κανει αυτα που ειναι σωστα για την καλυτερη συμβιωση σας.
 


evirules

Member
18 Ιουλίου 2019
8
9
38
Σας ευχαριστώ για τις ευχές. Ο προβληματισμός μου είναι στο πως εμένα που είμαι ιδιοκτήτρια και με απασχολεί η σχέση μου με τον σκύλο μου, οι μεν εκπαιδευτές με βλέπουν σαν πορτοφόλι με πόδια οι δε άλλοι ιδιοκτήτες σκύλων κρίνουν το πως και το γιατί για κάθε κίνησή μου. Με νοιάζει πάνω από όλα ο σκύλος μου, και πως να είμαι εγώ σωστή μαζί του. Με την λογική μου κάποια πράγματα μου φαίνονται περίεργα (πχ ο πνίχτης) και γιαυτό αποφάσισα να το συζητήσω στο φορουμ. Εννοείται πως ο επαγγελματίας εκπαιδευτής ξέρει περισσότερα από μένα, αλλά αν μου πως πρέπει να δείρω τον σκύλο μου για την εκπαίδευση του θα τον στείλω σπίτι του. (Ξεκαθαρίζω πως δεν μου έχει πει να δείρω τον σκύλο μου, το φέρνω σαν ακραίο παράδειγμα).

Ξέρω πως έχω ένα μικρό σκυλάκι και ότι θέλει αφοσίωση και χρόνο και φροντίδα. Και τα κάνω όλα ειλικρινά γιατί όπως είπα όλη η κίνηση για την απόκτηση σκύλου δεν έγινε βιαστικά. Θέλω να πιστεύω πως έχω μια καλή σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης με τον σκύλο μου (δεν του φώνάζω, με ακούει, με καταλαβαίνει κτλ) απλά δεν ξέρω πως να του μάθω συμπεριφορές όπως πχ να μην τρώει από κάτω. Δεν νομίζω ότι θέλω / λέω κάτι παράλογο, αν ναι μάλλον έκανα λάθος που έγινα μέλος στο φορουμ.
 


Solvap

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
167
250
Καλησπέρα σε όλους του σκυλογονείς. Είμαι η Εύη και έχω ένα γλυκύτακο λουκανικάκι τον Cooper. Πρώτο μου σκυλί και όλα είναι καινούρια και για τους 2 μας.
Καλώς ήρθες Εύη στο Σκυλοφόρουμ και να χαίρεσαι τον λουκανικάκι τον Cooper!

Τα παραπάνω σχόλια σχετικά με την προέλευση αντικατοπτρίζουν την επικρατούσα ηθική στο φόρουμ ότι οι μόνοι θεμιτοί τρόποι απόκτησης σκύλου είναι μέσω υιοθεσίας αδέσποτου ή αγοράς πεντιγκράτου σκύλου από επίσημο εκτροφέα. Οι λόγοι που δεν πρέπει να αγοράζουμε από πετσοπάδικα ή τους λεγόμενους «εκτροφείς της πίσω αυλής» είναι αυτονόητοι: τα σκυλάκια αυτά εκτρέφονται «φασόν» από κουταβόμυλους και υπό τραγικές συνθήκες, συχνά πωλούνται πριν απογαλακτιστούν, προκειμένου ο τζίρος ναι είναι υψηλός.

Στο φόρουμ, οι «ερασιτέχνες» που ζευγάρωσαν τα σκυλιά τους και τα χαρίζουν σε φίλους – όπως καλή ώρα με τον Cooper – επίσης θεωρούνται εκ προοιμίου εγκληματίες, οι δε ανάδοχοι τουλάχιστον επιπόλαιοι. Προσωπικά δεν το βλέπω τόσο μανιχαϊστικά, καθώς δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιοι (έστω και ελάχιστοι) από τους «ερασιτέχνες» αυτούς να είναι φιλόζωοι και γνώστες των φυλών. Ερασι-τέχνες με την καλή έννοια: «εραστές της τέχνης». Κατά την ταπεινή μου γνώμη ορισμένοι απο δαύτους είναι ηθικότεροι από επίσημους εκτροφείς που εν γνώσει τους διαιωνίζουν φυλές με θνησιγενή προβλήματα ανατομίας όπως τα Pug. Καλόπιστα θέλω να πιστεύω ότι ο Cooper θα προήλθε από τέτοιους ανθρώπους.

Τώρα αναφορικά με την εκπαίδευση θα ήθελα να σου προτείνω – εάν έχεις άνεση με τα αγγλικά – το βιβλίο αυτό. Με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στην εκπαίδευση που δικού μου κοπριτακίου!
 
  • Like
Reactions: ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Προσωπικά δεν το βλέπω τόσομανιχαϊστικά, καθώς δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιοι (έστω και ελάχιστοι) από τους «ερασιτέχνες» αυτούς να είναι φιλόζωοι και γνώστες των φυλών. Ερασι-τέχνες με την καλή έννοια: «εραστές της τέχνης»
Εαν ήταν όντως εραστές της τέχνης, θα μπορούσαν κάλλιστα να το κάνουν σωστά - όπως οι ερασιτέχνες εκτροφείς. Οι πραγματικοί ερασιτέχνες εκτροφείς - για να μην μπερδευόμαστε.
Να κάνουν τις εξετάσεις τους , να πηγαίνουν σε εκθέσεις τα σκυλιά τους ώστε να κρίνονται κλπ κλπ.
Αλλιώς απλά αναπαράγεις ό,τι έχεις με ό,τι βρεις, χωρίς πλάνο, χωρίς μεράκι μόνο και μόνο για ένα έξτρα εισόδημα ή για να μην πάει αγάμητος ο σκύλος μας.... (ή η σκύλα μας για να μην ξεχνιόμαστε)
 


Solvap

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
167
250
Εαν ήταν όντως εραστές της τέχνης, θα μπορούσαν κάλλιστα να το κάνουν σωστά - όπως οι ερασιτέχνες εκτροφείς. Οι πραγματικοί ερασιτέχνες εκτροφείς - για να μην μπερδευόμαστε.
Να κάνουν τις εξετάσεις τους , να πηγαίνουν σε εκθέσεις τα σκυλιά τους ώστε να κρίνονται κλπ κλπ.
Αλλιώς απλά αναπαράγεις ό,τι έχεις με ό,τι βρεις, χωρίς πλάνο, χωρίς μεράκι μόνο και μόνο για ένα έξτρα εισόδημα ή για να μην πάει αγάμητος ο σκύλος μας.... (ή η σκύλα μας για να μην ξεχνιόμαστε)
Συμφωνώ απόλυτα, δεν αναφέρομαι σε όσους το κάνουν για έξτρα εισόδημα.
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Τι φατσάρα είναι αυτή, τι αυτάρες! Να σου ζήσει.

Σχετικά με τους εκπαιδευτές, ότι δεν σου κάθεται καλά μπορείς να τους ρωτάς. Γιατί κάνουμε αυτό? Γιατί πρέπει να κάνω το άλλο κλπ. Μην ντρέπεσαι να κάνεις ερωτήσεις. Ίσα ίσα που πρέπει να κάνεις αρκετές, για να μπεις περισσότερο στο πνεύμα της εκπαίδευσης. Ο εκπ/της σου δείχνει τον τρόπο και μετά εσύ πρέπει να τα εφαρμόσεις. Άρα πρέπει να τα έχεις κάνει κτήμα σου στο 100%. Με τον δικό μου εκπαιδευτή κάναμε μισή ώρα μάθημα και 3 ώρες κουβέντα (και γω είμαι άσχετος και γω με πρώτο σκύλο).
Θεωρώ οτι είναι πολύ μικρό (σε ηλικία) για να έχεις τόσες απαιτήσεις. Κάποια πράγματα θέλουν ΠΟΛΥ κόπο για να τα πετύχεις (πχ να μην τρώει απο κάτω) ή πιο βάναυσες μεθόδους απο αυτές που θα ήθελες να εφαρμόσεις στον σκύλο σου. Καλά κάνεις και το παλεύεις, μην απογοητεύεσαι. Το αποτέλεσμα ίσως να αργήσει αλλά θα έρθει.
Σχετικά με τον τρόπο απόκτησης, η θεματοθέτρια έγραψε οτι το σκεφτόταν για 2+ χρόνια. Ίσως να κυριολεκτεί, ίσως να σκεφτόταν να πάρω σκύλο ή οχι? και σκεφτόταν τις συνέπειες - υποχρεώσεις που θα συνόδευαν αυτή την απόφασή της. Δεν νομίζω οτι για 2 χρόνια διάβαζε γενικά κυνολογικά άρθρα κλπ για να μάθει τους τρόπους απόκτησης ενός σκύλου.

ΥΓ. Η διάρροια με το αίμα δεν είναι σίγουρο οτι προήλθε απο την τροφή. Ίσως να πέρασε μια ελαφρά κολίτιδα.

Να κάνω και μια ερώτηση στους γνώστες : πνίχτης μπορεί να μπει σε ένα τόσο ελαφρύ σκυλάκι? Νομίζω θέλει κάποιο ελάχιστο βάρος για να δουλέψει. Ότι διόρθωση θες να κάνεις την κάνεις και με το κλασικό κολάρο.
 
  • Like
Reactions: stefanosk and Vania


evirules

Member
18 Ιουλίου 2019
8
9
38
Καλησπέρα Pepev50 και ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω απαίτηση να μάθει το κουτάβι μου να μην τρώει από κάτω τόσο μικρός. Απλά σε αυτό το παράδειγμα ο πρώτος μου έλεγε "σκυλί είναι θα φάει από κάτω" και ο δεύτερος αμέσως να βάλει πνίχτη. Δεν ξέρω αν είναι καν στη σωστή ηλικία για κάτι τέτοιο ή αν είναι καν σωστή μέθοδος να το κάνεις αυτό σε οποιοδήποτε σκυλάκι. Δεν το λέω συναισθηματικά, απλά δεν το ξέρω. Και ναι έχεις δίκιο, δεν έψαχνα 2 χρόνια τρόπους απόκτησης σκύλου.

Σαν πρωτάρα που είμαι έχω απορίες και ανασφάλειες και ήδη με μια κακή πρώτη εμπειρία με επαγγελματία εκπαιδευτή, αμφισβητώ και τον 2ο και ότι δω, διαβάσω, ακούσω ή με συμβουλέψουν να κάνω σχετικά με τον σκύλο μου.

Μπορούσα απλά να πάρω ένα βιβλίο (που έχω μερικά), να δω βιντεάκια (που έχω δει αρκετά) και να διαβάσω πολλά forum ελληνικά και μη. Και φυσικά μιλάω με τον εκπαιδευτή μου. Δεν είναι όμως ο θεός να τον πιστεύω τυφλά.

Σχετικά με το αίμα, η γιατρός που πήγα τον Cooper αμέσως μετά μου είπε ότι ήταν από το σαλάμι. Και την πιστεύω γιατί το σκυλί εκτός της τροφής του, που δεν έχει πρόβλημα με αυτή, δεν τρώει κάτι άλλο.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Καλώς ήρθες, να χαίρεσαι τον αυτάρα σου!:giggle:

Η πλειοψηφία των σκύλων που προέρχονται από γέννες γνωστών, φίλων κλπ, αποχωρίζονται την μάνα και την τοκετοομάδα αρκετά νωρίς που δεν προλαβαίνουν να διδαχθούν πολύτιμα μαθήματα συμπεριφοράς που θα τα βοηθήσουν στην σχέση τους και μεταξύ σκύλων αλλά και απέναντι σε ανθρώπους.
Συμφωνώ,
να προσθέσω μόνο άτι και να μην είναι πρόωρος ο αποχωρισμός, δεν είναι όλα τα σκυλιά κατάλληλα να γίνουν γεννήτορες. Δεν σημαίνει οτι μια σκύλα που γέννησε κουτάβια , έχει a priori τον χαρακτήρα να τα μεγαλώσει σωστά.
 


stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
@evirules

Το να μην τρωει απο κατω ή απο ξενο ειναι οτι πιο δυσκολο στην εκπαιδευση και μαλλον ανεφικτο.
Μιλησε και δοκιμασε αυτη την εκπαιδευτρια και κανε λιγοτερα μαθηματα (4-5).
Κατα τη γνωμη μου μια απο τις καλυτερες και ανηκει σε μια απο τις καλυτερες ομαδες εκπαιδευτων στην Ελλαδα.


 
  • Like
Reactions: evirules and aura


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3