Νατριο στην Τροφη

Mariatzou

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2017
110
10
37
Καλημερα παιδια!
Καποτε μου ειχατε πει εδω οτι αν η τροφη εχει νατριο να μη την βρεχω!Η συσκεκριμενη που τρωει τωρα εχει 0,3.Στην αρχη την ετρωγε ευχαριστα.μετα οχι τοσο.Δοκιμασα ν του βαλω λιγες σταγονες νερο κ την τρωει καλυτερα.Λετε να υπαρξει προβλημα με τοσο λιγο νατριο που εχει;
Σας ευχαριστω

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δεν έχω ακούσει ότι δεν πρέπει να μουλιάζουμε κροκέτες που περιέχουν νάτριο. Αν το έχεις πρόχειρο μπορείς να βάλεις λινκ;

Υπάρχει μια μελέτη (δεν ξέρω με βεβαιότητα αν έχουν γίνει κι άλλες) σε μεγαλόσωμους σκύλους με τάση για συστροφή στομάχου, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι σε σκύλους που τρέφονταν με μουλιασμένη ξηρή τροφή που περιείχε κιτρικό οξύ, σημειώθηκαν συχνά περιστατικά συστροφής. Απ' όσο θυμάμαι η μελέτη είχε κάνει μεν το συσχετισμό, δεν είχε αποδείξει όμως ότι ήταν συτό ήταν η αιτία της συστροφής. Μήπως τυχόν θυμάσαι αυτό;

• Like
Reactions: noni_papa

Mariatzou

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2017
110
10
37
Δεν έχω ακούσει ότι δεν πρέπει να μουλιάζουμε κροκέτες που περιέχουν νάτριο. Αν το έχεις πρόχειρο μπορείς να βάλεις λινκ;

Υπάρχει μια μελέτη (δεν ξέρω με βεβαιότητα αν έχουν γίνει κι άλλες) σε μεγαλόσωμους σκύλους με τάση για συστροφή στομάχου, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι σε σκύλους που τρέφονταν με μουλιασμένη ξηρή τροφή που περιείχε κιτρικό οξύ, σημειώθηκαν συχνά περιστατικά συστροφής. Απ' όσο θυμάμαι η μελέτη είχε κάνει μεν το συσχετισμό, δεν είχε αποδείξει όμως ότι ήταν συτό ήταν η αιτία της συστροφής. Μήπως τυχόν θυμάσαι αυτό;
Σ ευχαριστω που απαντησες,κατ αρχην!Αλλα δεν θυμαμαι γ κιτρικο οξυ καθολου.με μπερδεψες λιγο

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Κι εσύ με μπέρδεψες οπότε είμαστε οκ :p

Δεν ξέρω κάτι για νάτριο, οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω.Αν βρεις παραπάνω πληροφορίες πάντως εντός/εκτός φόρουμ, γράψε τις σε παρακαλώ, το νάτριο είναι από τα αγαπημένα μου θέματα :)

Mariatzou

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2017
110
10
37
Κι εσύ με μπέρδεψες οπότε είμαστε οκ :p

Δεν ξέρω κάτι για νάτριο, οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω.Αν βρεις παραπάνω πληροφορίες πάντως εντός/εκτός φόρουμ, γράψε τις σε παρακαλώ, το νάτριο είναι από τα αγαπημένα μου θέματα :)
Οκισως να εκανα κ λαθος ομως

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν η τροφη εχει citric acid δεν ειναι καλο να μουλιάζεται και να δινεται σε μεγαλοσωμους σκύλους πριν ή μετα απο εντονη ασκηση γιατι υπάρχει πιθανοτητα συστροφης. Ουτε καν νερο σε μεγαλες ποσοτητες δεν θελει σε μεγαλοσωμα μετα απο εντονη ασκηση γιατι καταπινουν αερα και υπαρχει θεμα.

• Like
Reactions: noni_papa

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Νάτριο . το κύριο συστατικό του αλατιού και αυτό που προκαλεί τις βλάβες.
Βασικά κρύβουν το αλάτι από τις επεξεργασμένες τροφες (χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό) και το λένε ΝΑΤΡΙΟ.
Η λήψη νερού είναι απαραίτητη για την διάλυση του και την αποβολή του.
Κιτρικό οξύ. Το λεμόνι. Βοηθάει σε πολλά πράγματα (αγγεία χώνεψη συκώτι απορρόφηση τροφών, κλπ)
Οποτε τα παραπάνω μπαίνουν στην κατηγορία του μύθου.

• Like
Reactions: Mariatzou

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
To κιτρικό οξύ υπάρχει περιπτωση να προκαλεί αλλεργική αντίδραση σε μερικά σκυλιά (και ανθρώπους) με αποτέλεσμα να προκαλεί φούσκωμα. Η ανατομία των μεγαλόσωμων σκυλιών με βαθύ στήθος σε συνδιασμό με το παραπάνω μπορεί να προκαλέσει συστροφή.

Χωρίς νάτριο πεθαίνεις.