Να δωσω ή οχι ???

Εχω την εξης απορια και εχω μπερδευτει λιγο ! Τι εννοω : πηγα τον Ερμη σε 2 κτηνιατρους ο 1ος λοιπον μου ειπε πως η συγκεκριμενη ρατσα (τωρα που ειναι κουταβι - 4 μηνων), ειναι απαραιτητο να του δινω και 1 χαπακι ασβεστιου, ο 2ος κτηνιατρος οταν του το ανεφερα μονο που δεν φωναζε διοτι μου λεει οτι ειδικα για την συγκεκριμενη ρατσα δεν χρειαζεται ασβεστειο διοτι απο κατακσευης τους εχουν προβληματα στον χονδρο και αυτο (δινοντας του χαπι ασβεστιου δλδ) του δημιουργει ή θα του δημιουργησει μεγαλυτερο προβλημα ...
Τι να κανω ???
Πειτε μου την γνωμη σας :(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτό που λένε είναι ότι εφόσον έχει μια καλή και ισορροπη διατροφή, δεν χρειάζεται συμπληρώματα...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν του δίνεις καλή τροφή, μάλλον δε χρειάζεται κανένα συμπλήρωμα.

Από εκεί και πέρα, ποιόν κτηνίατρο εμπιστεύεσαι ΕΣΥ; Τελείως off-topic αλλά είπα να το πετάξω και αυτό...

edit: foibos πιάσε κόκκινο

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άντε βγάλε άκρη όταν ο ένας λέει έτσι και ο άλλος γιουβέτσι... :mad:

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ των συμπληρωμάτων όταν υπάρχει ισορροπημένη διατροφή και δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος...

Από που τον έχεις πάρει τον μικρό? Αν είναι από εκτροφέα, πάρε και τη γνώμη του εκτροφέα του.

Περίμενε και άλλες γνώμες, αλλά αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι δεν είναι υπέρ...

Edit: Ok, πήρες κι άλλες γνώμες και μάλιστα σε dt :)

Από εκεί και πέρα, ποιόν κτηνίατρο εμπιστεύεσαι ΕΣΥ;
Για να πω την αληθεια πιο πολυ εμπιστεύομαι τον 2ο κτηνίατρο διοτι το δικαιολόγησε αυτο που μου ειπε με επιχειρήματα και παραδείγματα , δεν μου 'πεταξε' ενα απλο δωστου ασβεστιο και παμε παρακατω...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Για να πω την αληθεια πιο πολυ εμπιστεύομαι τον 2ο κτηνίατρο διοτι το δικαιολόγησε αυτο που μου ειπε με επιχειρήματα και παραδείγματα , δεν μου 'πεταξε' ενα απλο δωστου ασβεστιο και παμε παρακατω...
To αν ένα σκυλί χρειάζεται κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή όχι δε μπορεί να βασιστεί σε γενικότητες.

Ούτε ισχύει το αν του δώσεις θα πάθει αυτό ή αν δε του δώσεις θα πάθει το άλλο. "Όλες οι γενικεύσεις είναι λανθασμένες, συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης"...

Ναι, γενικά ΑΝ δινεις καλή τροφή τότε ΔΕ χρειάζονται συμπληρώματα. Οι τροφές θεωρητικά είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να περιέχουν όλα αυτά που χρειάζεται ένας σκύλος.

Προσοχή: Δεν υπερασπίζομαι ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο κτηνίατρο. Αυτός που κατά τη γνώμη μου θα κάνει καλά τη δουλειά του, θα εξετάσει προσεκτικά το κουτάβι σου, θα παρακολουθήσει την πορεία της ανάπτυξής του και μετά θα σου πει τι να κάνεις. Ούτε βουρ στα συμπληρώματα, ούτε αφορισμοί άνευ ουσίας.

Από εκεί και πέρα ο δικός σου σκύλος χρειάζεται ή όχι;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
kkranis δεν διαφωνώ, γι'αυτό και είπα αν δεν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος...

Αλλά σε αυτήν την περίπτωση σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου και οι δύο το είπαν βασισμένη στην φυλή του σκύλου και όχι επειδή είδαν (ή δεν είδαν) κάτι στον συγκεκριμένο σκύλο...

Άρα τι κάνει? Πάει σε τρίτο γιατρό? :confused:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Η ανάγκη σε συμπληρώματα δεν μπορεί να λαμβάνεται με θεωρητικούς τρόπους προσέγγισης.
Αν ο σκύλος χρειάζεται συμπλήρωμα (οποιδήποτε συμπλήρωμα) θα το δείς μόνο μέσα από συγκεκριμένες εξετάσεις.
Πας σε έναν γιατρό και χωρίς να αναφέρεις κανένα σύμπτωμα σου λέει πως χρειάζεσαι σίδηρο... δεν θα παραξενευτείς για το πως έκανε διάγνωση δια γυμνού οφθαλμού?

Αλλά σε αυτήν την περίπτωση σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου και οι δύο το είπαν βασισμένη στην φυλή του σκύλου και όχι επειδή είδαν (ή δεν είδαν) κάτι στον συγκεκριμένο σκύλο...
Αυτο ακριβως θελω να ρωτησω και εγω, εχει ακουσει καποιος απο εσας κατι αναλογο?
Ισχυει οτι η συγκεκριμενη ρατσα παρουσιαζει προβληματα στον χονδρο (συγκεκριμενα που ειπαν για τα 2 πισω ποδια)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@akosmas

Πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε κάτι απλό...

Δεν δεχόμαστε καμία διάγνωση αν αυτή δεν βασίζεται σε εξετάσεις που έχουν προηγηθεί ή σε συμπτώματα που φαίνονται!

Εξετάσεις στον σκύλο έγιναν για να διαπιστωθεί η ανάγκη για ασβέστιο?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Από τι πάσχει το κουτάβι σου?

Έχει κάποια οστεοπάθεια? Αν ναι, ακολούθησε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διατροφή. Αν όχι και σε περίπτωση που το ασβέστιο σου το πρότειναν ως μέσο πρόληψης της δυσπλασίας ισχίων, άλλαξε γιατρό.

Μια χαρα ειναι το κουταβι μου !! :D
Για εμβολια πηγα και μου ειπαν αυτα που σας ανεφερα και συγκεκριμενα ο 1ας απο τους 2 βασιστηκε σε αυτα που μου ειπε οτι παρακολουθει ανελλιπως σεμιναρια και πως οι καινουργιες μεθοδοι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να δινεις ασβεστιο στην συγκεκριμενη ρατσα (εχει και εκεινη LABRADOR, ασχετο ..)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr