Να μαστε κι εμεις!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και μετά αναρωτιέστε οι πιο νέοι γιατί οι πιο παλιοί έχουμε τόσο απότομο και αυστηρό ύφος... Είπα να πω δύο συμβουλές με πιο ευχάριστο τόνο, και να, που γίνεται επισήμανση του αστείου κι όχι του σημαντικού.

@Tri, ούτε για πλάκα δεν θα έπρεπε να ενθαρρύνεις μια τέτοια περίπτωση. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού μπορεί να μεγαλώσει με ανθρώπους κι όχι με ζώα που ζευγαρώνουν

Last edited:

7 Μαϊου 2016
12
38
40
Καλησπέρα Εύη και καλώς όρισες!
Ή κατάλαβα λάθος ή ο Βαζέχα έχει free pass να τριγυρνάει ελεύθερα στο χωριό. Αυτό έχει κάποιους κινδύνους, όπως να φάει φόλα, να στον κλέψουν ή να σπείρει βαζεχάκια... Σκέψου το λίγο, μήπως και λάβετε μέτρα να μην συμβεί οτιδήποτε από αυτά (ή και άλλα που δεν μου πέρασε από το μυαλό να αναφέρω τώρα)
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.. Ζουμε στην ακρη του χωριου, εμεις και αλλα δυο σπιτια (εξοχικα) γυρω γυρω εχουμε χωραφια. Ειμαστε στην φαση να κανουμε την περιφραξη της αυλης μιας και δεν εχουμε ουτε χρονο που μετακομισαμε.
Απλα το να μπει μεσα στο σπιτι σε αυτη την φαση της ζωης μας δεν γίνεται. Ξερω πως δεν ειναι σωστο αλλα η εναλλακτική μας ειναι να τον περιορισουμε εξω. Δεν ειναι χειρότερο αυτο για το σκυλι;;;
Για τα Βαζεχακια θα το φροντισουμε οταν ερθει η ωρα του.

7 Μαϊου 2016
12
38
40
Εδω μπηκα για να μαθω και να κανω το καλύτερο δυνατόν για το σκυλι.
Σεποιο τονο και με οποιο τροπο μου απάντησετε καταλαβαινω το σωστό και το λαθος. Αν τον εβρισκα πριν 5 χρονια δεν θα σκεφτομουν καν να τον εχω εξω. Αλλα τωρα με το παιδι δυσκολεύομαι πολυ.... Νιωθω ασχημα για τον Βαζεχα αλλα δεν προλαβαίνω δυστυχως μονο με το παιδι οχι και με το σκυλι μεσα.
Και αν μου πειτε γιατι τον κρατησες, θα σας απαντησω πως η εναλλακτική ηταν να μεινει στον χωματόδρομο και να μην επιβιωσει ή να τον παρει καποιος που δεν τα του παρειχε ουτε αυτα που του προσφερουμε εμεις.
Θελω να πω πως προσπαθουμε να του προσφερουμε οτι καλυτερο μπορουμε. Κανουμε λαθη. Αλλα ελπιζω να βελτιωθουμε.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Και μετά αναρωτιέστε οι πιο νέοι γιατί οι πιο παλιοί έχουμε τόσο απότομο και αυστηρό ύφος... Είπα να πω δύο συμβουλές με πιο ευχάριστο τόνο, και να, που γίνεται επισήμανση του αστείου κι όχι του σημαντικού.

@Tri, ούτε για πλάκα δεν θα έπρεπε να ενθαρρύνεις μια τέτοια περίπτωση. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού μπορεί να μεγαλώσει με ανθρώπους κι όχι με ζώα που ζευγαρώνουν
Γι' αυτό και τα emoticons στο τέλος, μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Στα αστεία λέγονται τα σοβαρά. ;)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εφτά μηνών, μπορεί να μην είναι έτοιμος για στείρωση αλλά είναι ετοιμότατος για ζευγάρωμα. Μόλις πετύχει θηλυκό σε οίστρο, πάει, έβαλε μπρος, αν δεν έχει ήδη βάλει, δηλαδή...
Καταλαβαίνω τις προθέσεις σας, και τις δυσκολίες, όμως αναλαβατε μια ευθύνη και θα πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατό..

Δεν έχω κανένα λόγο να το παίξω αυστηρή ή δασκάλα ή το οτιδήποτε και το απότομο προς τον Tri ήταν γιατί δεν έχουν όλοι την κρίση να δουν το σωστό και το λάθος πίσω από το αστείο, όπως λέτε ότι μπορείτε να το δείτε εσείς.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Δεν έχω κανένα λόγο να το παίξω αυστηρή ή δασκάλα ή το οτιδήποτε και το απότομο προς τον Tri ήταν γιατί δεν έχουν όλοι την κρίση να δουν το σωστό και το λάθος πίσω από το αστείο, όπως λέτε ότι μπορείτε να το δείτε εσείς.
Ή το απότομο ήταν επειδή είσαι Ολυμπιακός. :LOL:
Δεκτά και κατανοητά τα όσα είπες, προσωπικά δεν παρεξηγούμαι. :)

• Like
Reactions: GRDANE

7 Μαϊου 2016
12
38
40
ουτε εγω παρεξηγουμαι. Για να μαθω μπηκα. Και τα ακουω και τα επεξεργαζομαι ΟΛΑ οσα μου λετε.
Οποτε, τι θα μου προτεινατε να κανω;;;
Το σκυλι να μπει μεσα δεν γινεται. Μπορει ή να περιοριστει σε εναν χωρο στην αυλη ή να μενει στην βεραντα μας.
Φυσικα θα εχει τρεις βολτες την ημερα (τις κανουμε ετσι κ τωρα που ειναι χυμα γιατι ηθελα να μαθει στο λουρι).

7 Μαϊου 2016
12
38
40
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί πριν πέντε χρόνια θα τον είχες μέσα ενώ τώρα με το παιδί δεν το κάνεις.
Γιατι νομίζω πως δεν θα τα καταφερω. (σε σχεση με την καθαριοτητα ειναι το κυριο αγχος μου)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Γιατι νομίζω πως δεν θα τα καταφερω. (σε σχεση με την καθαριοτητα ειναι το κυριο αγχος μου)

Πόσο να λερώσει μια σταλιά σκυλί; Αν έχει μάθει να κάνει την ανάγκη του έξω δεν έχεις θέμα. Έκανες που έκανες το καλό και το πήρες για να το προστατέψεις αλλά στην ουσία είναι εκτεθειμένος στους ίδιους σχεδόν κινδύνους που ήταν και πριν.

Για εσωτερική αποπαρασίτωση να προτιμήσετε το milbemax που προστατεύει από το σκουλήκι της καρδιάς το οποίο ανθεί στη βόρεια Ελλάδα.

Όμορφος είναι, να περνάτε καλά.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
απορια νο1.
Προχθες πηγε στην αυλη της θειας μου. Ειναι κολλητη με την δικη μας. Τους τραβουσε τα μπατζακια απο τα ρουχα και ενω του ελεγαν φυγε Βαζεχα επεμενε. Επομενο σταδιο, ενω ηταν ορθια η θεια σηκωθηκε στα δυο ποδια και εκανε την γνωστη κινηση.

Καλώς ήρθατε!
Να το χαίρεστε το παληκάρι σας!

Ακόμα και στον άνθρωπο, αυτό το βασικό ένστικτο, από την παιδική ακόμα ηλικία μετουσιώνεται σε χίλια δυο πράγματα στα πλαίσια του εκάστοτε πολιτισμού στον οποίο μεγαλώνει και αναπτύσσεται ψυχοπνευματικά. Στο χέρι σας είναι να του το "μετουσιώσεται" κι εσείς στο βαθμό του να συμπεριφέρεται κόσμια με τους ανθρώπους, τα παιδιά και τα άλλα σκυλιά.

Πέραν από το φαγητό και τις βόλτες, το σκυλί έχει ανάγκη από παιχνίδι, ως και μια μορφή επικοινωνίας και διάδρασης με τα άτομα του περιβάλλοντός του, συνδυάζοντας πνευματική και φυσική άσκηση. Τραβάει από τα μπατζάκια για να παίξει. Είναι κλασικό παιχίδι μεταξύ σκύλων το τράβηγμα - διεκδίκηση κάποιου αντικειμένου. Του δείχνεις σε αυστηρό τόνο και με απότομο τρόπο (ίσα να γίνει σαφές, χωρίς βία), ότι μια συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη, και αμέσως μετά την υποκαθιστάς (με υπόδειξη), με την αντίστοιχη επιτρεπτή που θα καλύψει τις ανάγκες του.

Παιχνίδια για να τα τραβολογάτε από τη μια εσείς κι από την άλλη εκείνος, υπάρχουν πολλά. Καλό είναι προηγουμένως να έχει μάθει το "άσ' το", βέβαια, γιατί το ζητούμενο είναι, εκεί που τραβολογάει και λυσσομανάει, εκεί να αφήνει και το παιχνίδι, κατόπιν την ανάλογης εντολής. Στόχος είναι, η βασική παρόρμηση, που προκαλεί το καβάλημα, όπως και κάθε άλλη ανάγκη, που περιορίζεται ως μια συγκεκριμένη έκφρασή της, να διοχετευτεί σε μια άλλη, επιτρεπόμενη μορφή ικανοποίησης και εκτόνωσης.

Η εκπαίδευση θα σας βοηθήσει πολύ στο να καταλάβεται το σκύλο σας και να αναπτύξετε μια ουσιαστικότερη επικοινωνία και ένα ισχυρότερο δεσμό μεταξύ σας, αρκεί όμως να μπείτε σωστά στο γενικότερο πνεύμα και τη φιλοσοφία της. Παρακάτω παραθέτω μερικά links.. Χρόνο, διάθεση, καλή θέληση, υπομονή και επιμονή να έχετε. Αν τα παραβρείτε μπαστούνια, υπάρχουν πάντα και οι επαγγελματίες για να σας εκπαιδεύσουν.

Zak George's Dog Training rEvolution

https://www.youtube.com/channel/UCZzFRKsgVMhGTxffpzgTJlQ

#VictoriaStilwell

https://www.youtube.com/channel/UCmdns7sB6Rx86jExLonm3aw

Dog Training With Victoria Stilwell

https://www.youtube.com/playlist?list=PL0C724F6F6A597540

Last edited:

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Εγώ συμφωνώ με vasgial, σκεφτείτε επίσης πως μαζί σας μέσα στο σπίτι, θα μάθει και "καλούς τρόπους", κάτι που δεν θα μάθει όσο μένει εκτός.

Πάντως πιστεύω πως πρωταρχικό σας μέλημα θα πρέπει να είναι η στειρωσή του, το είπατε και μόνοι σας στη τελική, "η εναλλακτική ηταν να μεινει στον χωματόδρομο και να μην επιβιωσει ή να τον παρει καποιος που δεν τα του παρειχε ουτε αυτα που του προσφερουμε εμεις", το οποίο ισχύει και για τη μάνα και για όλα τα κουτάβια μιας τυχαίας γέννας, όχι?

Συζητήστε με τον κτηνίατρο σας, πότε είναι η ασφαλής ηλικία για την επέμβαση.

• Like
Reactions: Orilis

7 Μαϊου 2016
12
38
40
Εγώ συμφωνώ με vasgial, σκεφτείτε επίσης πως μαζί σας μέσα στο σπίτι, θα μάθει και "καλούς τρόπους", κάτι που δεν θα μάθει όσο μένει εκτός.

Πάντως πιστεύω πως πρωταρχικό σας μέλημα θα πρέπει να είναι η στειρωσή του, το είπατε και μόνοι σας στη τελική, "η εναλλακτική ηταν να μεινει στον χωματόδρομο και να μην επιβιωσει ή να τον παρει καποιος που δεν τα του παρειχε ουτε αυτα που του προσφερουμε εμεις", το οποίο ισχύει και για τη μάνα και για όλα τα κουτάβια μιας τυχαίας γέννας, όχι?

Συζητήστε με τον κτηνίατρο σας, πότε είναι η ασφαλής ηλικία για την επέμβαση.
Τον Ιουνιο εχουμε ραντεβου για χαπακι και θα το συζητησω. Εννοείται πως δεν θελω να ειμαι συνενοχος στην αναπαραγωγη αλλων αδεσποτων. Τα αδερφακια ο σύζυγος τα βρηκε διπλα στον δικο μας πνιγμενα.
Για το μεσα θα το σκεφτω. Θα κανουμε οικογενειακο συμβουλιο και ισως το δοκιμασουμε να δουμε πως θα δουλεψει.

• Like
Reactions: Orilis and vasgial

7 Μαϊου 2016
12
38
40
Καλώς ήρθατε!
Να το χαίρεστε το παληκάρι σας!

Ακόμα και στον άνθρωπο, αυτό το βασικό ένστικτο, από την παιδική ακόμα ηλικία μετουσιώνεται σε χίλια δυο πράγματα στα πλαίσια του εκάστοτε πολιτισμού στον οποίο μεγαλώνει και αναπτύσσεται ψυχοπνευματικά. Στο χέρι σας είναι να του το "μετουσιώσεται" κι εσείς στο βαθμό του να συμπεριφέρεται κόσμια με τους ανθρώπους, τα παιδιά και τα άλλα σκυλιά.

Πέραν από το φαγητό και τις βόλτες, το σκυλί έχει ανάγκη από παιχνίδι, ως και μια μορφή επικοινωνίας και διάδρασης με τα άτομα του περιβάλλοντός του, συνδυάζοντας πνευματική και φυσική άσκηση. Τραβάει από τα μπατζάκια για να παίξει. Είναι κλασικό παιχίδι μεταξύ σκύλων το τράβηγμα - διεκδίκηση κάποιου αντικειμένου. Του δείχνεις σε αυστηρό τόνο και με απότομο τρόπο (ίσα να γίνει σαφές, χωρίς βία), ότι μια συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη, και αμέσως μετά την υποκαθιστάς (με υπόδειξη), με την αντίστοιχη επιτρεπτή που θα καλύψει τις ανάγκες του.

Παιχνίδια για να τα τραβολογάτε από τη μια εσείς κι από την άλλη εκείνος, υπάρχουν πολλά. Καλό είναι προηγουμένως να έχει μάθει το "άσ' το", βέβαια, γιατί το ζητούμενο είναι, εκεί που τραβολογάει και λυσσομανάει, εκεί να αφήνει και το παιχνίδι, κατόπιν την ανάλογης εντολής. Στόχος είναι, η βασική παρόρμηση, που προκαλεί το καβάλημα, όπως και κάθε άλλη ανάγκη, που περιορίζεται ως μια συγκεκριμένη έκφρασή της, να διοχετευτεί σε μια άλλη, επιτρεπόμενη μορφή ικανοποίησης και εκτόνωσης.

Η εκπαίδευση θα σας βοηθήσει πολύ στο να καταλάβεται το σκύλο σας και να αναπτύξετε μια ουσιαστικότερη επικοινωνία και ένα ισχυρότερο δεσμό μεταξύ σας, αρκεί όμως να μπείτε σωστά στο γενικότερο πνεύμα και τη φιλοσοφία της. Παρακάτω παραθέτω μερικά links.. Χρόνο, διάθεση, καλή θέληση, υπομονή και επιμονή να έχετε. Αν τα παραβρείτε μπαστούνια, υπάρχουν πάντα και οι επαγγελματίες για να σας εκπαιδεύσουν.

Zak George's Dog Training rEvolution

https://www.youtube.com/channel/UCZzFRKsgVMhGTxffpzgTJlQ

#VictoriaStilwell

https://www.youtube.com/channel/UCmdns7sB6Rx86jExLonm3aw

Dog Training With Victoria Stilwell

https://www.youtube.com/playlist?list=PL0C724F6F6A597540
Ευχαριστώ πολυ για τα links.

• Like
Reactions: Orilis and d-friend