Να συστηθούμε κι εμείς. Cane Corso (Pablo)

stak117

Member
26 Δεκεμβρίου 2011
21
0
Οντως ΠΑΟΚΑΡΑ (απο που νομιζεις οτι βγηκε το ονομα χεχε-PABLO GARCIA PEREZ).:)
Λοιπον ο μικρος μεγαλωνει....
Υπακουος προς το παρον ησυχος και καθαρος στο σπιτι
Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι οτι δεν μου κανει ζημιες μεσα καθολου, δεν το περιμενα και πραγματικα εντυπωσιαστηκα
Μου έχει κανει επισης εντύπωση οτι δεν δαγκωνει χερια ποδια κτλ αλλα μανιωδως τα παιχνιδια του.
Μονο με τον γιο μου παιζουν λιγο πιο αγρια αλλα μαλλον φταιει ο γιος μου παρα ο σκυλος ετσι το δουλευουμε.
Στη βολτα εχει μαθει να μην τραβαει και γενικα ειναι κυριος
Με τα αλλα σκυλια μετρια προς κακα κι αυτο διοτι προσπαθόντας να τον κοινονικοποιησω πλησιαζοντας σκυλια γνωστων και αγνωστων εχω παρατηρησει το εξης
Ο μικρος παει πανω τους διχως αυριο με διαθεση για αγριο παιχνιδι κατι που φυσικα τα μικροσωμα τα
φρικαρει σε απελπιστικο βαθμο με αποτελεσμα να του αγριευουν συνεχως
Με τα μεγαλοσωμα τα παμε καλυτερα αλλα αυτα τα φοβαμαι εγω μην τον αρπάξουν καμια φορα κι αυτο διοτι ο δικος μου ειναι πεισμων και δεν υποτασσεται ευκολα σε μεγαλυτερους . Τελος παντων δεν μπορεις να τα εχεις ολα και προβλεπω οτι αργοτερα θα εχουμε θεματα με αλλα σκυλια. Σημασια εχει οτι προς το παρον εχουμε κανει κανα δυο φίλους και με αυτους παιζουμε τουλαχιστον καλα.
Με τους ανθρωπους επιφυλακτικος καθετε και τους παρατηρει αλλα αν καποιος τον καλεσει γινεται της ποπης, τι πηδηματα τι αγκαλιες.... τρελλη διαχυτικοτητα (αυτο θα το διορθωσουμε γιατι οταν μεγαλωσει το πραγμα ειναι απο ενοχλητικο εως επικινδυνο).

Εχει αλλαξει πολλα δοντια συμπεριλαμβανομενων και τως κυνοδοντων παρολο που δεν ειναι ακομη ουτε 5 μηνων.
Με το φαγητο δεν ειναι και ο πιο ευκολος.... τον κακομαθαμε κι εμεις λιγο κι ετσι ξυνιζει με την ξηρα οποτε κομμενες οι λιχουδιτσες για επαναπροσαρμογη.
Τον Απριλιο θα παμε σε εκπαιδευτη και παρεπιπτοντως αν καποιος φιλος εχει να προτεινει κανεναν με εμπειρια σε αντιστοιχες φυλες ας στειλει ενα πμ. Θα εκτιμηθει δεοντως. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι ΒΥ κι αυτο για τις δυσκολες μερες της εφηβειας
END OF REPORT κι εν αναμονη του pedigree.
ΦΟΤΟ απο βδομαδα
Φιλουμπες

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Να τον χαίρεσε φίλε!!!
Εμείς τον λέμε Diogo χαχαχαχχα!!!!
Πλάκα κάνω arrigo.
Εμάς οι κυνόδοντες βγήκαν αλλα έχει και τους παλιούς μαζί,δεν έπεσαν.
Εσάς έπεσαν?

stak117

Member
26 Δεκεμβρίου 2011
21
0
Ναι εχουν πεσει οι κυνοδοντες ,και στον δικο μου ειχε φυτρωσει και δεν ειχε πεσει ο προηγουμενος αλλα εφυγε με λιγη βοηθεια απο μασουλητηρια, Να σου ζησει κι εσενα το θηριακι σου

stak117

Member
26 Δεκεμβρίου 2011
21
0
Παιδες γεια σας ξανα,
Περασε πολυς καιρος απο την τελευταια φορα που εγραψα αν και διαβαζω το φορουμ συχνα
Λοιπον εμεις ολα καλα
Ο Παμπλο εχει γινει 11 μηνων θηριακι υπακουος στο σπιτι και καθαρος
Εχει εκπαιδευτει απο επαγγελματια και ειναι αρκετα καλος στη βολτα
Βεβαια εχει ακομα κουταβισια συμπεριφορα σε πολλες φασεις αλλα αυτο ειναι που τον
κανει ακομα πιο χαριτωμενο.
Κοιμαται μεσα στο σπιτι και ειναι ολο αγκαλες και φιλια με εμας
Πραγματικα παιδια ο σκυλος ειναι μορφη
Ειναι το καλυτερο ηρεμιστικο .Η γυναικα μου που φοβοταν πολυ τα σκυλια ολο τον αγκαλιαζει και τον φιλαει ενω ο γιος μου τον εχει σαν τον καλυτερο φιλο του. Η αληθεια βεβαια ειναι οτι ο μικρος συμμετειχε ενεργα στην εκπαιδευση και ξερει πολυ καλα να τον διαχειριστει( για πιτσιρικο).
Γενικα ομως ο σκυλακος εχει εμενα για αφεντικο και ειναι παρα πολυ δεμενος μαζι μου, εξαρτημενος θα ελεγα. Παιδια δεν πιστευα ο τι θα παρω τετοια αγαπη και προσοχη απο σκυλο.
Στη βολτα τωρα ειναι αρκετα κυριαρχικος με αλλα σκυλια και διαχειριζεται τις καταστασεις με περισιο τσαμπουκα κι ετσι αποφευγω να τον φερνω σε επαφη με αλλα ζωα
Ειχαμε και περιστατικο με ενα ντομπ που μας ορμησε κοβοντας το ιμαντα(!!!) που το συγκρατουσε
αλλα ο μικρος υπερασπιστηκε καλα τον εαυτο του μεχρι να επεμβει ο αλλας ιδιοκτητης.
Εκτονωνεται πολυ , το πρωι πριν φυγω για δουλια τον βγαζω 15-20 λεπτα, το μεσημερι ο γιος μου με δικη μου επιβλεψη τον βγαζει για τις αναγκες του στον δρομο χωρις κανενα προβλημα αφου ειναι καλος με το λουρι( και με σακουλιτσα για τα κακα του ΠΑΝΤΑ)

Τυπικο κανε κορσο σε συμπεριφορα και τον χαρακτιριζουν τα τυπικα της φυλης
- δεν γαυγιζει πολυ , για την ακριβεια γαυγιζει λιγο και παντα για καποιο σοβαρο λογο.
-αν και κοντοτριχος μαδα οποτε απαιτειται βουρτσισμα.
- αρκετα σαλια ιδιως το καλοκαιρι και οταν εχει πιει νερο /φαει
- πολυ δεμενος με τα αφεντικα του, χαρακτιριστικα να πω οτι ενω εχει ολο το σπιτι στην διαθεση του αυτος αραζει στα ποδια μου
- ειναι πολυ δυνατος , δεν κανει πισω αν προκληθει και ειναι ενιοτε ξεροκεφαλος
- δεν κανει ζημιες στο σπιτι
- δεν ξεκολαει τα ματια του απο τους επισκεπτες στο σπιτι και εν γενει τους παρακολουθει διακριτικα οταν ειμαι παρον
-με τον γιο μου και τη γυναικα μου ειναι πολυ προστατευτικος στο δρομο.
- ωριμαζει ΑΡΓΑ σε σωμα και μυαλο.
- απαιτει εκπαιδευση απο επαγγελματια κατα την προσοπικη μου αποψη για να βγαλει τις αρετες του
- δεν θα φτασει ποτε την σπιρταδα και την "στρατιωτικοτητα'' ενος γ.π η ενος βελγικου η ντομπ. Ειναι αλλου τυπου σκυλος.
-δεν εχει τις αντοχες των προαναφερθεντων φυλων αλλα εχει ΤΡΟΜΕΡΗ εκρηξη ενεργειας οταν οι καταστασεις το απαιτουν.
- δεν ειναι σκυλος που τον ξεχνας σε μιαν αυλη . Απαιτει επαφη

Αυτα και ελπιζω να μην κουρασα καθως εχουν γραφει και ξαναγραφει απο γνωστες και τρομερους μελετητες μαστιφ φυλων εδω στο φορουμ που απο αυτους εμαθα πολλα, απλα ειδα αυτα που περιμενα απο το σκυλο μου και ειμα πολυ ευχαρστημενος.

Και μερικες ερωτησεις:
Σκεφτομαι εκπαιδευση φυλαξης ..
Αξιζει τον κοπο σε εναν τετοιο σκυλο?
Θα αλλιωσει τον χαρακτηρα του κι αν ναι σε ποιον βαθμο?
Ο εκπαιδευτης μου μου προτεινε να κατεβει σε εκθεσεις .
Απαιτει σοβαρη προετοιμασια?
Αξιζει ολη αυτη η στρεσσογονα διαδικασια για το καμαρι μου?

Φιλια σε ολους

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
ασε την φυλαξη (για μενα),αλλαζει ο χαρακτηρας κ πανω απο ολα ,ο σκυλος μαθαινει να δαγκωνει.εχει τυχει φορες που γλυτωσα απο ασχημες καταστασεις επειδη ο σκυλος δεν πηγε κατευθειαν για δαγκωμα...την δουλεια του ομως την εκανε.για την εκθεση οχι.δεν θελει κ παρα πολλα πραγματα κ σιγουρα αξιζει.θα πιεστει αρκετα το ζωο ,αλλα δε θα παθει τιποτα.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Να χαίρεσαι το καμάρι σου.

Να πώ πως το βλέπω εγώ;
Tον σκύλο μου, για να πάει να κάνει βόλτες, μέσα σε κόσμο και να τον πιάνουν άγνωστοι τα @@@@ δεν θα τον έβαζα σε τέτοια διαδικασία.
Όπως δεν αρέσει σε εμένα, έτσι δεν αρέσει και σε αυτόν.
Είναι άχρηστο αυτό για εμένα.