Να του κάνω στείρωση; Πριν ή μετά το ζευγάρωμα;

Efh

Well-Known Member
μιλουσα προχθες με τον κτηνιατρο στο τηλ
και λεγαμε οτι ο ναρουτο πρεπει να κανει καποια στιγμη στειρωση
αγορακι ειναι
παρολο που δεν εχει ακομα "κρεμαστα"
προχθες οταν γυρισαμε απ την βολτα
πηγε με το μαξιλαρι του
3 μηνων ειναι
μου ειπαν οτι πρεπει να ζευγαρωσει μια φορα και μετα να κανει στειρωση
καμια συμβουλη/αποψη????

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΔΕΝ χρειαζεται κανενας σκυλος να ζευγαροσει πρωτα, πριν στειροθει.
Απορο πως κρατιεται ακομα αυτο το παραμυθι.

Απ οτι καταλαβα, δεν κατεβηκαν οι ορχεις του σκυλου σου στο οσχεο?
Και ειναι 3 μηνων?

Σιγουρα εχεις χρονο ακομα να περιμενεις- επειδη υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να κατεβουν οι ορχεις ακομα.
Εαν δεν κατεβουν, καλο ειναι να στειροθει ο σκυλος σιγουρα, επειδη οι ορχεις σε "λαθος περιβαλλον" ( δηλ στην κοιλιακη χωρα) μεταλασσονται παρα πολυ συχνα σε ογκους και καλο ειναι αφαιρουνται.

Και επειδη προκεται και για κληρονομικο προβλημα- βεβαια να μην ζευγαροσει πριν ( πιθανον να μην μπορει να τεκνοποισει καιολας).

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Δεν υπαρχει κανενας λογος να ζευγαρωσει πριν κανει στειρωση. Ο κτηνιατρος σου θα σου υποδειξει την καταλληλοτερη ηλικια για να γινει η στειρωση.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αυτός ο μύθος πιστεύω ότι προέρχεται απο την ανάγκη των κτηνίατρων για πώληση κουταβοτροφής και εμβολίων
απαραδεκτος

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εάν δεν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα και κατανοήσετε γιατί δεν πρέπει/έχει ανάγκη ο σκύλος να ζευγαρώσει και είσαστε διατεθημένοι να επενδύσετε στη σωστή εκπαίδευση και στην επίβλεψή του, ώστε να μη καβαλάει πόδια αλλά και να μη σπέρνει κουτάβια από δω κι από κει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβάλετε το σκυλάκι σε αυτή τη διαδικασία...

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Εφη γιατι ετσι απλα, γενικα και αοριστα ο ναρουτο πρεπει καποια στιγμη να στειρωθει;

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενας δεσποζομενος σκυλος πρεπει να στειρωνεται τοσο ευκολα.Εκτος της περιπτωσεις που ανεφερε ο Frinchiefan και σε οριμενες αλλες.

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η Εφη εγραψε οτι της το ειπε ο κτηνιατρος, αυτον πρεπει να ρωτησουμε γιατι...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εγώ πάλι από τα γραφόμενα της Έφης γιατί καταλαβαίνω ότι ούτε σε εκείνη εξήγησε συγκεκριμένα γιατί (πέραν του ότι όπως όλα τα κουτάβια αρχίζει να ανακαλύπτει τι έχει στο βρακάκι του...)???:rolleyes:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
...και η Εφη ειναι ο μεσολαβητής :D
Χαχα, οπως λεμε ''πνευματιστικος μεσαζων''...
Για να δουμε θα τον παρει στα σοβαρα το ρολο, θα μας ενημερωσει επιπλεον για την θεση του κτηνιατρου ; Εφη περιμενουμε. :)

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
καμια συμβουλη/αποψη????
Περαν του οτι διαφωνω με τις στειρωσεις πλην εξαιρεσεων

Χωρις να θελω να γινω χυδαιος... :D
και γραφοντας με καθε καλη διαθεση εχω 2 συμβουλες

1.Να πας το σκυλο λιγες μερες πριν τη στειρωση(αν το αποφασισεις) σε αυτον που σου το ειπε και να του πεις να τον ικανοποιησει δια χειρος αφου αυτο πιστευει.
2. να μην ξανα ακουσεις τις συμβουλες του
:D

Υ.Γ αν δεν καταλαβαινει τι θελεις να του πεις
μπορει να διαβασει τον οδηγο :
τι εστι μλκια :D
Παλινδρομική κίνηση ισχύος επί καθέτου άξονος βαίνουσα συνεχώς αυξανομένης εντάσεως και εκπέμπουσα υδάτινα βλήματα επί φανταστικού στόχου ...

Last edited:

martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επειδή όταν παίρνεις το σκυλάκι στο σπίτι σου για πρώτη φορά κάνεις σε όλους ερωτήσεις, ακούς διάφορα χαζά.. Όταν πήρα τον Άρη έκανα ακριβώς το ίδιο και 2-3 άτομα (που ήξεραν τάχα μου) μου είπαν να το κάνω για να μην πάθει προστάτη κάποτε να μην ορμάει και να του κόψω την μαγκιά τέλος πάντων.. Οπότε και γω πάω στον κτηνίατρο του λέω τι θέλω και γιατί και μου απάντησε κάτι που δεν το περίμενα η αλήθεια (αφού δεν είναι και λίγα τα λεφτά) ότι θα τον αφήσουμε τουλάχιστον να γίνει 1 χρονών και αν ορμάει και μαρκάρει στο σπίτι η κάνει τίποτα παράξενες συμπεριφορές τότε να το σκεφτούμε.. Οπότε κατανοώ την έφη γιατί και εγώ αν πήγαινα σε κάποιον που ήθελε τα 300ε τότε θα την είχα κάνει ήδη..

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
όλα για το χρήμα. Σου λέει βαλε τον να κάνει σεχ με καμία γνωστή του, θα τα πάρω από εξετάσεις και τη γεννα, φυσιολογικά θα κανω κ τα εμβόλια στα κουταβια και μετα θα τσεπωσω και για τη στείρωση.. Δόξα τον θεό, έχουμε αδέσποτα για δέκα ζωές...

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Δεν εχει κανενα νοημα να ζευγαρωσεις τον σκυλο.Το πιο πιθανο ειναι μετα να κανει χειροτερα.Και ο δικος μου σκυλος ειχε τρελες ορμες απο 2 μηνων μεχρι 10 και μετα σταδιακα ηρεμησε και το εχει κοψει αρκετα αφου του εδειξα οτι αυτη η συμπεριφορα ειναι λαθος.Εχει μαθει να συγκρατει τις ορμες του κατα καποιο τροπο.Τον εδιωξα 1,2,3 τον εδεσα μερικες φορες για λιγα λεπτα και ηρεμουσε.Αν σπανια παει να κανει την κινηση να καβαλησει το χερι μου οταν παω να τον χαιδεψω του λεω 1 Μη!φυγε!Με προστακτικο υφος και συγκεκριμενο τονο φωνης και ξεκολλαει.Του δινω να μασησει καποιο κοκκαλο η μπορει να παιξω μαζι του για να εκτονωθει.Ουτε υπερβολικες φωνες,ουτε με την βια.Τωρα ειναι 16,5 μηνων.Σε αυτους που ασχολουνται πολυ μαζι του και τους παιρνει τον αερα,αρχιζει να τους γλυφει και αυτοι συνεχιζουν να τον ενθαρυνουν γιατι νομιζουν οτι απλα θελει να παιξει,προσπαθει να τους καβαλησει,οπου τον παιρνει δλδ.Δεν το καταλαβαινουν ομως.Το εχει κανει σε επισκεπτη αυτο.Εκει δυσκολευομαι πιο πολυ να τον διορθωσω,ειιναι και πεισματαρης,κυριαρχικος.Δεν πηγα με την 1 να τον στειρωσω ,του εδωσα την ευκαιρια να προσαρμοστει γιατι δεν τον βλεπω σαν αντικειμενο,νοιαζομαι για αυτον.Εχω διαβασει στο φορουμ σχεδον ολα τα θεματα στο θεμα στειρωσης και προσπαθησα να "ζυγισω"τα πραγματα και απ'οτι βλεπω η ζυγαρια γερνει πιο πολυ προς το κατα της στειρωσης τουλαχιστον για την δικη μου περιπτωση.Θα μπορουσα βεβαια να τον στειρωνα πριν μηνες που ειχα και την οικονομικη ανεση και να μην "παιδευομουν" καθολου αλλα δεν το εκανα.Δεν αποκλειω το ενδεχομενο ομως να τον στειρωσω στο μελλον...Αν στην περιπτωση σου συντρεχει λογος υγειας και δεν υπαρχει αλλη λυση ας τον στειρωσεις.Αυτο που δεν γνωριζω και εχω ρωτησει και σε καποιο αλλο θεμα του φορουμ ειναι αν σε περιπτωση που ο αρσενικος σκυλος εμφανισει καρκινο του προστατη η των ορχεων σε καποια ηλικια υπαρχουν χρονικα περιθωρια να στειρωθει χωρις να διατρεχει σοβαρο κινδυνο,οχι απο πλευρας ηλικιας τοσο αλλα αν σωνεται δηλαδη ο σκυλος.Προσωπικα θα προσπαθησω να παρω την γνωμη 1-2 σοβαρων κτηνιατρων για το θεμα αυτο,οπως και για το ποια ειναι η μεγιστη ηλικια που μπορω να στειρωσω τον σκυλο μου.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Άμα ήταν θηλυκό πες πάει στο καλό επιβάλλεται η στείρωση!Στα αρσενικά όμως..ποιος ο λόγος?Είναι ακόμα ένα κουτάβι!
Περίμενε να μεγαλώσει να δεις πως θα διαμορφωθεί η συμπεριφορά του και ύστερα άμα είναι "προβληματική" επιθετικός δηλαδή κλπ τότε αποφασίζεις!Και εγώ αρσενικό έχω και αποφάσισα να τον στειρώσω επειδή καβάλαγε ότι 4ποδο κουνιόταν!Δεν είχε ζευγαρώσει ποτέ!η στείρωση πήγε άψογα και ο μικρός έχει δείξει απίστευτη βελτίωση και έχει κόψει εντελώς το καβάλημα!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
αγορακι ειναι
πηγε με το μαξιλαρι του
3 μηνων ειναι
καμια συμβουλη/αποψη????
Δεν χρειάζεται ούτε να ζευγαρώσει ούτε να στειρωθεί!Δεν είναι απλό?!!!

Θα ήθελα να πεις ποιος είναι αυτός ο καλός κτηνίατρος που δίνει τέτοιες συμβουλές...

Το ότι πηγαίνει ο μικρός με το μαξιλάρι του δεν σημαίνει ότι θέλει να ζευγαρώσει!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Παιδιά χτες η Κλαίρη λόγω οίστρου έκανε κουβάρι μία φόρμα μου και άρχισε να την καβαλάει... είναι εντελώς φυσιολογικό γιατί αυτή τη στιγμή το σωματάκι της λόγω οίστρου είναι τίγκα στις ορμόνες...

Μη τρελαθούμε να πάω να τη ζευγαρώσω λοιπόν ντε και καλά και να δημιουργήσω κουτάβια εκτός προτύπου και με αμφίβολο μέλλον γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι σίγουρος για τα κουτάβια σου κα που θα καταλήξουν ή μήπως να τη στειρώσω επίσης ντε και καλά και εφόσον δεν έχει προκείψει κάποια ιατρική ανάγκη...???
Τίποτα από τα δύο...!!!

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
αγορακι ειναι
πηγε με το μαξιλαρι του
3 μηνων ειναι
καμια συμβουλη/αποψη????
Δεν καταλαβαινω γιατι ολοι πιστευετε στο παραμυθι που σας λενε οι κτηνιατροι οτι πρεπει να ζευγαρωσει 1 φορα πριν στειρωθει,δεν εχει νοημα.Ο κτηνιατρος απλα θελει να σου παρει τα χρηματα και μετα και αλλα χρηματα απο τα εμβολια που θα κανει στα κουταβια.Υπαρχουν τοσα αδεσποτα στον δρομο και οι ζωοφιλοι τρεχουν σαν παλαβοι να τα μαζευουν εγκαταλελειμενα και προσπαθουν μεσω εθελοντων κτηνιατρων να κανουν στειρωσεις στα αδεσποτα.Τι θα κανεις τα κουταβια οταν γεννηθουν?Ποιος νομιζεις οτι θα τα παρει?Θα στερησεις τις ελπιδες απο καποια αλλα αδεσποτα να βρουν σπιτι η απο αυτα που ειναι κλεισμενα στα καταφυγια,δεν τα λυπασαι?Ο σκυλος δεν εχει την αναγκη να ζευγαρωσει,λειτουργει με το ενστικτο και ειναι φτιαγμενος απο την φυση του να αντεχει να μην ζευγαρωνει.Στην φυση οπως και αλλα ζωα ζευγαρωνουν μονο οι πιο δυνατοι.Μην το συγκρινεις με τον ανθρωπο που εκει περιλαμβανεται η λογικη,συναισθημα και η αγαπη.Δεν θα στεναχωρεθει ο σκυλος αν δεν ζευγαρωσει.,αν ηταν ετσι οι αστειρωτοι σκυλοι θα παθαιναν καταθλιψη.Μονο αν δεν κατεβει ο 1 ορχεις η και οι 2 να του κανεις στειρωση γιατι τοτε θα δημιουργηθει καρκινωμα...

coca

Member
21 Ιουλίου 2011
7
0
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗ στο ζωντανο .... ηρεμηστε πια με αυτη την καραμελα ...
αν δεν υοαρχει ουσιαστικος λογος δεν χρειαζεται ουτε στειρωση ουτε τπτ.. ημαρτον !