Νεος Όμιλος για τον Μολοσσό της Ηπείρου


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
το πρότυπο περιγράφει με ακρίβεια τον τύπο ενός σκύλου, αυτό δηλαδή που τον διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα σκυλιά και τον κάνει να ανήκει σε μια φυλή.

νομίζω ότι συμφωνούμε, απλά το λέμε διαφορετικά.

στα bulls πάντως λέγονται τύποι. δηλώνουν τις φυλές (και τις μίξεις) από τις οποίες προήλθε η φυλή.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Οταν έχεις χρόνο, θα ήθελες να μου δείξεις (στο θέμα με τα μπουλ) 2 διαφορετικούς τύπους να το καταλάβω καλύτερα;
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
Αφού δεν είσαι μέλος στην ομάδα του ετέρου ομίλου, να σε ενημερώσω οτι τελευταία ανάρτηση στην σειρά των παραλογισμών μετά την χυλόπιτα από τον ΚΟΕ ήταν στις 15 Νοεμβρίου το:
"Ένα σκοτεινό κεφάλαιο αδιεξόδων και εγκλωβισμού στους συστημικούς μηχανισμούς δολιοφθοράς έκλεισε και προχωράμε δυναμικά!"
Και εν συνεχεία, στις 19 Νοεμβρίου η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ στη σελίδα του εν λόγω ομίλου, κα Γκινάλα, δημοσίευσε το πρότυπο με την νέα ονομασία.
Τώρα αν εσύ επιμένεις να υποστηρίζεις οτι αυτά ήταν άσχετα γεγονότα για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, θα συνεχίζω να υποστηρίζω ότι φέρεσαι μπαμπέσικα με το να μου κάνεις διόρθωση στρέφοντας το ενδιαφέρον σε thread για τους ομίλους του ΜτΗ προς το τι κάνει η ΟΜΜΑ και η ΜΟΜΑ.
Αν όντως δεν είχες εικόνα του τι έχει παιχτεί, θα σου ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό, και περιμένω μια συγγνώμη για την "διόρθωση".
seamol δεν βρίσκομαι εδώ για να δικαιολογήσω ή να πάρω μέρος στην διαφωνία των 2 ομίλων ούτε πως στάθηκε ή αν θέλει να εκμεταλλευτεί ο έτερος όμιλος την ΟΜΜΑ ή όχι...
βρίσκομαι εδώ κι απάντησα στο σχολιασμό σου για να καταδείξω ότι η ΟΜΜΑ είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν όμιλο φυλής, ασχολείται με όλες τις αυτόχθονες ελληνικές φυλές αναγνωρισμένες ή όχι. Έχει ανοικτή την πόρτα επικοινωνίας απέναντι στον οποιονδήποτε είτε θέλει να κινείται μέσα στην αγκάλη του ΚΟΕ είτε όχι.
το ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν την ΟΜΜΑ ή θα θελήσουν να την εκμεταλλευτούν το γνωρίζουμε και προσπαθούμε να το αποφύγουμε. είσαι μέλος στην ομάδα του φουμπου των ελληνικών αυτόχθονων φυλών και το γνωρίζεις.
στην ΟΜΜΑ σαν ΟΜΜΑ για την νέα ονομασία και το πρότυπο κι αν το δημοσιοποιήσουμε το συζητάμε αρκετούς μήνες και είναι άσχετο με το τι συμβαίνει με τους δυο ομίλους...
όπως εγώ είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΔΙΑΔΡΟΜΗ και θα προσπαθήσω αν είναι εφικτό να λάβω μέρος και στις εκλογές που θα διοργανώσει , έτσι και η Γκινάλα μπορεί να είναι διαχειρίστρια στον έτερο όμιλο και θεωρώ εφόσον βρίσκεται εκεί και η ονομασία και το πρότυπο είναι δημιούργημα της (υπενθυμίζω πολύ πριν αναγνωριστεί η φυλή από τον ΚΟΕ) να έχει και την διάθεση να το ανακοινώσει η ίδια.
το πως η ΟΜΜΑ θα αντιμετωπίσει όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί της στις ελληνικές αυτόχθονες φυλές είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που συζητάμε εδώ και δεν έχω κανένα κόλλημα να ανοίξουμε νέο θέμα να συζητήσουμε τις πρακτικές που θέλει η ΟΜΜΑ να ακολουθήσει...
Πάντως κι εφόσον είσαι μέλος στην σελίδα των ελληνικών αυτόχθονων φυλών σίγουρα έχεις διαβάσει τα ποστ που αφορούν και τον μολοσσο της ηπείρου μαζί με φωτογραφίες αντιπροσωπευτικών δειγμάτων ( καμία σχέση με τα σκυλιά του έτερου ομίλου), αλλά και γενικά όλα τα σχόλια περί επιμειξίας είτε μεταξύ ελληνικών είτε μεταξύ διαφορετικών φυλών μεταξύ τους και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ακριβώς εκείνες τις ημερομηνίες και δεν είναι τυχαίο.
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
δες τις εικόνες:

74ab2c597b881f42c131fb3b76b2e3.jpg

1670341329421.png

είναι αν δεν κάνω λάθος από αμερικανικό βιβλίο, (μπορώ να βρω λεπτομέρειες και να σου πω από ποιο αύριο αν θες γιατί είμαι στη δουλειά).

τα σκυλιά στις φωτό να ξέρεις ότι δεν είναι της ίδιας χρονικής περιόδου (έχει σημασία αυτό) και άραγε είναι της ίδιας ηλικίας; και για μένα αυτό μειώνει και την εγκυρότητα της σύγκρισης.

γενικά στη φυλή πάντως, αποδέχονται ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι (4) της φυλής.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
το πρότυπο περιγράφει με ακρίβεια τον τύπο ενός σκύλου, αυτό δηλαδή που τον διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα σκυλιά και τον κάνει να ανήκει σε μια φυλή.

νομίζω ότι συμφωνούμε, απλά το λέμε διαφορετικά.

στα bulls πάντως λέγονται τύποι. δηλώνουν τις φυλές (και τις μίξεις) από τις οποίες προήλθε η φυλή.
θα μπορούσαμε να πάμε σε νέο θρεντ.... να επεκταθούμε και σε περισσότερες λεπτομέρειες....
 
  • Like
Reactions: spyv and Yorkaddict


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν θέλησα εγώ ούτε να εμπλεξω την ΟΜΜΑ ούτε την κα Γκιναλα ονομαστικώς, στο θέμα μεταξύ των δύο ομιλών.
Αλλα το ότι ο ΟΦΜΗ μετά τη χυλόπιτα του ΚΟΕ έβαλε στην σελίδα του η οποία έχει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ την κα Γκιναλα, το πρότυπο και την ονομασία, που δημοσίως ΔΕΝ είχε κάνει η ΟΜΜΑ για μήνες πριν, στα δικά μου τα πτωχα ματιά μου κάνουν ότι ο όμιλος ανακοινώνει νέο πρότυπο και ονομασία.
Ανήκει στην κα Γκιναλα το πρότυπο και η ονομασία; Μάλλον.
Θέλει ο όμιλος το κύρος-πλάτες της Γκιναλα γιατί αλλιώς δεν θα ασχολούνταν κανένας μαζί τους;
Ίσως.
Θέλει η Γκιναλα εκτροφείς ΜτΗ μαζί της γιατί αλλιώς δεν θα ασχολούνταν κάνεις με την ΟΜΜΑ;
Ίσως.
Ανακοινώθηκε από την διαχειριστρια της σελίδας του ομίλου μετά την χυλόπιτα του ΚΟΕ νέο πρότυπο και ονομασία;
Αναμφισβητητα!
Τι φάση τώρα να μου γράφεις εσύ στο thread απ το πουθενά ότι δεν ανακοίνωσε κανένα πρότυπο και ονομασία ο όμιλος αλλά η ΟΜΜΑ πριν μήνες το συζηταγε μόνη της και το ήξερε και ο καφετζης που το συζηταγε και μπλα μπλα μπλα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...
 
  • Like
Reactions: Castro48


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
@seamol όπως προ είπα δεν βρίσκομαι εδώ για να πάρω το μέρος του ενός ή του άλλου ομίλου, ούτε να δικηγορήσω υπερ του ενός ή του άλλου ομίλου..

πέρα από τις προσωπικες συμπάθειες όμως, υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν... και για τον αναγνώστη που δεν έχει εντρυφήσει επί του θέματος ήθελα να γίνουν κατανοητά...
κάθε πρότυπο έχει έναν συγγραφέα και μια χρονολογία την οποία εκδόθηκε ασχέτως πότε επισημοποιήθηκε δημοσίως ή όχι...
το πρότυπο λοιπόν ανήκει στην κ. Γκινάλα κι έχει κατατεθεί στην ΟΜΜΑ από τότε που αποφασίστηκε να ασχοληθεί και με τις αναγνωρισμένες υπό τον ΚΟΕ φυλές.
Διευκρινίζω λοιπόν ότι το πρότυπο γράφτηκε το 2003 με την επωνυμία Ελληνικός μολοσσός.
Γράφτηκε πάνω στον Κόκκινο του Φλέγγα, τον γνωστό Μπερίσσα, ενα παρδαλοκόκκινο του Φλέγγα επίσης που μου διαφεύγει το όνομα του κι ενός ακόμα σκύλου που δεν ξέρω τα στοιχεία του αυτή τη στιγμή, αλλά αν είναι απαραίτητο μπορώ να τα βρώ.
Αφορά τα ίδια σκυλιά που αργότερα ο ΚΟΕ αναγνώρισε ως Μολοσσός της Ηπείρου.
Η ΟΜΜΑ έκανε πρόταση συνεργασίας και στους δύο Ομίλους τον Ιούνιο του 2022 και στον όμιλο Διαδρομή διαμέσου εμού, όπου ο ΟΦΜΗ το είδε με ενδιαφέρον ενώ ο Διαδρομή αρνήθηκε...
δικαίωμα τους.
την ΟΜΜΑ δεν την ενδιαφέρουν οι διαφορές μεταξύ των ομίλων αλλά τα ίδια τα σκυλιά που έχουν στην κατοχή τους οι όμιλοι όπου αυτές οι διαφορές έχουν διασπάσει την φυλή ουσιαστικά σε δύο τμήματα αφαιρώντας πλούσιο γονιδιακό υλικό.
επίσης και η ουσιαστική διαφορά του προτύπου του Ελληνικού Μολοσσού , που αναγνωρίζει και τα παρδαλά σκυλιά έναντι του προτύπου του Μολοσσού της Ηπείρου, που τα απορρίπτει.
Μετά 20 χρόνια αυτό που έχει επιτευχθεί είναι είτε να ζευγαρώνουν στα κρυφά παρδαλά μολοσσικά είτε τα παρδαλά να ανακατεύονται με τα ελληνικά ποιμενικά... δημιουργώντας πρόβλημα και στις δύο φυλές.
αυτό που ήθελα να γίνει ξεκάθαρο λοιπόν στον αναγνώστη.. είναι ότι αυτή η κίνηση οφείλεται καθαρά στην ΟΜΜΑ κι όχι στον έτερο όμιλο.(το πρότυπο και η ονομασία)
θεωρώ φυσιολογικό, από την στιγμή που ο όμιλος κάνει ξεκάθαρο την συνεργασία του με την ΟΜΜΑ κι όχι με τον ΚΟΕ να πρέπει να δημοσιοποιήσει και κάτω από ποιο πρότυπο συνεχίζει.
αν τώρα η Γκινάλα είναι διαχειρίστρια ή όχι στην σελίδα του έτερου όμιλου σαφώς και δεν με αφορά και δεν με ενδιαφέρει, όπως δεν την αφορά και δεν την ενδιαφέρει αν εγώ είμαι ιδρυτικό μέλος του διαδρομή ή όχι.
σαν ΟΜΜΑ θέλουμε να λειτουργήσουμε μόνο ενωτικά κι όχι διασπαστικά... δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος είναι με τον κοε η όχι , αν έφαγε πόρτα ή αποχώρησε μόνος του, αν θέλει να καλεί τον σκύλο του μολοσσό της ηπείρου ή ελληνικό μολοσσό (ακόμα κι εσύ, δεν νομίζω να έχεις ενστάσεις για το πρότυπο, αλλά και πάλι εδώ είμαστε να το συζητήσουμε ακόμα και να αλλάξουμε σε σημεία που υπάρχουν ενστάσεις και στέκονται κυνολογικά και με τα σκυλιά που έχουμε απέναντι μας)...
μας ενδιαφέρει τα σκυλια να μπουν στο πρόγραμμα καταγραφής γενεαλογίου της φυλ΄ςη , κάτι που μετά από 20 χρόνια δεν υπάρχει,
μας ενδιαφέρει να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη και το dna των σκύλων με την βοήθεια βιολόγων γεννετιστών για να προχωρήσει επιτέλους η φυλή, κάτι που μετά 20 χρόνια δεν έχει γίνει...
είτε είτε με την ΟΜΜΑ είτε όχι... τα σκυλιά σας χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε.
είναι κρίμα να χάνεται γονιδιακό υλικό.

τώρα για την μπέσα που ευθέως έθεσες απέναντι μου... άστο καλύτερα.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
"κάθε πρότυπο έχει έναν συγγραφέα και μια χρονολογία την οποία εκδόθηκε ασχέτως πότε επισημοποιήθηκε δημοσίως ή όχι... "

για να δούμε λίγα ελληνικά λοιπόν, μιας και δεν φταίει ούτε η άγνοια των γεγονότων απ ότι καταλαβαίνω:

έκδοση η [ékδosi] Ο33 : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του εκδίδω. I1. το σύνολο των εργασιών που απαιτούνται, ώστε ένα οποιουδήποτε είδους κείμενο να πάρει τη μορφή εντύπου και να δοθεί στη δημοσιότητα: ~ ενός βιβλίου. ~ εφημερίδας / περιοδικού. || το αποτέλεσμα της έκδοσης: Εικονογραφημένες εκδόσεις. || το σύνολο των αντιτύπων ενός βιβλίου που προέρχονται από την ίδια στοιχειοθεσία: Παλιά / δυσεύρετη / εξαντλημένη ~. Nεότερη ~. ~ με διορθώσεις και βελτιώσεις. || (πληθ.) εκδοτικός οίκος: Aπό τις εκδόσεις «Aσέτ» κυκλοφόρησε η γαλλική μετάφραση του τάδε Έλληνα ποιητή. 2. (ειδικότ.) επιμέλεια μιας χειρόγραφης ή παλαιότερης έντυπης συγγραφής και αποκατάσταση των σφαλμάτων ή των αλλοιώσεων για να πάρει μια αρχική, γνήσια ή αναγνώσιμη μορφή εντύπου: Φιλολογική ~. Kριτική ~ (κειμένου), βασισμένη στη μελέτη της χειρόγραφης παράδοσής του. ~ χειρογράφου. 3. σύνταξη επίσημου εγγράφου και παράδοσή του σ΄ αυτόν που το ζήτησε: ~ πιστοποιητικού / διαβατηρίου / ταυτότητας. || διατύπωση και γνωστοποίηση, ανακοίνωση ή δημοσίευση απόφασης, διαταγής κτλ.: ~ ψηφίσματος / διατάγματος / υπουργικής απόφασης. || (για χαρτονόμισμα και άλλες χρηματικές αξίες) εκτύπωση σε πολλά (αριθμημένα) αντίτυπα και κυκλοφορία· (πρβ. κοπή): H ~ νέου χαρτονομίσματος. ~ ομολόγων / μετοχών. || ~ συναλλαγματικής. || ~ γραμματοσήμου. || ~ εισιτηρίου. II. (νομ.) παράδοση προσώπου από τις αρχές μιας χώρας σε άλλη, για να υποστεί τις συνέπειες έκνομης δράσης του: H αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε την ~ ατόμου που θεωρείται υπεύθυνο για τρομοκρατικές ενέγειες.

ανέκδοτος -η -ο [anékδotos] Ε5 : (για κείμενα, έργα, επιστολές κτλ.) που δεν έχει εκδοθεί ή δημοσιευτεί: Aνέκδοτο χειρόγραφο / μυθιστόρημα / ποίημα / διήγημα. || (ως ουσ.) το ανέκδοτο*.

Άρα δεν ταυτίζεται η έκδοση με την συγγραφή, αλλά με την δημοσιοποίηση.
Και κανένας δεν αρνήθηκε το ποιος και πότε ΕΓΡΑΨΕ το πρότυπο.
Ούτε καν έγραψα στο ποστ μου οτι ο ομιλος ΕΞΕΔΟΣΕ το πρότυπο.
Εγραψα ότι ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ νέο πρότυπο και όνομα. Το έκανε ο Διαχειριστής κος Μουστακίδης μαζί με την Διαχειρίστρια κα Γκινάλα.
Ακόμα περιμένω να μου πεις ποιο είναι το λάθος σε αυτά τα ελληνικά....

Το ότι η ΟΜΜΑ έκανε προταση συνεργασίας και στους δύο ομίλους τον Ιούνιο, όταν άρχισε να φαίνεται οτι δεν θα αναγνωριστει ο ΟΦΜΗ, σαν να μην είχε καμία σχέση με τους ομίλους, ενώ η κα Γκινάλα ήταν ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ στον ΟΦΜΗ από τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2021 , είναι απλά για γέλια, και δεν ξέρω αν ελπίζω να με κοροιδεύεις στα μούτρα μου, η να σε έχουν κοροιδέψει εσένα.

Ελπίζω να μου απαντήσεις συγκεκριμένα και όχι να μου κάνεις άλλη μια παρουσίαση του τι κάνει η ΟΜΜΑ και πώς γράφει τα πρότυπα κλπ κλπ σαν να μου ήρθε Ιεραπόστολος στην πόρτα.....
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
"κάθε πρότυπο έχει έναν συγγραφέα και μια χρονολογία την οποία εκδόθηκε ασχέτως πότε επισημοποιήθηκε δημοσίως ή όχι... "

για να δούμε λίγα ελληνικά λοιπόν, μιας και δεν φταίει ούτε η άγνοια των γεγονότων απ ότι καταλαβαίνω:

έκδοση η [ékδosi] Ο33 : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του εκδίδω. I1. το σύνολο των εργασιών που απαιτούνται, ώστε ένα οποιουδήποτε είδους κείμενο να πάρει τη μορφή εντύπου και να δοθεί στη δημοσιότητα: ~ ενός βιβλίου. ~ εφημερίδας / περιοδικού. || το αποτέλεσμα της έκδοσης: Εικονογραφημένες εκδόσεις. || το σύνολο των αντιτύπων ενός βιβλίου που προέρχονται από την ίδια στοιχειοθεσία: Παλιά / δυσεύρετη / εξαντλημένη ~. Nεότερη ~. ~ με διορθώσεις και βελτιώσεις. || (πληθ.) εκδοτικός οίκος: Aπό τις εκδόσεις «Aσέτ» κυκλοφόρησε η γαλλική μετάφραση του τάδε Έλληνα ποιητή. 2. (ειδικότ.) επιμέλεια μιας χειρόγραφης ή παλαιότερης έντυπης συγγραφής και αποκατάσταση των σφαλμάτων ή των αλλοιώσεων για να πάρει μια αρχική, γνήσια ή αναγνώσιμη μορφή εντύπου: Φιλολογική ~. Kριτική ~ (κειμένου), βασισμένη στη μελέτη της χειρόγραφης παράδοσής του. ~ χειρογράφου. 3. σύνταξη επίσημου εγγράφου και παράδοσή του σ΄ αυτόν που το ζήτησε: ~ πιστοποιητικού / διαβατηρίου / ταυτότητας. || διατύπωση και γνωστοποίηση, ανακοίνωση ή δημοσίευση απόφασης, διαταγής κτλ.: ~ ψηφίσματος / διατάγματος / υπουργικής απόφασης. || (για χαρτονόμισμα και άλλες χρηματικές αξίες) εκτύπωση σε πολλά (αριθμημένα) αντίτυπα και κυκλοφορία· (πρβ. κοπή): H ~ νέου χαρτονομίσματος. ~ ομολόγων / μετοχών. || ~ συναλλαγματικής. || ~ γραμματοσήμου. || ~ εισιτηρίου. II. (νομ.) παράδοση προσώπου από τις αρχές μιας χώρας σε άλλη, για να υποστεί τις συνέπειες έκνομης δράσης του: H αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε την ~ ατόμου που θεωρείται υπεύθυνο για τρομοκρατικές ενέγειες.

ανέκδοτος -η -ο [anékδotos] Ε5 : (για κείμενα, έργα, επιστολές κτλ.) που δεν έχει εκδοθεί ή δημοσιευτεί: Aνέκδοτο χειρόγραφο / μυθιστόρημα / ποίημα / διήγημα. || (ως ουσ.) το ανέκδοτο*.

Άρα δεν ταυτίζεται η έκδοση με την συγγραφή, αλλά με την δημοσιοποίηση.
Και κανένας δεν αρνήθηκε το ποιος και πότε ΕΓΡΑΨΕ το πρότυπο.
Ούτε καν έγραψα στο ποστ μου οτι ο ομιλος ΕΞΕΔΟΣΕ το πρότυπο.
Εγραψα ότι ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ νέο πρότυπο και όνομα. Το έκανε ο Διαχειριστής κος Μουστακίδης μαζί με την Διαχειρίστρια κα Γκινάλα.
Ακόμα περιμένω να μου πεις ποιο είναι το λάθος σε αυτά τα ελληνικά....

Το ότι η ΟΜΜΑ έκανε προταση συνεργασίας και στους δύο ομίλους τον Ιούνιο, όταν άρχισε να φαίνεται οτι δεν θα αναγνωριστει ο ΟΦΜΗ, σαν να μην είχε καμία σχέση με τους ομίλους, ενώ η κα Γκινάλα ήταν ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ στον ΟΦΜΗ από τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2021 , είναι απλά για γέλια, και δεν ξέρω αν ελπίζω να με κοροιδεύεις στα μούτρα μου, η να σε έχουν κοροιδέψει εσένα.

Ελπίζω να μου απαντήσεις συγκεκριμένα και όχι να μου κάνεις άλλη μια παρουσίαση του τι κάνει η ΟΜΜΑ και πώς γράφει τα πρότυπα κλπ κλπ σαν να μου ήρθε Ιεραπόστολος στην πόρτα.....
ευχαριστώ για το μάθημα ελληνικών.... όπως επίσης για την επίδειξη το ποιος γράφει καλύτερα....
μόνο εσύ δεν κατάλαβες έπειτα από τόσες επαναλήψεις ότι προφανώς και από την υπόλοιπη πρόταση ήθελα να γράψω "και μια χρονολογία για την οποία γράφτηκε..."
δεν πειράζει ... ας πρόσεχα, τα γραπτά μένουν..

κρίμα όμως που το μάθημα των ελληνικών ήταν η πρόφαση για να υποβαθμιστεί όλο το σχόλιο και να προσπεράσουμε όοοολα τα υπόλοιπα (που σαν ιεραπόστολος αλήθεια σε ενοχλεί τόσο πολύ που τα επαναλαμβάνω?) και να μην δούμε την ουσία του ζητήματος...

ακριβώς λόγω της εμπάθειας που διακατέχει τόσα χρόνια τα μέλη των δύο ομίλων... η φυλή έχει χωριστεί με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα 20 χρόνια τώρα στη φυλή....
η ΟΜΜΑ είναι υπεράνω των ομίλων φυλής, δεν αντιπροσωπεύει μία φυλή, και ούτε πρόκειται να πάρει το μέρος κανενός ομίλου...
όποιος έρχεται με την ΟΜΜΑ αφήνει πίσω το παρελθόν και προχωράει μπροστά.
έχει ενημερώσει και τους δύο ομίλους και όποιος θέλει να συνεργαστεί θα το κάνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΟΜΜΑ. τα είπαμε δεν τα ξαναλέμε.

πάμε στα παρδαλά? όχι άστο πονάει....

αλήθεια η Γκινάλα είναι διαχειρίστρια μια σελίδας από τον Ιανουάριο του 21? πωπω... ντροπή!
κι εγώ είμαι στον διαδρομή από το 19... (σήμερα μετά από όλο αυτό ... αρχίζω και το σκέφτομαι...
ευτυχώς ελπίζω ότι δεν μιλάς σαν αντιπρόσωπος του διαδρομή.)
θα υπενθυμίσω λοιπόν γι αακόμα μια φορά ότι τελευταία έκκληση συνεργασίας στον διαδρομή έγινε τον Ιούνιο του 22
στις εκλογές του ΚΟΕ.
λίγο μετά ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ του ΚΟΕ... και λίγο μετά ήρθε η πρόσκληση ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ για να αναγνωριστεί ο όμιλος..
ένας όμιλος κι όχι δύο... ένας όμιλος με ΔΣ μέλη κι από τους δύο ομίλους....
αυτή ήταν η πρόταση τον Αύγουστο του 22.
μα εμείς βλέπουμε συνωμοσίες από τον Ιανουάριο του 21....
μας ψεκάζουν? Βίρνα σκύψε ευλογημένη!

Συμμαζέψου τόσο πολύ ενοχλεί τι? ότι δεν πρόλαβες να βάλεις τα παρδαλά στο πρότυπο του ΚΟΕ?
20 Χρόνια πέρασαν.
Η αλλαγή του ονόματος? γιατί μόνο στην ήπειρο υπήρχαν μολοσσικά? στα Τρίκαλα δεν υπήρχαν? Άλλωστε η ιστορική αναφορά στην Ήπειρο υπάρχει...

σοβαρέψου επιτέλους είναι κρίμα για τα σκυλιά...
σε είχα και σε κάποια υπόληψη κι άνθρωπο που βλέπει μπροστά...
όχι αναγνώριση δεν θα περάσει η φυλή αλλά ούτε θα διασωθεί τελικά.
η αλήθεια είναι ότι την ΟΜΜΑ δεν την ενδιαφέρει η αναγνώριση από την fci το αντίθετο μάλιστα την ενδιαφέρει η υγεία της φυλής.

επιμένουμε να προτείνουμε σαν ΟΜΜΑ, υπάρχει η εμπειρία, η γνώση και οι άνθρωποι που την στηρίζουν...

20 χρόνια ο ΚΟΕ ανακοίνωσε ότι είχε στον ντορβά του 200.000 ... μπράβο του δεν τα έφαγε τα παρέδωσε ανέγγιχτα στο επόμενο ΔΣ... τι έκανε για τις ελληνικές φυλές ενώ είχε το χρήμα?
το ξέρεις πολύ καλά ΤΙΠΟΤΕ.
μπορούσε να συστήσει επιστημονική επιτροπή και να βοηθήσει στην διάσωση των φυλών όχι μιας όλων των ελληνικών φυλών Αντίθετα από αυτό , πρόεδρος ομίλου υπό τον ΚΟΕ ανακοίνωσε ότι δεν έχει αναγνώριση στις ελληνικές φυλές, άλλωστε δεν πληρώνουν φύρα είναι...
αυτή είναι η αντιμετώπιση των ελληνικών φυλών από επίσημο φορέα της ελληνικής κυνολογίας.

δεν θα ξαναπώ το παραμυθάκι για την ΟΜΜΑ, σταμάτα όμως με παραπληροφόρηση να προσπαθείς να υποβιβάσεις την ΟΜΜΑ.
ΜΌΝΟ ΑΥΤΌ η ΟΜΜΑ φιλοδοξεί να αποκτήσει την δυναμική να ασχοληθεί ενεργά και με τις 25 ελληνικές αυτόχθονες φυλές και την διάσωση τους.... όσες τουλάχιστον δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμα.
η ΟΜΜΑ δεν είναι μολοσσός μόνο.

α !!!! μια και το είδα τώρα στο μάθημα των ελληνικών...
η διόρθωση μου έγινε για την συγκεκριμένη πρόταση:
" Ο έτερος όμιλος, που δεν αναγνωριστηκε, πέρασε κάποιες εβδομαδες ερμηνεύοντας δημοσίως τους λόγους για τους οποίους ο ΚΟΕ προτίμησε τους "άλλους" και εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι προχωράει σε μετονομασία της φυλής από Μολοσσο της Ηπείρου σε Ελληνικό Μολοσσο και σε νέο πρότυπο για τον "Ελληνικό Μολοσσο".
και αφορούσε ότι το νέο πρότυπο και η ονομασία φυλής οφείλεται στην ΟΜΜΑ.

μαθαίνουμε μαζί με τα ελληνικά και τι σημαίνει μπέσα στα αρβανίτικα.

και το κλείνω εδώ...
1. γιατί τα μυαλά δουλεύουν καλά όπως τα αλεξίπτωτα.
2. γιατί γινόμαστε κουραστικοί στους υπόλοιπους αναγνώστες και το έχουμε εξαντλήσει
3. γινόμαστε και γραφικοί επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια.
4.το συγκεκριμένο ποστ αφορά τον όμιλο διαδρομή κι από μια μικρή επισήμανση έγινε ποστ τι τρέχει με τον έτερο όμιλο και την Γκινάλα.
5. θα δημιουργήσω θέμα όπου μπορείς να αναπτύξεις όλες σου τις απόψεις. δεν ξαναμπαίνω στο συγκεκριμένο.
 




Castro48

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2021
76
136
η αλήθεια είναι ότι την ΟΜΜΑ δεν την ενδιαφέρει η αναγνώριση από την fci το αντίθετο μάλιστα την ενδιαφέρει η υγεία της φυλής.
Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τις σελίδες της ΟΜΜΑ προκειμένου να ενημερωθώ για τις θέσεις τους σχετικά με τον Μολοσσό, περιμένω κάπου να δω μια αναφορά σχετικά με τα προβλήματα υγείας της φυλής, η έστω όταν κάτι είναι οφθαλμοφανές να πάρει ξεκάθαρη θέση κάποιος απο τους διαχειριστές. Ανέβηκε φωτογραφία σκύλου που δεν φαίνεται να μπορει να ανοίξει τα μάτια του, έχω δεί υπερήλικα Σαρπέι σε καλύτερη κατάσταση. Το σημείωσαν κάποιοι στα σχόλια και αναρωτήθηκαν κατα πόσο είναι αυτό θεμιτό, μα η διαχειρίστρια και έμπειρη κυνολόγος αντί να πάρει θέση έγραψε ένα κατεβατό με αοριστολογίες στο οποίο δεν έλεγε απολύτως τίποτα. Οι έταιροι πρωτεργάτες του άλλου ομίλου αποθέωναν τον σχεδόν τυφλό σκύλο. Εμένα αυτό μου δείχνει πάρα πολλά σχετικά με τις προθέσεις τους. Όπως και η απαξίωση του επίσημου πλεον ομίλου της φυλής χωρίς καν να έχει προλάβει να παρουσιάσει το οτιδήποτε. Η επίσημη αναγνώριση μιας φυλής καλώς η κακώς θα πρέπει να περνάει μέσα απο τον όμιλο. Είδαμε που οδήγησε η απαξίωση του ΟΦΕΠ που είχει να επιδείξει και σοβαρό έργο, ενοχλούσε η αναγνώριση παρδαλών σκυλιών με μολοσσικά χαρακτηριστικά, αλλά τώρα δεν ενοχλούν τα ασιάτικα που μοστράρονται σαν ΕΠ.

Εδώ η φωτό του σκύλου που μου προκάλεσε τις παραπάνω σκέψεις, ελπίζω να μην παραβιάζω κάποιον κανόνα ποστάροντας φωτό που δε μου ανήκει.

316550713_3227371364190421_3473534184763697325_n.jpg
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Ανέβηκε φωτογραφία σκύλου που δεν φαίνεται να μπορει να ανοίξει τα μάτια του, έχω δεί υπερήλικα Σαρπέι σε καλύτερη κατάσταση. Το σημείωσαν κάποιοι στα σχόλια και αναρωτήθηκαν κατα πόσο είναι αυτό θεμιτό, μα η διαχειρίστρια και έμπειρη κυνολόγος αντί να πάρει θέση έγραψε ένα κατεβατό με αοριστολογίες στο οποίο δεν έλεγε απολύτως τίποτα.
Για το συγκεκριμένο κομμάτι που παραθέτω από τη δημοσίευσή σου και μόνο:

Επειδή τυχαίνει να είμαι μέλος της ομάδας "Ελληνικοί Αυτόχθονες Σκύλοι & Γάτες", στην οποία αναρτήθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία και να έχω διαβάσει τη σχετική συζήτηση, νομίζω πως αυτό που γράφεις, έτσι τουλάχιστον όπως το διατυπώνεις, αλλοιώνει το περιεχόμενο της συζήτησης, ή το συμπέρασμα που, υποκειμενικά, θα εξήγαγε ο καθένας.

Από τη συζήτηση προκύπτει, ότι ο σκύλος είναι ενός ιδιώτη, ο οποίος δηλώνει πως δεν είναι ειδικός, ούτε εκτροφέας. Απλώς ανάρτησε μια φωτογραφία του σκύλου του...
Σχολιάστηκε από 2 άτομα, το κατά πόσο είναι θεμιτό αυτό το έντονο σακούλιασμα στα μάτια και η, πέραν του συνηθισμένου, χαλάρωση του δέρματος. Η απάντηση της διαχειρίστριας, μεταξύ όλων των άλλων, περιλαμβάνει τα εξής:

- ...αυτή η "φυλή" δεν είναι φυλή αλλά ένας πληθυσμός που εκτρέφεται χωρίς επιστημονική μέθοδο και πρόγραμμα και χωρίς επίβλεψη και μέριμνα από θεσμούς μέχρι τώρα.
- ...το παχύ, ελαστικό και ως ένα βαθμό σχετικά χαλαρό δέρμα καθώς και ο πυκνός μανδύας προσφέρει φυσικό πλεονέκτημα, για την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών σε καίρια σημεία του σώματος, και δεδομένου ότι η αναπαραγωγή δεν είναι ακόμη με ακρίβεια "βαθμονομημένη", κάποιοι συνδυασμοί γεννητόρων και γραμμών αίματος δίνουν μια γκάμα απογόνων όπου στις παρυφές του μορφολογικού φάσματος φυσικό είναι να παρουσιάζονται ανεπιθύμητες ατέλειες.
- ...το πολύ χαλαρό δέρμα και οι υπερβολικές πτυχές δεν είναι επιθυμητά, ούτε τα χαλαρά βλέφαρα, αλλά συχνά είναι αδύνατον όλοι οι απόγονοι να βρίσκονται μέσα στα όρια του ιδανικού.
Σε αυτό το σχόλιο συμφώνησαν, τόσο ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όσο και οι 2 που έκαναν τα σχετικά σχόλια, άρα τελικώς "κάτι" είπε...

Για να προλάβω τυχόν παρεξήγηση.
Ούτε με ενδιαφέρει προσωπικά το θέμα, ούτε γνωρίζω κάποιον από τους συμμετέχοντες, επειδή όμως η συζήτηση έγινε σε μια ιδιωτική ομάδα στην οποία δεν είναι όλοι μέλη για να είναι σε θέση να τη διαβάσουν και να σχηματίσουν δική τους άποψη, το σωστότερο είναι, εφόσον κοινοποιήθηκε μια φωτογραφία, να τη συνοδεύσει και η πραγματική συνομιλία, πέραν των δικών μας συμπερασμάτων...
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Για να προλάβω τυχόν παρεξήγηση.
Ούτε με ενδιαφέρει προσωπικά το θέμα, ούτε γνωρίζω κάποιον από τους συμμετέχοντες, επειδή όμως η συζήτηση έγινε σε μια ιδιωτική ομάδα στην οποία δεν είναι όλοι μέλη για να είναι σε θέση να τη διαβάσουν και να σχηματίσουν δική τους άποψη, το σωστότερο είναι, εφόσον κοινοποιήθηκε μια φωτογραφία, να τη συνοδεύσει και η πραγματική συνομιλία, πέραν των δικών μας συμπερασμάτων...
Οι δύο εκπρόσωποι του ομίλου αποθέωσαν τον σκύλο και ο ιδιοκτήτης του, δεν ποσταρε απλώς μια φωτογραφία, αλλά απάντησε στην ξένη κυρία που απόρησε με την εικόνα του σκυλου ως εξης:
"μπείτε σε κάποια ομάδα με μολοσσους της ηπειρου και θα διαπιστώσετε ότι έτσι είναι η φυλή και καλό είναι αν δεν γνωρίζουμε κάποια πράγματα να μην λεμε ασυναρτησίες χωρίς να θέλω να το παίξω ειδικός."

Σε αυτή του την τοποθέτηση δεν διαφώνησε ούτε η κα Γκιναλα, ούτε τα μέλη του ομίλου που αποθέωσαν τον σκύλο.
Όταν μπήκε και άλλη μια κυρία και επίσης σχολίασε αρνητικά το σκυλί, απάντησε η κα Γκιναλα με διπλωματικό τρόπο, με το διπλάσιο κείμενο απ αυτό που ποσταρατε....
Αλλα ας περιμένουμε να γίνει το άλλο thread για την ΟΜΜΑ η τον ΟΦΜΗ και τα λέμε εκεί καλύτερα.
 
  • Like
Reactions: Castro48


Castro48

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2021
76
136
- ...το παχύ, ελαστικό και ως ένα βαθμό σχετικά χαλαρό δέρμα καθώς και ο πυκνός μανδύας προσφέρει φυσικό πλεονέκτημα, για την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών σε καίρια σημεία του σώματος, και δεδομένου ότι η αναπαραγωγή δεν είναι ακόμη με ακρίβεια "βαθμονομημένη", κάποιοι συνδυασμοί γεννητόρων και γραμμών αίματος δίνουν μια γκάμα απογόνων όπου στις παρυφές του μορφολογικού φάσματος φυσικό είναι να παρουσιάζονται ανεπιθύμητες ατέλειες.
- ...το πολύ χαλαρό δέρμα και οι υπερβολικές πτυχές δεν είναι επιθυμητά, ούτε τα χαλαρά βλέφαρα, αλλά συχνά είναι αδύνατον όλοι οι απόγονοι να βρίσκονται μέσα στα όρια του ιδανικού
Συγγνώμη, αλλά εδώ δε μιλάμε για μια ανεπιθύμητη ατέλεια η κάτι που δεν βρίσκεται στο όριο του ιδανικού όπως ο κυματιστός μανδύας η τα "πεταχτά" αυτιά. Μιλάμε για ελάττωμα αποκλεισμού (εντρόπιο/εκτρόπιο), για να μην πω παραμόρφωση. Οπότε όχι, δεν με καλύπτει μια γενικολογία για τις πτυχές των Μολοσσών και τα χαλαρά βλέφαρα, ειδικά απο εκπρόσωπο μιας οργάνωσης που έχει ως προτεραιότητα την υγεία της φυλής. Δε θα επεκταθώ άλλο για να μη χαλάσω το θέμα.
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
@sea-mol
Η τοποθέτηση μου αφορούσε τη μεταφορά μιας φωτογραφίας ενός δεσποζόμενου σκύλου, από μια ιδιωτική ομάδα, σε έναν δημόσιο ιστότοπο, προφανώς με πλήρη άγνοια του ιδιοκτήτη του και ως θέμα προς συζήτηση και κρίση, συνοδευόμενη από την προσωπική άποψη του συντάκτη, σε έναν διάλογο που οι υπόλοιποι αγνοούμε...
Επαναλαμβάνω λοιπόν, πως για να μπορέσουμε να έχουμε άποψη επί της απάντησης, θα πρέπει αυτή να ακολουθήσει τη φωτογραφία. Παρέθεσα αποσπάσματα, διότι στα υπόλοιπα η απάντηση αφορούσε τα σχέδια και τη φιλοσοφία της ΟΜΜΑ. Εκτός θέματος δηλαδή, στην παρούσα φάση/συζήτηση. Εκεί ξεκινά και τελειώνει η δική μου "παρέμβαση".

Ούτε είμαι σε θέση να κρίνω αν ο συγκεκριμένος σκύλος πάσχει από "διαταραχή συνδετικού ιστού", όπως σχολίασε η ξένη κυρία, η οποία έλαβε την απάντηση που παραθέσατε, αλλά ούτε και γνωρίζω ποιοι είναι οι εκπρόσωποι του εκάστοτε ομίλου, που αποθέωσαν το συγκεκριμένο σκύλο.

@Castro48 νομίζω ότι με την συγκεκριμένη απάντηση, επεξηγώ ακόμα καλύτερα το σημείο που βρίσκεται η "ένσταση" μου. Δεν παίρνω θέση στην άποψη σου, αυτή είναι προσωπική και σεβαστή. Στο ότι εκείνος που δεν έχει διαβάσει το διάλογο, εισπράττει μόνο την άποψη σου, παίρνω θέση...