Νεος ιδιοκτήτης-υπερ απαιτητικός συγκάτοικος!!!

Bns7

Member
3 Σεπτεμβρίου 2018
5
3
31
Γεια σας.
Ειμαι 24 χρονων, ζω μονος μου σε διαμέρισμα στην Αθήνα μεχρι 10.5 μηνες πριν που ηρθε στην ζωη μου ο Barry! Το απίστευτα ενεργητικό husky Σιβηρίας που επαναφορτιζεται μόνο με τροφη και νερό και κραταει στο 100% μέχρι το επόμενο γευμα του.
Ηξερα απο την αρχή που ηθελα σκυλο οτι δεν εχω σκοπο να πουλησω ουτε μουρη ουτε να τον κανω ενα θυμα της νέας μόδας φτιαχνοντας τον σε φυλακα η αγριο γενικα σκυλι (με κάθε σεβασμο προς ολους οσους το διαβάζουν αυτο και επελεξαν να εχουν σκυλο φυλακα).
Εγω ηθελα εναν τετράποδο φίλο και τίποτα άλλο,αλλα τωρα τελευταία αντιμετωπίζω ενα θεμα μεγαλης σημασίας και σοβαρο, και θα ήθελα καποιες κυρίως έμπειρες γνώμες για να μπορώ να ζήσω ηρεμα και χωρίς κανένα αλλο θέμα στο διαμέρισμα μου με το γαλανομάτικο τέρας.
Ο Barry απο την στιγμη που έκλεισε 2 μήνες του εδωσα να καταλάβει πως ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ λογω δουλειάς θα πρέπει να μένει μόνος του για 7 ώρες λογω του οτι δουλεύω 6.5 ωρες καθημερινά περαν Κυριακής...στους 9-9.5 μηνες είμασταν μια χαρά,και αν είχα να καμαρώνω για κάτι ηταν το οτι δεν εδινε ΚΑΜΙΑ σημασία αν φώναζαν αλλα σκυλιά στην γειτονιά...δεν ανταπεδιδε. Μεχρι πρότινος που αρχισε να γίνετε το εξής...
Τον τελευταίο μήνα 10-15 λεπτα αφού φυγω απο το σπιτι o barry ξεκινά να γαυγίζει, να κλαιει και ουσιαστικά να ουρλιάζει οπως οι λυκοι στο σεληνοφως που βλέπουμε στις ταινιες, σε σημείο που οι γείτονες και οι δικοι μου και της απέναντι πολυκατοικίας να με απειλούν οτι θα καλεσουν την αστυνομία και την φιλοζωικη και οτι θα μου παρουν τον σκυλο, οτι θα μου σπάσει η αστυνομία την πόρτα λες και ασκω βία η βασανίζω το σκύλο, και οτι μπορει να προκαλέσω προβλημα και στους αλλους που εχουν σκυλιά με την αιτιολογία οτι θα τους πάρει και αυτους η μπάλα...Αλλα αρκετά πιστεύω με το σεντόνι δεν θελω να κουρασω κανέναν....

Τι να κάνω? Δεν θελω να μου πάρουν τον σκύλο μου... Εχουν υπάρξει φορες που έχω μείνει νηστικος για μερες μεχρι να τελειώσει ο μηνας για να κανει τα εμβόλια του,τα χάπια αποπαρασιτωσης του το φαΐ του και γενικά την φροντίδα του και δεν το μετανιωσα ΣΤΙΓΜΗ.
Δν το δέχομαι ουτε για πλάκα πως παραμέλω τον σκυλο μου... Αν και ειχαμε στο παρελθόν σκυλια δεν ξερω τι να κανω σε αυτη την περίπτωση καθως ζω μονος πια και δεν υπάρχει αλλος να τον κοιτάει αυτές τις ώρες.Να τον παω σε εκπαιδευτή λιγο δύσκολο λογω οικονομικής κατάστασης και δεν μπορω να τον αφήσω στο σπίτι φίλου,κοπέλας η συγγενή καθως κάνει ΠΟΛΛΕΣ ζημιές...
Θα ήθελα σας παρακαλώ τα φώτα σας ωστε να καταφέρω να αποφύγω ολον αυτον τον σαματά και να μπορέσω να συνεχίσω να μένω με τον διαβολακο που επέλεξα να συζησω και να μην τον αποχωριστώ ποτέ.Οποια δηποτε γνώμη απολύτως δεκτή.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

• Like
Reactions: nas and Kurt&Bohr

Bns7

Member
3 Σεπτεμβρίου 2018
5
3
31
Ο Barry πόση ώρα βόλτα πάει; και τι βολτα; χαλαρή με μέτριο περπάτημα;
Παει μια φορα το πρωί και μια το βράδυ. Για την ακρίβεια μια πριν φυγω για δουλειά και μια αφού γυρίσω. Παει γρήγορα και άλλαζει ξαφνικα κατευθύνσεις ακόμα και αν εγω προσπαθώ να κρατησω νορμάλ ρυθμό...μεχρι να κουραστεί. Μετα ακολουθεί τον ρυθμο μου.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καλημερα,
Δεν ξερω πολλα για τα χασκυ αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι αλυχτανε πολυ και κυριως οταν τα αφηνεις μονα τους. Ειναι κατι που θα επρεπε να ειχες σκεφει οταν αποφασιζες να παρεις σκυλο. Το αλλο που φανταζομαι οτι γνωριζεις ειναι οτι θελουν εκτονωση. Πολλη εκτονωση!!
Καλη τυχη!

• Like
Reactions: ChrisApo

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
@Bns7 καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Ποικιλία λάθος επιλογών ε; :rolleyes:

Ετσι είναι τα husky, εκτός από όμορφα.
Και σίγουρα δεν κάνουν για φύλαξη, έτσι κι αλλιώς.
Αν έχεις κανά έλκηθρο να σου τραβήξει, κάτι μπορεί να γίνει.
Από την άλλη, με τις θερμοκρασίες τις δικές μας, ούτε καν αυτό!
Οπότε, δύσκολα τα πράγματα και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Υπομονή, να ασχολείσαι μαζί του, να το κουράζεις όσο περισσότερο είναι εφικτό και να εύχεσαι να ηρεμήσει, το συντομότερο δυνατόν.

Οι απειλές που σου εκτοξεύουν, έχουν βέβαια την λογική τους, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο, να πραγματοποιηθούν με την αιτιολογία της κακοποίησης. Ούτε καν. Με την αιτιολογία της διατάραξης κοινής ησυχίας όμως, όλο και κάποια ενόχληση θα σου προκαλέσουν. Κλείνε ερμητικά το σπίτι όταν φεύγεις, άσε του ανεμιστήρα ανοιχτό μη σκάσει από την ζέστη και δοκίμασε ραδιόφωνο ή τηλεόραση ανοιχτά, μπας και. Και καλή σου τύχη!

Ετσι για το ιστορικό, από που το πήρες και πόσο μικρό;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καλως ηρθες.
Ο Barry και εσυ θα περασετε λιγους δυσκολους μηνες ακομα, εφηβεια βλεπεις. Μεγαλη ενεργεια που πρεπει να βρεις τροπους να εκτονωσεις σωματικα και πνευματικα.
Τα περισσοτερα nordic σκυλια εχουν το χαρακτηριστικο να ουρλιαζουν οταν τα υπολοιπα γαυγιζουν, πραγμα που μερικες φορες τα κανει ακαταλληλα για αστικο περιβαλλον . Οταν βαριουνται ή δεν εκτονωνονται επαρκως αυτο γινεται μεγαλος μπελας...
Περιεγραψε μας λιγο τις βολτες σας. Τι ακριβως κανετε?

• Like
Reactions: vek and Hammer

nas

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
69
270
Βλέπω οτι αγαπάς πάρα πολύ τον σκύλο σου αλλά δυστυχώς από μόνη της η αγάπη όχι μονο δεν φτάνει, αλλά πολλές φορές κάνει ζημιά στο ίδιο το πλάσμα που αγαπάμε. Πχ.από αγάπη συνήθως ανεχόμαστε καταστάσεις και συμπεριφορές που κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν (πχ ζημιές). Και πρέπει να αντιμετωπιστούν, όχι τόσο για να μην μας ταλαιπωρεί αλλά για να είναι ισορροπημένος και να νιώθει καλά ο ίδιος ο σκύλος που υποτίθεται οτι νοιαζόμαστε για το καλό του.

Ο σκύλος σου λοιπόν έχει υψηλές απαιτήσεις και χρειάζεται αφεντικό με λίγο περισσότερες γνώσεις απ'τον μέσο ιδιοκτήτη για να υπάρξει ομαλή συμβίωση. Αν δεν έχεις χρήματα για εκπαιδευτή τότε υπάρχει μόνο μία επιλογή. Να γίνεις εσύ "εκπαιδευτής". Δεν κάνουν μαγικά να ξέρεις, απλά ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες και τις εφαρμόζουν σωστά. Υπάρχει online όσο υλικό θέλεις αρκεί να έχεις λίγο όρεξη.

Μέχρι τότε, το τρίπτυχο της επιτυχίας στο οποίο συμφωνούν όλοι οι εκπαιδευτές είναι το εξής (με την συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας):

Εκτόνωση (σωματική και πνευματική) - Πειθαρχεία (όρια) - Στοργή

Και σε αυτά τα τρία πρόσθεσε και απόλυτη συνέπεια από μέρους σου.

Κάνε αναζητήσεις στο youtube για τρόπους εκτόνωσης (οι απλές βόλτες με λουρί δεν επαρκούν φυσικά), για τρόπους αντιμετώπισης του άγχους απομόνωσης/αποχωρισμού και γενικά για ό,τι άλλο σε προβληματίζει και ξεκίνα να τα δοκιμάζεις. Είναι σίγουρο οτι στην πορεία θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολο ήταν. Καλή συνέχεια!

Bns7

Member
3 Σεπτεμβρίου 2018
5
3
31
Καλησπέρα και παλι και σας ευχαριστώ ολους για την άμεση ανταπόκριση.
Οσο για τις ερωτήσεις που μου κάνατε τον barry τον βρηκα σε ενα χωράφι στο bansko(Βουλγαρία) κάνοντας διακοπές με την παρέα μου δίπλα στα 3 απο οτι μπορεσα να καταλάβω νεκρα αδερφάκια του... Μητέρα δεν είδα πουθενά και ο μικρος τοτε ηταν στο μεγεθος ενως ενήλικου τσιουαουα περίπου...σύμφωνα με την εμπειρία της κτηνίατρου του βάλαμε ως ημερομηνία γέννησης Οκτώβρη και ενδεικτικά τις 22. Εκείνη την εποχή καθώς οπως ειπα και στα προηγούμενα μηνύματα μου ζουσαμε παντα με σκυλιά στην οικογένεια ειχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να υιοθετήσω ενα σκυλακι... Και η μοίρα τα έφερε έτσι... Η αλήθεια ειναι οτι δεν έδωσα πολυ χωρο για σκέψη καθως πάντα λάτρευα τα husky και σκεφτόμουν να υιοθετήσω ενα σκυλι οποτε σαν επιθυμία μου έκατσε κουτί...απο την στιγμη που τον είδα ειχα ξεκαθαρίσει στο κεφαλι μου οτι δν εχω σκοπό να τον αφήσω να παει σαν τα αδέρφια του... Υπήρξαν και λιγες αντιπαραθεσεις βέβαια εκει στο λεωφορείο καθως γυρίζαμε λογω του οτι ειχαμε κλεισει μέσω ταξιδιωτικού γραφείου δεν επέτρεπαν ζωα να περνάνε έτσι σε οχήματα κ ποσο μαλλον σε σύνορα,αλλα αυτο τελείωσε γρήγορα.
Απο θεμα βόλτας τωρα δεν κάνω κατι συγκεκριμένο... Του βαζω το λουρι και τον παω οπου μυρίσει... Τον τραβάω και ανα διαστήματα προσπαθώ να ελάττωσω την απόσταση μεταξύ μας γιατί καταλήγει να με τραβάει και να με παει εκείνος οπου θέλει και ξερω οτι δεν κάνει.
Αν εχω γυρίσει απο δουλεια τον παω βολτα για 30-40 λεπτα ειδάλλως αν εχω κάποια αδεια η ρεπό παροχής απο την δουλειά που μας δίνεται καθε 6 βδομάδες η κυριακες, μπορει να περάσουμε εξω εως και 3 ωρες γιατι εχουμε διπλα το παρκο του Κεραμεικού που μπορεί να αραξει εκει και να παίξει ανετα...
Αν και του εχω βαλει chip δεν ρίσκαρα να τον αφήσω χωρις λουρι γιατι τα husky έχουν έντονες τάσεις φυγής. Όταν βλεπω ζημιές θυμωνω και τον μαλωνω αλλα δεν βγαζω ακρη, πεφτει ανασκελα και περιμένει χαδια....
Απο οσο ξερω δεν μπορείς να μαλώσεις το σκυλι μετα απο 4 ωρες που εχει κανει την ζημιά γιατι δεν θα καταλάβει τον λογο που τον μαλώνεις...Δεν ισχύει?
Ο barry οσο και να ουρλιάζουν τα αλλα σκυλια στα μπαλκόνια η οσο και να γαυγιζουν δεν βγάζει μιλιά, πραγμα πρωτόγνωρο για εμενα γιατι οσα σκυλια εχω συναντήσει στην ζωη μου όλα ανταποδιδουν! Εκείνος γαυγιζει μόνο οταν χτυπήσει κουδούνι η μπει καποιος στο σπίτι.Δοκίμασα να βρω βοήθεια online αλλα ειχε γενικά πράγματα για ολες τις ράτσες. Νομιζω οτι πρεπει να κανω πιο συγκεκριμένο search τελικα.
Οταν λετε πνευματική εκτόνωση τι ακριβώς εννοείτε?

• Like
Reactions: Eroe

elen/malu

Member
1 Σεπτεμβρίου 2018
9
4
37
Καλησπέρα! Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι πρώτον να αφήνεις τηλεόραση ανοιχτή κ δεύτερον το πρωί να χαλάς λίγο περισσότερο χρόνο απ τον ύπνο σου. Η βόλτα ή πρωινή να είναι μεγαλη τουλάχιστον 45 λεπτά, έτσι θα τον κουρασεις κ θα είναι πιο ήρεμος μετά. Νομίζω θέλει λίγη υπομονή και όλα είναι θέμα σηνυθειας.

• Like
Reactions: Bns7

elen/malu

Member
1 Σεπτεμβρίου 2018
9
4
37
Είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί δν θέλει απλή χαλαρή βόλτα μόνο,αν το κουρασεις περισσότερο το πρωί δηλαδη τρέξεις χαλαρά μαζί του κ όχι μόνο περματημα θα εκτονωθεί κ θα πέσει ξερός μετά. Εγώ αυτό κάνω κάθε πρωί κ όταν γυρνάμε σπίτι πίνει νερό κ ξαπλώνει κατευθείαν για νάνι .
Όσο για όταν κάνει ζημιές εγώ προσωπικά δεν της φωνάζω, την πηγαίνω εκεί της δείχνω τη έχει κάνει κ της λέω η συγκεκριμένη κ πάντα την ίδια πρόταση. Πχ τι έχεις κάνει εκεί ντροπή σου με έντονο τόνο αλλά χωρίς φωνές κ μετά τιμωρία που διαρκεί τουλάχιστον μια ώρα. Της λέω να πάει στο κρεβάτι της κ την αγνοώ τελείως για 1 ώρα. Πλέον όταν κάνει κάτι πηγαίνει από μόνη της.

• Like

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Το περπάτημα δεν είναι αρκετό για να εκτονωθεί ένα χασκι. Βάλε μέσα στο προγραμμα κατι πιο αθλητικό, για αρχή τρέξιμο και μετά ποδηλασία, θα σου αρέσει κι εσένα. Με το λουρί πάντα. Αν θες θα σου πω πιο αναλυτικά πως εκτονώνω τον δικό μου που είναι κι αυτός διαολακος :)
Για τα κλάματα.. Ναι είναι εν μέρει της φυλής και εν μέρει της εφηβείας.

• Like

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
ωραια ιστορια εχετε παντως... καταρχην κανεις δεν μπορει να σου παρει το σκυλο επειδη απλα κανει σαν τον κλασισκο ηχο των χασκι... θα εχεις παραπονα αλλα μεχρι εκει, αντε και κανας μπατσος να σου χτυπησει τη πορτα.

για μενα 1 ειναι η λυση, αργοτερα ειμαι σιγουρος οτι θα ηρεμησει ο σκυλος... προς το παρον απλα λιωστον ! αν δουλεις 9 π.χ. σηκω στις 7μιση και βγειτε για τρεξιμο !
αν εχεις ανηφορες ακομα καλυτερα, με τον να τον πας 20 λεπτα περπατημα ειναι σαν να μην εκανες τιποτα...μην σου πω ειναι και χειροτερα γιατι απλα τον ξυπνησες :D

αν εχεις και βουνο εκει κοντα η τεσπα ενα μεγαλο ελευθερο χωρο δεσε τον με μια αλυσιδα (εννοεται στο στηθολουρο και οχι στο κολαρο ) και βαλτον να τραβαει μια ροδα , τι ροδα τι έλκηθρο !
πιστεψε με θα γυρισει σπιτι και θα πεσει νεκρος για υπνο!

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
124
Το περπάτημα δεν είναι αρκετό για να εκτονωθεί ένα χασκι. Βάλε μέσα στο προγραμμα κατι πιο αθλητικό, για αρχή τρέξιμο και μετά ποδηλασία, θα σου αρέσει κι εσένα. Με το λουρί πάντα. Αν θες θα σου πω πιο αναλυτικά πως εκτονώνω τον δικό μου που είναι κι αυτός διαολακος :)
Τώρα Eroe από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Θέλω να πω τόσα πολλά στο φίλο μας. . Με τίς βόρειες φυλές τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Με κάλυψαν οι παραπάνω. Χιλιόμετρα πολλά χιλιόμετρα με ένταση. Τράβηγμα φορτίων. Πρόγραμμα αθλητή, διατροφή αθλητή ,συμπληρώματα αθλητή. Αλλαγή παραστάσεων συνεχόμενα. Αμέτρητο παιχνίδι. Και όλα αυτά χειμώνα καλοκαιρι. Με βροχές με αέρα με χιόνι. Και το air-condition το καλοκαίρι στο κεφάλι. Αυτά τα λίγα γιατί τα πολλά θέλουν ώρα.

Bns7

Member
3 Σεπτεμβρίου 2018
5
3
31
Δεν θα μ πειράζε να χαλασω χρονο απο τον υπνο μου... Άλλωστε δεν ειναι Standard το πρόγραμμα μου (π.χ 09:00-17:00/13:00-21:00)ειναι λιγο πιο ελαστικό μπορει να δουλεύω 12 η 11 η 14:20 οποτε αυτό μ δινει αρκετη ώρα να εφαρμόσω την εξουθενώση του. Ναι θα ήθελα πιο αναλυτικη περιγραφή πως να τον κουρασω οποιαδηποτε πληροφορία καλό δεχόμενη!

elen/malu

Member
1 Σεπτεμβρίου 2018
9
4
37
Ωραία! Τρέξιμο, τρέξιμο, τρέξιμο!
Θα κάνεις ταυτόχρονα κ γυμναστική. Θα σε βοηθήσει πολυ στο να εξαντληται κ να μηνει ήσυχος μετά.
Και μες στο σπίτι παίξτε κυνηγητό πέτα του ένα μπαλάκι να το κυνηγάει τέτοια πράγματα.

• Like

Bns7

Member
3 Σεπτεμβρίου 2018
5
3
31
Τώρα Eroe από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Θέλω να πω τόσα πολλά στο φίλο μας. . Με τίς βόρειες φυλές τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Με κάλυψαν οι παραπάνω. Χιλιόμετρα πολλά χιλιόμετρα με ένταση. Τράβηγμα φορτίων. Πρόγραμμα αθλητή, διατροφή αθλητή ,συμπληρώματα αθλητή. Αλλαγή παραστάσεων συνεχόμενα. Αμέτρητο παιχνίδι. Και όλα αυτά χειμώνα καλοκαιρι. Με βροχές με αέρα με χιόνι. Και το air-condition το καλοκαίρι στο κεφάλι. Αυτά τα λίγα γιατί τα πολλά θέλουν ώρα.
Ondin βλέπω (κρινωντας απο την φωτο) οτι εχεις και εσυ παρεμφερη ρατσα! (δεν θα πω husky γτ συνήθως το μπερδευω με το alaskan malamute οποτε δεν απαντάω σιγουρα) ... Πως ειναι η καθημερινότητα σου μαζι του?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ακριβως, χιλιομετρα και χιλιομετρα. χιλιομετρα και χιλιομετρα.
Μη νομιζεις οτι η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη μεταξυ των βορειων και των νοτιων της 5ης ομαδας εδω, - τα χιλιομετρα ειναι ιδια... μονο που σε μας δεν χρειαζονται βαρη, αλλα και σε σας ειναι μικροτερες οι αντοχες στη ζεστη

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
124
Ondin βλέπω (κρινωντας απο την φωτο) οτι εχεις και εσυ παρεμφερη ρατσα! (δεν θα πω husky γτ συνήθως το μπερδευω με το alaskan malamute οποτε δεν απαντάω σιγουρα) ... Πως ειναι η καθημερινότητα σου μαζι του?
Αν διάβασες παραπάνω θα πάρεις μια εικόνα για το τη χρειάζεται αυτή η φυλή. Υπάρχουν link αν τα βρώ θα στα στείλω για προπόνηση αυτών των φυλών. Εμείς ασχολουμαστε 3 άνθρωποι για την άσκηση του. Χρειάζεται να γίνουν τα σωστά πράγματα στη σωστή ηλικία. Η σωστή άσκηση κατά την εξέλιξη της σωματοδομης του. Εξετάσεις κάθε 6 μήνες για να βλέπεις αν υπάρχουν ελλείψεις στο οργανισμό η αν κάτι είναι περισσότερο. Όσο για τις ασκήσεις έλξης πρέπει να γίνουν την σωστή ηλικία με σωστό λουρί. Το Χ-Back harness είναι το καλυτερο για πολλούς καί διαφορετικούς λόγους. Ψάξε και όσο μπορώ θα σε βοηθήσω.

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
124
Ακριβως, χιλιομετρα και χιλιομετρα. χιλιομετρα και χιλιομετρα.
Μη νομιζεις οτι η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη μεταξυ των βορειων και των νοτιων της 5ης ομαδας εδω, - τα χιλιομετρα ειναι ιδια... μονο που σε μας δεν χρειαζονται βαρη, αλλα και σε σας ειναι μικροτερες οι αντοχες στη ζεστη
Σωστά. Το κάθε σκυλί τα δικά του.

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
124
Αν δείς ένα mal. ποτέ δεν θα τα ξανά μπερδέψεις.

• Like
Reactions: saras