Νεος ιδιοκτητης Shar Pei

Tsunagioshi

Member
19 Ιανουαρίου 2014
18
0
Ευχαριστω πολυ το pedigree δεν με καιει οσο να ειναι σωστα τα στοιχεια στο chip γιατι αν ειναι δηλωμενο αλλου μπορει αυριο να ερθει καποιος και να μου πεις ο σκυλος ειναι δικος μου (δεν μιλαω για την θεια μου βεβαια)

Last edited by a moderator:

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Ευχαριστω πολυ το pedigree δεν με καιει οσο να ειναι σωστα τα στοιχεια στο chip γιατι αν ειναι δηλωμενο αλλου μπορει αυριο να ερθει καποιος και να μου πεις ο σκυλος ειναι δικος μου (δεν μιλαω για την θεια μου βεβαια)
Για να μην σε μπλέκω με διαδικασίες ιδιοκτησίας, export pedigree, ..., αν επικοινωνήσεις με τον Κανίνια θα σου λύσει όλες τις απορίες σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Πιστεύω οτι δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με θέματα ιδιοκτησίας στο pedigree του.Αυτά αφορούν τις εκθέσεις.
Οι εκθέσεις είναι ο τελευταίος και ο πιο αδιάφορος λόγος, για να ασχοληθεί με το pedigree του σκύλου του. Υπάρχουν άλλοι σημαντικότεροι. Και καλά θα κάνει, να το ψάξει όσο μπορεί, για να βγάλει άκρη και με την καταχώρηση του σκύλου στο όνομά του, που πρέπει υποχρεωτικά να γίνει. Και βεβαίως να ενημερωθεί ο εκτροφέας [αν όντως υπάρχει] γιατί δικαιούται να ξέρει, ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες ιδιοκτησίας του σκύλου του.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Συλλυπητηρια για την απωλεια σας..Φυσικα το πρωτο πραγμα που (σωστα) εκανες ηταν να ψαξεις για την φυλη την ιδια και για το πως θα πρεπει να αντιμετωπισεις τις -οποιες- δυσκολιες.

Περα απο αυτο,εγω πιστευω πως πρεπει να ψαξεις για το πεντιγκρι του σκυλου καποια στιγμη.Επιπλεον,καλο θα ηταν,σε περιπτωση που οντως υπαρχει καποιο προβλημα,να το μαθουν και αλλοι που διαβαζουν αυτο το φορουμ.Η απαντηση που πηρα απο το αλλο παιδι με το ακιτα,ηταν,πως το ονομα αυτου ειναι γραμμενο στο πεντιγκρι,ως εκτροφεας,ο μεσαζοντας ηταν απο ενα ελληνικο site που εμπορευεται (απο οτι καταλαβα εγω τουλαχιστον) κουταβια.

Last edited:

Tsunagioshi

Member
19 Ιανουαρίου 2014
18
0
Συλλυπητηρια για την απωλεια σας..Φυσικα το πρωτο πραγμα που (σωστα) εκανες ηταν να ψαξεις για την φυλη την ιδια και για το πως θα πρεπει να αντιμετωπισεις τις -οποιες- δυσκολιες.

Περα απο αυτο,εγω πιστευω πως πρεπει να ψαξεις για το πεντιγκρι του σκυλου καποια στιγμη.Επιπλεον,καλο θα ηταν,σε περιπτωση που οντως υπαρχει καποιο προβλημα,να το μαθουν και αλλοι που διαβαζουν αυτο το φορουμ.Η απαντηση που πηρα απο το αλλο παιδι με το ακιτα,ηταν,πως το ονομα αυτουειναι γραμμενο στο πεντιγκρι,ως εκτροφεας,ο μεσαζοντας ηταν απο ενα ελληνικο site που εμπορευεται (απο οτι καταλαβα εγω τουλαχιστον) κουταβια.
Οτι θα το ψάξω το ξέρω , έστειλα μήνυμα στον εκτροφεα του αρσενικού είτε να μου δώσει στοιχειά του εκτροφεα τις θηλυκιας είτε να μου πει αν πρόσφατα ζευγάρωσε (τον αρσενικό του) ώστε να λυθεί ο γρίφος σιγά σιγά
Εγώ αν ήταν στο χέρι μου θα έσπερνα πάλι κάποιο αδέσποτο (δεν είναι οικονομικό το θέμα άπλα το θεωρώ αμαρτία με τόσα που υπάρχουν στο δρόμο)άπλα εφόσον μου έκατσε ο μικρούλης πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να ψάξω για την φυλή του και να τον φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ
Και ο εκτροφέας, γιατί δίνει σκύλους σε μεσάζοντες;
Γιατί ο εκτροφεας δίνει σκύλος σε μεσάζοντες δεν ξέρω

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Τωρα βρισκεσαι και σε δυσκολη φαση για ερευνα..Αν μπορουσες να μαθεις καποια στιγμη (απο τη θεια σου π.χ.) αν η αγορα εγινε μεσω site,τοτε πιστευω πως θα μιλαμε για puppy mills,αλλα δεν θελω να προδικασω κατι.

Προς γνωστες:

υπαρχει τροπος να σιγουρευτει καποιος πως ενα pedigree ειναι γνησιο ;

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Ναι. Με τον αριθμό pedigree μπορείς να το μάθεις, αν και για τα σέρβικα pedigree κρατάω μια επιφύλαξη, μου ζήτησε βοήθεια ένα παιδί που αγόρασε αρσενικό weimaraner από κει (από μεσάζοντα-σκυλέμπορα), άλλα εδώ και 6 μήνες δεν μπορώ να βρω την άκρη, δηλαδή ναι μεν υπάρχουν γονείς που αναγράφονται στο pedigree, πουλήθηκαν όλα τα κουτάβια άλλα σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκτροφέα κανένα από τα κουτάβια του δεν πήγε στην Ελλάδα, από κυνολογικό τους όμιλο ποτέ δεν πήρα την απάντηση.

Tsunagioshi

Member
19 Ιανουαρίου 2014
18
0
Τωρα βρισκεσαι και σε δυσκολη φαση για ερευνα..Αν μπορουσες να μαθεις καποια στιγμη (απο τη θεια σου π.χ.) αν η αγορα εγινε μεσω site,τοτε πιστευω πως θα μιλαμε για puppy mills,αλλα δεν θελω να προδικασω κατι.

Προς γνωστες:

ο θειος ενημερωμενος ηταν σιγουρα για puppy mills + οτι ηταν σερβος και ο ιδιος οποτε κονε ειχε σιγουρα για τετοιες δουλειες , ακριβως πρεπει να περασει λιγος καιρος για να μαθω καθως ειναι δυσκολο να μαθω οτιδηποτε απο την θεια μου αυτη την περιοδο
Ρωτώντας στον κυνολογικό όμιλο της χώρας προέλευσης; Οχι; :rolleyes:
Αυτο εδω το εχω κανει ηδη με γνωστους απο σερβια απο αυριο θα πανε να ρωτησουν για το pedigree στον συλλογο τους

Τωρα εγω αυριο μολις σχολασω το αποφευμα θα παω τον μικρο βολτα στον κτηνιατρο για να τον δει μιας και νομιζω εινια και ο καιρος να κανει το 2ο εμβολιο (στο προηγουμενο που ειχα μου ειχε πει η κτηνιατρος 25 μερες μετα το πρωτο απο οτι βλεπω την δευτερα ειναι η 26 ημερα

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
36
Αθηνα
Καλησπέρα στην παρέα σας μέχρι πριν 2 μήνες είχα ένα ημιαιμο βελγικό ποιμενικό το οποίο δυστυχώς πέθανε από φόλα σε ηλικία μόλις 7 μηνών , σήμερα μετά από ένα δύστυχες γεγονός(πέθανε ένας συγγενείς που μόλις το απέκτησε και η γυναικά του επειδή δεν μπορούσε να το συντηρήσει με ρώτησε αν το θέλω) απέκτησα νέο συγκατικο ένα shar pei 2 μηνών μου έδωσε μαζί και το pedigree καθώς και ενα βιβλιάριο (μάλλον διαβατήριο είναι) οπού φαίνεται ο αριθμός του chip καθώς και το πρώτο εμβόλιο
Όποιος μπορεί να μου δώσει κάποιες συμβουλές για την ράτσα θα ήμουν υπόχρεος μιας και μου άρεσε πάντα σαν εμφάνιση άλλα δεν είχα ψάξει παραπάνω για την φυλή τους (ακόμα ο μικρός δεν έχει όνομα)
http://imageshack.com/a/img20/5081/nkr8.jpg
http://imageshack.com/a/img823/9923/z3rh.jpg
http://imageshack.com/a/img62/4135/tzqe.jpg
http://imageshack.com/a/img268/1839/0jsu.jpg

Oποιαδηποτε συμβολή καλοδεχούμενη
Ευχαριστώ Γιάννης

Καλώς όρισες κι απο εμένα!:)
Θερμά συλλυπητήρια και μπράβο για την κίνησή σου. Το μικρό σου ειναι για πολλά γουτσου γουτσου :p :p να το χαίρεσαι!

Γι αυτή τη ράτσα δεν γνωρίζω...το μονο που εχω διαβάσει είναι ότι οι ζαρούλες τους θέλουν φροντίδα. Άλλα αυτά θα τα αφήσω να στα πουν εκείνοι που ξέρουν καλύτερα από εμένα.
Πιό γενικά θα ήθελα να ρωτήσω αν το πήγες στον κτηνίατρο προκειμένου να αλλάξετε τα στοιχεία του τσιπ; νομίζω αυτό θα έπρεπε να γινει πρώτο καθώς και μια εξέταση αίματος γιατι απ ότι κατάλαβα (αν έχω λάθος διορθώστε με) το pedigree ειναι λίγο αμφιβόλου .. :rolleyes:

Εύχομαι τα καλύτερα!:)

Tsunagioshi

Member
19 Ιανουαρίου 2014
18
0
Καλώς όρισες κι απο εμένα!:)
Θερμά συλλυπητήρια και μπράβο για την κίνησή σου. Το μικρό σου ειναι για πολλά γουτσου γουτσου :p :p να το χαίρεσαι!

Γι αυτή τη ράτσα δεν γνωρίζω...το μονο που εχω διαβάσει είναι ότι οι ζαρούλες τους θέλουν φροντίδα. Άλλα αυτά θα τα αφήσω να στα πουν εκείνοι που ξέρουν καλύτερα από εμένα.
Πιό γενικά θα ήθελα να ρωτήσω αν το πήγες στον κτηνίατρο προκειμένου να αλλάξετε τα στοιχεία του τσιπ; νομίζω αυτό θα έπρεπε να γινει πρώτο καθώς και μια εξέταση αίματος γιατι απ ότι κατάλαβα (αν έχω λάθος διορθώστε με) το pedigree ειναι λίγο αμφιβόλου .. :rolleyes:

Εύχομαι τα καλύτερα!:)
Στα χερια μου ηρθε χθες το απογευμα οποτε δεν βρηκα καποιον κτηνιατρο οποτε η επισκεψη θα γινει αυριο τωρα για την αλλαγη στοιχειων στο chip δεν ξερω πως γινεται μιας και ο σκυλος απο οσο γνωριζω τουλαχιστον ειναι σερβικης καταγωγης

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Στα χερια μου ηρθε χθες το απογευμα οποτε δεν βρηκα καποιον κτηνιατρο οποτε η επισκεψη θα γινει αυριο τωρα για την αλλαγη στοιχειων στο chip δεν ξερω πως γινεται μιας και ο σκυλος απο οσο γνωριζω τουλαχιστον ειναι σερβικης καταγωγης
Ο Νόμος λέει:
Αγοραπωλησίες, μεταβιβάσεις, ιδιοκτησίες, κ.λ.π.: Σε κάθε τέτοια περίπτωση ο πωλητής ειδοποιεί τον κτηνίατρο που έβαλε το μικροτσίπ, για την αλλαγή των στοιχείων. Ο κτηνίατρος άμεσα ενημερώνει την βάση δεδομένων ότι ο σκύλος Χ, με κωδικό αριθμό Υ, έχει νέο ιδιοκτήτη, τα στοιχεία του οποίου και παραθέτει. Στο εξής λοιπόν ο σκύλος «χρεώνεται» στον νέο ιδιοκτήτη και κανένας κλέφτης δεν θα μπορέσει να ισχυριστεί ότι τον αγόρασε. Ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης, πρέπει ο ιδιοκτήτης να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη νέα του διεύθυνση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Κάνε το πρωί, ένα τηλέφωνο στον κτηνιατρικό σύλλογο, να τους ρωτήσεις. Ενδεχομένως, να ξέρει και ο γιατρός, να σου πει.

Tsunagioshi

Member
19 Ιανουαρίου 2014
18
0
Κάνε το πρωί, ένα τηλέφωνο στον κτηνιατρικό σύλλογο, να τους ρωτήσεις. Ενδεχομένως, να ξέρει και ο γιατρός, να σου πει.
Aυτο ειναι σιγουρο μιας και αυριο θα τον πηγαινα ετσι και αλλιως για το 2ο εμβολιο καθως και να κανουμε καποιες γενικες εξετασεις (αν νομιζετε οτι πρεπει να κανω και καποια πιο εξιδικευμενη πειτε μου) οποτε θα τα ρωτουσα αυτα σιγουρα

Παντως αν επιτρεπετε μπορω να σας βγαλω φωτογραφεια τα χαρτια που πηρα στα χερια μου (αλλα δεν ξερω τι πιθανοτατα να χρειαζεται να σβησω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Δεν χρειάζεται να κάνεις καμμία εξέταση αίματος τώρα. Είναι πολύ μικρό.
Θα σου πει ο γιατρός σου, πότε πρέπει να κάνεις.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Δεν ξερω αν βοηθαει την κουβεντα, αλλα ο κτηνιατρος που τοποθετησε το microchip κατα τον νομο ειναι ο πρωτος που εκανε την αρχικη δηλωση ιδιοκτησιας, κ οχι αυτος που το τοποθετησε στην πραξη.

Τα εκτροφικα σκυλια 99% εχουνε τοποθετημενο microchip πριν βρουν ιδιοκτητη, κ ο ιδιοκτητης οταν παρει το κουταβι, παει στον κτηνιατρο του κ το δηλωνει, οποτε κ αυτος ειναι ο κτηνιατρος που το τοποθετησε.