Νερό

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν από τότε που γύρισα από την Ελλάδα και βρήκα το Μουφού σε μαύρο χάλι, παρατήρησα ότι πίνει νερό σα νερόφιδο, πολύ περισσότερο απ' ό,τι έπινε. Αυτό φυσικά ήταν καλό όσο ανάρρωνε διότι δεν αφυδατώθηκε. Παρατηρώ όμως ότι συνεχίζει να πίνει πολύ νερό, μιλάμε τουλάχιστον 3-4 λίτρα την ημέρα. Προσωπικά πρόβλημα δεν έχω και του το αλλάζω και συχνά για να είναι καθαρό και μάλιστα η πιστωτική μου κάρτα θα μου κάνει δώρο και μια fountain να το έχει τρεχούμενο. Από υγεία πάντως το Μουφ είναι πολύ καλά, το έχω ξανατσεκάρει τον περασμένο μήνα και στις 1 Φεβρουαρίου θα μπορέσουμε επιτέλους να κάνουμε και την εξέταση για heartworms αφού πρέπει, λέει, να περάσουν 6 μήνες από τις 1 Αυγούστου για να τα δούνε αν υπάρχουν (ξύλο να χτυπήσουμε). Αν φυσικά μου βγει θετικός θα τους τσακίσω τους τύπους της φάρμας ακόμα χειρότερα απ' όσο μέχρι τώρα. Και μια και πάμε στον κτηνίατρο για τσεκάπ, λέω να τους τον αφήσω να του βγάλουνε και μια αναλυτική ακτινογραφία να δούμε μήπως υπάρχει καμιά τάση για δυσπλασία πουθενά διότι ως γνωστόν τον πήρα 2 χρονών περίπου αλλά τώρα είναι 3 και είμαι παρανοϊκή. Για την ακτινογραφία πρέπει να τον ψιλοκοιμήσουν διότι αποκλείεται να κάτσει να τον βγάλουν όπως θέλουνε.

Εσείς τι γνώμη έχετε για το νερό που πίνει? Δεν είναι υπερβολικό, έτσι? Και πάλι, είναι υγιέστατος και ενεργητικός όπως πάντα. Και φυσικά έτοιμος να φάει και τα τραπέζια. Αλλά πόσο τουλάχιστον νερό πρέπει συνήθως να πίνει ο σκύλος? Και αν πίνει περισσότερο σημαίνει κάτι?

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Πόσα κιλά είναι; Η δικιά μου είναι περίπου 20 κιλά και πίνει 3 λίτρα τη μέρα. Το καλοκαίρι έπινε σαφώς περισσότερο. Επειδή μου φάνηκε ότι πίνει παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε, ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι όντως πολύ, αλλά να μην ανησυχώ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο δικός μου που είναι 3 μηνών και 8,5+ κιλά πίνει περίπου 1,5+ λίτρο την ημέρα!Εσένα δεν θα πίνει μουφονερό πολυ?Αφού στον κώλο του δεν κάθεται,παρομοίως και ο δικός μου!Δεν νομίζω οτι είναι υπερβολικό ώστε να ανησυχήσεις!

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εχω ακουσει (δεν ξερω αν ειναι μυθος η αν οντως ισχυει) οτι οταν πινουν πολυ νερο εχουν ζαχαρο.

Εφοσον ομως του εκανες τσεκ απ και τα βρηκες ολα καλα τοτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.

Και τα δικα μου νερο του σκασμου πινουν!:D

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ο δικος μου κατεβαζει "θαλασσες" νερου...

ειναι ομως γνωρισμα της φυλης του.

δεν νομιζω ομως οτι εαν ενας σκυλος πινει πολυ νερο ειναι δειγμα εντονης ανησυχιας...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
...μάλλον έντονης άσκησης και υπέρκινητικότητας όπως λέει η Σάρα σε κάθε ποστ για το μουφ!χαχα:-D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, ζάχαρο δεν έχει, τον τρέλλανα στις αιματολογικές από τότε που ήρθα με τα όσα είχε. Και θα κάνουμε άλλη μια το Φεβρουάριο. Το Μουφ ζυγίζει 25,5 κιλά.