Νεφρική ανεπάρεια.....


Mairy 22

New Member
16 Ιουλίου 2009
2
0
Καλησπέρα είμαι νεο μέλος.Δεν μπορω να πω περισσότερα αυτη τη στιγμή γιατί πάω να τρελαθω απο τη στεναχώρια μου. Εγω ενα σκυλάκι 14 ετων. Εχει καρδιακή ανεπάρκεια,του δίνω Fortekor των 5 και Lasix 1/4 την ημερα. Ειναι 5 κιλά κανισσάκι. Σήμερα πήραμε τα αποτελέσματα απο τις αιματολογικες εξετασεις και δείχνει ότι εχει και νεφρικη ανεπάρκεια....Η τιμή 2,4. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν ξέρει να ειναι οξεια ή χρονια και να κάνουμε πάλι εξετασεις σε 10 μερες αφου τρωει κροκετες της Hills K/D. Παιδιά βοηθήστε με....
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαλώς ήρθες..:)

Πως να σε βοηθήσουμε..
Δεν είμαστε γιατροί αλλα και να ήμασταν, είσαι στο internet..

Είναι γνωστό πως αυτά τα δυο αλληλοεπηρεάζονται..

Δες εδώ μπας και βοηθηθείς από ανάλογες εμπειρίες..:

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=463


Αν ο γιατρός σου δείχνει κάποια αβεβαιότητα για την ακριβής διάγνωση της αθένειας.., απευθύνσου αλλου..
 


8 Ιουλίου 2009
9
0
μολις ειδα το μυνημα σου!μη του δινεις LASIX το καταστρεφει χανει καλλιο και νατριο δωστου frumil κανει ακριβως το ιδιο πραγμα.το LASIX δε το δινουν για παρατεταμενη χρηση.εχω το δικο μου με καρδιακη και νεφρικη ανεπαρκεια και εκανα το ιδιο λαθος.τωρα ειναι στα τελευταια του δυστυψωσ απο τα ποδια του!ρωτα το γιατρο σου!!και να ξερεισ οτι η νεφρικη ανεπαρκει θελει υγρα δε θα το ταιζεισ με ξηρα γιατι του αποραφαει ολα του τα υγρα μονο κονσερβα κ/d ή renal μια αλλη μαρκα!!!πεσ τα αυτα και στο γιατρο να δεισ τη θα σου πει!!!η μονη θεραπεια για τη νεφρικη ειναι ορος εγω πλεον του κανω καθε μερα σπιτι αλλα και παλι το χανω!!!
 


Anor

Member
26 Οκτωβρίου 2009
6
0
Αθήνα
Παιδιά νεφρική ανεπάρκεια έχετε ιδέα τι σημαίνει;.. πόσο ταλαιπωρεί το ζώο αυτό το πράγμα;

Εδώ ανθρώπους και χωρίς μηχανικό καθαρισμό και υποστήριξη μέσα σε λίγες μέρες τους χάνεις. Και είναι και φοβερά επιπονο.

Kατανοώ πλήρως οτι ο σκύλος είναι ο σύντροφος μας και δεν θέλουμε να τον χάσουμε με τίποτα , αλλά 14 ετών και με νεφρική ανεπάρκεια πολύ δύσκολα θα ζήσει πάνω απο 6-12 μήνες και σίγουρα με τρομερούς πόνους για το ίδιο.

Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, αλλά όταν ακούω για νεφρική ανεπάρκεια και εχοντας προηγούμενη εμπειρία απο ενα θηλυκό σέτλαντ που είχα,... πολύ δύσκολα την γλυτώνουν.

Anor
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Εγώ πάλι εκπλήσσομαι που βγαίνουν διάφοροι μη κτηνίατροι και συνταγογραφούν!! "Μην του δώσεις αυτό, δόστου το άλλο!" Ρε σεις, είναι δυνατόν? Η φαρμακολογία είναι ένας τόμος ναααααα, με το συμπάθειο, και στο πανεπιστήμιο υπάρχουν ειδικά μαθήματα φαρμακολογίας. Αν δεν είστε κτηνίατροι, μη δίνετε φαρμακευτική αγωγή! Εκτός των άλλων με συνταγή δε δίνονται όλα αυτά? Πώς θα τα πάρει ο άλλος αν δεν του τα έχει δώσει κτηνίατρος?! Ακόμα κι αν είμαστε πια τόσο Μπανανία (που δεν το πιστεύω), δε φοβάστε μην υποφέρει το ζώο περισσότερο αν συνταγογραφούν άσχετοι με την κτηνιατρική?!

Μαίρη, λυπούμαι πάρα πολύ για το σκυλάκι σου, είναι τρομερό. Αν όμως δεν εμπιστεύεσαι τη γνώμη του κτηνιάτρου σου δεν είναι κακό να πας και σε άλλον για δεύτερη γνώμη. Μπορεί όμως να του κάνεις κακό ακούγοντας γνώμες από ένα φόρουμ μη κτηνιάτρων.

Εύχομαι να βρεις μια άκρη και να είναι περαστικά...
 
Last edited:


8 Ιουλίου 2009
9
0
οταν εχεισ περασει μια παρομια κατασταση καλο ειναι να δινεισ μια συμβουλη και αν μπορεισ να βοηθησεις να το κανεις.δε πρεπει να εισαι γιατρος για να πεις μια γνωμη και αν διαβασες καλα το μυνημα μου προτεινα να ρωτησει το γιατρο της απλα ειπα εγω τι εκανα!επειδη και εγω τη πατησα με αυτο το φαρμακο και το διασταυρωσα απο πολλες πηγες!!επισης αυτα τα φαρμακα δε δινονται με ιατρικη συνταγη πας απλα και τα παιρνεις!!!!!!!!!!!!:mad:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μαρία, ξεχνάς το ουσιώδες, μου φαίνεται: άμα ΔΕΝ είσαι κτηνίατρος, ΜΗΝ δίνεις κτηνιατρική συμβουλή! Τέρμα, έτερον ουδέν. Μόνο κτηνίατρος ξέρει να δώσει συμβουλή κι αυτό ΜΟΝΟΝ αν δει τον ασθενή, δηλαδή το σκύλο. Κτηνίατρος δεν είσαι, το σκύλο δεν τον έχεις δει, δεν ξέρεις καν τι έχει ακριβώς ώστε να είσαι σίγουρη αν πέρασες τα ίδια ακριβώς, οπότε άστο καλύτερα. Η καλύτερη συμβουλή είναι που της δώσανε οι άλλοι: πάρε μια δεύτερη ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ γνώμη!
 


raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
Μαρία, έχει δίκιο η Sarra. Το να λέει ο καθένας φάρμακα από την εμπειρία με το σκύλο του είναι επικίνδυνο.
Όσο για το frumil, περιέχει την ίδια δραστική ουσία με το Lasix - φουροσεμίδη και επιπλέον αμιλορίδη. Άν όντως το σκυλάκι έχει πρόβλημα με το κάλιο δίνουμε μεν δυο διαφορετικά διουρητικά αλλά όχι σε ένα χάπι αλλά σε ξεχωριστά για να μπορούμε να ρυθμίσουμε τη δόση.
Πάντως καλό είναι να μιλάμε με το γιατρό μας κι αν έχουμε αμφιβολία να πάρουμε δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό και όχι να παίρνουμε σβάρνα τα φόρουμ.
Και κάτι τελευταίο: όταν αλλάζετε κτηνίατρο μην θάβετε τον προηγούμενο όλη την ώρα. Κανένας κτηνίατρος δεν θα σας πάρει στα σοβαρά και θα δουλεύει με επιφύλαξη απέναντί σας.