Νεύρα....

mariagiorgos

New Member
6 Ιουνίου 2010
1
0
Καλησπέρα παιδιά,μας λένε Μαρία και Γιώργο.Έχουμε περίπου 3 μήνες που υιοθετήσαμε ένα pitbull.Το έιχαν κακοποιήσει,θέλαμε και σκυλάκι και αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε.Το σκυλί είναι αξιαγάπητο,δεν κάνει την ανάγκη του στο σπίτι γιατί τον κατεβάζω αρκετά συχνά,δεν γαβγίζει ποτέ και σε γενικές γραμμές είναι αστέρι!Το σκυλί που όλοι ονειρεύονται το έχουμε εμείς.Εγώ από την φύση μου είμαι πολύ ψείρα με την καθαριότητα και από άποψη υγιεινής προκαλώ τον καθένα να έρθει και να γλείψει το πάτωμα.Μένουμε σε πολυκατοικία και το πρόβλημα ξεκινάει με μία στενόμυαλη ηλίθια συγκάτοικο μας.Σημειωτέον ότι είμαι διαχειρίστρια,έχουμε αγορασμένο διάμερισμα,καθαρίζω εγώ την οικοδομή γιατί τσιγκουνεύονται να πληρώσουν καθαρίστρια και γνωρίζω τα πάντα περί των σχετικών νόμων.Το πρόβλημα είναι ότι κατέβηκα να συζητήσουμε ποιό είναι το πρόβλημά της και μόνο που δεν πιαστήκαμε στα χέρια.Στη γειτονιά όλοι έχουν σκυλιά και μου λένε μπράβο που είναι τόσο καλούλης.Αυτή όμως λέει ότι τα σκυλιά δεν είναι για την οικοδομή και μου δημιουργεί προβλήματα κάθε μέρα.Μ'έχει σκάσει.Δεν μπορείς να συζητήσεις .Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να της στείλω κάποιον αρμόδιο να της γνωστοποιήσει το νόμο;;;Και αν μην τύχον μου γυρίσει αυτή η κίνηση μπούμερανγκ.Τί λέτε;;;

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
.Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να της στείλω κάποιον αρμόδιο να της γνωστοποιήσει το νόμο;;;Και αν μην τύχον μου γυρίσει αυτή η κίνηση μπούμερανγκ.Τί λέτε;;;
Γνωριζεις πως ο νομος σε προστατευει ?...τυπωσε τον και ριξτο κατω απο την πορτα της ενω ανηρτησε τον και στον πινακα ανακοινωσεων της πολυκατοικιας.Γιατι να σου γυρισει μπουμερανγκ ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.386
Στείλτης ένα ωραίο εξώδικο, όπου θα την ενημερώνεις ότι βάση του Ν.3170/2003 είσαι καθόλα νομότυπη (αν όντως είσαι δηλαδή) και ότι αν συνεχίσει να ταράζει την ψυχική και οικογενειακή σου γαλήνη και να βάλεται κατά της προσωπικότητάς σου και πιθανώς να σε εξυβρίζει; θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Κανονικά, θα πρέπει να της πέσουν κάπως τ' αυτιά και να τραπεί σε φυγή με την ουρά κάτω από τα σκέλια. Αν όχι, θα πρέπει ίσως να είσαι προετοιμασμένη να πραγματοποιήσεις τις υποσχέσεις σου...

cgri1976

Well-Known Member
οπως ειπαν και οι προηγουμενοι , θα σου πω οτι ο νομος σε προστατευει μεχρι και δυο οικοσιτα ζωα να εχεις στο διαμερισμα σου...απο εκει και περα δεν παει να χτυπαει τον κ..ο της κατω, δεν μπορει να σου κανει τιποτα...το μονο που μπορει να γινει ειναι να σου καλεσει την αστυνομια, ή την αντιστοιχη υπηρεσια, να τους ανοιξεις το σπιτι σου να δουν οτι το σκυλι εχει κανει τα εμβολια, το σπιτι σου ειναι καθαρο, το σκυλι ειναι καθαρο και μετα απλα θα φυγουν...διστυχως υπαρχουν και τρελοι που απλα σε αυτες τις περιπτωσεις πρεπει να ειμαστε ευγενικοι και να δεχτουμε να ανοιξουμε το σπιτι μας για οποια αρχη μας καλεσουν.......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.386
Αν τα σκυλιά μας είναι μέσα στα σπίτια μας, όπως οφείλουν να είναι, δεν μπορεί καμμία υπηρεσία να σου χτυπήσει την πόρτα και να μπει να ελέγξει τίποτα. Το υγιειονομικό της Νομαρχίας αν γίνει καταγγελία μπορεί μόνο για θέματα υγιεινής. Αν θέλεις ανοίγεις, γιατί μέσα στο σπίτι σου μπορείς να είσαι όσο βρώμικος θέλεις, αρκεί να μην φτάνει η βρώμα και έξω από την πόρτα σου και αποδεικνύεις ότι είσαι εντάξει. Σου λένε "καλημέρα" και από δω παν κι οι άλλοι. Η αστυνομία δεν μπορεί με την καμμία να μπει. Μόνο αν γίνει μύνηση. Ψευδής καταμύνηση; Καλός να γίνει. Το δικαστήριο κατά της όποιας τέτοιας "κυρίας" για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή αξιοπρέπειας, θα το θυμάται για καιρό.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Απο νομοθετικης αποψεως σ κανει αερα . Εγω ομως φοβαμαι κατι αλλο.
Υπαρχουν πολλα αρρωστα μυαλα. Προσεχε το μπαλκονι σου και την γυρω περιοχη για καμια φωλα.
Ποτε δν ξερεις. Αν δν μπορει να σε αγγιξει νομιμα και εφοσον ειναι τοσο αρνητικη κ επιθετικη απεναντι στην ιδεα σκυλος ενδεχομενως δν θα διστασει.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω με την Μαρια. Επισης, εγω θα καλουσα τους αστυνομικους και τους υγειονομικους μεσα για καφε για να γνωρισουν τα σκυλια μου, να δουν τις συνθηκες και οτι ολα ειναι ΟΚ και μετα θα τα λεγαμε ενα χερακι με τους αλλους με την συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή αξιοπρέπειας, που ειπε παλι η Μαρία.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είχα βρεθεί στην θέση σου πριν πολλά χρόνια.
Μόλις απείλησα με μήνυση (για παρενόχληση) σταμάτησε να ενοχλεί η γεροντοκόρη που έμενε από κάτω.

Πρέπει να το εννοείς όμως (στην περίπτωσή μου ήταν φανερό πως θα καλούσα την αστυνομία αν μου ξαναέλεγε κουβέντα).

Κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν με το καλό....
Τρίξε της λίγο τα δόντια και θα γλυτώσεις.

Όσο για τη φόλα (συνήθως δεν φολιάζουν αυτοί που γκρινιάζουν περισσότερο), πληροφόρησέ την πως αν πάθει το ότιδήποτε ο σκύλος η αστυνομία έχει ενημερωθεί εκείνη ν'ανακρίνει πρώτη!

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
42
Αθήνα
ο νομος σε προστατευει μεχρι και δυο οικοσιτα ζωα να εχεις στο διαμερισμα σου...
sorry για το οφ τόπικ αλλά εγώ που έχω 3 ζώα, ένα σκύλο και δύο γάτες μπορούν να μου κάνουν καταγγελία;

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
sorry για το οφ τόπικ αλλά εγώ που έχω 3 ζώα, ένα σκύλο και δύο γάτες μπορούν να μου κάνουν καταγγελία;
Αν μένεις σε διαμέρισμα μπορείς να έχεις μέχρι δύο κατοικίδια, δύο σκυλιά δύο γάτες ή ένα σκυλί και μια γάτα, αν υπάρχει κάποιος καοπροαίρετος μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Κι εμένα κάποια στιγμή ο διαχειριστής της πολυκατοικίας μας με ρώτησε μεταξύ αστείου και σοβαρού, αν επιτρέπεται από το καταστατικό της πολυκατοικίας μας να έχουμε σκυλί και του απάντησα πως προβλέπεται από το νόμο και στη συνέχεια τύπωσα το νόμο και του τον πήγα.
Βρε συ, μου λέει, αστειευόμουνα. Δεν πειράζει, του λέω, επειδή μπορεί να βρεθεί κάποιος και να σε ρωτήσει ας έχεις το νόμο να του τον δείξεις;)

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
42
Αθήνα
Εγώ μένω σε ισόγειο (από πάνω μένουν οι ιδιοκτήτες, είμαστε με ενοίκιο) αλλά έχει αυλή. Δεν τους ενοχλούν απο ότι μας έχουν πει τα ζώα που έχουμε στο σπίτι αλλά αυτά που μαζεύονται στην αυλή (ταϊζουμε τα αδέσποτα γατάκια) γιατί λέει μυρίζει το χώμα. Οπότε αν θέλουν να το κάνουν ζήτημα απλά την κάτσαμε τη βάρκα, ε;

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Είχα βρεθεί στην θέση σου πριν πολλά χρόνια.
Μόλις απείλησα με μήνυση (για παρενόχληση) σταμάτησε να ενοχλεί η γεροντοκόρη που έμενε από κάτω.

Πρέπει να το εννοείς όμως (στην περίπτωσή μου ήταν φανερό πως θα καλούσα την αστυνομία αν μου ξαναέλεγε κουβέντα).

Κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν με το καλό....
Τρίξε της λίγο τα δόντια και θα γλυτώσεις.

Όσο για τη φόλα (συνήθως δεν φολιάζουν αυτοί που γκρινιάζουν περισσότερο), πληροφόρησέ την πως αν πάθει το ότιδήποτε ο σκύλος η αστυνομία έχει ενημερωθεί εκείνη ν'ανακρίνει πρώτη!
Αυτο εξαρτατε και τι ανθρωπος εισαι... εγω για παραδειγμα δεν μπορω να το κανω...ουτε να φωναξω... Οταν ειχα 5 σκυλια μεσα στο σπιτι (αν και δικο μου) επειδη δεν ηθελα να τσιγκλισω τον οποιοδηποτε που ψαχνει νοημα υπαρξης ενοχλωντας τους αλλους προσεχα πολυ δεν εκανα φασαρια... τα εβγαζα βολτα 2 - 2 και ελεγα σε οποιον με ρωταγε οτι ειναι οι ιδιοι σκυλοι(εμοιαζαν και δεν το καταλαβαιναν)...

Θελει προσοχη τι ανθρωπος ειναι η κυρία... μήπως να μην τις έδεινες σημασία? συνηθως αυτοι οι ανθρωποι ψαχνουν να βρουν κατι να ασχολειθουν αν δουν οτι δεν περναει αυτο σε αφηνουν...

cgri1976

Well-Known Member
Εγώ μένω σε ισόγειο (από πάνω μένουν οι ιδιοκτήτες, είμαστε με ενοίκιο) αλλά έχει αυλή. Δεν τους ενοχλούν απο ότι μας έχουν πει τα ζώα που έχουμε στο σπίτι αλλά αυτά που μαζεύονται στην αυλή (ταϊζουμε τα αδέσποτα γατάκια) γιατί λέει μυρίζει το χώμα. Οπότε αν θέλουν να το κάνουν ζήτημα απλά την κάτσαμε τη βάρκα, ε;

ναι, αν θελει ναι μπορει να κανει....εφοσων ειναι κιολας και ο σπιτονοικοκυρης.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.386
Παιδιά μην τρελλαίνεστε. Ποιός ασχολείται και παραπονιέται για γάτες; Ασε που μπορεί να μην καταλάβει ποτέ κανένας ότι υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Εκτός αν είναι καμμιά 50αριά. Επίσης, σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει - συνήθως - . Για την κυρία το λέω... Είστε εσείς εντάξει στις υποχρεώσεις σας και μην δίνετε σημασία σε κανέναν γρουσούζη και γκρινιάρη. Κάποια στιγμή, θα το βουλώσει. Εκτός, αν θέλετε να δώσετε σημασία για να έχετε και κάπου να ξεσπάτε και τα δικά σας νεύρα ;):)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
τα εβγαζα βολτα 2 - 2 και ελεγα σε οποιον με ρωταγε οτι ειναι οι ιδιοι σκυλοι(εμοιαζαν και δεν το καταλαβαιναν)..
τι μου θυμησες τωρα!!!

Οταν μεναμε και εμεις με ενοικιο- βρεθηκα καπιοα στιγμη, με 3 σκυλια και εναν γατο στο διαμερισμα!
Κανενας δεν τα πηρε χαμπαρι- το γατι δεν εβγαινε ποτε- και τα σκυλια τα εβγαζα δυο -δυο βολτα- μιας και οι δυο μικρες μου ειναι σχεδον ιδιες (εναι και Littermates )!
Οταν πηγαιναμε καπου ολοι μαζι, εβγαινε πρωτα ο αντρας μου με το ενα σκυλακι- και εγω 10 λεπτα αργοτερα με τα αλλα 2!!
Κανεις δεν μας πηρε χαμπαρι- απο τον μαιο μεχρι τον δεκεμβριο!
Μονο οταν βρικαμε δικο μας σπιτι και ειχαμε δεδομενο οτι θα μετακομισουμε εμφανισαμε τα 3 σκυλια και ολοι νομιζαν οτι μολις αποκτησαμε το τριτο!
Οταν πεθανε ο Γιαννης ( ο φιλος μου και εκτροφεας των σκυλων μου), ειμασταν και με 5 σκυλια για καπιοες μερες- μεχρι να τα παρουν στα καινουργια τους σπιτια που τους ειχαμε βρει!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Μπορεις και σαν πρωτο βημα να πας στην αστυνομια, να τους εξηγησεις το περιστατικο και να τους πεις να της κανουν μια συσταση. Θα την καλεσουν στο τμημα και θα της τα πουν ενα χερακι. Το ειχε κανει ο μπαμπας μου με εναν που παρενοχλουσε την κοπελα που νοικιαζε το διαμερισμα της μαμας μου. Θα φοβηθει οτι θα προχωρησεις σε μηνυση και θα σταματησει!

Τι κοσμος υπαρχει Θεε μου?!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr