Νομοθεσία και Καταστατικό Πολυκατοικίας

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Συγνώμη που δεν ψάχνω και ανοίγω καινούργιο θέμα, αλλά επείγομαι!!
Θέλω τη νέα νομοθεσία, το κομμάτι που αφορά το κατασταστικό της πολυκατοικίας και ότι αυτό δεν είναι πάνω από το νόμο ο οποίος επιτρέπει μέχρι 2 κατοικίδια σε διαμέρισμα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
ΝΟΜΟΣ 4039/2012

Άρθρο 8Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες​
1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συ−ντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, πουαποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέ−πεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάςσε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α)διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τουςή τον κάτοχό τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βε−ράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος,γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελείυπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωί−ας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών​
διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί
ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουνβιβλιάριο υγείας.Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συ−ντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσονπληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδα−φίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ομέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο(2) ζώα ανά διαμέρισμα.2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, πουέχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουνβιβλιάριο υγείας, στις μονοκατοικίες με την προϋπόθε−ση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης καιευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομι−κές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινήςησυχίας.3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συ−ντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.Επιτρέπεται όμως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στονακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται ηομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδι−οκτητών.4. Οι ανωτέρω αριθμητικοί περιορισμοί ισχύουν μόνογια σκύλους και γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς,​
πρέπει να τηρούνται οι όροι της παραγράφου 2.

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
πολυ χρησιμο μιας και σημερα ειδα στραβωμενες μουρες και μια μουρμουρα οτι καναμε την πολυκατοικια ζωολογικο κηπο (δια στοματος διαχειριστη της πολυκατοικιας)...ειχα μια ανησυχια για το καταστατικο της πολυκατοικιας αλλα το παραπανω διελευκανε την υποθεση ...το μονο , αν καταλαβα καλα πρεπει να της εχω τσιπακι εντοπισμου; δ) έχουν ελεγχθεί
ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας...

αυτο εννοει η παραπανω παραγραφος ; και ποτε ειναι ετοιμο το κουταβι μου για κατι τετοιο; (που ετσι και αλιως εχω σκοπο να κανω...)
Το σαββατο θα πληρωσω κοινοχρηστα , να εχω και μια εκτυπωση μαζι μου γιατι με επιασε ενα κατι με την αντιδραση ...

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Ναι ε; και σημερα καναμε το 2ο εμβολιο και δεν μου εκοψε να ρωτησω την κτηνιατρο ...στο προγραμμα λοιπον για την επομενη επισκεψη μας ...απο τιμουλες γνωριζουμε κατι;

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Πριν κανένα 4μήνο που είχα ρωτήσει 45-50 ευρώ μου είχε πει ο γιατρός αυτό στην Θεσσαλονίκη.