Ντοκυμαντερ

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
ρε σεις!τωρα που το θυμηθηκα!
βαλτε ολοι σκαι!!!!ωραιοτατο ντοκιμαντερ τωρα στις 10 με θεμα τις φυλες σκυλων!ολοι εξω!κ βαλτε σκαι.μετα θα μαζευτουμε να το αναλυσουμε κ να πουμε εντυπωσεις:p

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Καλο ηταν το ντοκυμαντερ, ανεφερε την καταγωγη του σκυλου και τη διαφορα του απο το λυκο, την παρεμβαση μας στη δημιουργια των διαφορων φυλων και τις εξελιξεις στη γενετικη.

Αυτο που κρατησα ηταν οι δυνατοτητες συγκεκριμενων παρεμβασεων στο DNA του σκυλου, με τη δυνατοτητα να εξαλειφθουν οι διαφορες κληρονομικες ασθενειες οπως για παραδειγμα η τυφλωση στα Μπριαρ ή η ψυχαναγκαστικη...αποτετοια στα μπουλ τεριε, εδειξε ενα θυληκο μπουλ τεριε 5 χρονων, που κυνηγουσε την ουρα του σε σημειο λιποθυμιας ή ζαλαδας/εμετου.

Εδειξε και μια ρωσικη ρατσα που ανηκει σε μια αεροπορικη εταιρια και η οποια συνεργαζεται με εναν καθηγητη γενετικης, ο οποιος διασταυρωσε σκυλια με τσακαλια για να βελτιωσει την οσφρηση τους και ξανα μετα με αλλες ρατσες για να πετυχει την υπακοη τους και τελικα εφτιαξε το πιο ικανο οσφρητικα σκυλι για εκρηκτικα.

Επισης, αν καταλαβα καλα, ανεφερε πως το αντιπροσωπευτικοτερο δειγμα σκυλου ειναι τα ντογκο αρτζεντινο λογο των πολλαπλων ικανοτητων και χρησεων του, κυνηγι, φυλαξη, pet, ταχυτητα, δρομεις. ??

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Δε νομίζω ότι σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα σκύλου,ανέφερε το ντόγκο,απλά είπε ότι είναι άριστοι κυνηγοί,μπορεί δλδ να εννοούσε ότι είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα κυνηγού :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ενδιαφέρον ήταν!Ειδικά αυτά που έδειχνε στις διαφορές ανάμεσα στο λύκο και τον σκύλο!Βέβαια πέταξε και μερικές μπούρδες αλλά όχι κάτι τραγικό, δεν μπορώ να τα θυμηθώ τώρα αλλά από εκείνα που σε κάνουν να χαμογελάσεις όταν τ' ακούς!;)
Αυτό γιια τα dogo δεν το είδα γιατί ξεκίνησα να το βλέπω 10 κ 20 οπότε θα το είπε πριν!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ωραίο ήταν! :)

Για τα Ντόγκο αυτό που είπε ήταν ότι είναι χαρακτηριστικό δείγμα φυλής που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες του (του ανθρώπου)

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Αυτό που συγκράτησα εγώ από όλο το ντοκιμαντέρ είναι οτι λόγο του DNA του σκύλου, που είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο, μπορούμε να δημιουργήσουμε οτι ράτσα και φυλή θελήσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μ'άρεσαν πολύ τα σκυλιά στη Ρωσία που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και φυσικά δεν ήταν για ιδιώτες αλλά αποκλειστικά για τις κρατικές ανάγκες. Αλλά αυτό με ανησύχησε και κάπως. Δηλαδή δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να απαγορεύει την διαστάυρωση των φυλών από άτομα που δεν κατέχουν κάποια συγκεκριμένη εξουσία και να υπάγονται στο δημόσιο; Ο οποιοσδήποτε δηλαδή μπορεί να δημιουργήσει μία φυλή; Φαντάζεστε ένα σκύλι με προγόνους λύκο, τσακάλι και χάσκι; Δεν έχω ιδέα σε τι θα χρησίμευε αλλά αν κάποιος το έκανε και το έβαζε σε κυνομαχίες; ή πουλούσε κουτάβια σε ανίδεους ιδιώτες; Δεν θα ήταν αυτό κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια;

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Η πρωτη φραση που χρησιμοποιησε παρουσιαζε το ντογκο σαν το απολυτο σκυλι, το ποιο ολοκληρωμενο που εχει κατασκευασει ο ανθρωπος, γιατι απο τις πολλες προσμιξεις φυλων εχουν καταφερει να παρουν τα καλυτερα χαρακτηριστικα και να φτιαξουν το σκυλο που να εχει σε αφθονια ολα τα χαρισματα του

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Αυτό που συγκράτησα εγώ από όλο το ντοκιμαντέρ είναι οτι λόγο του DNA του σκύλου, που είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο, μπορούμε να δημιουργήσουμε οτι ράτσα και φυλή θελήσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μ'άρεσαν πολύ τα σκυλιά στη Ρωσία που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και φυσικά δεν ήταν για ιδιώτες αλλά αποκλειστικά για τις κρατικές ανάγκες. Αλλά αυτό με ανησύχησε και κάπως. Δηλαδή δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να απαγορεύει την διαστάυρωση των φυλών από άτομα που δεν κατέχουν κάποια συγκεκριμένη εξουσία και να υπάγονται στο δημόσιο; Ο οποιοσδήποτε δηλαδή μπορεί να δημιουργήσει μία φυλή; Φαντάζεστε ένα σκύλι με προγόνους λύκο, τσακάλι και χάσκι; Δεν έχω ιδέα σε τι θα χρησίμευε αλλά αν κάποιος το έκανε και το έβαζε σε κυνομαχίες; ή πουλούσε κουτάβια σε ανίδεους ιδιώτες; Δεν θα ήταν αυτό κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια;
Και οχι μονο... Τα ιδια τα ζωα υποφερουν απο την ανωμαλια και τις ορεξεις του καθε ματαιοδοξου. Και η "Βικτωριανη" εποχη που καθε αργοσχολος εφτιαχνε τη δικη του φυλη, δυστυχως συνεχιζεται με διαφορες προφασεις

Apkok

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2008
67
0
athens
Το ειδα και εγω πολυ καλο!!!!επισης ειδα και στον alpha το απογευμα στο φωτη και μαρια που ειχε μια κλινικη σκυλων και κανανε επεμβαση σε 1 γαλλακι που ειχε καταπιει 1 βετεξ ελεεεεεος.ειπε επισης για το εμποριο που γινεται με τα σκυλια και οτι το συγκεκριμενο ειναι απο τις χωρες αυτες και οτι θα το ξαναέβλεπε σιγουρα μετα απο καποιο διαστημα με καποια αρρωστια!!!!!!ειναι πολυ λυπηρο ρε γαμωτιιιιιι.......:(:(

JOANNA

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2009
50
0
ποτε το εχει αυτο το ντοκιμαντερ και τη ωρα??????:confused::confused::confused: δεν καταλαβα ακριβως..

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ήταν χτες στο ΣΚΑΙ γύρω στις 10.00. Επίσης εντύπωση μου έκανε αυτός ο επιστήμονας με την αγέλη λύκων. Παιδιά ο λύκος τον έγλειφε και είχε ανασηκωθεί ολόκληρος για να τον φτάνει..δεν είχα ιδέα οτι οι λύκοι μπορούν να φτάσουν σε τέτοιο σημείο εξημέρωσης αλλά δεν υποτάσσονται,γρύλισε κάποια στιγμή που τον χαίδευε..

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Ήταν χτες στο ΣΚΑΙ γύρω στις 10.00. Επίσης εντύπωση μου έκανε αυτός ο επιστήμονας με την αγέλη λύκων. Παιδιά ο λύκος τον έγλειφε και είχε ανασηκωθεί ολόκληρος για να τον φτάνει..δεν είχα ιδέα οτι οι λύκοι μπορούν να φτάσουν σε τέτοιο σημείο εξημέρωσης αλλά δεν υποτάσσονται,γρύλισε κάποια στιγμή που τον χαίδευε..
Και καποια στιγμη η γυναικα που ταιζε εναν απο αυτους φοβηθηκε να του παρει το φαγητο απο το στομα. Καποια ενστικτα δεν αλλαζουν με την εξημερωση της αγελης αλλα βαθμιαια μεσα απο την εκτροφη της οπως εχει γινει με το σκυλο προερχομενος απο αυτην.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ήταν πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ αλλά και πάλι πως προήλθαν τα σκυλιά από τους λύκους δηλαδή που τα βρήκαν τα κρεμαστά αυτιά, τις κοντές ουρές, τα καφέ και κόκκκινα χρώματα, το πρώτο σκυλί δηλαδή πόση ποια διαφοροποίηση να είχε από τους προγόνους του; Αυτό το είπε; Δεν το είδα από την αρχή!

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Να κανω μια υποθεση κι ας φανει ηλιθια, δεν ξερω. Ισως μερικες φυλες να φτιαχτηκαν σε εργαστηρια και μετα απο ανακατεμα σε δοκιμαστικους σωληνες να γονιμοποιηθηκαν τα ωαρια. Οποτε μπορει να μην ζευγαρωσε φυσιολογικα πχ ενα μπριαρ με ενα ντογκ ντε μπορντω

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα το κομάτι στο οποίο βάζανε ένα "πρόβλημα"

σε σκύλο και το ίδιο μετά σε λύκο..

συγκεκριμένα όταν ο σκύλος δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα

αναζητούσε βοήθεια από τον άνθρωπο σε αντίθεση με τον λύκο ο οποίος

τα "παράταγε"- το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν ένα κοματάκι κρέας

κλειδωμένο σε ένα κλουβί για όσους δεν το είδαν.

Επίσης να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα ? το λαμπραντόρ γιατί δεν

μπορούσε να γεννήσει φυσιολογικά ? είχε να κάνει με κάποια ανωμαλία

ή ήταν απλά ένα φυσιολογικό γεγονός?

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Νομίζω οτι ήταν ένα τυχαίο γεγονός, δυσκολία τοκετού. Έχεις δίκιο που ρωτάς γιατί έλεγε οτι ήταν θέμα επιλεκτικής εκτροφής αλλά τελικά δε νομίζω οτι αυτό είχε και μεγάλη σημασία. Όσο για το θέμα με τους λύκους που εξελίχθηκαν μορφολικά σε σκύλους αδυνατώ να το καταλάβω, δεν νομίζω οτι τότε η επιστήμη διέθετε τα μέσα για εξωσωματικές. Μπορεί να ήταν και λάθος, πχ. κάποιο κουτάβι να γεννήθηκε με διαφορετική μορφολογία, ένα λάθος που το υιοθετήσαμε, το συντηρήσαμε και το αναπαραγάγαμε, ίσως και τυχαία, παρά σκόπιμα μέχρι να πάρει τη σημερινή σκυλίσια μορφή του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78