Α, αμα εισαι τοσο σιγουρος μαλλον θα τα μπερδεψα...το ειπε καθαρα οτι προερχονται απο τον λυκο
το σαλουκι ηταν το πρωτο που αναπαραστηθηκε σε εργα τεχνης
Ντάξει κατάλαβα κανένας δεν γνωρίζει, γιατί όλοι λένε για το ταυτόσημο DNA σκύλου και λύκου και την εξημέρωση του λύκου από τον άνθρωπο αλλά κανείς δεν μιλάει για την πρώτη αλλαγή στα γονίδια του λύκου. Θα τσεκάρω το post...Σίγουρα όταν πρωτοεμφανίστηκαν φυλές που δεν έμοιαζαν με τους λύκους δεν υπήρχε η δυνατότητα εξωσωματικής!Εκτώς κι αν είναι μια από τις γνώσεις που χάθηκαν για πάντα μαζί με την Ατλαντίδα...
Πάντως παλαιότερα που έψαχνα σχετικά με την προέλευση των σκύλων είχα βρεί δύο θεωρίες που ήταν οι επικρατέστερες!Η μία έλεγε ότι οι σκύλοι προέρχονται άμεσα από τους λύκους ενώ η άλλη έλεγε ότι οι σκύλοι και οι λύκοι είχαν απλά έναν κοινό πρόγονο!Επισης είχα βρεί και μια άλλη θεωρία που ανέφερε ότι οι σκύλοι τύπου μαστίφ έχουν πρόγονο ένα είδος συγγενικό της αρκούδας και το δικαιολογούσαν επειδή πατάνε διαφορετικά τα πελματά τους και λόγω κάποιων αναλογιών του κρανίου!!!!![]()
Αν λές λοιπόν πότε εμφανίστηκαν αρχικά σκυλιά με κάτω τα αυτιά ή σε άλλους χρωματισμους και μεγέθη από τον λύκο εγώ προσωπικά δεν ξέρω!Υποθέτω πάντως ότι πέρα από το μέγεθος και το σχήμα του κρανίου που μπορούμε να το βρούμε από οστά που βρίσκονται σε διάφορες ανασκαφές για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά νομίζω ότι τα μονάδικά στοιχεία που μπορεί να έχουμε πρέπει να προέρχονται από τίποτα τοιχογραφίες η μετέπειτα γραπτές αναφορές και να το υπολογίσουμε από εκει!Υποθέσεις βέβαια κανω...Ναι μπορεί να είναι λάθος έκφραση, θα το πω ποιο περιφραστικά: η μορφολογική του εξέλιξη πως και πότε ξεκίνησε. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτό.
Όχι καλέ!!!!!Πήγε ο σκύλος με την αρκούδα;